Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ljudi koji piju 6-8 piva dnevno imaju drugi naziv za sebe. Hint: taj naziv nije pivopija.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Radi ovog lijevo sam zamrzio kosulje kratkih rukava a pogotovo slicne njegovoj
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Visok stepen tolerancije 

- Marsal
- Kontakt:
Yebala im Lejla Ramovic sve vise
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ne valja ni ljeto ni zima (ljude koji vole ljeto mogu i nekako razumjeti, ali one koji vole zimu baš nikako). Period mart-maj i septembar do polovine oktobra je najbolji period u godini, pogotovo ovaj drugi.BosniaBoston je napisao/la: ↑04 jul 2022, 14:51Moraš biti mazohista da voliš zimu. Haj ona januarska inekako, al novembar kad dodje...Fuj. Kiša, pocinju magle, hladno, nema zelenila a nema ni snijega koji je jedina dobra strana cijele priče
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
- Marsal
- Kontakt:
Ja sam rođen zimi i obožavam zimu. Jedino u vezi zime što ne volim je bh. putne službe.
- bavariapivo
- Kontakt:
Kada budem opet nekad u Tuzli moram probati taj nefiltrirani hladni...tuzlak1987 je napisao/la: ↑04 jul 2022, 21:27Jelen je top. 1 KM oni malo u 0.33 pendavo![]()
Najisplativije na trzistu.
Tuzlak je najbolji u pivnici nefiltrirani hladni. A ovaj Bjorn je isto top sad. Gdje je Helco sada da prokomentarise haha
BTW jel ko probao zajecarsko iz limenke? Meni dobro sjelo
Najbolja piva ikad...bavariapivo je napisao/la: ↑04 jul 2022, 23:13Kada budem opet nekad u Tuzli moram probati taj nefiltrirani hladni...tuzlak1987 je napisao/la: ↑04 jul 2022, 21:27Jelen je top. 1 KM oni malo u 0.33 pendavo![]()
Tuzlak je najbolji u pivnici nefiltrirani hladni. A ovaj Bjorn je isto top sad. Gdje je Helco sada da prokomentarise haha
BTW jel ko probao zajecarsko iz limenke? Meni dobro sjelo
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
-
- Kontakt:
ti smo negdje ja malo vise u toku dana spcam 8 do 10 piva svaki dan i ne rpimjeti sealemsa je napisao/la: ↑04 jul 2022, 21:30Ja sam pivopija, pijem u prosjeku 6-8 piva dnevno, u Bosni sam degustiro sve pive, Tuzlak, Pan, Tuborg itd. Od svake me glava ujutru bolila sem od jelena, tako da sam samo roko jelen. Toceno pivo je najbolje, samo ga popijes bruku jebga.tuzlak1987 je napisao/la: ↑04 jul 2022, 21:27Jelen je top. 1 KM oni malo u 0.33 pendavo![]()
Snima se reklama za Bjorn. Biće boom. Tuzlanska pivara ubjedljivo najbolja domaća pivara. Mada nemaju ni konkurenciju otkako ih je Bingo kupio.
- bavariapivo
- Kontakt:
Jel ima već svuda ovo novo Magnum pivo iz bihacke pivovare kupiti? Po češkoj recepturi pravljen.
- AshburtonG
- Kontakt:
Sta kaze brat popije 7 piva u prosjeku dnevno i naziva se pivopijom. Druze ti si alkoholicar, a ne pivopija. Gdje ces se napit, ako godinama pijes te kolicine. Tebi jetra ispod 1 promila i ne registruje nista. Isto sto ljude od 150kg zovu gurmanima, a ne debelim krmcima. 

Ma dobro smatraj kako hoces, za mene je alkos covjek koji pravi probleme u alkoholu, kojem alkohol stvara problem u zivotu poslu itd. i bez kojeg ne moze a nastavlja piti. Ja ustajem u 6 ujutru na poso, obicno se kuci vracam oko 5-6 pm,na poslu samo pijem vodu, kad dodjem kuci ili ako gdje odemo pivu, eto racunaj od 7 navece do 10-11. Inace ne pijem sokove, gazirano i to, tako da necu i kuci piti vodu.AshburtonG je napisao/la: ↑04 jul 2022, 23:53Sta kaze brat popije 7 piva u prosjeku dnevno i naziva se pivopijom. Druze ti si alkoholicar, a ne pivopija. Gdje ces se napit, ako godinama pijes te kolicine. Tebi jetra ispod 1 promila i ne registruje nista. Isto sto ljude od 150kg zovu gurmanima, a ne debelim krmcima.![]()
Tako je i ovaj moj komsija Mirso pio 7-8 piva dnevno pa umro kroz koju godinu. Samo mi ga nismo zvali pivopija nego alkoholicar.
Onda sam functioning alcoholic 

- AshburtonG
- Kontakt:
To sta ti mislis da je alkoholizam su samo eventualne posljedice. Dakle, ti si ovisnik o alkoholu, ako fkt pijes tolike kolicine, a u narednom periodu bi mogao vec pocet osjecat prve ozbiljnije probleme.alemsa je napisao/la: ↑05 jul 2022, 00:09Ma dobro smatraj kako hoces, za mene je alkos covjek koji pravi probleme u alkoholu, kojem alkohol stvara problem u zivotu poslu itd. i bez kojeg ne moze a nastavlja piti. Ja ustajem u 6 ujutru na poso, obicno se kuci vracam oko 5-6 pm,na poslu samo pijem vodu, kad dodjem kuci ili ako gdje odemo pivu, eto racunaj od 7 navece do 10-11. Inace ne pijem sokove, gazirano i to, tako da necu i kuci piti vodu.AshburtonG je napisao/la: ↑04 jul 2022, 23:53Sta kaze brat popije 7 piva u prosjeku dnevno i naziva se pivopijom. Druze ti si alkoholicar, a ne pivopija. Gdje ces se napit, ako godinama pijes te kolicine. Tebi jetra ispod 1 promila i ne registruje nista. Isto sto ljude od 150kg zovu gurmanima, a ne debelim krmcima.![]()
Pivo tu i tamo u toku sedmice nije neki problem, cak ima i svojih benefita, ali konstantno unosit tolike kolicine alkohola i prije svega kalorija kroz te pive ce kad tad doci na naplatu.Alkoholizam je hronična ovisnost o alkoholnim pićima.
Manifestira se kroz snažnu želju za pićem, gubitkom kontrole prilikom pića, simptomima fizičkog odvikavanja i povećanom tolerancijom na alkohol. Ovisnost o alkoholu je težak psihički poremećaj, jer dolazi do patološkog procesa, koji mijenja način na koji mozak funkcionira.
Alkoholizam na duži rok uzrokuje cijeli niz ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su ciroza jetre, trovanje alkoholom, srčane bolesti, bubrežne bolesti kao i cijeli niz psihičkih poremećaja od kojih je najpoznatija Korsakovljeva psihoza
-
- Kontakt:
Pored svega nabrojanog, alkohol unistava i mozdane celije. Jako je stetan po mozak.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Nemam addictive personality, Ramazan dodje ne pomislim na alkohol. Jedino na sto sam mislio da sam bio ovisan su bile cigare, ali sam onda i to bacio i nisam pusio 4 godine, i nedavno opet pomalo poceo.AshburtonG je napisao/la: ↑05 jul 2022, 00:30To sta ti mislis da je alkoholizam su samo eventualne posljedice. Dakle, ti si ovisnik o alkoholu, ako fkt pijes tolike kolicine, a u narednom periodu bi mogao vec pocet osjecat prve ozbiljnije probleme.alemsa je napisao/la: ↑05 jul 2022, 00:09Ma dobro smatraj kako hoces, za mene je alkos covjek koji pravi probleme u alkoholu, kojem alkohol stvara problem u zivotu poslu itd. i bez kojeg ne moze a nastavlja piti. Ja ustajem u 6 ujutru na poso, obicno se kuci vracam oko 5-6 pm,na poslu samo pijem vodu, kad dodjem kuci ili ako gdje odemo pivu, eto racunaj od 7 navece do 10-11. Inace ne pijem sokove, gazirano i to, tako da necu i kuci piti vodu.AshburtonG je napisao/la: ↑04 jul 2022, 23:53Sta kaze brat popije 7 piva u prosjeku dnevno i naziva se pivopijom. Druze ti si alkoholicar, a ne pivopija. Gdje ces se napit, ako godinama pijes te kolicine. Tebi jetra ispod 1 promila i ne registruje nista. Isto sto ljude od 150kg zovu gurmanima, a ne debelim krmcima.![]()
Pivo tu i tamo u toku sedmice nije neki problem, cak ima i svojih benefita, ali konstantno unosit tolike kolicine alkohola i prije svega kalorija kroz te pive ce kad tad doci na naplatu.Alkoholizam je hronična ovisnost o alkoholnim pićima.
Manifestira se kroz snažnu želju za pićem, gubitkom kontrole prilikom pića, simptomima fizičkog odvikavanja i povećanom tolerancijom na alkohol. Ovisnost o alkoholu je težak psihički poremećaj, jer dolazi do patološkog procesa, koji mijenja način na koji mozak funkcionira.
Alkoholizam na duži rok uzrokuje cijeli niz ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su ciroza jetre, trovanje alkoholom, srčane bolesti, bubrežne bolesti kao i cijeli niz psihičkih poremećaja od kojih je najpoznatija Korsakovljeva psihoza
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.