Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Admir_Sa » 08 feb 2011, 23:42

Kad se samo sjetim te dominacije, Lippi igra sa 5 napadaca, a ovi luzeri samo cekaju penale, al onda im se ukaza Grosso

Kako je divno bilo gledati uplakana lica klinsmana, lemana, podolskog i ostale buranije. Al najsmjesnije je od svega sto i dan danas ovi njemci pricaju da je to sve bila zavjera, kao italijani umjeshali prste da se frings nekakav suspenduje, a lik u 1/4 finalu nakon zavrsetka utakmice pred ocima cijelog svijeta ima sakacki obracun sa protivnickim igracem
nema potpisa

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 09 feb 2011, 00:21

ma nisu nas dobili dvije decenije, deremo ih hladno...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 feb 2011, 02:01

bice zanimljivo, moram pogledati ovu tekmu, nekako mi je ovaj spisak pun elana :D

jos tu fale neka imena Gilardino, Balzaretti, Balotelli, Santon, cuo sam i da je Bovo iz Palerma trebao dobiti poziv

nekako mi se najboljim cini ovaj napad, nema tu neka svjetska klasa, svi su izjednacenog kvaliteta: Boriello je u dobroj formi, Rossi ubija u Spaniji, Cassano, Pazzini, jos kad dodas Gilardina, Balotellija i Matrija, to je uistinu jedna respektabilna napadacka sila, moze pricat ko sta hoce, tu je Italija trenutno najjaca, tu su onda i izvrsni golmani Buffon, Sirigu, Viviano pa ako dodamo u siri spisak js Marchettija, Abbiatija, De Sanctisa, sto se tice golmana tu nema problema

e sad ova odbrana, tu mi je trenutno nekako Maggio najistaknutiji trenutno, dobri su i Cassani, Balzaretti, na stoperskim pozicijama su Bonucci i Rannochia, njih dvojica ako nastave ovako, azzuri ce dobiti odlican stoperski duo, tu dodamo i Chiellinija koji je vec izgradjen igrac, te su jos tu i Criscito, Santon, De Silvestri, eventualno Bovo i Astori i to je sto se tice odbrane

e sad dolazimo do, po meni, najbolnije tacke trenutne Italije - veznog reda, jednostavno tu su najlosiji trenutno- De Rossi je najbolji i najskuplji od svih, ali nije u dobroj formi i zakazao je na svjetskom prvenstvu gdje je pokazao da ne moze podnijeti teret nosioca, i nije vodja, ne kazem da mozda nece postati, al nekako se gubi kada treba. Motta je veliko pojacanje za azzure, covjek koji je eksplodirao u Interu i koji osim sjajnih defanzivnih zadataka, zna dati i dobar pas, ima dobar pregled igre i dobro je sto ga je Prandelli pozvao. Montolivo bi isto bio izbor za prvu postavu i to bi bila trojka na centru, E sad, trequartista, sta sad ? Mauri ? Jeste, ima dobru sezonu u Laziu, ali gdje je bio sve ove godine, ima ih 31. I on moze posluziti samo kao back-up. Giovinco je vise krilni igrac, Nocerino i Palombo, Aquilani to ne mogu nikako. Tu je trenutno najbolje rijesenje - Cassano.

znaci glavni problem je sto nema pravog organizatora igre, da je Italiji jedan Wesley Sneijder, vjerujte mi, to bi bila sasvim druga prica, ubijedjen sam da bi se kvalitet podigao za 30% da je jedan organizator takve klase u ekipi. Ali nema, jbg

ono sto je jos dobro po meni je sto nema vise Zambrotte, Neste, Cannavara, Barzaglia, Tonija, Iaquinte, Pirlo i Gattuso mozda mogu jos malo, a za Tottijem i Del Pierom zalim, jer takav jedan je bas potreban

izvinjavam se na dugom postu, ali eto malo mi doslo da tipkam, nadam se da necete zamjeriti :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 09 feb 2011, 09:57

Dosta dobra analiza, sve si fino napisao.
Sto se tice veznog reda u pravu si , De Rossi (nazalost) nije onaj od prije dve sezone (mozda cemo prcati u nekoj drugoj temi zasto....) ali on svoje uvjek odigra.... Ja mislim da bi Aquilani mogao biti organizator igre, mada u ovom trenutku nije bas u formi, Del Neri ga je iscrpljio, covjek nije naviko igrati tolke tekme.... Montolivo totalana rupa.... A sto se tice Motte, slazem se, dobar igrac, mada mi se tip ne svidja....

Sto se tice ostalog, malo previse juventusovih igraca vidim, kao i uvjek. Prandelli se ukakijo da ga ne bi stampa odrala.... Kladim se da je Matri ostao u Cagliariju ne bi ga nikad pozvo.... Ah sta znaci politika....
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 17:33

od tima iz JAR-a djeluju ipak bolje ovi pozvani, ali opet nije to neki kvalitet, od svih ovih igrača bi u prvi tim italije prije 10-ak godina upali 1 ili 2 igrača.
vezni red stvarno pretanak, italija koja je uvijek imala jakih fantazista sad spali da im igru kreiraju sve neki defanzivni vezni :roll: .
odbrana isto nije ništa posebno et čisto solidna, napad takođe, ne mislim da su loši ali to u svijetskim mjerilima danas nije nikakva ekipa nažalost :cry:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 09 feb 2011, 21:12

kako je krenulo svabe ce ih zgaziti.... :roll: ovaj stadion u Dormundu je fenomen kakvo remek djelo :o ne, ne vidim ga prvi put, al svaki put kad ga vidim kao da je prvi :lol: naprosto fenomen
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 21:23

kako je ova italija loša to je nevjerovatno, mauri im kreira igru :roll:
motta u prvom nastupu na samom početku hrvački potez i penalčina ko kuća koju mu sudija oprašta,
chielini koji je najbolji stoper igra beka i naravno da ga lahm i ozil siluju, kod gola ozil i miler se poigrali s odbranom kloseu nije bilo teško zabiti, doduše mogao je bufon bolje reagovati al kad ti čovjek sa 5-6 metara sam šuta nemožeš biti kriv. napad casano.pazzini totalno neprimjetni, prebaciću se izgleda na fra-bra ili arg-por.
edit. ja ih napao a oni taman počeli igrati bolje, bombu de rosija odbranio neuer, pa onda faul nad maurijem, casanom i de rosijem sve u 16 m ne svira penal, pa onda casani šuta a aogo igra rukom isto u 16 m opet nema penala :roll:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 feb 2011, 21:38

Ja gledao zadnjih 20-ak minuta, i sve sto sam vidio je nekoliko sumnjivih situacija u sesnaestrecu nijemaca

Cassano im radi sta hoce, a Mauri je zalutao ovde, stvarno nemam nista protiv covjeka, ali on je zalutao ovde
Call the coroner!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 09 feb 2011, 21:38

nije losa Italija,al djeluju dosta sporo...Chiellini super igra na beku,stoperi isto dobri,jedino sredina nije na nekom visokom nivou,kad treba u kontru krenut oni su prespori...

i da,Aogo se baci ko golman u svom sesnestercu i odbrani rukama,a sudija fenomen nista :lol:
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 09 feb 2011, 21:49

Naravno da sam ja svijestan činjenice da su oni praktično izmislili veliku većinu najvećih golmana svih vremena. Ali eto taj Consigli mi je vrlo zanimljiv,a šta tek reći o Agliardi koga gotivim naročito zbog toga što je branio za Palermo.
A tu je i Pegolo fantastični (e sad ne znam koliko je dobar u pravom životu,al na FM 2008,branio mi u Mantovi,završio 16 u ligi primio 54 gola,a on najbolji golman Serie A sa ocjenom 7,49,i to u vrijeme Buffona i ostalih velikana)
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 feb 2011, 22:30

Imate li vi osjecaj da se ova utakmica igra u Italiji?
Call the coroner!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 09 feb 2011, 22:44

zabi ga Rossi,sasvim zasluzen remi Italije,koja je bila bolja u drugom poluvremenu...
Puma je napisao/la:Imate li vi osjecaj da se ova utakmica igra u Italiji?
Italia,Italia,Italia ! 8-)

lbj06miami
Kontakt:

Post Postao/la lbj06miami » 09 feb 2011, 22:46

Puma je napisao/la:Imate li vi osjecaj da se ova utakmica igra u Italiji?
Pa sta je ono sa Svabama kako ih nije stid navijaca Borusije koji inace navijaju fenomenalno , a veceras se najvise culo italia italia...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 feb 2011, 23:06

Ma izmislit ce svabe neki izgovor za to :D

sad bez zaebancije, nisu azzuri lose odigrali, bilo je tih nekih eksperimentisanja, pravi trener je tu, i ocekujem samo poboljsanja u igri
Call the coroner!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 09 feb 2011, 23:17

Maggio se fakat treba zguz... s Prandelijem da bi ga ovaj stavio u prvih 11, znam das je prijateljska utakmica, ali zalizani ga neće koristiti ni u kvalifikacijama, ne treba ti neka velika pamet da skontaš da je on trenutno najbolji Italijanski igrač

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 feb 2011, 23:22

Ma bit ce Maggio prvi izbor, vidjet ces, i ja sam ubijedjen u to ;)

Maggio--Bonucci--Rannochia--Chiellini

al kad sam vidio da neki momak sa duzom kosom pokusava sa 25 metara dati gol Buffonu :lol:
Call the coroner!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 09 feb 2011, 23:25

uso je Maggio veceras i odigro bzvze vala...inace on nije za beka meni nikako,jer je poprilicno los u odbrani,ona pozicija koju igra u Napoliu mu godi...

veceras Ranocchia odlican,kako samo smireno momak igra,svaka mu cast !

Chiellini takodje jedan od boljih na beku...od ostalih Rossi je bio ponajbolji,Giovinco isto kad je uso bio zivahan,sasvim solidno odigro...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 09 feb 2011, 23:30

Interista di cuore je napisao/la:uso je Maggio veceras i odigro bzvze vala...inace on nije za beka meni nikako,jer je poprilicno los u odbrani,ona pozicija koju igra u Napoliu mu godi...

veceras Ranocchia odlican,kako samo smireno momak igra,svaka mu cast !

Chiellini takodje jedan od boljih na beku...od ostalih Rossi je bio ponajbolji,Giovinco isto kad je uso bio zivahan,sasvim solidno odigro...
da si gledao bar jednu tekmu Napolija ove sezone a sigurno jesi, vidio si o kakvom se igraču radi, dovoljno ga je postaviti samog na desnu stranu, igra čovjek za dvojicu..

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 09 feb 2011, 23:33

kazem ti ono sto igra u Napoliu igra odlicno,jako dobar igrac,al daleko bolji naprijed nego nazad,trebo bi neki dobar zadnji vezni da ga pokriva kad on krene naprijed ako se Prandelli odluci za njeg...a slazem se da treba igrat prije Cassania,jer Italija trenutno nema boljeg igraca od Maggia za tu poziciju.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 10 feb 2011, 01:20

Eto svabe ni u prijateljskoj ne mogu dobiti Italijane, jos izabrali i stadion da se osvete :lol:

sad cu potraziti malo na internetu medjusobni skor ovih dviju reprezentacija, ali znam da je @MaGiCa jednom napisao da ih italijani redovno cjepaju

nego sta bi sa onim igrac kola, gol kola, nista od toga izgleda :?
Call the coroner!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.