Bh. klubovi u Europi - 2022/23

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23

Post Postao/la NajvecaRadosti » 08 jul 2022, 15:17

ASD je napisao/la:
08 jul 2022, 15:00
Pravilo je glupost.
Ne možeš svake godine izbacivati talente. Ovako jedne guraš i onda ih naredne sezone klupiraš.
Ukinuti i ograničenje stranih igrača ili bar pomjeriti na 6-7 za početak. Sheriff igra sa 11 stranaca.
Najgore i najgluplje pravilo u historiji lige.Da mi je samo znati kakav je to mozak dosao do te ideje i predlozio to pravilo.Cuj 5 stranaca :urnebes: :urnebes: Pa to samo kod nas ima

Sheriff 11 stranaca,Liverpool koji dolazi iz najjace fudbalske sile na svijetu 10 stranaca u sastavu.Samo kod nas se nesto izvodi i ocekuju neki iskorak sa ovim pravilom.Sta da urade u Evropi sa istim igracima koji se stalno vrte u krug?Evo mi,Zrinjski,Tuzla ili neko peti ko ima pare mozemo dovesti strance koji ce sigurno biti prevaga i u nasoj ligi i u Evropi ali ne moze.Pravilo dosta odmaze i npr.Sirokom i Posusju zbog veza iz Hrvatske,Slogi,Borcu itd.

Jesu li klubovi toliko glupi da se ne udruze i insistiraju da se eto bar igraci iz ex yu ne racunaju kao stranci.Majke mi ja ne mogu da vjerujem da se ovo pravilo jos nije ukinulo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 08 jul 2022, 15:29

NajvecaRadosti je napisao/la:
08 jul 2022, 15:17
ASD je napisao/la:
Pravilo je glupost.
Ne možeš svake godine izbacivati talente. Ovako jedne guraš i onda ih naredne sezone klupiraš.
Ukinuti i ograničenje stranih igrača ili bar pomjeriti na 6-7 za početak. Sheriff igra sa 11 stranaca.
Najgore i najgluplje pravilo u historiji lige.Da mi je samo znati kakav je to mozak dosao do te ideje i predlozio to pravilo.Cuj 5 stranaca :urnebes: :urnebes: Pa to samo kod nas ima

Sheriff 11 stranaca,Liverpool koji dolazi iz najjace fudbalske sile na svijetu 10 stranaca u sastavu.Samo kod nas se nesto izvodi i ocekuju neki iskorak sa ovim pravilom.Sta da urade u Evropi sa istim igracima koji se stalno vrte u krug?Evo mi,Zrinjski,Tuzla ili neko peti ko ima pare mozemo dovesti strance koji ce sigurno biti prevaga i u nasoj ligi i u Evropi ali ne moze.Pravilo dosta odmaze i npr.Sirokom i Posusju zbog veza iz Hrvatske,Slogi,Borcu itd.

Jesu li klubovi toliko glupi da se ne udruze i insistiraju da se eto bar igraci iz ex yu ne racunaju kao stranci.Majke mi ja ne mogu da vjerujem da se ovo pravilo jos nije ukinulo

Pa vidi ko sve u liverpul ulaze i ko su vlasnici i njihova bogadstva i navijaci i tkd...A gledaj u nas, sumljam da iko ima para da placa vise od 6 stranaca i da poslje zaradi od njih neke velike pare, a sa domacim ides na manje plate i neku solidnu zaradu za nase uslove, i ako vidimo i u srbiji i hrvatskoj da mediji i napumpavanje utjece na cijenu igraca.Mi da popravimo taj segment o prodaji domaci igraca za milion ili dva po igracu onda bi smo mogli pricat o strancima.Pozz :bih:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 jul 2022, 15:31

Koja je korist za moldavski fudbal od takvog Sheriffa?

Mi moramo biti iskljucivo razvojna liga, savez je sa tim pravilom postavio jako dobar put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 jul 2022, 16:07

NajvecaRadosti je napisao/la:
08 jul 2022, 15:17
ASD je napisao/la:
Pravilo je glupost.

Jedini razlog zbog čeg je to pravilo su domaći menadžeri.
Tako će neki x igrač umjesto u fedefalnoj igrati za 800 maraka igrati u Premijer ligi za par hiljada, iako je to isti igrač, isto vrijedi.
Menadžer će tako umjesto par stoja, uzeti par hiljada.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 jul 2022, 17:39

To sigurno nije razlog za uvodjenje ovog pravila, jer se to iznivelise na drugim stranama.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 jul 2022, 20:53

Ekspedicija nogometnog kluba B36 Torshavn s Farskih Ostrva našla se u velikim problemima nakon niza komplikacija zbog kojih će morati ostati u Bosni i Hercegovini duže od planiranog.

Nogometaši B36 jučer su izgubili od Borca 2:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a ovaj susret odigran je u Modriči.
Međutim, ekspedicija kluba s Farskih Ostrva je za bazu još od ponedjeljka izabrala Banja Luku, odakle je danas trebala krenuti kući.

Stvari su se potom iskomplikovale za Farane budući da im je let iz Banja Luke za Malme otkazan.

Naime, kako je potvrđeno Mondu iz B36 Torshavn, let je otkazan praktično deset minuta uoči polijetanje pa je delegacija osvajača Kupa Farskih Ostrva krenula na put u Tuzlu odakle bi sutra ujutro trebalo da polete.

Dodatni problem za Farane je i činjenica da za večeras nemaju rezervisan hotelski smještaj s obzirom da je prema prvobitnom planu već trebalo da budu na tlu Skandinavije.

Podsjetimo, revanš utakmica između Borca i B36 Torshavna igra se u četvrtak na stadionu Gundadalur.

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 08 jul 2022, 20:59

zao mi ljudi... naje8ase dzaba. uklapali letove, F.O. Kopenhagen, pa bus za Malme pa let za BL i stigli u BL 3 dana ranije... i sad zaglavili izmedju BL i Tz!
pa kad ove nase primadone krenu da kukaju i jaucu, a charter svaki put ako se ide dalje od Slovenije!

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 08 jul 2022, 22:37

MortemHz je napisao/la:
08 jul 2022, 20:53
Ekspedicija nogometnog kluba B36 Torshavn s Farskih Ostrva našla se u velikim problemima nakon niza komplikacija zbog kojih će morati ostati u Bosni i Hercegovini duže od planiranog.

Nogometaši B36 jučer su izgubili od Borca 2:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a ovaj susret odigran je u Modriči.
Međutim, ekspedicija kluba s Farskih Ostrva je za bazu još od ponedjeljka izabrala Banja Luku, odakle je danas trebala krenuti kući.

Stvari su se potom iskomplikovale za Farane budući da im je let iz Banja Luke za Malme otkazan.

Naime, kako je potvrđeno Mondu iz B36 Torshavn, let je otkazan praktično deset minuta uoči polijetanje pa je delegacija osvajača Kupa Farskih Ostrva krenula na put u Tuzlu odakle bi sutra ujutro trebalo da polete.

Dodatni problem za Farane je i činjenica da za večeras nemaju rezervisan hotelski smještaj s obzirom da je prema prvobitnom planu već trebalo da budu na tlu Skandinavije.

Podsjetimo, revanš utakmica između Borca i B36 Torshavna igra se u četvrtak na stadionu Gundadalur.

slika
To su te cari kada letis sa niskobudzetnim avio kompanijama tipa rayan ili wizz,nikad je znas sta te moze snaci

Srebrenko
Kontakt:

Post Postao/la Srebrenko » 08 jul 2022, 22:47

Nije njima ni loše,gledajući ovu sliku kako se izležavaju na ledini :D

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 09 jul 2022, 06:35

Kakav im je plan, prije cemo mi doci njihovoj kuci nego oni. 😁

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 09 jul 2022, 09:05

Nek idu sa vašim charterom hahaha
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 09 jul 2022, 11:03

Eno stigli su Malmo. Realno su mogli sa nama. 😁

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 09 jul 2022, 11:55

Za mene iznenadjujuci rezultat Fola - Tre Fiori 0-1. Ocekivao sam laganu pobjedu Fole ali mozda i bolje za nas kad bi Tre Fiori prosao, kontam da su kud i kamo laksi protivnici. Sto se Borca tice, moramo polako dizati nivo igre, posebno u defanzivi..tu duva sa svih strana i ako ne dignemo formu, svaka iole ozbiljna ekipa ce nas nabiti. U svakom slucaju prolaz do 3. pretkola ne bi trebao biti sporan pa cemo onda vidjeti sta i kako :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 09 jul 2022, 12:15

delko je napisao/la:
09 jul 2022, 11:55
Za mene iznenadjujuci rezultat Fola - Tre Fiori 0-1. Ocekivao sam laganu pobjedu Fole ali mozda i bolje za nas kad bi Tre Fiori prosao, kontam da su kud i kamo laksi protivnici. Sto se Borca tice, moramo polako dizati nivo igre, posebno u defanzivi..tu duva sa svih strana i ako ne dignemo formu, svaka iole ozbiljna ekipa ce nas nabiti. U svakom slucaju prolaz do 3. pretkola ne bi trebao biti sporan pa cemo onda vidjeti sta i kako :)
Volio bi da izvuce te Tre Fiori za lagani prolaz u trecom krugu mada da je CS Fola Esch po kvalitetu lošje od B36 Torshavn. Tuzla City će igrati protiv Alkmaar i bit će teška utakmica pogotovo nakon ovakve odlazke. Jedini pojacanje u ekipi su Kuzmanovic, Hrkac i Nargalic koji se vratio nakon posudbe iz Orašje. Doveli su reprezentativca Toge iz Lyona i Elleout iz Yverdon (Svicarska) vidi ćemo kakvi će biti pojacanje.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 jul 2022, 12:19

izdzezveubrazil je napisao/la:
08 jul 2022, 17:39
To sigurno nije razlog za uvodjenje ovog pravila, jer se to iznivelise na drugim stranama.
Naprimjer?
Kako se izniveliše?

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 jul 2022, 13:34

hahahahaha

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 jul 2022, 15:19

ASD je napisao/la:
09 jul 2022, 12:19
Naprimjer?
Kako se izniveliše?
Tako sto polovnjak iz Srbije/Hrvatske koji bi dobio to mjesto u timu ni ne dodje.

U svakom slucaju, iz rijeci Sergeja Jakirovica o tom koliko je Ivan Basic bio los kad je on tek preuzeo ekipu pokazuje se da pravilo itekako ima smisla.

Da nije uvedeno pravilo, niti bi Zrinjski trpio Basica, niti bi on danas bio najbolji izlazni transfer kluba u historiji.

To da treneri znaju prepoznati ko ima potencijal i da ce mu dati sansu je vic. Da nije Pavlovic srednjakom pozdravio navijace Sarajeva, Vladan Kovacevic bi danas bio na nivou Ivana Trifkovica. A pricamo o najboljem golmanu Sarajeva poslije rata.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 jul 2022, 15:34

09 jul 2022, 15:19
ASD je napisao/la:
09 jul 2022, 12:19
Naprimjer?
Kako se izniveliše?
Tako sto polovnjak iz Srbije/Hrvatske koji bi dobio to mjesto u timu ni ne dodje.

U svakom slucaju, iz rijeci Sergeja Jakirovica o tom koliko je Ivan Basic bio los kad je on tek preuzeo ekipu pokazuje se da pravilo itekako ima smisla.

Da nije uvedeno pravilo, niti bi Zrinjski trpio Basica, niti bi on danas bio najbolji izlazni transfer kluba u historiji.

To da treneri znaju prepoznati ko ima potencijal i da ce mu dati sansu je vic. Da nije Pavlovic srednjakom pozdravio navijace Sarajeva, Vladan Kovacevic bi danas bio na nivou Ivana Trifkovica. A pricamo o najboljem golmanu Sarajeva poslije rata.
Ukoliko je polovnjak bolji igrač od talenta. Naravno da je bolje da igra polovnjak nego talenat. Kakav je to talenat ako su ga polovnjaci bolji?

Ivan Bašić je ubijao u juniorima, obje godine koliko je igrao. Sigurno najveći talenat u tom godištu. Nije ga napravilo to pravilo nego talenat i rad, a naravno i Jakirevićevo znanje.

Ne vidim kakve veze Pavlovićev srednjak ima s tim pravilom.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 jul 2022, 15:41

Nema srednjak veze sa pravilom, nego ima veze sa činjenicom da Kovačević apsolutno nikad ne bi stao na gol Sarajeva da nije bilo srednjaka Pavlovića. Neko je procijenio da nije dovoljno dobar i dogovarala mu se posudba u niži rang, da bi godinu dana kasnije već bio ubjedljivo najbolji golman lige, a karijera će pokazati koji su mu dometi.

Svaki polovnjak od 25/26 godina je na konto ako ničega, onda barem iskustva, bolji igrač od onog koji se tek pojavi, osim ako je u pitanju ekstreman talenat. Poenta koju ti očito ne gledaš, a evidentno ni brojni treneri, jeste u odgovoru na pitanje može li taj mladi igrač kroz pola godine ili godinu biti bolji od pomenutog polovnjaka, ili koliki mu je realno plafon u karijeri.

Bojan Pavlović ili Vladan Kovačević?

Selmir Pidro ili Almir Bekić?

Igor Savić ili Ivan Enin?

I da ne idem dalje.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 jul 2022, 18:19

Sličan argument možeš koristiti i za druge lige.
Da se do tada nezamjenjivi Frank Rost nije povrijedio, pitanje je da li bi Neuer dobio pravu šansu te tako postane jedan od najboljih golmana svih vremena (po meni lično najbolji).
To naravno ni u ludilu ne daje za pravo da Nijemci uvedu to pravilo koje postoji samo u divljim ligama.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.