Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Zanemaruje se i cinjenica da je Rafa 16 godina bez prekida u top10 (873 sedmica), vise od bilo koga u historiji.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Ma ne moze biti bolji,veci kako god vi to zovete tip koji je kraci za 2 slema ...nije to realno ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Isto tako se moze reci da Nadal nije imao kisu povreda , bio na nivou vecinu GS turnira ili uopste igrao te turnire , broj tituka bi bio blize 30 nego 20.
To sto je Novak broj 1 150 sedmica je frapantno , ali je podjednako golemo sto je Nadal jedini igrac koji je vec 16 godina u top 10 igraca Svijeta, kad na to dodas odsustva i silni bolnicki karton jos impresivnije zvuci.
Nadam se njihovom finalu i da obojica budu potpuno fit.
To sto je Novak broj 1 150 sedmica je frapantno , ali je podjednako golemo sto je Nadal jedini igrac koji je vec 16 godina u top 10 igraca Svijeta, kad na to dodas odsustva i silni bolnicki karton jos impresivnije zvuci.
Ako Nole osvoji piramida open vise nece biti dileme.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Sto ce opet rec da Nadal usljed povreda nijednog momenta nije odsustvovao dovoljno dugo da ispadne iz top10 kao sto su recimo Nolo ili Federer u evo vec dva navrata.JoeBleck je napisao/la: ↑06 jul 2022, 21:54Isto tako se moze reci da Nadal nije imao kisu povreda , bio na nivou vecinu GS turnira ili uopste igrao te turnire , broj tituka bi bio blize 30 nego 20.
O njegovim povredama se moze i treba diskutovati.darker10 je napisao/la: ↑06 jul 2022, 22:02Sto ce opet rec da Nadal usljed povreda nijednog momenta nije odsustvovao dovoljno dugo da ispadne iz top10 kao sto su recimo Nolo ili Federer u evo vec dva navrata.JoeBleck je napisao/la: ↑06 jul 2022, 21:54Isto tako se moze reci da Nadal nije imao kisu povreda , bio na nivou vecinu GS turnira ili uopste igrao te turnire , broj tituka bi bio blize 30 nego 20.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Grk ce biti pometen 3-0 prekosutra
Ma ako Rafeala uspiju osbosobiti ne pita se on nista. Nista on posebno nije ni kvalitetniji ni inteligentniji od Fritza.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- BegovicRamiz
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Koje sve brojke?darker10 je napisao/la: ↑06 jul 2022, 21:43Pandorina kutija otvorenaCipiripiblicblic je napisao/la: ↑06 jul 2022, 21:15Ali evo iskreno mi recite svoje mišljenje, ako Nadal bude imao najviše GS-ova, ali Đoković ostane na 150 tjedana na broju 1 više, tko je tada po vama GOAT?Za mene je Nolo taj sto i tih 150 sedmica vise pokazuje. To je ipak pokazatelj da je on konstantno i tokom citavih sezona bio na vrhuncu i u borbi za najvece trofeje. Nadal je u bas dosta sezona znao bit non factor van RG. Nolina mozda jedina mrlja u dosadasnjoj karijeri jest to sto je "samo" tri puta uzeo USO. Po meni za jednog covjeka kojeg mnogi smatraju hc goatom, taj broj USO je bas tanak.Mogu ga ne volit al karijera mu ina samo tu manu.
Ova dva gs viska u odnosu na njega koje Nadal ima su splet bas nesretnih i glupih okolnosti po Nolu. Nesretna je svakako covid i otkazan Wimby 2020. gdje prakticno nije imao konkurenciju i vjerovatno bi se prosetao do titule, a glupa okolnost bi bila ovogodisnji AO i njegovo odbijanje da se vakcinise i laganje u svom tom slucaju na turniru gdje bi opet bio bas debeli favorit.
Sve u svemu diskusija jos moze bit aktuelna iz razloga sto je Nadal taj koji ima vise gs titula. Ako Nolo kojim slucajem izjednaci taj broj, onda se tu vise nema sta pricat jer su druge brojke haman sve na Nolinoj strani.
Pa Rafa ima 81 pobjedu na zemlji zaredom...ili..Rafa ima 10 godina sa 1 slemom zaredom sto niko nema...
Cisto da se vidi kakvih sve achievments ima i koliko ih imaju i jedan i drugi i treci...
On kobajagi ima 1 + u h2h, 150 nedelja, 2 mastersa vise i sad kao sve brojke na njegovoj strani...al u kurcu
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Poslednji put dobio Novaka na betonu, verovali ili ne, 2013. U finalu US Opena. Na travi davne 2009.
Dakle jedine pobede u proteklih 9 godina protiv Novaka je imao samo na sljaci.
To je bas porazan podatak.
Mislim da ni set nije osvojio na betonu od USO13,ali nisam siguran.
Ne treba zaboraviti i da je na Us Openu bespotrebno gađao sudiju lopticom.darker10 je napisao/la: ↑06 jul 2022, 21:43Pandorina kutija otvorenaCipiripiblicblic je napisao/la: ↑06 jul 2022, 21:15Ali evo iskreno mi recite svoje mišljenje, ako Nadal bude imao najviše GS-ova, ali Đoković ostane na 150 tjedana na broju 1 više, tko je tada po vama GOAT?Za mene je Nolo taj sto i tih 150 sedmica vise pokazuje. To je ipak pokazatelj da je on konstantno i tokom citavih sezona bio na vrhuncu i u borbi za najvece trofeje. Nadal je u bas dosta sezona znao bit non factor van RG. Nolina mozda jedina mrlja u dosadasnjoj karijeri jest to sto je "samo" tri puta uzeo USO. Po meni za jednog covjeka kojeg mnogi smatraju hc goatom, taj broj USO je bas tanak.Mogu ga ne volit al karijera mu ina samo tu manu.
Ova dva gs viska u odnosu na njega koje Nadal ima su splet bas nesretnih i glupih okolnosti po Nolu. Nesretna je svakako covid i otkazan Wimby 2020. gdje prakticno nije imao konkurenciju i vjerovatno bi se prosetao do titule, a glupa okolnost bi bila ovogodisnji AO i njegovo odbijanje da se vakcinise i laganje u svom tom slucaju na turniru gdje bi opet bio bas debeli favorit.
Sve u svemu diskusija jos moze bit aktuelna iz razloga sto je Nadal taj koji ima vise gs titula. Ako Nolo kojim slucajem izjednaci taj broj, onda se tu vise nema sta pricat jer su druge brojke haman sve na Nolinoj strani.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Pa nije ni Federera dobio sigurno 5,6 meceva zadnjih na slemu van sljake,mrsko mi traziti ali siguran sam da nije od 2014--
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Zalosno je sto je Federerov backhand postao stabilan debelo u 30tim godinama,mnoge duele ga je dobio sa svojim top spinovima na njegov backhand a kasnije je poprilicno izgubio tu prednost sto se upravo vidjelo u ovom periodu koje si naveo.
Ma ja, najbolje nek se ni ne racuna sljaka, koji ce nam qratz? 
Feđa se sve više i učestalije gubi s mnogih rekorda, gotovo ništa više značajno ne drži pod svojom kontrolom.
(drži rekord za najviše titula od ove trojice ali i to su atp250 i atp500 koje ni Rafa ni Novak nisu toliko ni igrali)
Ali Fedovci mogu biti stress-free, zacementirano mu je 3. mjesto na GOAT listi, nit će naprijed, nit će nazad.

Feđa se sve više i učestalije gubi s mnogih rekorda, gotovo ništa više značajno ne drži pod svojom kontrolom.
(drži rekord za najviše titula od ove trojice ali i to su atp250 i atp500 koje ni Rafa ni Novak nisu toliko ni igrali)
Ali Fedovci mogu biti stress-free, zacementirano mu je 3. mjesto na GOAT listi, nit će naprijed, nit će nazad.
Zadnja izmjena: forgempp, dana/u 06 jul 2022, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.