Svugdje su sad po 5€. Ta prva berba tj. prva tura uvijek bude duplo skuplja. Tako je i sa jagodama. Budu 5-6€ kg, pa onda dodju na 2.5€kg u Lidlu.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
To je rezultat CAP-a. Moraju cijene biti iznad prosjeka.
Meni jutros stari javlja da kruske uopste nece brat. Oko 3 tone.
Nije jedini, nece je niko. Prijatelj prodaje po 0,50 KM a svake godine bivala po 1,1 najmanje. Mislim na cijene kod nas sto se kaze "na njivi".
Nije jedini, nece je niko. Prijatelj prodaje po 0,50 KM a svake godine bivala po 1,1 najmanje. Mislim na cijene kod nas sto se kaze "na njivi".
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- AshburtonG
- Kontakt:
Sasvim normalna pojava za sezonsko voce i povrce. I lubenica bude preko 1KM na startu, pa je u pola sezone prodaju za 30-40 feninga.
@godrina
Steta da propadne. Nek nekome da za rakiju. Nema jace od hladne kruske.
@godrina
Ma imamo mi i rakije, ova sorta nije za rakiju. Samo pijaca i to, sto prije je pojest.AshburtonG je napisao/la: ↑18 jun 2022, 16:52Sasvim normalna pojava za sezonsko voce i povrce. I lubenica bude preko 1KM na startu, pa je u pola sezone prodaju za 30-40 feninga.
@godrina
- alan_kardec
- Kontakt:
ja prije 15ak dana bio na straži u Čelebićima, po onim prodavnicama dole trešnje bile 8 maraka. Kolega išao kupovao nešto, vraća se i priča, mi mu ne vjerujemo. Kasnije odem ja, stvarno 8 maraka
8 maraka

8 maraka

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Neki dan bila emisija neka reportaža iz Luxemburga ,kad frajer snimi baš trešnje se prodaju 30 eura kila .

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Znaš li kakva je njima plata moj miky

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Znam da je minimalac preko 2000 eura,al da je brate i 50 miliona,nemoze trešnja biti 60 maraka bem li je

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- ASD
- Kontakt:
Možda su bio trešnje, sve cetifikate izganjane imaju i sve standarde zadovoljavaju.
Rođak mi radio u bio trgovini u Njemačkoj. Jedna hurma euro. Ono malo pakovanje 20 eura.
Rođak mi radio u bio trgovini u Njemačkoj. Jedna hurma euro. Ono malo pakovanje 20 eura.
- AshburtonG
- Kontakt:
Nisu to obicne tresnje bile, nego vjerovatno BIO verzija onih ekstremno slatkih tresanja, sto rijetko gdje imas i kupit. Gledao sam tu prezentaciju na yt, cini mi se nesto Rio se zove kanal. U prodavnici u Luxemburgu su cijene malo vece od Njemackih, dok su barovi tu negdje. Skuplje ces kafu platit u Minhenu, Frankfurtu i Stuttgartu nego u dosta kafica u Luxu.
- ASD
- Kontakt:
Pa da. Bio proizvodi nekog voća recimo koje ne može naš domaćin van CAP-a proizvesti ne bi bile ni kod nas jeftinije.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Naravno. Ukoliko bi svi pokazali malo manje arogancije a malo više radoznalosti, ovaj forum bi bio stjecište informacija za obrazovanje u svakom pogledu a ne mjesto iživljavanja i demonstracije ignorantnosti, nepoštovanja onoga sa druge strane i nepostojanja zdrave konstrukcije izražavanja sopstvenog mišljenja.

The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Koji je to sjeb, kod nas na pijaci na veliko, raja tresnju davala po 1 KM, to je ono na veliko. Bas tih dana mi kolega kaze njegovi ga zvali i pricaju mu u Prijedoru tresnje 7 KM. To su vjerovatno one iste sa pijace gdje su bile marku. Kako ti trgovci zgrcu lovu to je nehumano.
A to Bio, inace je sve dosta skuplje. Mada kod nas ne znam koliko je moguce Bio radit uopste. 100% bio sumnjam da ista ima kod nas.
A to Bio, inace je sve dosta skuplje. Mada kod nas ne znam koliko je moguce Bio radit uopste. 100% bio sumnjam da ista ima kod nas.
- ASD
- Kontakt:
Ima po selu. Ali to je sve za sopstvenu upotrebu većinom. I ono što je za prodaju, žao ni tih ljudi kakve bi psre dobili u Njemačkoj.godrina je napisao/la: ↑18 jun 2022, 18:15Koji je to sjeb, kod nas na pijaci na veliko, raja tresnju davala po 1 KM, to je ono na veliko. Bas tih dana mi kolega kaze njegovi ga zvali i pricaju mu u Prijedoru tresnje 7 KM. To su vjerovatno one iste sa pijace gdje su bile marku. Kako ti trgovci zgrcu lovu to je nehumano.
Mada, vjerujem da nije ni njemačkim proizvođačima toliko lako. Vjerovatno su kontrole i inspekcije rigorozne i da dosta toga oni moraju plaćati što na kraju ode u cijenu proizvoda.
Da je BiH u EU ja bih lično uložio lovu u poljoprivredu.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 18 jun 2022, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
AshburtonG je napisao/la: ↑18 jun 2022, 17:46Nisu to obicne tresnje bile, nego vjerovatno BIO verzija onih ekstremno slatkih tresanja, sto rijetko gdje imas i kupit. Gledao sam tu prezentaciju na yt, cini mi se nesto Rio se zove kanal. U prodavnici u Luxemburgu su cijene malo vece od Njemackih, dok su barovi tu negdje. Skuplje ces kafu platit u Minhenu, Frankfurtu i Stuttgartu nego u dosta kafica u Luxu.
To je taj lik , inače odličan kanal

Na 11:35 idite , @miky_hz nije bolan 30 eura nego 37 eura kila trešanja

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Ima, daleko od toga da nema. Znam iz licnog iskustva, ali 100% bio tesko. Bio sam u tome prije par godina sad je sigurno jos teze jer je sve rigoroznije.ASD je napisao/la: ↑18 jun 2022, 18:32Ima po selu. Ali to je sve za sopstvenu upotrebu većinom. I ono što je za prodaju, žao ni tih ljudi kakve bi psre dobili u Njemačkoj.godrina je napisao/la: ↑18 jun 2022, 18:15Koji je to sjeb, kod nas na pijaci na veliko, raja tresnju davala po 1 KM, to je ono na veliko. Bas tih dana mi kolega kaze njegovi ga zvali i pricaju mu u Prijedoru tresnje 7 KM. To su vjerovatno one iste sa pijace gdje su bile marku. Kako ti trgovci zgrcu lovu to je nehumano.
Mada, vjerujem da nije ni njemačkim proizvođačima toliko lako. Vjerovatno su kontrole i inspekcije rigorozne i da dosta toga oni moraju plaćati što na kraju ode u cijenu proizvoda.
Poljoprivreda je skup sport, mada kad udjes u prave tokove moze bit dobro isplativo
- ASD
- Kontakt:
Nesigurno je to kod nas. U EU imaš subvencije i imaš tarife. Tamo je puno bolje.godrina je napisao/la: ↑18 jun 2022, 18:39Ima, daleko od toga da nema. Znam iz licnog iskustva, ali 100% bio tesko. Bio sam u tome prije par godina sad je sigurno jos teze jer je sve rigoroznije.ASD je napisao/la: ↑18 jun 2022, 18:32Ima po selu. Ali to je sve za sopstvenu upotrebu većinom. I ono što je za prodaju, žao ni tih ljudi kakve bi psre dobili u Njemačkoj.godrina je napisao/la: ↑18 jun 2022, 18:15Koji je to sjeb, kod nas na pijaci na veliko, raja tresnju davala po 1 KM, to je ono na veliko. Bas tih dana mi kolega kaze njegovi ga zvali i pricaju mu u Prijedoru tresnje 7 KM. To su vjerovatno one iste sa pijace gdje su bile marku. Kako ti trgovci zgrcu lovu to je nehumano.
Poljoprivreda je skup sport, mada kad udjes u prave tokove moze bit dobro isplativo
- Marsal
- Kontakt:
Ne znam bgm, nisam tu zaš'o i 10 godinaMaroonBjelave je napisao/la: ↑18 jun 2022, 14:27Je li ima još uvijek višnje u onoj radnji, odnosno, diskontu pića kod TEN-a![]()

Evo danas sam uzeo 4 kile višnji po 3 marke.
Trešnje su na pijaci od 3 do 4 marke...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
@ASD pa kao i sve, kad ne drzava ne stoji iza toga mozemo samo mastat.