Ma pusti ba, vidis da se mora srati po svemu, iako je ocigledno da stvari idu nagore. Prvi ovi i ovakvi ublehasi bi yebavali djecu Fedji nakon 2 poraza zbog gresaka upravo tih juniora kojima bi dao sansu.nokee je napisao/la: ↑21 jun 2022, 10:27Kakvim pretjeranim dovodjenjem? Otislo ti 12 igraca doveo 7, i da jos 3 dovedemo to nije pretjerano. Davati sansu mladima svakako, al vise od 2 do 3 igraca po sezoni tesko da mogu dobiti kvalitetnu priliku ako mislis napraviti neki rezultat. Ko misli da sa 5 6 juniora se moze nesta ganjati, nije realan. Zeljo koji se ni za sta nece boriti tesko da ce dati toliki prostor juniorima a kamoli mi koji ocekujemo rezultat. Po mrni Trako i Ramici bi trebali imati malo vise prilike u ovoj sezoni.PapirnaMarka je napisao/la: ↑21 jun 2022, 09:43Pa zar nije bila priča da je Borojević preporodio Akademiju?
Istog sam mišljenja da smo pretjeranim dovođenjem smanjili šansu igračima iz Akademije da igraju. Trako je realno 4. izbor za stopera nakon Mujakića, Drobarova i Aničića; Ramić, Ališah ili Buljubašić nema šanse da dobiju ozbiljnih minuta pored Kapića, Čirjaka, Đokanovića, a sad neki spominju i Grahovca da bi kao još trebalo. Irfan Ramić, Bijelonja ili Lamadžema neće igrati prije Džafića, Suljića, Avramovskog, Ikića, Nardina, Čatakovića.
Ove sezone očigledno nema ništa od fokusa na Akademiju i davanja njima šanse.
Nije odigrana nijedna ni pripremna tekma, da ne govorim zvanicna, i ono vec zna kome ce se davati sansa, kome nece. Trako, dva Ramica su tu, nekoliko jos mladjih momaka je potpisalo ugovore do daljnjeg, sta vise treba? Da otjeramo sve preko 22 godine iz kluba?
Ljudi shvatite da mi nismo razvojni klub za prodaju talenata, mi smo najveci klub u zemlji, prvi cilj su titule i napredak u tom smjeru, izlazak u Evropu. Prirodno je da razvijamo 2-3 talenta iz generacije pa koliko uspijemo s njima. Ali ne moze se sve zivo podrediti tome