Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Bolje ti je 1100 odgovoran posao kod privatnika, nego 1500 lindohanit u JP. Na odgovornom poslu ces nauciti, pa napredovati, imas perspektivu da nekad zaradis i 3000. U JP ces gladit muda za 1500 cijeli zivot i pricati kako te neko zakino i svi su lopovi, jer eto ti nisi u stranci zato sto si fin i posten
-
- Kontakt:
svugdje u svijetu ljudi bjeze iz drzavnih firmi samo kod nas je ljudima san da se uhljebe tuadmin je napisao/la: ↑01 jul 2022, 19:59Bolje ti je 1100 odgovoran posao kod privatnika, nego 1500 lindohanit u JP. Na odgovornom poslu ces nauciti, pa napredovati, imas perspektivu da nekad zaradis i 3000. U JP ces gladit muda za 1500 cijeli zivot i pricati kako te neko zakino i svi su lopovi, jer eto ti nisi u stranci zato sto si fin i posten
- tuzlak1987
- Kontakt:
Eto svi ti drugacije kazu. Najbolje se raspitaj kakav je taj gazda ovako ako imas gdje.
Kod mene je firma zagines jedan dan pa drugi ne radis nista. Uporedjivao sam to malo sa drzavnim sluzbama i zafrkano je kod njih jer imaju losu atmosferu vecinom jer su svi neciji pa onda nista drugo dalje qurcu i ne valja.
Sto se tice plata krecu se od 1000 do 5000. Ja mogu reci npr. Daj mi 3000 kao developeru ali ne ide to tako kada nisam developer. Ali da je veca jedno 300 KM bilo bi mi idealno.
Kod mene je firma zagines jedan dan pa drugi ne radis nista. Uporedjivao sam to malo sa drzavnim sluzbama i zafrkano je kod njih jer imaju losu atmosferu vecinom jer su svi neciji pa onda nista drugo dalje qurcu i ne valja.
Sto se tice plata krecu se od 1000 do 5000. Ja mogu reci npr. Daj mi 3000 kao developeru ali ne ide to tako kada nisam developer. Ali da je veca jedno 300 KM bilo bi mi idealno.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 01 jul 2022, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Upravo tako, raspitat se ako moze kod tih njegovih radnika. Koliko se gine i kakva je perspektiva u napredovanju.tuzlak1987 je napisao/la: ↑01 jul 2022, 20:06Eto svi ti drugacije kazu. Najbolje se raspitaj kakav je taj gazda ovako ako imas gdje.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Fantasista
- Kontakt:
Idi za parama, velika je to razlika na ovom vaktu. I ja sam radio za milju pon-pet. ali sam prihvatio skoro isti posao za 1500 i radim u smjenama
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/u-m ... /220701097
Tito dragi uzeli sc sa Instagram storya i od toga napravili clanak
nema odvratnije porodice na Balkanu definitivno
Tito dragi uzeli sc sa Instagram storya i od toga napravili clanak

nema odvratnije porodice na Balkanu definitivno

-
- Kontakt:
ti si jos gori sto to objavljujes bolje da si sliko carape
Sestre ramovic su nase nacionalno blagoRobust je napisao/la: ↑01 jul 2022, 20:24https://www.klix.ba/magazin/showbiz/u-m ... /220701097
Tito dragi uzeli sc sa Instagram storya i od toga napravili clanak![]()
![]()
![]()
![]()
nema odvratnije porodice na Balkanu definitivno![]()
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
kardašijansi za siromašne
- Marsal
- Kontakt:
Ne znam ni sam šta ću, do aprila sam bio na krampu i lopati, sad se odjednom sva vrata otvaraju.
Ovdje gdje sam sad imao bi 1500, hranu na poslu, regres, 30 dana godišnjeg odmora ali baš veliku odgovornost gdje bi za svaku greškicu dobio jezikovu juhu, a za veću sigurno otkaz ili da skrivim težu nesreću, nedo Bog i zatvor.
Sa druge strane u JP bi bila sigurica s tim što bih i tu mogao napredovat do neke bolje plate kroz neko dogledno vrijeme jer sam završio jako deficitarne škole vanredno. Atmosfera podosta opuštenija ali nemam ni regres, ni hranu.
Što je najgore, morat ću brzo odlučiti, a zaista ne naginjem ni ka jednoj opciji trenutno.
Sa 1500 se mogu ostvarit koliko toliko, sa 1100 realno govoreći živiš prosječno na današnjem vaktu.

Ovdje gdje sam sad imao bi 1500, hranu na poslu, regres, 30 dana godišnjeg odmora ali baš veliku odgovornost gdje bi za svaku greškicu dobio jezikovu juhu, a za veću sigurno otkaz ili da skrivim težu nesreću, nedo Bog i zatvor.
Sa druge strane u JP bi bila sigurica s tim što bih i tu mogao napredovat do neke bolje plate kroz neko dogledno vrijeme jer sam završio jako deficitarne škole vanredno. Atmosfera podosta opuštenija ali nemam ni regres, ni hranu.
Što je najgore, morat ću brzo odlučiti, a zaista ne naginjem ni ka jednoj opciji trenutno.
Sa 1500 se mogu ostvarit koliko toliko, sa 1100 realno govoreći živiš prosječno na današnjem vaktu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ja sam na odgovrnom mjestu 8 godina vec, 50 ljudi pod mojom komandom, 200 indirektno...Marsal je napisao/la: ↑01 jul 2022, 20:54Ne znam ni sam šta ću, do aprila sam bio na krampu i lopati, sad se odjednom sva vrata otvaraju.![]()
Mirno more ne čini dobrog kapetana vec nemirno...
Probaj, ne ustrucavaj se, predaj se poslu i profesiji...vrijeme i iskustvo koje ces steci ne moze se nicim platit
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- AshburtonG
- Kontakt:
Ne kontam kako te ne privlaci odgovornost? Ti si drugi lik, poslije mog neambicioznog oca, kod kojeg primijetim ogroman strah odgovornosti, a da pri tome ocito imate obojica solidne intelektualne kapacitete za udaranje te pozicije(odgovornosti) nogama. Mog oca RMU Banovici 15 godina moli da ode u Travnik zavrsit fax i da preuzme ozbiljnu poziciju, dobije 1000KM vecu platu automatski uz pokrivanje svih troskova "studija". Medjutim, bolje drkat qrac sa nedojebanim seljacinama i imat manje-vise fleksibilno radno vrijeme, te plakat kao pi.ckica na svako poskupljenje cijena.Marsal je napisao/la: ↑01 jul 2022, 20:54Ne znam ni sam šta ću, do aprila sam bio na krampu i lopati, sad se odjednom sva vrata otvaraju.![]()
Zbog cega uopce dvojba? Sto veca odgovornost, to veca mogucnost i da napredujes. U drugoj opciji ces bit neiskoristeni underachiver do kraja zivota, nadajuci se nekoj povisici i boljoj poziciji, a koju zbog stranacke nepodobnosti neces nikad docekat. Isto pricam na osnovu posmatranja karijere mog oca.
Samo JP i rahatluk 

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Dilaj drogu, šta imaš od rada za milju i po cijeli život
Ja prodao oko hiljadu boba u Primostenu. Laganini preko granice u tri fotoaparata hehe
Stavili protest usred radne sedmice, debili