FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
93
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
39
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
9%
Samo stranac
61
24%

Ukupno glasova: 258

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 22 jun 2022, 13:35

MaroonBjelave je napisao/la:
22 jun 2022, 13:00
joker90 je napisao/la:
22 jun 2022, 12:30
U onom razgovoru s Bahom, obeća Dudić otvoreno svašta nešto. Igrat će ekipa ofanzivno, presing, trka, zalaganje. Neće navijači ići sa stadiona nezadovoljni, kaže moći ćemo da prepoznamo njegov rukopis i ruku trenera. Sa dosta samopouzdanja je sve najavio, pa valjda ispuni barem veći dio.
Pa nije ni to loše. Dosad su nam treneri davali uglavnom paušalne izjave, nisi znao na čemu si.
Eto, sad je Feđa konkretno najavio kakva će igra biti, a kao što Morto reče, Feđa je naš, pa nemoj da odmah pljujemo ako se nešto od zamišljenog ne ostvari.
Apsolutno, konacno djeluje da imamo nekog sa mudima, pa kud puklo.
Bahati, bahati Željkan!
1946

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 22 jun 2022, 13:37

ma Dal ce igrati ali ce izaci u 3 minuti
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jun 2022, 13:38

FCUM je napisao/la:
22 jun 2022, 13:37
ma Dal ce igrati ali ce izaci u 3 minuti
Jedan mlađi igrač mora odigrati minimalno jedno poluvrijeme ako na to misliš.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 22 jun 2022, 13:45

MortemHz je napisao/la:
22 jun 2022, 13:28
izdzezveubrazil je napisao/la:
22 jun 2022, 12:58
Cifra je 250 hiljada eura, manje-više kao i za Pidru i Kurdića.
Da smo izašli u europu sad bi mogli tražiti duplo više ali hajde. 15-20% od sljedećeg transfera i sretno Halidu, nije sitnica kada pređeš u 14. ekipu francuskog prvenstva.
Ma presmijesna cifra, nismo mi ba Sloboda ili Velez!
Bolje da mu se podebljala plata pa nek se sa Vickom bije za prvih 11...
Ko zna za koliko bi tek otisao iduce godine da dodjemo do nekog recimo play offa za grupe... znam znam, da su babi muda...

Realno je da je bas malo, ne vjerujem da to Ismiru nesto znaci!
Jedino dobro u svemu tome je sto ide u odlicnu ligu...

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 jun 2022, 13:55

Ahmoveliki je napisao/la:
22 jun 2022, 13:45

Ko zna za koliko bi tek otisao iduce godine da dodjemo do nekog recimo play offa za grupe... znam znam, da su babi muda...

Gledaj to sa druge strane, imas igraca koji je dobio ponudu Angersa kluba iz TOP 5 liga svijeta i treba za mjesec-dva da cuva Mbapea, Messija, Neymara i s ljudske strane bi ga pustio pa i dzabe da ide, jer mozda nikad vise takvu ili slicnu ponudu nece dobiti.
A znaju to i klubovi koji kupuju kod nas, ponudi nesto mizerno, cisto da se otkupi igrac.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 22 jun 2022, 13:56

taman 250 000 da dadnemo za ovu bagru da odu od nas

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 jun 2022, 13:57

Dal vs Djokanovic.
Momci igraju totalno druge pozicije, Djokanovic ima vise seniorskog fudbala od Dala jer dok je ovaj bio na klupi kadeta liverpola ovaj je igrao u najgoroj ligi na svijetu seniorski fudbal, ispostavilo se da je to pravi potez po njega.

Dal igra poziciju koja je mnogo teza nego Djokanoviceva pozicija. Djokanovicevog baba nepozna niko dok Dalovu svu fameliju zna citavo Sarajevo, dedo i babo su mu bili top igraci i ocekivanja (posebno sto je igrao za liverpool) su ogromna..

On ce ove godine bit bolji neko Djokanovic sigurno, jer vec ima fine minutaze imace mnogo bolje ofanzivce oko sebe a posebno ako stil igre iz veleza fedja bude nametnu i kod nas..

Fedja vs Jakirovic.

Jakirovic je izgubio 1 na 1 od fedje u prvoj sezoni. Gdje jakirovic imao i tada mnogo kvalitetni tim od fedje, (zizovic kad je napustio nije veliki bodovni zaostatak bio izmedju veleza i zrinjskog cinimi se bod il dva) izgubis evropu a realno sudije su vise velez ostetile u tih 14 utakmica nego zrinjski.

Pise se kako je Jakirovic ovu sezonu potrgao..bodovno jeste al igra veleza budzet veleza i igraci veleza vs zrinjskog po meni velez fedja su vise napravili nego zrinjski jakirovic.

Zadnja utakmica zrinjski velez bila ravnopravna cak velez bio bolji za nijansu, sace reci zrinjskom nije bilo bitno, al ja mislim da jeste i da su igrali sa 100%

Dominacija zrinjskog jeste ogromna ove godine al pogledajte da je tc tako reci drugo ligas koji postoji 2 godine je bio najveci protivnik zrinjskog.

SARAJEVO ispalo od malsamija u le najslabija sezona u histori kluba

Zeljo bankrot realno nivo slobode, borac nije jurisao sa zeljkovicem na titulu a evropu su imali u dzepu i to se samo otaljavalo prvenstvo, sudije su zrinjski malo nagazile protiv borca i vidjelismo sta bi

U sezoni kad je korona udarili kad smo mi bili prvaci zeljo drugi zrinjski nebi bio treci.

A od kupa su odma odustali

Jakirovic je skroz ok covjek trener, svaka cast ne zelim ovim njegov radi podcjenit u omalovazavat jer realno za pola sezone se klimatizovao na bh fudbal to je dokaz da je dobar trener al ovo sam samo uporedio fedju i njega..

Ova ce sezona pokazat koje bolji. Prednost ima Jakirovic ima slozenu ekipu vec, 1.5 godine je sa ekipom ekipe obje su sa individualnim kvalitetom igraca tu negdje sad za sad

Btw; Fedja je uzeo kup i to je ima bas tezak put do istog plus 6 utakmica u evropi sto nije mala stvar posebno sto je velez igracki siromasan bio

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 22 jun 2022, 13:59

najjaci lik na forumu

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 22 jun 2022, 14:07

JavierBosnia je napisao/la:
22 jun 2022, 13:55

Gledaj to sa druge strane, imas igraca koji je dobio ponudu Angersa kluba iz TOP 5 liga svijeta i treba za mjesec-dva da cuva Mbapea, Messija, Neymara i s ljudske strane bi ga pustio pa i dzabe da ide, jer mozda nikad vise takvu ili slicnu ponudu nece dobiti.
A znaju to i klubovi koji kupuju kod nas, ponudi nesto mizerno, cisto da se otkupi igrac.
Stoji brate nema sta, samo mi je bas krivo jer Saban nema sad neke godine, realno malo je, a moze jos napredovat!
Vjerujem i da ce se pokazati dole jer je spreman ko crnac...

Dok mi ne dignemo ligu na visi nivo svjestan sam da su ovi transferi realnost, muka mi je jer iz nikakvih klubova iz regije ljudi idu za milionske iznose al sta ces...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jun 2022, 14:11

MortemHz je napisao/la:
izdzezveubrazil je napisao/la:
22 jun 2022, 12:58
Cifra je 250 hiljada eura, manje-više kao i za Pidru i Kurdića.
Da smo izašli u europu sad bi mogli tražiti duplo više ali hajde. 15-20% od sljedećeg transfera i sretno Halidu, nije sitnica kada pređeš u 14. ekipu francuskog prvenstva.

Mala je cifra ali treba uvažiti par stvari ovdje. Šabanović nije naročito kvalitetan igrač i ovakva ponuda dođe jednom u životu. On je zaslužio da zaradi i da se obezbjedi a zamisli kolika je razlika u Sarajevu i Angersu, još će dobiti ugovor na 3 godine. Obožava Sarajevo, drag mi je i bori se kao rijetko koji igrač ali jednostavno mislim da mu nedostaje kvalitet i da nećemo puno izgubiti sa njegovim odlaskom. Kao što sam pisao, cifra je mala ali ugradi se u sljedeći transfer i nadoknadit ćeš to.. još se tamo može razviti u mnogo boljeg igrača. Ismiru to ne znači puno ali samo transferom Pidre i Šabanovića mi ćemo popuniti nekih 15% budžeta za godinu što je odlična stvar. Neće nijedan investitor davati milione u prazno svake godine.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 jun 2022, 14:22

MortemHz je napisao/la:
22 jun 2022, 14:11
MortemHz je napisao/la:

Mala je cifra ali treba uvažiti par stvari ovdje. Šabanović nije naročito kvalitetan igrač i ovakva ponuda dođe jednom u životu. On je zaslužio da zaradi i da se obezbjedi a zamisli kolika je razlika u Sarajevu i Angersu, još će dobiti ugovor na 3 godine. Obožava Sarajevo, drag mi je i bori se kao rijetko koji igrač ali jednostavno mislim da mu nedostaje kvalitet i da nećemo puno izgubiti sa njegovim odlaskom. Kao što sam pisao, cifra je mala ali ugradi se u sljedeći transfer i nadoknadit ćeš to.. još se tamo može razviti u mnogo boljeg igrača. Ismiru to ne znači puno ali samo transferom Pidre i Šabanovića mi ćemo popuniti nekih 15% budžeta za godinu što je odlična stvar. Neće nijedan investitor davati milione u prazno svake godine.
Cira nekih 800k eura se uzelo za Kurdica,Sabanovica i Pidru sto nije lose malo budzet da se popravi

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 jun 2022, 14:26

22 jun 2022, 14:07

Stoji brate nema sta, samo mi je bas krivo jer Saban nema sad neke godine, realno malo je, a moze jos napredovat!
Vjerujem i da ce se pokazati dole jer je spreman ko crnac...

Dok mi ne dignemo ligu na visi nivo svjestan sam da su ovi transferi realnost, muka mi je jer iz nikakvih klubova iz regije ljudi idu za milionske iznose al sta ces...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 jun 2022, 14:30

Pa nismo merhamet da ga pustamo dzaba sva sreca pa se nista ne pitamo sve se bojim da ce neki investitor pustat dzaba igrace. Jel neko stvarno misli da su skauti nekih klubova ludi da daju za Pidru,Sabanovica i Kurdica neke ogromne pare?

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 22 jun 2022, 14:36

Ako smo za Halida dobili 250 hiljada eura to je odličan posao. Dosta hvala Bogu! Halidu puno sreče u nastavku karijere.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 jun 2022, 14:38

Pustanje sabana pidre kurdica pa i kove za relativno male pare, je dobra stvar iz vise razloga. Prvo sve sto smo ulozili u njih dobili smo nazad fakticki igrali su dzaba za nas, drugo imamo 15% od sledeceg transfera ako eksplodiraju (kao recimo sto je kova) znaci dobices jos od 150 do 800 k€.

I najvaznija stvar dobra je poruka buducim akademcima, da se neboje doc u NASU AKADEMIJU i podpisati profesionalni ugovor jer pidro saban kurdic kova su dokaz da necemo bubat neke nerealne cifre kad dodje ponuda gdje mogu rijesiti svoju egzistenciju.. i ovo je prava stvar.

Da naravno da necemo pustit bas extra kvalitet za male pare, i sigurno kovu nebi pustili za 500 k€ da smo bili financiski jaci al igrace poput pidre sabana treba pustit za manje pare

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 22 jun 2022, 14:54

Jeste vi pri sebi? Momak je produzio ugovor da bi sarajevo zaradilo i sad mu treba sjebat transfer jer je nama malo ili malo vise malo...

I drago mi je da je uspio otici u ligu petice, od prvog dana sam znao da je sposoban za to i svadjao se sa strucnjacima kojima je hebib fudbaler i igracina :roll:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 22 jun 2022, 15:03

Pantelija je napisao/la:
22 jun 2022, 14:54
Jeste vi pri sebi? Momak je produzio ugovor da bi sarajevo zaradilo i sad mu treba sjebat transfer jer je nama malo ili malo vise malo...
:clap: :thumbup:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 22 jun 2022, 15:04

Jesmo se ugradili u procenat od iduce prodaje? Halid je fizicki veoma dobar, ako bude pravi trener radio sa njim ostale stvari ja ne sumnjam da ce od njega nesto biti. Momak 100% u treningu. Sretno Halide :bih:
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 22 jun 2022, 15:05

kako ce Halid zatvoriti Mesija :D Sretno Halide i iduci transfer da bude u Monaco za 1mil e :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jun 2022, 15:10

Angers are closing in on the double signing of Bosnian right-back Halid Sabanovic (22) and Marseille academy product Enzo Caumont (18). (L'Éq)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: iliyaa8, napoleon72 i 20 gostiju.