FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Baš će biti slatke muke prilikom sastavljanja prvih 11 u novoj sezoni.
Rodjeni su pitarske picke!
Dobro, 6-7 veznjaka treba da izguraju sezonu i mislim da je i taj dio tima zatvoren ako ne ode de Jong. Što se napada tiče, uz ostanak buljavog, trebalo bi da je i taj dio tima zatvoren, uz možda jedno pojačanje (ne Lewandowski). Lično bih najviše volio da Trincão ostane i dobije priliku, ali će se to teško desiti. Ono gdje trebaju pojačanja su obje bekovske pozicije, ali se o tome najmanje priča. Dest je igrač ograničenih mentalnih kapaciteta i mislim da ne može više napredovati, a Alba je stoput ispričana priča.let3 je napisao/la: ↑11 jul 2022, 13:25To je toMoodyHank je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:24
Četiri stopera su sasvim dovoljna da izguraju sezonu, peti ne treba. Christensen kakav god da je, doveden je da bude u prvih 11 ili da se vrti oko prvih 11. Na postojeća četiri stopera dovoditi petog koji bi tražio da bude starter je potez u nivou poteza koje je Bartomeu povlačio.![]()
Samo što to isto važi i za druge linije.
Pogledajmo vezni red : Busquets, De Jong, Pedri, Gavi, Kessije, Nico, Roberto, Puig, Pjanić.
Dobro, Pjanić i Pugi navjerovatnije idu, ali opet ostaju 6-7 igrača na tri vezne pozicije. Dakle, gomilanje. Još se pominje neki Soler ili ko već.
Napad: Fati, Dembele, Auba, Depay, Torres, Braithwaitea, Trincao, Collado...plus Rapfinha i Lewa ako dođugdje ce to sve igrati? trebace im tri lopte na terenu
i svi udaraju na tri pozicije (dva krila i jedna devetka)...evo odbijmo Trincao, Braithwaitea, Collada koji ce vjerovatno negdje ici, opet je to previše igrača.
Riješavati se prvo levata tipa Trincao ili Brait, koje je neko doveo na ho-ruk, bez ikakvog plana i razmišljanja, pa onda ganjaj Lewu i slicne.
Laporta ne može da otjera metilje Umtitija i Lengleta, muke porođajne da ih uklone iz kluba, a dovodio bi neka pojačanja![]()
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
U pravu si, bekovi su najkriticnije pozicije u trenutnom sastavu.
Moraju se dovesti bolji igraci od Albe i Desta, a ne lošiji od njih koji ce im biti samo zamjene (tipa Alonso i Azpi).
Alba je došao 2012, a 2022 ce i dalje biti starter. Malo je to bezobrazno od strane kluba, tolika pasivnost u pronalaženju riješenja.
Ali Barca ne haje previše za odbranu, niti žele ulagati ozbiljnije novce na taj dio tima, niti je to ikad radila

Pa zadnji veliki izdatak za beka je Semedo, svi znamo kako je to završilo. Nestvarno mi djeluje da nisu u stanju skautirati dobre bekove i dovesti ih. Čak ni ovi koji se spominju kao potencijalna zamjena Albi, tipa Gayá i Grimaldo, nisu taj nivo. Nađi neke "world class" potencijale, kupi ih, razvijaj i eto ga.let3 je napisao/la: ↑11 jul 2022, 13:49U pravu si, bekovi su najkriticnije pozicije u trenutnom sastavu.
Moraju se dovesti bolji igraci od Albe i Desta, a ne lošiji od njih koji ce im biti samo zamjene (tipa Alonso i Azpi).
Alba je došao 2012, a 2022 ce i dalje biti starter. Malo je to bezobrazno od strane kluba, tolika pasivnost u pronalaženju riješenja.
Ali Barca ne haje previše za odbranu, niti žele ulagati ozbiljnije novce na taj dio tima, niti je to ikad radila![]()
Richard Arnold i John Murtough (sportski direktor) iz Uniteda danas su u Barceloni.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Brojčano jeste, ali kvalitetom nije. Dakle kao što sam rekao Christensen je isti igrač kao i Lenglet, naravno Lenglet je upao u crnu rupu i morao je otići. Christensen je novi, ukoliko se odigra dobro i nastavi u kontinuitetu bit će odlično pojačanje, a vidjet ćemo koliko može pod Xavijem. U Chelseau je u bio loš kad bi igrao sa 2 štopera, pod Tuchelom je to bilo dosta bolje, a imao je i više zadataka kada je lopta bila u njihovom posjedu, što je opet kvalitet kakav Barceloni treba. Govorim kako nemamo kvalitet u odbrani za najveće utakmice protiv Reala, Atletica, protiv nekog drugog u Ligi Šampiona. Svi imaju neke boljke, Araujo nesreća sa povredama, Garcia toplo-hladno igra, Pique, rekao bih nezainteresovanost za nogomet. Kounde bi bio odličan fit, WC. I Kounde je velika želja Xavija, da li i on smatra da mu treba kvalitet više ili da treba opciju više ukoliko bude igrao formaciju sa 3 štopera, a onda ti treba najmanje 5 štopera.MoodyHank je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:24Četiri stopera su sasvim dovoljna da izguraju sezonu, peti ne treba. Christensen kakav god da je, doveden je da bude u prvih 11 ili da se vrti oko prvih 11. Na postojeća četiri stopera dovoditi petog koji bi tražio da bude starter je potez u nivou poteza koje je Bartomeu povlačio.NisamInSajder je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:11Prema onom što je igrao u Chelseau Christensen ako bude igrao u formaciji sa 2 štopera nije nikakvo pojačanje. Novi Lenglet ili Umtiti, on je tamo i proigrao kad je došao Tuchel pa se prebacilo na 3 štopera i opet nije neka WC igrača. Garcia i Araujo su okej, imaju još dosta prostora za napredak i vjerojatno će njih dvojica biti u početku u prednosti na ostalim. Pique je tu da dadne notu iskustva i da pomogne mladima, ali znao je i on praviti greške, tu treba uzeti i godine i njegovu ozbiljnost sa treningom.
I kad uzmeš u obzir da si najviše griješio u odbrani, gotovo u svakoj utakmici, nekad se ispadalo u odbrani i na fudbalske osnove kao što su dupli pas. A u napadu su se davali golovi, čak i kad uzmeš u obzir da Fati nije većinu vremena bio dostupan, te da Ferran ima veliki prostor za napredak u realizaciji. Bitnije je pojačati nešto što nije funkcioniralo, nego nešto što jeste. Dakle, Kounde treba biti prioritet u odnosu na Lewandowskog, kao što bi trebali biti i normalni bekovi, a ne Alonso i Azpilicueta.
Opet ni štoperska pozicija nije toliko loša koliko su loši bekovi (i ti si kasnije rekao), samim tim ni pozicija špica gdje imaš i sad vrlo dobre špiceve koji mogu zabiti 10+ golova tokom sezone. Mnogo bolje bi bilo uzeti Sosu na jednu stranu, Bakua na drugu i kompletirati ih u igrače kakvi ti odgovaraju.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Sumnjam da će Xavi koristiti formaciju s 3 stopera, ali da, u tom slučaju bi ih trebalo 5. Za ovo što se sad igra, 4 su sasvim dovoljna, naročito kad shvatiš da je svima otprilike rečeno da će biti starteri ili vrlo blizu prvih 11.NisamInSajder je napisao/la: ↑11 jul 2022, 17:04Brojčano jeste, ali kvalitetom nije. Dakle kao što sam rekao Christensen je isti igrač kao i Lenglet, naravno Lenglet je upao u crnu rupu i morao je otići. Christensen je novi, ukoliko se odigra dobro i nastavi u kontinuitetu bit će odlično pojačanje, a vidjet ćemo koliko može pod Xavijem. U Chelseau je u bio loš kad bi igrao sa 2 štopera, pod Tuchelom je to bilo dosta bolje, a imao je i više zadataka kada je lopta bila u njihovom posjedu, što je opet kvalitet kakav Barceloni treba. Govorim kako nemamo kvalitet u odbrani za najveće utakmice protiv Reala, Atletica, protiv nekog drugog u Ligi Šampiona. Svi imaju neke boljke, Araujo nesreća sa povredama, Garcia toplo-hladno igra, Pique, rekao bih nezainteresovanost za nogomet. Kounde bi bio odličan fit, WC. I Kounde je velika želja Xavija, da li i on smatra da mu treba kvalitet više ili da treba opciju više ukoliko bude igrao formaciju sa 3 štopera, a onda ti treba najmanje 5 štopera.MoodyHank je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:24Četiri stopera su sasvim dovoljna da izguraju sezonu, peti ne treba. Christensen kakav god da je, doveden je da bude u prvih 11 ili da se vrti oko prvih 11. Na postojeća četiri stopera dovoditi petog koji bi tražio da bude starter je potez u nivou poteza koje je Bartomeu povlačio.NisamInSajder je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:11
Prema onom što je igrao u Chelseau Christensen ako bude igrao u formaciji sa 2 štopera nije nikakvo pojačanje. Novi Lenglet ili Umtiti, on je tamo i proigrao kad je došao Tuchel pa se prebacilo na 3 štopera i opet nije neka WC igrača. Garcia i Araujo su okej, imaju još dosta prostora za napredak i vjerojatno će njih dvojica biti u početku u prednosti na ostalim. Pique je tu da dadne notu iskustva i da pomogne mladima, ali znao je i on praviti greške, tu treba uzeti i godine i njegovu ozbiljnost sa treningom.
I kad uzmeš u obzir da si najviše griješio u odbrani, gotovo u svakoj utakmici, nekad se ispadalo u odbrani i na fudbalske osnove kao što su dupli pas. A u napadu su se davali golovi, čak i kad uzmeš u obzir da Fati nije većinu vremena bio dostupan, te da Ferran ima veliki prostor za napredak u realizaciji. Bitnije je pojačati nešto što nije funkcioniralo, nego nešto što jeste. Dakle, Kounde treba biti prioritet u odnosu na Lewandowskog, kao što bi trebali biti i normalni bekovi, a ne Alonso i Azpilicueta.
Opet ni štoperska pozicija nije toliko loša koliko su loši bekovi (i ti si kasnije rekao), samim tim ni pozicija špica gdje imaš i sad vrlo dobre špiceve koji mogu zabiti 10+ golova tokom sezone. Mnogo bolje bi bilo uzeti Sosu na jednu stranu, Bakua na drugu i kompletirati ih u igrače kakvi ti odgovaraju.
sa sadašnjih 5 izmjena po utakmici više od pola tima je uvijek blizu prvih 11...
vrlo moguce i da xavi planira s trojicom nazad igrati i zato trazi kundea, a ne trazi bekove nesto posebno, moguce da ce od utakmice do utakmice nekad s cervoricom, nekad s trojicom nazad, azpilicueta moze igrat i stopera i oba beka i opet kazem da bezveze covjeka omalovazavate a vrlo zahvalan igrac, kapiten vrlo ozbiljne ekipe celzija, polivalentan igrac a, skoro dzaba, tip top pojacanje je to il za, prvi tim il za rezervu, barem dvije godine moze posluziti, nadam se da ce ozvaniciti taj transfer uskoro
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- ElCartel11
- Kontakt:
Ako ostaje Dembele sasvim glupo dovoditi Raphinhu za 70mil. Ako bi kostao max 30 mil pa hajd neka ga mozes i zaraditi poslije sta, ali ovako ce biti jos jedan u nizu propalih transfera.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Potpisivanje Dembelea jedino ima smisla, ako ga zele prodati ODMAH.
Graditi ekipu ne onom mamlazu, suludo je.
Graditi ekipu ne onom mamlazu, suludo je.
Manaj u Watford i zvanično. Imamo 50% od naredne prodaje. Uskoro se očekuje i Trincão.
Ko će ga kupiti odmah kada ga sada niko ne želi ni besplatno.

Don't hate what you don't understand.
Ma svjestan sam ja toga. Kad je sva hajka zimus bila oko njega, kad je bio najnepozeljnija osoba i tad sam rekao da ce ostati, da ga niko ne zeli. Imali su jedinstvenu priliku rijesiti ga se, priznati gresku i krenuti dalje. Ovako, hem ga placas, hem imas igraca koji je perosnifikacija svega onoga sto jedan fudbaler ne treba biti. Nisu mi jasni ni klub ni Xavi.
Može on proći sa ovom smanjenom platom i bonusima u skladu sa učinkom. Treba širine u napadu. Ansu je upitnik, Depay vjerovatno ide, ostaju Ferran i Auba. Sa Dembeleom, Raphinhom i Lewom imaš finu popunjenost u napadu.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ma neka zahvali Xaviju što uopšte igra fudbal na nekom top nivou, niti jedan drugi trener ne bi trpio njegova sranja. On je trebao završiti u nekom Renu, Sošou i slicno. Cak ni Tuchel koji ga poznaje, koji ga je trenirao u Dortmundu ga ne želi dovesti. Niti jedan ozbiljniji klub nije žalio dovesti tog klauna. Ni besplatno.Evander je napisao/la: ↑12 jul 2022, 17:10
Ma svjestan sam ja toga. Kad je sva hajka zimus bila oko njega, kad je bio najnepozeljnija osoba i tad sam rekao da ce ostati, da ga niko ne zeli. Imali su jedinstvenu priliku rijesiti ga se, priznati gresku i krenuti dalje. Ovako, hem ga placas, hem imas igraca koji je perosnifikacija svega onoga sto jedan fudbaler ne treba biti. Nisu mi jasni ni klub ni Xavi.
Ovo ga samo Xavi drži na nekom ozbiljnijem fudbalskom nivou, vjeruje u njega, daje mu podršku, želi od njega napraviti igrača...možda bi i uspio u tome kad bi Osman sredio malo glavu. Al teško, frajer je glup ko qrc.
Spisak pozvanih za sutrašnju utakmicu protiv Olota.
Raphinha here we go!
Ovo bi bio odličan deal, Memphis bi dobio slobodu tamo i bio bi glavni igrač.
Realno 50 miliona je trebao biti cijeli paket. Ali s obzirom da je Chelsea uletio, nije moglo bolje od ovog.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
meni taj Francuz nit smrdi nit miriše... gledao sam ga nekoliko puta i dobio je dva crvena kartona dosta glupo, jedan protiv Bosne drugi u ligi... mislim da će biti pojačanje ali daleko je od igrača koji će držati odbranu u ligi prvaka protiv pravih ekipa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.