Krvotok je napisao/la:Hoće li neko dati jednostavan odgovor na jednostavno pitanje, a glasi:
Šta to ima dobro u porazu i kada se igra i prijateljska tekma
Šta tu uopšte može da bude "dobro"?
Ili, da objasni koja je logika izjave, citiram: "Prošle godine nam je Borac bježao 6 poena u jesen, a vidjeli ste kako je završilo prvenstvo. Pametnom dosta."
Kakve su ovo nebuloze od pravila

Da li to znači, da smo mi bili npr. ispred Borca 6 bodova, da na kraju ne bismo bili prvaci!?? Odakle dolaze te "istočnjačke" mudrosti? Valjda ne iz Jeff Uniteda, koji je više nego limit našem trenutno najjačem ambasadoru BH fudbala.
Ili mi i naša nadanja u struju iz žabljih krakova, tipa, "Lazo će explodirati"
Lazo je potrošio fitilja i fitilja, ali mu je izgleda neko skvasio barut, k'o nekada Sergeju Tici.
Meni ovo izgleda realniji scenarij:
Ako se ne domognemo Evrope ove godine, u ovakvoj ligi, sa ovim parama i igračima, u Želji će metla (ponovo) da radi. Nije prijetnja, samo, "nema priče".
Prvo Željezničar, potom pojedinac, jer
na prsima stoji ime kluba, a na leđima prezime igrača!
Što bi rek'o strateg, pametnom dosta
Ali uz sve uslove i resurse koje imamo na raspolaganju, trebalo bi da se desi čudo pa da ne napravimo rezultat u ovoj kikiriki ligi. Ako se to ipak desi, naš prag je najpreči. Željezničar za život cijeli.
Brate majstor si. Volim tvoj stil i rezon. Imaš li kakav blog
Nije stvar u porazu od Zrinjskom, ali obzirom da je 15 dana do početka prvenstva ne vjerujem da se nešto dramatično može promijeniti. Ulazimo isti u nastavak pa možda čak i slabiji jer Kerla je bio bolji nazad (pa čak i naprijed) od ovih naših trenutnih stopera zajedno. Ovo što smo doveli po meni kao da i nismo, ništa specijalno, prosjek, klasika iliti isti klinac. U napadu ništa novo jedino da nam počnu sedmerce svirat'.
Dakle, ne treba nikave spektakularne igre očekivati već patnju i neizvjesnost kao i do sada. Na gostovanjima zijane tipa jučerašnjeg, kući drame sa malo boljim protivnicima i to je to. Mlađima dobro za adrenalin, za nas starije opasno po život. Dokle tako, ne znam.
Po meni jedini razlog zašto imamo 'vako ciganski rezon je vjerovatno činjenica da od titule ove godine nema ništa. Amar možda zna više od nas po ovom pitanju, ali mislim da Borac konačno mora uzeti titulu iz x razloga. Moguće da nas trefi i suspenzija, a pošto znamo odakle dolaze sve žive opstrukcije i uništavanje kada je ova država u pitanju vrlo je moguće da i titula bude u paketu sa pričom oko statuta itd. Ako se ne bude moglo u Evropu onda nam bolja ekipa od ove i ne treba.
Dakle, titula zdravo, a na Kup će se vjerovatno pokušati napasti mada vrlo teško preko Širokog. Naša jedina prava prednost je Grbavica sa navijačima, a ekipa smo ekipa u pet deka sa pola lige. Mislim igrački, ima tu doduše malo discipline i spreme, ali to na našim terenima i sa našim suđenjima ne mora značiti gotovo ništa.
Proljeće k'o proljeće pa opet ljeto itd.