Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Puma » 21 jun 2022, 13:11

Da li neko ovdje poznaje zakon o radu ili zakon o zzo ? Ili eventualno samo kratka informacija u vezi bolovanja ako je neko bolje upoznat.

btw.imam li ja pravo primati sa biroa ako sam svojevoljno napustio firmu ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 jun 2022, 13:14

Šta treba za bolovanje?

Nemaš pravo...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 21 jun 2022, 13:15

Nemas pravo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 jun 2022, 13:16

Licno bih ove sto napuste BIH, a imaju platu 8000 KM tukao bičem.
Dok neki kradu gorivo i hranu po prodavnicama uvijek se nadje par maminih i tatinih sto im nece biti dobro ni da imaju 16k.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 21 jun 2022, 13:19

Preseravanje, kao da smo Venecuela pa eto kolaps i bjezis makar imao unlimited novca. Uvijek bih radije zivio ovdje i sa 3-4k maraka nego vani za duplo toliko eura. Jedan je dom, ali valjda je u trendu sad preko noci da uzmes audi na lizing i da dodjes 2 sedmice godisnje da se prokurcis po bosni.

Jedino sto nam zamjeram i sto je veliki problem ovdje je ocajno zdravstvo. Da to sredimo koliko toliko pa makar i na nivou privatnih bolnica, ne bih pomislio o opciji odlaska ni u ludilu. Libo me racku sta prica dodik i el bake, izgasi klix i uzivaj u zivotu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jun 2022, 13:25

ASD je napisao/la:
21 jun 2022, 12:58
**** majku što ne volim ove vrućine. Lično uživam kad je kiša, ali kad je vrućina nepokretan postajem.

Jel znate nekog da traži na Grenlandu radnika? Šta je sa Farskim Ostrvima i Svalbardom?
U pm, iako dosta volim geografiju, tek sam nakon ovog posta skontao da Svalbard ima više zemlje nego mi. :mrgreen:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 21 jun 2022, 13:26

Puma je napisao/la:
21 jun 2022, 13:11
Da li neko ovdje poznaje zakon o radu ili zakon o zzo ? Ili eventualno samo kratka informacija u vezi bolovanja ako je neko bolje upoznat.

btw.imam li ja pravo primati sa biroa ako sam svojevoljno napustio firmu ?
Prava za vrijeme nezaposlenosti osoba ostvaruje na temelju Zakona o posredovanju u zaposljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba (“Službene novine FBiH”, br. 41/01, 22/05 i 9/08 ).

Clankom 36. Zakona o posredovanju u zaposljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba propisano je da nezaposlena osoba nema pravo na novcanu naknadu:

a) kada je svjesno doprinijela prestanku radnog odnosa;
b) kada se utvrdi da je dobrovoljno napustila posao bez opravdanog razloga.

Nezaposlena osoba ipak ima pravo da podnese zahtjev za ostvarivanje prava na novcanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti u Birou rada Sluzbe za zaposljavanje x kantona, prema mjestu prebivalista.

O svakom zahtjevu SZZ odlucuje pojedinacno rjesenjem, na temelju dostavljene dokumentacije. Ukoliko ne budete zadovoljni rjesenjem SZZ protiv istog možete izjaviti zalbu.

Drugim rijecima sa biroa neces dobiti nista u tom slucaju ali mozes se zaliti, pa ako ti uvaze : Naravno sanse za to su 1:trilion. Dalje, ovaj zakon je bezvezan jer postoje firme koje su nesnosljive i gdje su uvjeti rada takvi da radnik nema drugog izbora vec dati otkaz. Naravno oni stave sporazumni prekid radnog odnosa na zahtjev radnika, a onda se mozes zaliti komunalnom. Zato sam se rijesio ovog peglanja, radnim strani projekt na crno a vodim se na birou kao nezaposlen. Sad da ne bude na crno msm nisam prijavljen a uredno placam preko onog AMS obrasca ono 4 % na zdravstvo te 10 % na dohodak po svakoj uplati.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 21 jun 2022, 13:46, ukupno mijenjano 3 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 21 jun 2022, 13:27

VGS je napisao/la:
21 jun 2022, 13:19
Preseravanje, kao da smo Venecuela pa eto kolaps i bjezis makar imao unlimited novca. Uvijek bih radije zivio ovdje i sa 3-4k maraka nego vani za duplo toliko eura. Jedan je dom, ali valjda je u trendu sad preko noci da uzmes audi na lizing i da dodjes 2 sedmice godisnje da se prokurcis po bosni.

Jedino sto nam zamjeram i sto je veliki problem ovdje je ocajno zdravstvo. Da to sredimo koliko toliko pa makar i na nivou privatnih bolnica, ne bih pomislio o opciji odlaska ni u ludilu. Libo me racku sta prica dodik i el bake, izgasi klix i uzivaj u zivotu.
Nekako isto razmišljam.

Prošle godine sam imao gadnu situaciju sa kičmom i 4 mjeseca su me mrcvarili doktori i na kraju sam svejedno morao potrošiti fine novce na privatne doktore i klinike dok nisam prizdravio i dok nije krenulo nabolje.

To je zaista rak rana ove države.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 21 jun 2022, 13:30

Do juče su tu trabunjali kako smo sirotinja sa minimalnom platom od 500-600 maraka. Tada sam rekao da je to laž i da više niko u Bosni ne radi za te pare.
Vidim sad trabunjaju da se odavde ne ide zbog para hahaha hoćete li barem jednom u nečemu zadržati svoj stav o nečemu?
41:34

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 jun 2022, 13:39

Pa koliko iznosi zakonski minimalna plata? :rol:

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 21 jun 2022, 13:39

Kakav vi problem imate sa iznošenjem gledišta na život koji su drugačiji od vašeg? Uostalom, gledište ne iznosi grupa nego individualac i svako ima svoje viđenje koje ni u kojem slučaju ne zahtjeva obrazac.

Ja nemam problem sa tuđim ostankom ili odlaskom. Neka svako radi šta želi od svoga života. Moje razmišljanje ne mora označavati temeljnu istinu i samo je individualno iskustvo, osjećaj, opažanje.

Chillajte malo.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jun 2022, 13:45

VGS je napisao/la:
21 jun 2022, 13:19

Nažalost. Zdravstvo ovisi o politici veoma. Nedovoljna konkurencija i sprečavanje ulaska drugih igrača ga drži na slabom nivou, a drže ga zbog glasova.
Nije problem u zdravstvu, nego je problem u zdravstvenom osiguranju.
Federer17 je napisao/la:
20 jun 2022, 23:00
ASD je napisao/la:
20 jun 2022, 21:39
Robust je napisao/la:
20 jun 2022, 21:35
konjska zaprega im jos uvijek sredstvo prevoza :urnebes: :urnebes:

Moldavske živinice?
S obzirom da su Živinice za Banoviće Sarajevo, šta onda reći za Banoviće? :kafa:
Mnogo toga ima dobrog u Živinicama, ali saobraćaj je rak rana.
Moguće i najgori grad u državi po tom pitanju.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 21 jun 2022, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 jun 2022, 13:47

BenWhite je napisao/la:
21 jun 2022, 13:30
Do juče su tu trabunjali kako smo sirotinja sa minimalnom platom od 500-600 maraka. Tada sam rekao da je to laž i da više niko u Bosni ne radi za te pare.
Vidim sad trabunjaju da se odavde ne ide zbog para hahaha hoćete li barem jednom u nečemu zadržati svoj stav o nečemu?
U Bingu je Plata oko 500 maraka plus topli. Zaštitarske agencije imaju platu oko 500 maraka bez toplog. To je ono iz prve ruke sto znam. Radnici u ovim nekim lokalnim prodavnicama, buticima…
Pa dovoljno ti je otvoriti neku stranicu tipa trazim posao, gdje lik napise 800 maraka i slobodan dan u sedmici. Valjda bi trebalo biti normalno 2 slobodna dana u sedmici. Znaci imaš 800 maraka sa 4 prekovremena dana. Ali to je nebitno svakako.
Pa i budali je jasno da se ne ide samo zbog para. Ko je ikad i govorio da ljudi idu samo zbog para ?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 jun 2022, 13:50

tuzlak1987 je napisao/la:
21 jun 2022, 13:16
Dok neki kradu gorivo i hranu po prodavnicama uvijek se nadje par maminih i tatinih sto im nece biti dobro ni da imaju 16k.
Šta ima mangupe , kako si ti ?

Evo ti primjer i Dragičević i Memića , sutra se tvom ili mom djetetu može desiti isto , kontaš li ti te "stvari" ? Kontaš li da određeni ljudi u državi mogu raditi šta hoće , da im zakon ne može APSOLUTNO ništa ?

Kad si već toliki mangup zašto bičem ne odeš na političare koji uništiše ovu državu ? Jednostavno je , ne smiješ . Treba imati mooda , lakše je tući bičem ljude koji odu iz države zbog kriminala na svim nivoima :thumbup:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

FabioMiretti
Kontakt:

Post Postao/la FabioMiretti » 21 jun 2022, 13:52

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
21 jun 2022, 11:56
Marsal je napisao/la:
21 jun 2022, 11:19
FabioMiretti je napisao/la:
21 jun 2022, 06:03
:mrgreen:
Daj nam kakvih slika da vidim kako gospoda živi, svakako sam u zadnje vrijeme nadrkan. Ako sad ne upadnem na konkursu mogo bih i ja put Germanije.
Mora se priznati da se covjek malo i opusti kad gleda one njegove slike meze. Ali da je gospodin rucao bi po restoranima :kafa:

Edit: Kad je Leorey slikao da jede teletinu :urnebes: :urnebes: :urnebes:
ne znate vi koliko je ovdje sve skupo i koliko se radi :mrgreen:
slika

slika

slika

slika

slika
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

FabioMiretti
Kontakt:

Post Postao/la FabioMiretti » 21 jun 2022, 13:54

bombaysaphire je napisao/la:
21 jun 2022, 11:23
Marsal je napisao/la:
21 jun 2022, 06:03
:mrgreen:
Daj nam kakvih slika da vidim kako gospoda živi, svakako sam u zadnje vrijeme nadrkan. Ako sad ne upadnem na konkursu mogo bih i ja put Germanije.
Tako je , on se uhvatio trećeg svijetskog rata :mrgreen:
zivjeli :mrgreen:
slika
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 jun 2022, 13:55

jasmin10 je napisao/la:
21 jun 2022, 13:47
BenWhite je napisao/la:
21 jun 2022, 13:30
U Bingu je Plata oko 500 maraka plus topli. Zaštitarske agencije imaju platu oko 500 maraka bez toplog. To je ono iz prve ruke sto znam. Radnici u ovim nekim lokalnim prodavnicama, buticima…
Pa dovoljno ti je otvoriti neku stranicu tipa trazim posao, gdje lik napise 800 maraka i slobodan dan u sedmici. Valjda bi trebalo biti normalno 2 slobodna dana u sedmici. Znaci imaš 800 maraka sa 4 prekovremena dana. Ali to je nebitno svakako.
Pa i budali je jasno da se ne ide samo zbog para. Ko je ikad i govorio da ljudi idu samo zbog para ?
Zaboravih to napisati , jučer sjedim sa likom radi u ovom Bingu najvećem u Sarajevu za jednu kompaniju i u priču kakve su plate ovo ono ( njega ne plaća Bingo ) , kaže brate niko ispod milje nema do milje i sto svi imaju , ja se syebao :shock:
Još regrese imaju i neke bonuse , svima ekstra tamo kaže . Ja još ne vjerujem , a lik fakat nema razloga da laže ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jun 2022, 13:56

Djeluješ kao veliki gurman. Jel to tvoja obrijana noga?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 jun 2022, 14:00

21 jun 2022, 13:54
21 jun 2022, 11:23
Marsal je napisao/la:

Tako je , on se uhvatio trećeg svijetskog rata :mrgreen:
zivjeli :mrgreen:
slika
Pa tako je :salut: :salut: :salut:

U zdravlje buraz

slika

Imamo i mi u Bosni oružja :njanjanja:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 jun 2022, 14:02

21 jun 2022, 13:50
tuzlak1987 je napisao/la:
21 jun 2022, 13:16
Šta ima mangupe , kako si ti ?

Evo ti primjer i Dragičević i Memića , sutra se tvom ili mom djetetu može desiti isto , kontaš li ti te "stvari" ? Kontaš li da određeni ljudi u državi mogu raditi šta hoće , da im zakon ne može APSOLUTNO ništa ?

Kad si već toliki mangup zašto bičem ne odeš na političare koji uništiše ovu državu ? Jednostavno je , ne smiješ . Treba imati mooda , lakše je tući bičem ljude koji odu iz države zbog kriminala na svim nivoima :thumbup:
Što meni to govoris? Jel ja živim u Sarajevu? KS ima kartel od 200 hiljada kratkih bradica koji se ne slažu sa Murizom.
Pričamo o tome da država uloži u školovanje nekog, on dobije posao vjeorovatno opet na osnovu veze i onda kasnije nije zadovoljan sa 4 puta vecom platom od prosjecne. Ko je sve pokusao treba da ide jer se bori za bolji zivot. A ove koji su previse razmazeni i nikada im nece biti dovoljno treba pri izlasku iz drzave udarati po novcaniku.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: darker10 i 13 gostiju.