FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
93
36%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
39
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
9%
Samo stranac
64
25%

Ukupno glasova: 261

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 21 jun 2022, 13:56

napoleon72 je napisao/la:
21 jun 2022, 12:54
bordobijeli je napisao/la:
21 jun 2022, 12:31
NisamInSajder je napisao/la:
21 jun 2022, 12:10
Zrinjski će prodati Bašića za milion. A od njega su veći potencijali i Salčin i Dervišagić. Jednom je data prilika, ovoj dvojici nije. Salčinu nešto malo i to na poziciji koja mu ne odgovara, Dervišagić se razvlačio po nekakvim posudbama u kojima je mogao samo padati jer je poslan u takvu ligu. Pozajmice u Prvu ligu su najgora moguća odluka za mlade igrače.
To je jedan igrac kojeg ce Zrinjski prodati, koji su to još njihovi mladi igraci koji su napravili karijere ?? Mi imamo Cimirot, Mihojevic, pa evo i Halid pravi ok transfer, pa Mujakić dobar transfer, Kovacevic itd. Ni je to loše s akademcima, naravno moze uvijek bolje.
Cimirot i Mihojevic nisu nasi, dosli su iz Leotara.
Došli su u akademiju kao i 90 % djecaka kao i Hamza, Pidro, Kovacevic itd, niko od njih nije iz Sarajeva.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 jun 2022, 13:58

miky_hz je napisao/la:
21 jun 2022, 13:39
bordobijeli je napisao/la:
21 jun 2022, 12:31

To je jedan igrac kojeg ce Zrinjski prodati, koji su to još njihovi mladi igraci koji su napravili karijere ?? Mi imamo Cimirot, Mihojevic, pa evo i Halid pravi ok transfer, pa Mujakić dobar transfer, Kovacevic itd. Ni je to loše s akademcima, naravno moze uvijek bolje.
Pa došao je i Salcin iz Veleža,Dervisagic iz Bambija Tuzla,kako nisu,šta je onda po tebi naš igrac samo onaj koji se rodio na Koševu i poceo da trenira u pjetlicima Sarajeva ako gledaš tako nije ni jedan igrac Barcelone njihov,onda La Masia ne postoji.

Sta sad Barcelona dovela Pedrija iz Las Palmasa,Gavija iz Betisa,Messija iz Argentine i sta ce reci to nisu njihovi igraci ,kakva njiihova škola fudbala

To i jeste bit akademije,to je razlika škola fudbala vs akademija.

De malo ljudi.
Igrac je "nas" kad profesionalnu karijeru pocne kod nas. Cimirot imao dvije sezone za seniore Leotara, a Mihojevic pola sezone za seniore pa dosao nama. To nisu akademci nit akademija ima ista s njima, njih je napravio omladinski pogon drugog kluba, neko im je dao priliku u Premijer ligi, ti si ih doveo kao formirane igrace i usavrsio ih. Kad smo ih prodali, morali smo dat procenat Leotaru, jer su tamo poceli.
Salcin dosao iz Veleza kao dijete, u Sarajevu je debitovao u Premijer ligi. To je produkt Akademije, kad dovedes igraca iz druge skole fudbala i ti ga napravis igracem. Sutra da ga prodamo, ne moramo nikom dat procenat, kao sto nismo morali dat ni za Vladana. A i da jesmo, placas procenat skoli fudbala, i nigdje nece pisat da je on produkt Zeljeznicara BL nego Akademije FK Sarajevo, jer si ga iz BL doveo kao 16togodisnjaka.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 jun 2022, 14:00

@bordobijeli kako su dosli u Akademiju kad su imali sezone u profi fudbalu prije nas? Znas ti sta je akademija a sta kupljen nebrusen mlad igrac? Sutra kupi Savica iz Zrinjskog, nek on ima 20 godina, on nije produkt tvoje akademije.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jun 2022, 14:04

21 jun 2022, 13:58
miky_hz je napisao/la:

Pa došao je i Salcin iz Veleža,Dervisagic iz Bambija Tuzla,kako nisu,šta je onda po tebi naš igrac samo onaj koji se rodio na Koševu i poceo da trenira u pjetlicima Sarajeva ako gledaš tako nije ni jedan igrac Barcelone njihov,onda La Masia ne postoji.

Sta sad Barcelona dovela Pedrija iz Las Palmasa,Gavija iz Betisa,Messija iz Argentine i sta ce reci to nisu njihovi igraci ,kakva njiihova škola fudbala

De malo ljudi.
Igrac je "nas" kad profesionalnu karijeru pocne kod nas. Cimirot imao dvije sezone za seniore Leotara, a Mihojevic pola sezone za seniore pa dosao nama. To nisu akademci nit akademija ima ista s njima, njih je napravio omladinski pogon drugog kluba, neko im je dao priliku u Premijer ligi, ti si ih doveo kao formirane igrace i usavrsio ih. Kad smo ih prodali, morali smo dat procenat Leotaru, jer su tamo poceli.
Salcin dosao iz Veleza kao dijete, u Sarajevu je debitovao u Premijer ligi. To je produkt Akademije, kad dovedes igraca iz druge skole fudbala i ti ga napravis igracem. Sutra da ga prodamo, ne moramo nikom dat procenat, kao sto nismo morali dat ni za Vladana. A i da jesmo, placas procenat skoli fudbala, i nigdje nece pisat da je on produkt Zeljeznicara BL nego Akademije FK Sarajevo, jer si ga iz BL doveo kao 16togodisnjaka.
Mihojevic kad je došao prvo je išao u akademiju i odigrao jednu sezonu za juniore. U leotaru je igrao s 16 zato sto su bili 2 liga i u raspadu. Cimirot ok on je do dolazaka bio afirmisan igrao je za mladu reprezentaciju vec dok je bio u Leotaru.ma da kod nas se razvio u ovo sto je danas

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 21 jun 2022, 14:06

dudic na s0urce.ba opet o istoku :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 jun 2022, 14:12

21 jun 2022, 13:58
miky_hz je napisao/la:

De malo ljudi.
Drug ti opet mjesas skolu fudbala i akademiju,ako dovedes igraca sa 17 godina i stavis ga da igra za juniore,dakle juniori su akademci,samim tim igrac je prošao kroz akademiju i dobija naziv akademca. Dakle juniori su akademci isto onako kao sto su i kadeti i ovi sad pjetlici ili šta se vec pravi.I taj Mihojevic je došao i igrao za juniore nije za prvi tim odma i bio je clan akademije pa evo da citiram
. Talentovani Mihojević nastupao je za U-19 selekciju Fudbalskog kluba Sarajevo, a rođen je 21. aprila 1996. godine. Kako govori, period proveden u Akademiji bordo kluba, bio je za njega izuzetno lijep i uspješan.

"Kada sam dobio poziv da se priključim Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo, nisam oklijevao. Mjeseci koji su iza mene, bili su jako lijepi i uspješni. Utisci iz Akademije su zaista dobri, sve je organizovano na jednom zavidnom nivou", dodao je Mihojević
, koji je standaradni član omladinskih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.
Cimirot je vec došao sa 20 godina i nije imao dodira sa omladincima i za njega se slažem.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jun 2022, 14:13

21 jun 2022, 14:00
@bordobijeli kako su dosli u Akademiju kad su imali sezone u profi fudbalu prije nas? Znas ti sta je akademija a sta kupljen nebrusen mlad igrac? Sutra kupi Savica iz Zrinjskog, nek on ima 20 godina, on nije produkt tvoje akademije.
Mihojevic je došao s 17 godina kao ne afirmisan iz drugoligaša Leotara. Igrao godinu za akademiju pa onda tek ubacen u prvi tim. Cimi ok, vec je bio mladi reprezentativac kad je došao. Al ja ih vidim kao naše, kao Kovacevica, Pidru, Hamzu itd

SarajevoNG
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoNG » 21 jun 2022, 14:13

Ovdje jos uvijek dosta raje nije svjesno da si ti prodao/raskinuo ugovor sa 12 igraca. Tek kad dodju utakmice vidjet ce da nema vise ni Hebiba ni Krleta, Lazica .... Ne mozes ostati sa rosterom od 5 igraca koji su jos uvijek tu i 10 akademaca. Treba ovom Sarajevu jos 1-2 dobra igraca da mozemo reci da smo uradili top ovaj prelazni rok. I na kraju krajeva SVI gledaju rezultat, od uprave, trenera, igraca pa do nas na tribinama. Tako da boli me briga hoce li igrati Dzafic sa 30 ili neki mali sa 15 godina. Mi uvijek ganjamo duplu i to je sva poenta. Ko misli drugacije, laze.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 21 jun 2022, 14:32

Mi smo prošle sezone afirmisali samo Belmina Dizdarevića. Andrej je već bio neupitan član prve postave. Dala smo do pola afirmisali, a čini mi se da sad odustajemo od tog projekta.

Vidjet ćemo hoćemo li i koga afirmisati ove sezone. Zrinjski je prošle sezone srušio sve rekorde, a afirmisao je Savića i Bašića. Evo Bašića su prodali, Savića prodali ili ne, on više nije U-21 igrač, tako da moraju afirmisati novu dvojicu.

Petar Sučić je u planu, a vrtit će se sigurno i Sabljić, Prskalo, Šakota i još neki.

Mi ako budemo računali da mladi igrači dobijaju šansu jer igraju Dizdarević i Đokanović, smiješni smo :D

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 21 jun 2022, 14:45

Možda ne bi bilo loše da U-21 budu Jovašević i Dizdarević.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jun 2022, 14:52

izdzezveubrazil je napisao/la:
21 jun 2022, 14:32
Mi smo prošle sezone afirmisali samo Belmina Dizdarevića. Andrej je već bio neupitan član prve postave. Dala smo do pola afirmisali, a čini mi se da sad odustajemo od tog projekta.

Vidjet ćemo hoćemo li i koga afirmisati ove sezone. Zrinjski je prošle sezone srušio sve rekorde, a afirmisao je Savića i Bašića. Evo Bašića su prodali, Savića prodali ili ne, on više nije U-21 igrač, tako da moraju afirmisati novu dvojicu.

Petar Sučić je u planu, a vrtit će se sigurno i Sabljić, Prskalo, Šakota i još neki.

Mi ako budemo računali da mladi igrači dobijaju šansu jer igraju Dizdarević i Đokanović, smiješni smo :D
Tesko je nekog afirmisati u lošoj sezoni i atmosferi u kojoj se mladi i nisu mogli istaknuti. Imao si tri trenera u sezoni, staru, istrošenu ekipu,tako da je najbolje zaboraviti prošlu sezonu, nista dobro nije bilo.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 21 jun 2022, 14:53

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
21 jun 2022, 14:45
Možda ne bi bilo loše da U-21 budu Jovašević i Dizdarević.
Ma U21 igrace miksat u zavisnosti od utakmice. Belmin ce biti jedan sigurno a drugi neka nekad bude trako, nekad jovasevic, nekad ramic, nekad dal ali msm da ce daleko najvecu prednost imat andrej jbg nema smisla njega puno izbacivati iz postave
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2022, 14:55

AVNOJ je napisao/la:
21 jun 2022, 08:56

Jest buraz sve bi to bilo lijepo da akademiju nisu preuzeli drugi i otjerali svu djecu koja su mozda konkurisala za prvi tim a doslo je 10ak djecaka U15 i U16 putem ko zna kakvih veza. Raspitaj se koliko je roditelja zatrazilo ispisnice iz akademije u zadnjih mjesec dana
Nema logike da od toliko djece oni ponude samo trojici ugovore.

Trojici iz generacije je top, vise od toga je :tokralju:
Sad ih imamo desetak u rosteru. Ono sto je interesantno gotovo svi unovceni ili ce biti unovceni. Uglavnom igrali za klikere.
AKADEMIJA FKS :tokralju: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

AvanGarda46
Kontakt:

Post Postao/la AvanGarda46 » 21 jun 2022, 14:56

Ma puno vi serete po ovom forumu..
Do jucer bilo da je otjerat ublehe iz kluba, ne moramo nikog potpisat, pa kad se odstranio skart iz ekipe i doveli bas dobri igraci da ih zamijene, sad vam smeta sto akademci nece dobit priliku.
A niko od nas ne zna sta je trener zamislio, niti kako ce FKS rotirat igrace u ligi i kupu, de malo sjasite s kritikama, vazda vam nesto smeta, ko picajzle kakve..
Makar malo ohanite s tim pitarlukom, doce sve na svoje mjesto, uostalom nista se mi ne pitamo, nase je da podrzimo trenera, Ismira i igrace, sve ostalo je bespotrebno lupanje po tastaturi..
Cetvrtak, 18:30! Vidimo se na istoku.
Naša obaveza je da idemo
gdje god da igra naš voljeni tim.

Gdje god da igraš ti, uvijek tu smo mi! 1987

moram
Kontakt:

Post Postao/la moram » 21 jun 2022, 15:07

Ko je gledao Feđu kod Bahe moze zakljuciti da zna znanje, barem radi temeljito. Zanimljivo je to sto se u Kupu spremao za penale tako sto je skautirao Belminove odbrane penala cak i sa Zlatibora sa Kupa prijateljstva. Uvidio da je Belminu jaca jedna strana i cak 4 igraca su sutali u drugu stranu i pogodili.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 21 jun 2022, 15:08

moram je napisao/la:
21 jun 2022, 15:07
Ko je gledao Feđu kod Bahe moze zakljuciti da zna znanje, barem radi temeljito. Zanimljivo je to sto se u Kupu spremao za penale tako sto je skautirao Belminove odbrane penala cak i sa Zlatibora sa Kupa prijateljstva. Uvidio da je Belminu jaca jedna strana i cak 4 igraca su sutali u drugu stranu i pogodili.
i onda kazu lutrija. Jest ali u k...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 jun 2022, 15:11

Gledajući kakve smo ponude dobili za Dala, ja smatram da smo ga afirmisali. Klub je odbio 650.000e za Dala, nadam se da znaju sta rade i da ga mozemo i za vise prodati.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 21 jun 2022, 15:13

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
21 jun 2022, 15:11

Gledajući kakve smo ponude dobili za Dala, ja smatram da smo ga afirmisali. Klub je odbio 650.000e za Dala, nadam se da znaju sta rade i da ga mozemo i za vise prodati.
kakvih 650 000 e ,sta vam je . Ko vam te bombe baca

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 jun 2022, 15:13

FCUM je napisao/la:
21 jun 2022, 15:13

kakvih 650 000 e ,sta vam je . Ko vam te bombe baca
Važi legendo, u pravu si.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 21 jun 2022, 15:16

Ko što bi Dženo reko: e j.ebiga sad :rol:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion i 35 gostiju.