Vjeruj da ima. Radio sam i sa studentima i sa profesiorima iz obje države i tvrdim da Hrvatska generalno ima bolje obrazovanje. Tu i tamo se naravno pojavi izuzetak, ali ja govorim o prosjeku. A i ne govorim samo o visokom obrazovanju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Vjeruj da ima. Radio sam i sa studentima i sa profesiorima iz obje države i tvrdim da Hrvatska generalno ima bolje obrazovanje. Tu i tamo se naravno pojavi izuzetak, ali ja govorim o prosjeku. A i ne govorim samo o visokom obrazovanju.
Sad moras imati igračko iskustvo da bi polagao za licence
Ne moraš, ali imaš određene benefite.legenda reala je napisao/la: ↑23 jun 2022, 20:24Sad moras imati igračko iskustvo da bi polagao za licence![]()
Ne znam, negdje sam cuo da moras imati sedam godina igrackog iskustva da bi mogo ganjati licenceASD je napisao/la: ↑23 jun 2022, 20:33Ne moraš, ali imaš određene benefite.legenda reala je napisao/la: ↑23 jun 2022, 20:24Sad moras imati igračko iskustvo da bi polagao za licence![]()
Igrači koji su igrali internacionalne mečeve dobiju b licencu bez polaganja, ne znam tačan broj mečeva.
Tako recimo Barbarez je dobio b licencu.
Dok neko ko nije bio internacionalni fudbaler mora imati određeno iskustvo treniranja djece da bi dobio tu licencu.
Angelo Dundee, trener velikog Muhameda Alija.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑23 jun 2022, 21:09To je čista glupost, imaš u boxu i mma trenere koji nemaju ni jednu profesionalnu borbu.
To je tacno, barem u Svedskoj. Kad sam htio da upisem program za trenera jedan od preduslova je bio da moras vec trenirati neki mladji uzrast odredjeno vrijeme.ASD je napisao/la: ↑23 jun 2022, 20:33Ne moraš, ali imaš određene benefite.legenda reala je napisao/la: ↑23 jun 2022, 20:24Sad moras imati igračko iskustvo da bi polagao za licence![]()
Igrači koji su igrali internacionalne mečeve dobiju b licencu bez polaganja, ne znam tačan broj mečeva.
Tako recimo Barbarez je dobio b licencu.
Dok neko ko nije bio internacionalni fudbaler mora imati određeno iskustvo treniranja djece da bi dobio tu licencu.
Mladi reprezentativac BiH na meti Fiorentine
Ukupno 12 nastupa upisao je Adrian Leon Barišić za Frozinone, italijanskog drugoligaša čiji je član bio u proljetnom dijelu prošle sezone kao posuđeni igrač Osijeka.
Mladi reprezentativac BiH otišao je u Serie B kako bi dobio željenu minutažu do koje u Osijeku nije mogao, a sjajnim igrama zapeo je za oko i nekim velikanima italijanskog fudbala.
Iako ga navodno prate klubovi iz nekih drugih liga, Adrian Leon Barišić jednako tako je na meti Fiorentine. Strani, ali i hrvatski mediji raspisali su se kako bi se Barišić mogao vratiti u Italiju, ali ako to bude slučaj, odnosno ako su Viole uistinu tako snažno zagrizle za mladog reprezentativca BiH, jasno koju će svotu novaca morati izdvojiti kako bi doveli mladog stopera u svoje redove.
Kad je odlazio u Frozinone, u ugovor je ugrađena klauzula kako ga italijanski klub može otkupiti za 2.5 miliona evra. Kako nisu ušli u Serie A, iz kluba su procijenili da bi im ta odšteta bila preveliki udarac na godišnji budžet, a u Osijeku nemaju razloga popuštati ili smanjivati cijenu te će Fiorentina, Frozinone ili neko treći za Barišića morati izdvojiti upravo taj iznos.
Inače, Barišić je trenutno s Osijekom u Svetom Martinu na Muri, ali je u fazi oporavka od povrede pa tako još neko vrijeme ne radi punim intenzitetom.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], bhfanatic14, jasmin10, Lavcina i 34 gosta.