Schlager je napisao/la: ↑09 jul 2022, 13:57
Krece sledeci vikend nova sezona,pa da iznesem svoja nadanja i ocekivanja...
I dalje se,naravno,zalazem za korupciju u BH fudbalu..bar jos ove 3-7 godina,koliko ce g Zeljkovic biti na celu saveza..dosta je bilo silovanja Borca,gdje su nas 4 puta na silu izbacili....sad malo mi!....da se malo po broju titula primaknemo ovima gore...Pa cemo,nakon toga i mi zagovarati postenje,osnivanje "udruzenja premijerligasa" i slicno...
Ono,sto bih volio da se promjeni,je da od ove sezone sa sudijama radimo pametnije....Ovi momci sto vode klub,fino unose pare u klub,fino koriste politiku,ali se u fudbal razumiju kao Mara u kriv q..
Ste je bitno?..Bitno je da ovi momci koji vode klub,angazuju nekoga ko se u isti razumije (nudim se volonterski)...da im objasni sledece stvari
1-Ne mora sudija da mi navlaci od prvog sekunda,svih 90 minuta....Koji ce mi q out??!!...Ili faul na sredini terena?...Time samo navlacimo bijes na gostovanjima,i navijaca i napalimo igrace protivnika....Plus,kad krene "lopovi,lopovi,cigani,cigani",i moji igraci se pogube...Nikoga nismo lani pobjedili u gostima gdje se to desavalo (Prijedor 2X,Posusje 2X,Tuzla 4X,Trebinje,itd,itd..)
Znaci,hebo te out!!..Daj ga slobodno protivniku (cak i kad je za mene)...Ili recimo vrhunac gluposti,onaj Sabrija ne svira penal Velezu u Banjaluci,gdje vodim 2-0 u 94-om minutu,kad Bosnjak igra rukomet....Krele..umjesto da jedva doceka,i malo "popegla statistiku"..Plus mogao bi reci "ja sam protiv Borca svirao penal usred Banjaluke,iako je Vico bio na celu Saveza!!!...Takvu priliku ti sam Bog posalje..pokazes na bijelu tacku,ako ga ne zabije,pustis igru jos jedno 2 minuta....Ako zabije,cim krenem s centra,sviras kraj....Ovako si ti ispao dalabu,a ovim asto nas ne vole dao fenomenalan klip da nas ismijavaju...To mora prestati,moramo sudije sa vecim IQ angazovati...
Ne...ove godine zelim da mi pustis maaaaaaali ofsajd...A protivniku zaustavis istu situaciju.....Malo neki diskutabilan penal,meni svirnes,njemu odmahnes rukom...Ili crveni karton,isto tako....Ostatak utakmice sudi posteno,cak mu i pokloni neki out,faul..
To u ovoj sezoni prije VAR...dogodine ce vec krenuti trigonometrija,da li je bio ofsajd,ili ne.....Tad ce nam ostati samo da li je bilo "itenziteta za penal ili crveni karton",sto nijedan VAR ne moze procjeniti..
Ovakvim nacinom rada,serija titula je zagarantovana....Kao sto su one tuljanske face mislile da Zeljeznicar osvaja titule jer su Lazo Popovic,Muamer Svraka i Adilovic,odjednom postali reinkarnacija Maradone i Kareke,dok je vladao Komitet....Pa kasnije navijaci Sarajeva mislili da su Tatar,Ahmetovic i Rahmanovic zasluzni za dominaciju,a ne Begic koji im navlaci po 30 faulova u opasnoj zoni...Tako imam zelju da malo sad i ja budem tuljanska faca...
Sto se protivnika tice,Zrinjski mi djeluje preozbiljno (nadam se da ce otici nakon Evrope Bilbija ili Jakirovic,najbolje obojica)..Njih treba potkradati od prvog sekunda,i nista prepustati slucaju,kao lani....
Ovi ostali mi ne djeluju tako ozbiljno,treba ih pustiti da igraju,bar ispocetka....Ako se "pohase",i udju u neku seriju,onda primjeniti recept "Zrinjski"...
To su neka moja ocekivanja od naredne sezone....Poredak koji ocekujem na kraju je sledeci..
Borac
Zrinjski
Sarajevo
Zeljeznicar
Velez
Siroki
Tuzla
Sloboda
Posusje
Leotar
Igman
Sloga