Gr0hot je napisao/la: ↑21 jun 2022, 15:41
Koliko si ti star OnlyLeft?
Mislim da Aca i svi poslijeratni igraci imali su stetu da igraju u mnogo losijoj ligi kao prvo a onda i u samom losijem Velezu pa njihov talenat nije isao do maksimuma.
Sam Semir Tuce je izjavio nesto slicno da je on bio ono sto je bio, zahvaljujuci Yugo ligi, jakom i dobrom Velezu i naravno navijacima koji su ga volili. Sumnjam da bi jednako dobar bio da je i on igrao u poslijeratnom Velezu.
Misljenja sam da npr Mrkva i Mrva su mogli biti mnogo veci igraci da su igrali u tom nekom prijeratnom dobu, ligi i Velezu
Aca je prije rata sjedio na klupi omladinaca Lokomotive. Nije ni tu mogao igrati u prvom sastavu. On je sam rekao da nije ni blizu najboljih igrača Veleža. Ako mi ne vjeruješ, sam nadji Velagica, Obada, Remetica i pitaj ih jesu li blizu top 11.
Naravno volim sve ove igrače kao igrače a kao i osobe, prava su raja, ali realnost je nešto drugo.
Znaš li sta bih Tuce radio poslije rata, pa kad je bio najbolji igrač u Jugoslaviji koja je bila u prosjeku 3-6 liga Evrope, ljudi iz Dortmunda, Atletica i Zvezde dolazili u Mostar da ga kupe. A ova naša liga poslije rata je bila na 50om mjestu u Evropi, nidje veze igrači.
Ovo mi je najdraži sastav Veleža, to je moji najdraži igrači
Obad Brandao
Tuce Karabeg Bijedic Kajtaz
Kajtaz Matijevic Zvonic Sisic
Petranovic
Vjerovatno sam nekoga zaboravio