RŠD Velež Mostar

Reds93
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Reds93 » 21 jun 2022, 16:06

OnlyLeft22 je napisao/la:
21 jun 2022, 15:58
Gr0hot je napisao/la:
21 jun 2022, 15:41
Koliko si ti star OnlyLeft?

Mislim da Aca i svi poslijeratni igraci imali su stetu da igraju u mnogo losijoj ligi kao prvo a onda i u samom losijem Velezu pa njihov talenat nije isao do maksimuma.

Sam Semir Tuce je izjavio nesto slicno da je on bio ono sto je bio, zahvaljujuci Yugo ligi, jakom i dobrom Velezu i naravno navijacima koji su ga volili. Sumnjam da bi jednako dobar bio da je i on igrao u poslijeratnom Velezu.

Misljenja sam da npr Mrkva i Mrva su mogli biti mnogo veci igraci da su igrali u tom nekom prijeratnom dobu, ligi i Velezu
Aca je prije rata sjedio na klupi omladinaca Lokomotive. Nije ni tu mogao igrati u prvom sastavu. On je sam rekao da nije ni blizu najboljih igrača Veleža. Ako mi ne vjeruješ, sam nadji Velagica, Obada, Remetica i pitaj ih jesu li blizu top 11.

Naravno volim sve ove igrače kao igrače a kao i osobe, prava su raja, ali realnost je nešto drugo.
Znaš li sta bih Tuce radio poslije rata, pa kad je bio najbolji igrač u Jugoslaviji koja je bila u prosjeku 3-6 liga Evrope, ljudi iz Dortmunda, Atletica i Zvezde dolazili u Mostar da ga kupe. A ova naša liga poslije rata je bila na 50om mjestu u Evropi, nidje veze igrači.

Ovo mi je najdraži sastav Veleža, to je moji najdraži igrači

Obad Brandao
Tuce Karabeg Bijedic Kajtaz
Kajtaz Matijevic Zvonic Sisic
Petranovic

Vjerovatno sam nekoga zaboravio
Slazem se. Poslijeratna, oni su bili najbolje sto smo imali u tom trenutku i hvala im na tome. Ali nisu ni blizu top 11 pored Tuce, Halilhodzica, Bajevica, Marica... To su bili asevi kojih se ni najveci na svijetu ne bih postidjeli.

Zna li se hoce li biti neke utakmice za 100 godina kod nas? S obzirom da se radi trava, moze li se ocekivati neka revijalna s nekim atraktivnim protivnikom?
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 21 jun 2022, 16:22

Pa Kodro koji je igrao u Barceloni i koji je davao u La Ligi 20+ golova po sezoni nije zaslužio mjesto u prvih 11, a neki bi ubacili Acu. Da se razumijemo Aca me obradovao nebrojeno puta i hvala mu, ali ipak treba realan biti. Na kraju krajeva ova generacija koja je osvojila kup se podcjenjuje žestoko. Ovi igrači su jako puno doprinjeli i donjeli, a niko ih ne spominje.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 21 jun 2022, 16:23

OnlyLeft22 je napisao/la:
21 jun 2022, 15:58
Gr0hot je napisao/la:
21 jun 2022, 15:41
Koliko si ti star OnlyLeft?

Mislim da Aca i svi poslijeratni igraci imali su stetu da igraju u mnogo losijoj ligi kao prvo a onda i u samom losijem Velezu pa njihov talenat nije isao do maksimuma.

Sam Semir Tuce je izjavio nesto slicno da je on bio ono sto je bio, zahvaljujuci Yugo ligi, jakom i dobrom Velezu i naravno navijacima koji su ga volili. Sumnjam da bi jednako dobar bio da je i on igrao u poslijeratnom Velezu.

Misljenja sam da npr Mrkva i Mrva su mogli biti mnogo veci igraci da su igrali u tom nekom prijeratnom dobu, ligi i Velezu
Aca je prije rata sjedio na klupi omladinaca Lokomotive. Nije ni tu mogao igrati u prvom sastavu. On je sam rekao da nije ni blizu najboljih igrača Veleža. Ako mi ne vjeruješ, sam nadji Velagica, Obada, Remetica i pitaj ih jesu li blizu top 11.

Naravno volim sve ove igrače kao igrače a kao i osobe, prava su raja, ali realnost je nešto drugo.
Znaš li sta bih Tuce radio poslije rata, pa kad je bio najbolji igrač u Jugoslaviji koja je bila u prosjeku 3-6 liga Evrope, ljudi iz Dortmunda, Atletica i Zvezde dolazili u Mostar da ga kupe. A ova naša liga poslije rata je bila na 50om mjestu u Evropi, nidje veze igrači.

Ovo mi je najdraži sastav Veleža, to je moji najdraži igrači

Obad Brandao
Tuce Karabeg Bijedic Kajtaz
Kajtaz Matijevic Zvonic Sisic
Petranovic

Vjerovatno sam nekoga zaboravio
Nisam te ja kritikovao nego samo pitao za godine. Nema veze, nismo se skontali najbolje :salut:

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 22 jun 2022, 00:02

Gledam ovaj stari podcast veceras, vec sam ga gledao ali sam tad sludao samo Dudica, sad malo analiziram Osima.
Golemo je kako uvijek nesto podbada Velez, kaze nesto pozitvno a uvijek zavrsi sa nekom negativom.
Znam ja i da su i on i pokojni mu stari uvijek imali neki kompleks prema Velezu od prije rata. Vidjecemo kako ce biti, iritiralo me bilo na pres konferenciji kako prica o Velezu kao da nije trener nas, nije nikako govorio Mi ovo ono nego je govorio non stop kao da je trener druge ekipe a ne nase sve nesto vi ovo vi ono.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jun 2022, 00:12

Na stranu njegovo lično mišljenje za Velež, ljudi koji su na VI sa istinom će uvijek imati problem sa Osimom na pressicama i intervjuima. On će uvijek reći što misli.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 22 jun 2022, 00:19

OldFashioned je napisao/la:
22 jun 2022, 00:12
Na stranu njegovo lično mišljenje za Velež, ljudi koji su na VI sa istinom će uvijek imati problem sa Osimom na pressicama i intervjuima. On će uvijek reći što misli.
Pa i na prvoj pressici ja mislim da je rekao ono sto niko nije ovdje pisao, a sto je Dudic stalno govorio; da smo uz zrinski igrali najljepsi i najbolji fudbal. Brko izjavio da je samo zrinski igrao takav fudbal, mi naravno nismo kao sto se moglo i vidjeti kroz sezonu. Da smo igrali ko sto je Dudic govorio ne bi peti zavrsili i gubili bodove od levata
Samo iskreno treba pricat

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jun 2022, 02:20

Mostarwolf1981 je napisao/la:
22 jun 2022, 00:19
OldFashioned je napisao/la:
22 jun 2022, 00:12
Pa i na prvoj pressici ja mislim da je rekao ono sto niko nije ovdje pisao, a sto je Dudic stalno govorio; da smo uz zrinski igrali najljepsi i najbolji fudbal. Brko izjavio da je samo zrinski igrao takav fudbal, mi naravno nismo kao sto se moglo i vidjeti kroz sezonu. Da smo igrali ko sto je Dudic govorio ne bi peti zavrsili i gubili bodove od levata
Samo iskreno treba pricat
Najljepši i najučinkovitiji... Postoji razlika. Osima cijenim jer uvijek lupi što misli.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 22 jun 2022, 08:39

U ovom trenutku nismo mogli boljeg trenera dovesti

samo treba uprava da prati Osima i bit ce dobro.

Osim je uvijek znao dobro zakrpiti pozadi sto se tice odbrane
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 22 jun 2022, 12:27

Tek sam pregledao ovaj Feđin intervju sa Bahom, jel neko provjereno zna o kakvom oproštenom dugu on priča ? Nije mi jasno jer je ugovorom bio vezan još godinu dana. Poznavajući Šemsu, način rada i transparentnost, ne mogu da vjerujem da je ovo istina. Mada nije uprava samo Hasić.
Feđa mi je nekako djelovao iskren u cijeloj ovoj priči, sad jel mu ovo samo spika iza koje se skriva ili ima neke istine u tome volio bi znati.
Mada nije fer ispao u priči kako je bolje dočekan u Sarajevu nego u Mostaru. Realno kad je kod nas dolazio bio je anonimus, al sva ostala priča oko RA i ostalo je ok

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 22 jun 2022, 12:32

JimmyPage je napisao/la:
22 jun 2022, 12:27
Tek sam pregledao ovaj Feđin intervju sa Bahom, jel neko provjereno zna o kakvom oproštenom dugu on priča ? Nije mi jasno jer je ugovorom bio vezan još godinu dana. Poznavajući Šemsu, način rada i transparentnost, ne mogu da vjerujem da je ovo istina. Mada nije uprava samo Hasić.
Feđa mi je nekako djelovao iskren u cijeloj ovoj priči, sad jel mu ovo samo spika iza koje se skriva ili ima neke istine u tome volio bi znati.
Mada nije fer ispao u priči kako je bolje dočekan u Sarajevu nego u Mostaru. Realno kad je kod nas dolazio bio je anonimus, al sva ostala priča oko RA i ostalo je ok
Ljigavac odvratni

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 22 jun 2022, 12:33

Kao dječak ja sam tebe izabrao

Da budeš moja ljubav najveća

dRAma dobar :ljepota:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

sarajevskirodjeni
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskirodjeni » 22 jun 2022, 12:34

Kakvi smo sa članskim?
Rođen u Mostaru u najljepše doba,
Mostar u srcu Velež do groba!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 22 jun 2022, 12:35

Sta kažemo raja

Koji je bolji

Onaj u Mahali ili sad ovaj na Tekiji ?

Ja imam svog favorita :kafa:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 22 jun 2022, 12:46

JimmyPage je napisao/la:
Pa jeste bolje docekan sad u Sarajevu nego sto je bio kod nas.
Kod nas je dosao kao neprovjereno ime i niko nije znao sta nas ceka, poslje nekog vremena smo mu tek poceli vjerovati.
U Sarajevo je vec dosao kao izgradjeno ime, tako da je tu u pravu.
Te pare sto prica to je kako sam ja skonto neki bonus ako izadjemo u evropu ili osvojimo kup.
On je imao godinu dana ugovora, Sarajevo je trebalo njega platiti nama ili da raskinemo ugovor i vjerovatno onda oprasta taj bonus, tako mislim barem

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 22 jun 2022, 12:47

JimmyPage je napisao/la:
Rekao je da je oprostio lijepu svotu novca da bi otisao u Sarajevo a ne da je oprostio dugovanja, velika razlika. Ta svota novca koju spominje nije nikakvo dugovanje nego bonusi za izborenu europu i osvojen kup. Po dogovoru trebali smo mu isplatiti 24000KM ali s obzirom da je imao s nama jos godinu dana ugovora a htio je da ide u Sarajevo, to ti dodje otprilike kao kompenzacija.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 22 jun 2022, 12:53

Sto opet u prevodu znaci da sere jer te pare ako su oprostene kao jedan vid kompenzacije za raskid ugovora koji je sa nama imao onda to nije oprost. S tim da vjerujem da je on te pare naplatio od Sarajeva te ni u kom smislu nije u minusu ili da je odradio neko veliko djelo prema nasem klubu. Supljak zesci, jos jedan u nizu :thumbdown: :guz:

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 22 jun 2022, 13:20

Ta priča onda nije ok sa njegove strane tačnije nije dobro formulisana jer neko neutralan kad ga sluša ispada da je njemu Velež nešto ostao dužan baš bezveze. Predpostavljao sam da su premije od evrope u pitanju, ali nisam znao tačno.
On misli da su neistine iznesene od strane uprave poslije razilaženja, lijepo od njega što ne iznosi interne dogovore u javnost. Hoću da vjerujem da je to zbog profesionalizma i da se zaštiti klub a ne zato što nema šta reći. Realno u svakoj priči postoje dva lica, ne bi volio da mi čovjek koji je svakako ostao upisan u našoj historiji ostane u lošem sjećanju

Reds93
Kontakt:

Post Postao/la Reds93 » 22 jun 2022, 13:28

Meni je vec nekako pokvario utisak ovim nacinom odlaska. Ispada da je sve dogovorio sa Sarajevom i da je znao da ce ici, a da nas je zavlacio I ko fol postavljao neke uslove za koje je mislio da nece biti odobreni.

Sad mi kroz glavu prolazi onaj njegov govor na Musali, nemojte zaboraviti ove lijepe trenutke kada nas jednom ne bude I slicno... Bas je gorak ukus.

Neka svako ide gdje mu je bolje, ali je mogao reci ljudi ja odoh u Sarajevo, zovu me, treba mi novi izazov i mi bi mu rekli bravo majstore, idi. Ovako je hinjski ispalo, a to mi je najgore.

U svakom slucaju je gotova prica, hvala na svemu ucinjenom, ali sto se mene tice lik vise ne postoji.
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 22 jun 2022, 13:37

Reds93 je napisao/la:
22 jun 2022, 13:28
Meni je vec nekako pokvario utisak ovim nacinom odlaska. Ispada da je sve dogovorio sa Sarajevom i da je znao da ce ici, a da nas je zavlacio I ko fol postavljao neke uslove za koje je mislio da nece biti odobreni.

Sad mi kroz glavu prolazi onaj njegov govor na Musali, nemojte zaboraviti ove lijepe trenutke kada nas jednom ne bude I slicno... Bas je gorak ukus.

Neka svako ide gdje mu je bolje, ali je mogao reci ljudi ja odoh u Sarajevo, zovu me, treba mi novi izazov i mi bi mu rekli bravo majstore, idi. Ovako je hinjski ispalo, a to mi je najgore.

U svakom slucaju je gotova prica, hvala na svemu ucinjenom, ali sto se mene tice lik vise ne postoji.
Sigurno da je htjeo ići, moj prvi dojam poslije odlaska je bio isti takav da nije bio iskren. Zato i pokušavam sagledati situaciju iz druge perspektive, nekim drugim očima, neutralno, pa da donesem konačni sud o svemu. Očito će to biti nemoguće još uvijek, možda vremenom saznamo malo više detalja pa se stvari poslože.
Kako kaže u ovom intervjuu i otac mu je veliki fanatik Veleža, čak se i on šokirao kad je ovaj odlučio da ide u Sarajevo. Sad jel to priča za javnost ili je iskren, ja mislim da je ovo drugo. Kako kaže za sebe vjernik je i znam da jeste, zato me ovo i kopka. Nešto mi neda da vjerujem da je toliki hinjavac

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 22 jun 2022, 13:38

Sanjo sam evo bora, evo mora, evo odmora....
Ali nema hljeba od tih snova dok je traje obnova...
Duda contra Klub, Šakira contra Pikea...**** sve to kako stojimo s članskim?

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.