FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Krvotok
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Krvotok » 09 feb 2011, 21:39

nick je napisao/la:
samo nije jasno sta je tebi uspijeh i sta su ti sredstva koja imamo. sta podrazumjevas pod uspjehom i sredstvima...
vidim i istocnjacke mudrosti iz jef uniteda, ti nadji boljeg i trofejnijeg i trenera sa viise uspjeha u nasoj kikiriki ligi, nadji jedan argument zasto bi bila metla i ko bi to bio bolji, gvardiola?
Mir drug, ako smo ista strana, ne hvali nas previše, znaš ti dobro koliko naši trofeji "vrijede" kad se sudarimo npr. sa Bugarima, koji su treća evropska klasa, tako da ne sipamo sol bespotrebno, mene to boli više nego tebe. Samo sam potcrtao da je u ovoj ligi, sa trenutnim željinim sastavom i strukom, sve ispod Evrope neuspjeh i pošto ovdje čitaju i oni koji sve to vode. Izgovorima neće biti mjesta, ako smo bili nemilosrdni prema Coci, ovom onom, koji su potjerani na tribine, ne vidim zašto bi nekome bio oprašten neuspjeh pri ovakvom povoljnom rasporedu, parama i više nego dovoljnim za ovu ligu i resursima na terenu. I opet te molim da kad mi repliciraš, ne utrpavaš nove pojmove, (gdje iskpoa Gvardiolu?), ne moraš ići po svjetske klase, pitar Musemić bi se prošetao s ovim timom u ovoj ligi, kad već pričamo o fudbalskoj taktici. To što je pedaliran iz Torpeda ne znači da su našli boljeg, druge su tu priče u pitanju, no shvataš vjerujem.

Seyo_TM, kontam šta kažeš, imaš veliki pozdrav...
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 feb 2011, 21:46

Krvotok je napisao/la:
nick je napisao/la:
samo nije jasno sta je tebi uspijeh i sta su ti sredstva koja imamo. sta podrazumjevas pod uspjehom i sredstvima...
vidim i istocnjacke mudrosti iz jef uniteda, ti nadji boljeg i trofejnijeg i trenera sa viise uspjeha u nasoj kikiriki ligi, nadji jedan argument zasto bi bila metla i ko bi to bio bolji, gvardiola?
Mir drug, ako smo ista strana, ne hvali nas previše, znaš ti dobro koliko naši trofeji "vrijede" kad se sudarimo npr. sa Bugarima, koji su treća evropska klasa, tako da ne sipamo sol bespotrebno, mene to boli više nego tebe. Samo sam potcrtao da je u ovoj ligi, sa trenutnim željinim sastavom i strukom, sve ispod Evrope neuspjeh i pošto ovdje čitaju i oni koji sve to vode. Izgovorima neće biti mjesta, ako smo bili nemilosrdni prema Coci, ovom onom, koji su potjerani na tribine, ne vidim zašto bi nekome bio oprašten neuspjeh pri ovakvom povoljnom rasporedu, parama i više nego dovoljnim za ovu ligu i resursima na terenu. I opet te molim da kad mi repliciraš, ne utrpavaš nove pojmove, (gdje iskpoa Gvardiolu?), ne moraš ići po svjetske klase, pitar Musemić bi se prošetao s ovim timom u ovoj ligi, kad već pričamo o fudbalskoj taktici. To što je pedaliran iz Torpeda ne znači da su našli boljeg, druge su tu priče u pitanju, no shvataš vjerujem.

mah jasno mi je sve ali mislim da smo malo poranili sa tom pricom...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2011, 21:56

Puno mi moramo raditi da dodjemo na onu "poziciju" gdje zelimo da nam je svetinja...jako puno toga ne stima, a vjeruj mi da smo pored sirokog sigurno najozbiljniji klub i najstabilniji...puno truda i rada treba da prodje da na primjer, igrac ne potpisuje na godinu, nego da je normalno da ce potpisati na 4...naravno u tom slucaju neces potpisivati sa "mozda dobrim" igracem, nego sa "sigurno dobrim" igracem...evo danas prvi tim tj prvo poluvrijeme 2-3 100% prilike a kada je drugi tim usao (drugo poluvrijeme) nisu centra presli, dok je zrinjski promjenio 2-3 igraca...nemamo toliko dobrih igraca da mozemo igrati sa dvije razlicite postave protiv prvog tima neke ekipe.
Meni ovo uopste nisu prijateljske utakmice nego pripremne...gleda se ko mere ko ne mere...nasem mentalitetu je bolje da gubi ove šuft utakmice, jer vrlo lako umislimo da smo sisli sa olimpa...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 feb 2011, 22:05

Seyo_TM je napisao/la:Puno mi moramo raditi da dodjemo na onu "poziciju" gdje zelimo da nam je svetinja...jako puno toga ne stima, a vjeruj mi da smo pored sirokog sigurno najozbiljniji klub i najstabilniji...puno truda i rada treba da prodje da na primjer, igrac ne potpisuje na godinu, nego da je normalno da ce potpisati na 4...naravno u tom slucaju neces potpisivati sa "mozda dobrim" igracem, nego sa "sigurno dobrim" igracem...evo danas prvi tim tj prvo poluvrijeme 2-3 100% prilike a kada je drugi tim usao (drugo poluvrijeme) nisu centra presli, dok je zrinjski promjenio 2-3 igraca...nemamo toliko dobrih igraca da mozemo igrati sa dvije razlicite postave protiv prvog tima neke ekipe.
Meni ovo uopste nisu prijateljske utakmice nego pripremne...gleda se ko mere ko ne mere...nasem mentalitetu je bolje da gubi ove šuft utakmice, jer vrlo lako umislimo da smo sisli sa olimpa...

kakva je situacija sa viscom, koliko jos imamo ugovor sa njim?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2011, 22:07

nick je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Puno mi moramo raditi da dodjemo na onu "poziciju" gdje zelimo da nam je svetinja...jako puno toga ne stima, a vjeruj mi da smo pored sirokog sigurno najozbiljniji klub i najstabilniji...puno truda i rada treba da prodje da na primjer, igrac ne potpisuje na godinu, nego da je normalno da ce potpisati na 4...naravno u tom slucaju neces potpisivati sa "mozda dobrim" igracem, nego sa "sigurno dobrim" igracem...evo danas prvi tim tj prvo poluvrijeme 2-3 100% prilike a kada je drugi tim usao (drugo poluvrijeme) nisu centra presli, dok je zrinjski promjenio 2-3 igraca...nemamo toliko dobrih igraca da mozemo igrati sa dvije razlicite postave protiv prvog tima neke ekipe.

kakva je situacija sa viscom, koliko jos imamo ugovor sa njim?
mislim godinu i pol

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2011, 22:57

Cemu drama momci izasli iz autobusa odigrali tekmu sjeli na autobus i razgulili prvi tim je sasvim solidno odigrao utakmicu, amaru je bitnije da su igrali nego ista drug da im dan ne prodje u voznji...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 feb 2011, 23:18

Zrinjski - Zeljo, izvjestaj.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 10 feb 2011, 00:43

Moze li netko nesta napisati u vezi stadiona Grbavica??, kada ces se poceti praviti?, hoce li se uopste praviti?? Bio bi vise red da i mi uradimo nesto, bar da stadion osposobimo za evropu radi atmosfere i ubijeden sam da nas nitko ne bi lako uzeo na novoj modernoj Grbavici. (Molio bih ako netko zna provjerene informacije). Hvala!!!

Evo danas sam nasao na netu da je tuzlanska Sloboda skoro pri kraju gradnje sjeverne tribine. Sve u sve dobro izgleda i drago mi je zbog njih. Evo vam link pa pogledajte. http://www.sportin.ba/vijesti.aspx?id=23363
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 10 feb 2011, 00:59, ukupno mijenjano 3 puta.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 10 feb 2011, 00:52

Ja bih se u potpunosti slozio sa tobom. Ako mene netko pita tko je nosilac igre u Zelji bio u prvom dijelu sezone, sa punim pravom cu reci Samir Kerla. Kako god to izgledalo tuzno, glupo ali istinito, to se mora prihvati. Po meni, jedini je Kerla bio taj koji je razbijao i davao tempo utakmicama. Naravno ima Zeljo jos dobrih igraca, ali meni je jednostavno Kerla bio taj, mada nas je prodao u kupu jer je napustio ekipu. Volio bih da se to ne desava vise. U drugi dio sezone ulazio sa veoma jakom momcadi na papiru i nadam se da cemo se uigrati do Olimpica. Ali, opet nas najveci problem je tempo igre. Po meni, nekako sporo igramo kada je "Lazo" u napadu. Nemamo taj tempo za evropskih utakmica. Ovo moze prolaziti u nasoj ligi, ali u evropi opet cemo peticu (5) fasovati.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 10 feb 2011, 02:24

BlueIsTheColor je napisao/la:
lemi_kitao je napisao/la:Koliko razumijem tvoje postove, razmisljanje ti je u duhu razmisljanja Sencija (op.a.nikad_izvini), a gore sam naveo kakvo je njegovo razmisljanje...

Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor... :) nemoj izvlaciti iz mojih postova ono sto ti odgovara

Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja :)

Opet ponavljam, ja sam naveo samo nekolike zamjerke (Rowa-neigranje, Stanić-neprirodna pozicija, Culum-pad forme, imamo perspektivnije od njega, Lazo-forsiranje), ostalo je ok, cak idealno kako je bilo prije nekoliko 5-6 godina...
Prijatelju, protiviti se Amarovom nacinu rada je u najmanju ruku nekorektno, pa cak i bezobrazno... covjek ima rezultate sa istim tim Lazarom i bez neke velike pomoci Rovcanina... Ti ocigledno ne shvatas da kod ozbiljnog trenera nije dovoljan talenat... Rovcanin je imao predispozicije da napravi karijeru, al ne moze se cugat i igrat... to moze u Travniku ko Varupa, jer nema ko drugi da igra... i Ronaldinho je vrhunski igrac, pa je dobio tarabu, jer frajer cuga nocima umjesto da odmara... hajde za Ronaldinha mi i nije cudno, uzeo je pare ranije, sad uziva, zajebaje se... e dok su nam bili treneri kod kojih su igrali takvi tipa Rovcanina i jesmo bili gdje smo bili... na 10. mjestu.. a sad ODMAH U PRVOJ GODINI svog drugog mandata Amar je uzeo titulu i igrao finale kupa... i ti imas obraza da mu prigovaras bilo sta? ustvari, ko si ti ustvari da drzis lekcije najtrofejnijem treneru nase lige? da mu igra 11 juniora i da osvaja trofeje, mi smo zadovoljni... tebe kao boli sto ne uzmemo u Sirokom (odlicno organizovan klub sa odlicnim igracima), Travniku i Tuzli (mesare)itd? koliko znam Sirokog smo klepili prosle godine... a u godinama prije Amara nismo pobijedili na strani godinama... i ti imas obraza pricat nesto? Amar je osvojio titulu sa ekipom koja nije nesto extra bolja u odnosu na ostatak lige... po meni imali smo ranije jacu ekipu sa Stilom, Bubom, Vladavicem, Bekricem, Jahicem, Vugdalicem itd pa nista ne osvojismo... nismo ni blizu bili... ali Amar ja donio nesto novo i od ekipe koja je tavorila po sredini tabele napravio sampione... kao u americkim filmovima o sportskim ekipama... al ovo jarane nije film, ovo je reala i MAJSTOR JE MAJSTOR... kao da mi svi ne bi voljeli da uzimamo svaku utakmicu i na strani... naravno da bi, ali treba biti realan i reci da igracki kadar nije takav da ZAHTIJEVAS pobijedu na svakoj utakmci... ali krenulo je na bolje... vracaju se dugovi, kada klub stane na noge i mogne KUPOVAT igrace koji valjaju onda ce bit i to... pobjede ce se ocekivat na svim utakmicama, kao i u Amarovom prvom mandatu, kad smo bili vazda u vrhu... prvi ili drugi... a do tada treba biti PREDAZDOVOLJAN ovom situacijom i biti ZAHVALAN Amaru do groba jer se vratio i hoce da napravi KLUB, a ne kao neki smradovi ranije (Samir & co,), gdje je mogao igrati ko hoce, a oni kupili pare... e nema vise zajebavanja...
i prijatelju, ovom projektu treba dati podrsku, Amaru treba podrska, igracima treba podrska... sta si ti uradio za klub pa zahtjevas od Amara te neke stvari? jesi kuupio godisnju? jesil kupio neki rekvizit da pomognes klubu na taj nacin? naravno da nisi, jer govoris da mi je Rowa rodjak imao bih besplatnu kartu i dres... e prijatelju ti bi dzaba na tekmu i dzaba dres, a trazis rezultate... pa kupi i ti nesto poguraj klub, najlakse je palamudit po forumu... zahtijevat pobijede u Tuzli, Travniku, Sirokom, a bacat pd noge pobjede u MOstaru (sve ekipe), u Prijedoru, gdje se tesko do boda dolazi, u Zenici itd... sad je tako kako je... ovaj igraci kadar moze toliko... i vecina nas koji smo redovni na tekmama smo i zadovoljni... a ti ako nisi, jbg... niko ne misli otjerat Amara zbog tebe ili Rowe... Amar brani interese kluba, a klub je iznas svega... a ti ako ti se ne svidja, eno ti brate Barcelone, pa navijaj... oni uzimaju svaku... i kuci i na strani... pozzzz

SVAKA TI CAST DRUZE!!! PRAVA LEKCIJA ZA OVE NEZAHVALNE!!!!
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 10 feb 2011, 12:12, ukupno mijenjano 1 put.

Bata_Barata
Kontakt:

Post Postao/la Bata_Barata » 10 feb 2011, 02:55

Svaka čast :!:
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 10 feb 2011, 03:04

Capt_Billy je napisao/la:
BlueIsTheColor je napisao/la:
lemi_kitao je napisao/la:Koliko razumijem tvoje postove, razmisljanje ti je u duhu razmisljanja Sencija (op.a.nikad_izvini), a gore sam naveo kakvo je njegovo razmisljanje...

Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor... :) nemoj izvlaciti iz mojih postova ono sto ti odgovara

Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja :)

Opet ponavljam, ja sam naveo samo nekolike zamjerke (Rowa-neigranje, Stanić-neprirodna pozicija, Culum-pad forme, imamo perspektivnije od njega, Lazo-forsiranje), ostalo je ok, cak idealno kako je bilo prije nekoliko 5-6 godina...
Prijatelju, protiviti se Amarovom nacinu rada je u najmanju ruku nekorektno, pa cak i bezobrazno... covjek ima rezultate sa istim tim Lazarom i bez neke velike pomoci Rovcanina... Ti ocigledno ne shvatas da kod ozbiljnog trenera nije dovoljan talenat... Rovcanin je imao predispozicije da napravi karijeru, al ne moze se cugat i igrat... to moze u Travniku ko Varupa, jer nema ko drugi da igra... i Ronaldinho je vrhunski igrac, pa je dobio tarabu, jer frajer cuga nocima umjesto da odmara... hajde za Ronaldinha mi i nije cudno, uzeo je pare ranije, sad uziva, zajebaje se... e dok su nam bili treneri kod kojih su igrali takvi tipa Rovcanina i jesmo bili gdje smo bili... na 10. mjestu.. a sad ODMAH U PRVOJ GODINI svog drugog mandata Amar je uzeo titulu i igrao finale kupa... i ti imas obraza da mu prigovaras bilo sta? ustvari, ko si ti ustvari da drzis lekcije najtrofejnijem treneru nase lige? da mu igra 11 juniora i da osvaja trofeje, mi smo zadovoljni... tebe kao boli sto ne uzmemo u Sirokom (odlicno organizovan klub sa odlicnim igracima), Travniku i Tuzli (mesare)itd? koliko znam Sirokog smo klepili prosle godine... a u godinama prije Amara nismo pobijedili na strani godinama... i ti imas obraza pricat nesto? Amar je osvojio titulu sa ekipom koja nije nesto extra bolja u odnosu na ostatak lige... po meni imali smo ranije jacu ekipu sa Stilom, Bubom, Vladavicem, Bekricem, Jahicem, Vugdalicem itd pa nista ne osvojismo... nismo ni blizu bili... ali Amar ja donio nesto novo i od ekipe koja je tavorila po sredini tabele napravio sampione... kao u americkim filmovima o sportskim ekipama... al ovo jarane nije film, ovo je reala i MAJSTOR JE MAJSTOR... kao da mi svi ne bi voljeli da uzimamo svaku utakmicu i na strani... naravno da bi, ali treba biti realan i reci da igracki kadar nije takav da ZAHTIJEVAS pobijedu na svakoj utakmci... ali krenulo je na bolje... vracaju se dugovi, kada klub stane na noge i mogne KUPOVAT igrace koji valjaju onda ce bit i to... pobjede ce se ocekivat na svim utakmicama, kao i u Amarovom prvom mandatu, kad smo bili vazda u vrhu... prvi ili drugi... a do tada treba biti PREDAZDOVOLJAN ovom situacijom i biti ZAHVALAN Amaru do groba jer se vratio i hoce da napravi KLUB, a ne kao neki smradovi ranije (Samir & co,), gdje je mogao igrati ko hoce, a oni kupili pare... e nema vise zajebavanja...
i prijatelju, ovom projektu treba dati podrsku, Amaru treba podrska, igracima treba podrska... sta si ti uradio za klub pa zahtjevas od Amara te neke stvari? jesi kuupio godisnju? jesil kupio neki rekvizit da pomognes klubu na taj nacin? naravno da nisi, jer govoris da mi je Rowa rodjak imao bih besplatnu kartu i dres... e prijatelju ti bi dzaba na tekmu i dzaba dres, a trazis rezultate... pa kupi i ti nesto poguraj klub, najlakse je palamudit po forumu... zahtijevat pobijede u Tuzli, Travniku, Sirokom, a bacat pd noge pobjede u MOstaru (sve ekipe), u Prijedoru, gdje se tesko do boda dolazi, u Zenici itd... sad je tako kako je... ovaj igraci kadar moze toliko... i vecina nas koji smo redovni na tekmama smo i zadovoljni... a ti ako nisi, jbg... niko ne misli otjerat Amara zbog tebe ili Rowe... Amar brani interese kluba, a klub je iznas svega... a ti ako ti se ne svidja, eno ti brate Barcelone, pa navijaj... oni uzimaju svaku... i kuci i na strani... pozzzz

SVAKA TI CAST DRUZE!!! PRAVA LEKCIJA ZA DEBILE NEZAHVALNE!!!!

Ne znam koliko godina imas, niti me zanima, ali ono sto znam, jeste da si nekulturan...niti sam ja tebe nazvao DEBILOM, niti bilo kojim drugim imenom ili nadimkom...

A sta da se kaze za tvoj post u kojem navodis da je Semir Kerla bio najbolji igrac Zelje u jesenjem dijelu prvenstva, da je "razbijao i davao tempo" suvisno je bilo sta reci...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 10 feb 2011, 04:14

Ja da sam Sehic ne bih se ni odazivao ovom kretenu od selektora.. Samo djaba nam se covjek umori, ne trenira sa Zeljom, ne zaigra ni minute, ne poveca sebi cijenu, i jedan je od dvojice koji nisu usli.. Zalosno fkt..
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 10 feb 2011, 07:59

slika
AMAR OSIM

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 10 feb 2011, 08:16

Krvotok je napisao/la: Mir drug, ako smo ista strana, ne hvali nas previše, znaš ti dobro koliko naši trofeji "vrijede" kad se sudarimo npr. sa Bugarima, koji su treća evropska klasa, tako da ne sipamo sol bespotrebno, mene to boli više nego tebe. Samo sam potcrtao da je u ovoj ligi, sa trenutnim željinim sastavom i strukom, sve ispod Evrope neuspjeh i pošto ovdje čitaju i oni koji sve to vode. Izgovorima neće biti mjesta, ako smo bili nemilosrdni prema Coci, ovom onom, koji su potjerani na tribine, ne vidim zašto bi nekome bio oprašten neuspjeh pri ovakvom povoljnom rasporedu, parama i više nego dovoljnim za ovu ligu i resursima na terenu. I opet te molim da kad mi repliciraš, ne utrpavaš nove pojmove, (gdje iskpoa Gvardiolu?), ne moraš ići po svjetske klase, pitar Musemić bi se prošetao s ovim timom u ovoj ligi, kad već pričamo o fudbalskoj taktici. To što je pedaliran iz Torpeda ne znači da su našli boljeg, druge su tu priče u pitanju, no shvataš vjerujem.

Eh sad ce se uplasit kad ovo procitaju.Ali u redu je fino si ih upozorio.
Post ti je smijesan i bespotreban.

Sad kad nam najbolje ide nadju se kriticari kojima smeta sve zivo.Zbog takvih smo godinama bili predmet zajebancije.
Slazem se da bi sve osim Evrope bio neuspjeh i cisto sumnjam da to mozemo propustiti ali i da se desi ne treba paliti lomacu.Bilo je i gorih dana pa smo cutali.Za uspjeh protiv "bugara" ce trebati malo vise vremena nego to vecina misli ali dok god u tom periodu mi osvajamo nasu ligu ili igramo u Evropi ja sam sretan a mislim i da je vecina.Za konacni cilj a to je ulazak u grupnu fazu jednog od dva takmicenja mislim da je 4-5 godina realan period koji se moze dati jednoj upravi uz naravno bezrezervnu podrsku navijaca.

Naravno ovo je moje misljenje isto kao sto i ti imas svoje, koje je sasvim pogresno :mrgreen: ali prijetnje su bespotrebne.Svako moze na forumima prijetiti.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 10 feb 2011, 09:46

BlueIsTheColor je sve rekao, SVE
Krvotok nije papak niti neznalica ali možda malko nerealan i pomalo zajedljiv kada je u pitanju B k sjedi, j.ebiga majstore pretjero si sa pojefinjavanjem čovjeka koji je napravio sve da ovaj Klub barem izgleda kao ozbiljan klub.
kad pričaš o metli fakat te ne kontam. ali baš ne kontam. vjerujem da si dobronamjeran ali ..metla? za koga? ko spominje da ne idemo u Evropu? kakav to mi tim imamo? kakve mi to pare imamo? o čemu ti pričaš? pa sve i da imamo sve to - ko da ne znaš kako sudije šilje, kako je u gostima, kako je kad se 4 kluba (ili u NS) dogovore da npr. ŠB ili FCŽ ne mogu osvojiti titulu, iz raznih razloga.
Uspoređivati Musemića i Brku je smješno. Rezultati sve govore. Musemić prije svega nije nikada imao komunikaciju sa igračima (pitaj Seju Bućana dok je igrao kod komšinica, da ne nabrajam dalje).
ako treba metla, mada ja bih prije rekao da je potreban jedan artikulisan pritisak (normalnih ljudi, ne polusvjeta koji se naziva "žešćim" navijačima - a i oni odlaze polako) prema: UPRAVI!!!
a ne da se prijeti metlom ljudima koji su napravili i temelje (i rezultate: takmičarski, finansijski - pametnom prodajom i kupnjom igrača, vraćanje vjere u Klub) i koji nastavljaju, tiho i polako, raditi da sve ovo bude mnogo bolje.
dakle, pitati Žuju šta misli o marketingu (pa nije Brko adresa za to), o jačim ljudima u upravi, o stadionu, o viziji za budućnost, o sredstvima za omladinsku školu, skaut mreži, boljoj sportskoj opremi i td.
kako god, u titulu vjerujem i ove godine (mada mi je podjednako važno da Višća explodira pa da ga sa Šehom prodamo za dobre pare)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 feb 2011, 09:51

Ne želim niti mogu biti ičiji advokat, ali ono što je napisao "Krvotok" je sasvim OK. U ovakvoj ligi i sa ovakvom strukom, igračkim kadrom i finansijskom situacijom bi trebali i morali osigurati Evropu. Ukoliko se to ne desi, neko bi morao biti odgovoran. Željo mora biti ispred svih pojedinaca u klubu. Željo je institucija stara 90 godina. Po meni je, također, izlazak u Evropu imperativ. Ovo boldirano je i "Krvotok" istakao u svom postu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 10 feb 2011, 10:06

Meni samo nije jasno sto se digla tolika prasina oko izlaska u Evropu, uspjeha ili neuspjeha, zavrsetka sezone i eventualnog tjeranja nekog iz kluba kad smo tek na polusezoni. Nije valjda da je poraz od Zrinjskog razlog za sve to? Samo sabura, ima jos vremena do kraja. Jos jedan "ciklus" priprema je pred nama i jos brusenja forme igraca. Bolje da udju u formu pred pocetak prvenstva nego sada, zna brko sta radi kao i svake godine.
AMAR OSIM

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 10 feb 2011, 10:39

Krvotok je napisao/la:Hoće li neko dati jednostavan odgovor na jednostavno pitanje, a glasi:
Šta to ima dobro u porazu i kada se igra i prijateljska tekma :?:
Šta tu uopšte može da bude "dobro"?

Ili, da objasni koja je logika izjave, citiram: "Prošle godine nam je Borac bježao 6 poena u jesen, a vidjeli ste kako je završilo prvenstvo. Pametnom dosta."
Kakve su ovo nebuloze od pravila :?: Da li to znači, da smo mi bili npr. ispred Borca 6 bodova, da na kraju ne bismo bili prvaci!?? Odakle dolaze te "istočnjačke" mudrosti? Valjda ne iz Jeff Uniteda, koji je više nego limit našem trenutno najjačem ambasadoru BH fudbala.

Ili mi i naša nadanja u struju iz žabljih krakova, tipa, "Lazo će explodirati"
Lazo je potrošio fitilja i fitilja, ali mu je izgleda neko skvasio barut, k'o nekada Sergeju Tici.

Meni ovo izgleda realniji scenarij:
Ako se ne domognemo Evrope ove godine, u ovakvoj ligi, sa ovim parama i igračima, u Želji će metla (ponovo) da radi. Nije prijetnja, samo, "nema priče".

Prvo Željezničar, potom pojedinac, jer na prsima stoji ime kluba, a na leđima prezime igrača!
Što bi rek'o strateg, pametnom dosta ;)

Ali uz sve uslove i resurse koje imamo na raspolaganju, trebalo bi da se desi čudo pa da ne napravimo rezultat u ovoj kikiriki ligi. Ako se to ipak desi, naš prag je najpreči. Željezničar za život cijeli.
Brate majstor si. Volim tvoj stil i rezon. Imaš li kakav blog :D

Nije stvar u porazu od Zrinjskom, ali obzirom da je 15 dana do početka prvenstva ne vjerujem da se nešto dramatično može promijeniti. Ulazimo isti u nastavak pa možda čak i slabiji jer Kerla je bio bolji nazad (pa čak i naprijed) od ovih naših trenutnih stopera zajedno. Ovo što smo doveli po meni kao da i nismo, ništa specijalno, prosjek, klasika iliti isti klinac. U napadu ništa novo jedino da nam počnu sedmerce svirat'.
Dakle, ne treba nikave spektakularne igre očekivati već patnju i neizvjesnost kao i do sada. Na gostovanjima zijane tipa jučerašnjeg, kući drame sa malo boljim protivnicima i to je to. Mlađima dobro za adrenalin, za nas starije opasno po život. Dokle tako, ne znam.
Po meni jedini razlog zašto imamo 'vako ciganski rezon je vjerovatno činjenica da od titule ove godine nema ništa. Amar možda zna više od nas po ovom pitanju, ali mislim da Borac konačno mora uzeti titulu iz x razloga. Moguće da nas trefi i suspenzija, a pošto znamo odakle dolaze sve žive opstrukcije i uništavanje kada je ova država u pitanju vrlo je moguće da i titula bude u paketu sa pričom oko statuta itd. Ako se ne bude moglo u Evropu onda nam bolja ekipa od ove i ne treba.
Dakle, titula zdravo, a na Kup će se vjerovatno pokušati napasti mada vrlo teško preko Širokog. Naša jedina prava prednost je Grbavica sa navijačima, a ekipa smo ekipa u pet deka sa pola lige. Mislim igrački, ima tu doduše malo discipline i spreme, ali to na našim terenima i sa našim suđenjima ne mora značiti gotovo ništa.
Proljeće k'o proljeće pa opet ljeto itd.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 feb 2011, 10:48

Stole iz Bora je napisao/la:Meni samo nije jasno sto se digla tolika prasina oko izlaska u Evropu, uspjeha ili neuspjeha, zavrsetka sezone i eventualnog tjeranja nekog iz kluba kad smo tek na polusezoni. Nije valjda da je poraz od Zrinjskog razlog za sve to? Samo sabura, ima jos vremena do kraja. Jos jedan "ciklus" priprema je pred nama i jos brusenja forme igraca. Bolje da udju u formu pred pocetak prvenstva nego sada, zna brko sta radi kao i svake godine.
Stole, nije se digla nikakva prašina i ja sam uvjeren da će Liga ili KUP leći u naše vitrine, a po meni je i dobro što ima i razmišljanja koja sugeriraju eventualni neuspjeh, a to je neizlazak u Evropu. Željo mora uvijek biti gornji. Znaš i sam da je bilo sitacija u neka vremena, kada su ljudi umislili da su najvažniji i najpreči i da su veći i od samog Želje. Željo uvijek mora biti na pijedastalu, a potom sve ostalo. Naveo sam u jednom od svojih postova da je još rano analizirati pripremljenost ekipe. Ja u trenutnu struku i sve ljude u klubu vjerujem i oni najbolje znaju što im je činiti. Namjerno sam podebljao trenutno, jer i da budu još tu 30 godina, oni su trenutni, a Željo je vječan.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: pinki i 45 gostiju.