Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Da li neko ovdje poznaje zakon o radu ili zakon o zzo ? Ili eventualno samo kratka informacija u vezi bolovanja ako je neko bolje upoznat.
btw.imam li ja pravo primati sa biroa ako sam svojevoljno napustio firmu ?
btw.imam li ja pravo primati sa biroa ako sam svojevoljno napustio firmu ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- Marsal
- Kontakt:
Šta treba za bolovanje?
Nemaš pravo...
Nemaš pravo...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- feniksptica
- Kontakt:
- tuzlak1987
- Kontakt:
Licno bih ove sto napuste BIH, a imaju platu 8000 KM tukao bičem.
Dok neki kradu gorivo i hranu po prodavnicama uvijek se nadje par maminih i tatinih sto im nece biti dobro ni da imaju 16k.
Dok neki kradu gorivo i hranu po prodavnicama uvijek se nadje par maminih i tatinih sto im nece biti dobro ni da imaju 16k.
Preseravanje, kao da smo Venecuela pa eto kolaps i bjezis makar imao unlimited novca. Uvijek bih radije zivio ovdje i sa 3-4k maraka nego vani za duplo toliko eura. Jedan je dom, ali valjda je u trendu sad preko noci da uzmes audi na lizing i da dodjes 2 sedmice godisnje da se prokurcis po bosni.
Jedino sto nam zamjeram i sto je veliki problem ovdje je ocajno zdravstvo. Da to sredimo koliko toliko pa makar i na nivou privatnih bolnica, ne bih pomislio o opciji odlaska ni u ludilu. Libo me racku sta prica dodik i el bake, izgasi klix i uzivaj u zivotu.
Jedino sto nam zamjeram i sto je veliki problem ovdje je ocajno zdravstvo. Da to sredimo koliko toliko pa makar i na nivou privatnih bolnica, ne bih pomislio o opciji odlaska ni u ludilu. Libo me racku sta prica dodik i el bake, izgasi klix i uzivaj u zivotu.
- ASD
- Kontakt:
U pm, iako dosta volim geografiju, tek sam nakon ovog posta skontao da Svalbard ima više zemlje nego mi.

Prava za vrijeme nezaposlenosti osoba ostvaruje na temelju Zakona o posredovanju u zaposljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba (“Službene novine FBiH”, br. 41/01, 22/05 i 9/08 ).
Clankom 36. Zakona o posredovanju u zaposljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba propisano je da nezaposlena osoba nema pravo na novcanu naknadu:
a) kada je svjesno doprinijela prestanku radnog odnosa;
b) kada se utvrdi da je dobrovoljno napustila posao bez opravdanog razloga.
Nezaposlena osoba ipak ima pravo da podnese zahtjev za ostvarivanje prava na novcanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti u Birou rada Sluzbe za zaposljavanje x kantona, prema mjestu prebivalista.
O svakom zahtjevu SZZ odlucuje pojedinacno rjesenjem, na temelju dostavljene dokumentacije. Ukoliko ne budete zadovoljni rjesenjem SZZ protiv istog možete izjaviti zalbu.
Drugim rijecima sa biroa neces dobiti nista u tom slucaju ali mozes se zaliti, pa ako ti uvaze : Naravno sanse za to su 1:trilion. Dalje, ovaj zakon je bezvezan jer postoje firme koje su nesnosljive i gdje su uvjeti rada takvi da radnik nema drugog izbora vec dati otkaz. Naravno oni stave sporazumni prekid radnog odnosa na zahtjev radnika, a onda se mozes zaliti komunalnom. Zato sam se rijesio ovog peglanja, radnim strani projekt na crno a vodim se na birou kao nezaposlen. Sad da ne bude na crno msm nisam prijavljen a uredno placam preko onog AMS obrasca ono 4 % na zdravstvo te 10 % na dohodak po svakoj uplati.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 21 jun 2022, 13:46, ukupno mijenjano 3 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Marsal
- Kontakt:
Nekako isto razmišljam.VGS je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:19Preseravanje, kao da smo Venecuela pa eto kolaps i bjezis makar imao unlimited novca. Uvijek bih radije zivio ovdje i sa 3-4k maraka nego vani za duplo toliko eura. Jedan je dom, ali valjda je u trendu sad preko noci da uzmes audi na lizing i da dodjes 2 sedmice godisnje da se prokurcis po bosni.
Prošle godine sam imao gadnu situaciju sa kičmom i 4 mjeseca su me mrcvarili doktori i na kraju sam svejedno morao potrošiti fine novce na privatne doktore i klinike dok nisam prizdravio i dok nije krenulo nabolje.
To je zaista rak rana ove države.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Do juče su tu trabunjali kako smo sirotinja sa minimalnom platom od 500-600 maraka. Tada sam rekao da je to laž i da više niko u Bosni ne radi za te pare.
Vidim sad trabunjaju da se odavde ne ide zbog para hahaha hoćete li barem jednom u nečemu zadržati svoj stav o nečemu?
Vidim sad trabunjaju da se odavde ne ide zbog para hahaha hoćete li barem jednom u nečemu zadržati svoj stav o nečemu?
41:34
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa koliko iznosi zakonski minimalna plata? 

- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Kakav vi problem imate sa iznošenjem gledišta na život koji su drugačiji od vašeg? Uostalom, gledište ne iznosi grupa nego individualac i svako ima svoje viđenje koje ni u kojem slučaju ne zahtjeva obrazac.
Ja nemam problem sa tuđim ostankom ili odlaskom. Neka svako radi šta želi od svoga života. Moje razmišljanje ne mora označavati temeljnu istinu i samo je individualno iskustvo, osjećaj, opažanje.
Chillajte malo.
Ja nemam problem sa tuđim ostankom ili odlaskom. Neka svako radi šta želi od svoga života. Moje razmišljanje ne mora označavati temeljnu istinu i samo je individualno iskustvo, osjećaj, opažanje.
Chillajte malo.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- ASD
- Kontakt:
Nažalost. Zdravstvo ovisi o politici veoma. Nedovoljna konkurencija i sprečavanje ulaska drugih igrača ga drži na slabom nivou, a drže ga zbog glasova.VGS je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:19Preseravanje, kao da smo Venecuela pa eto kolaps i bjezis makar imao unlimited novca. Uvijek bih radije zivio ovdje i sa 3-4k maraka nego vani za duplo toliko eura. Jedan je dom, ali valjda je u trendu sad preko noci da uzmes audi na lizing i da dodjes 2 sedmice godisnje da se prokurcis po bosni.
Nije problem u zdravstvu, nego je problem u zdravstvenom osiguranju.
Mnogo toga ima dobrog u Živinicama, ali saobraćaj je rak rana.
Moguće i najgori grad u državi po tom pitanju.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 21 jun 2022, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
U Bingu je Plata oko 500 maraka plus topli. Zaštitarske agencije imaju platu oko 500 maraka bez toplog. To je ono iz prve ruke sto znam. Radnici u ovim nekim lokalnim prodavnicama, buticima…BenWhite je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:30Do juče su tu trabunjali kako smo sirotinja sa minimalnom platom od 500-600 maraka. Tada sam rekao da je to laž i da više niko u Bosni ne radi za te pare.
Pa dovoljno ti je otvoriti neku stranicu tipa trazim posao, gdje lik napise 800 maraka i slobodan dan u sedmici. Valjda bi trebalo biti normalno 2 slobodna dana u sedmici. Znaci imaš 800 maraka sa 4 prekovremena dana. Ali to je nebitno svakako.
Pa i budali je jasno da se ne ide samo zbog para. Ko je ikad i govorio da ljudi idu samo zbog para ?
-
- Kontakt:
Šta ima mangupe , kako si ti ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:16Licno bih ove sto napuste BIH, a imaju platu 8000 KM tukao bičem.
Evo ti primjer i Dragičević i Memića , sutra se tvom ili mom djetetu može desiti isto , kontaš li ti te "stvari" ? Kontaš li da određeni ljudi u državi mogu raditi šta hoće , da im zakon ne može APSOLUTNO ništa ?
Kad si već toliki mangup zašto bičem ne odeš na političare koji uništiše ovu državu ? Jednostavno je , ne smiješ . Treba imati mooda , lakše je tući bičem ljude koji odu iz države zbog kriminala na svim nivoima

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- FabioMiretti
- Kontakt:
ne znate vi koliko je ovdje sve skupo i koliko se radiDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 jun 2022, 11:56Mora se priznati da se covjek malo i opusti kad gleda one njegove slike meze. Ali da je gospodin rucao bi po restoranima
Edit: Kad je Leorey slikao da jede teletinu![]()
![]()
![]()

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- FabioMiretti
- Kontakt:
zivjelibombaysaphire je napisao/la: ↑21 jun 2022, 11:23Tako je , on se uhvatio trećeg svijetskog rata![]()

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
- Kontakt:
Zaboravih to napisati , jučer sjedim sa likom radi u ovom Bingu najvećem u Sarajevu za jednu kompaniju i u priču kakve su plate ovo ono ( njega ne plaća Bingo ) , kaže brate niko ispod milje nema do milje i sto svi imaju , ja se syebaojasmin10 je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:47U Bingu je Plata oko 500 maraka plus topli. Zaštitarske agencije imaju platu oko 500 maraka bez toplog. To je ono iz prve ruke sto znam. Radnici u ovim nekim lokalnim prodavnicama, buticima…BenWhite je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:30Do juče su tu trabunjali kako smo sirotinja sa minimalnom platom od 500-600 maraka. Tada sam rekao da je to laž i da više niko u Bosni ne radi za te pare.
Pa dovoljno ti je otvoriti neku stranicu tipa trazim posao, gdje lik napise 800 maraka i slobodan dan u sedmici. Valjda bi trebalo biti normalno 2 slobodna dana u sedmici. Znaci imaš 800 maraka sa 4 prekovremena dana. Ali to je nebitno svakako.
Pa i budali je jasno da se ne ide samo zbog para. Ko je ikad i govorio da ljudi idu samo zbog para ?

Još regrese imaju i neke bonuse , svima ekstra tamo kaže . Ja još ne vjerujem , a lik fakat nema razloga da laže ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
- ASD
- Kontakt:
Djeluješ kao veliki gurman. Jel to tvoja obrijana noga?
-
- Kontakt:
Pa tako jeFabioMiretti je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:54zivjeli![]()

U zdravlje buraz

Imamo i mi u Bosni oružja

- tuzlak1987
- Kontakt:
Što meni to govoris? Jel ja živim u Sarajevu? KS ima kartel od 200 hiljada kratkih bradica koji se ne slažu sa Murizom.bombaysaphire je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:50Šta ima mangupe , kako si ti ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑21 jun 2022, 13:16Licno bih ove sto napuste BIH, a imaju platu 8000 KM tukao bičem.
Evo ti primjer i Dragičević i Memića , sutra se tvom ili mom djetetu može desiti isto , kontaš li ti te "stvari" ? Kontaš li da određeni ljudi u državi mogu raditi šta hoće , da im zakon ne može APSOLUTNO ništa ?
Kad si već toliki mangup zašto bičem ne odeš na političare koji uništiše ovu državu ? Jednostavno je , ne smiješ . Treba imati mooda , lakše je tući bičem ljude koji odu iz države zbog kriminala na svim nivoima![]()
Pričamo o tome da država uloži u školovanje nekog, on dobije posao vjeorovatno opet na osnovu veze i onda kasnije nije zadovoljan sa 4 puta vecom platom od prosjecne. Ko je sve pokusao treba da ide jer se bori za bolji zivot. A ove koji su previse razmazeni i nikada im nece biti dovoljno treba pri izlasku iz drzave udarati po novcaniku.