Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Eno Rafa ceka prvo dijete, kako ce to Novakov narod da podnese?
Svako treci komentar na Sportklub-u, "dopinguje se pa ne moze da ima deeecu". Samara ih Rafa na svim poljima...

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Vjerovatno si upravu,ali nakon 2007 na wimbledonu su imali samo dva meca jedan protiv drugog,na RGu vjerujem bar 4,5 ako ne i vise.Uglavnom da,bice Rafi mnogo teze na Wimbledonu protiv Novaka,da ne kazem nemoguce zato mi je i cudno da je poslije svega odlucio uopste da ga igra.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Zato sto Rafa na WB nije ni upola kompetentan kao sto je Novak na RG, zbog toga i jeste toliki jaz u odigranim.mecevima izmedju njih 2ce na ta dva turnira. Na RG su odigrali od tada 9-10 meceva zato sto Novak po pravilu stize do polufinala-finala, kao izmedju ostalog na svim turnirima, dok Rafa nerijetko ispada na WB u ranijoj fazi...Izmedju ostalog Rafa zato i ima bolji medjusobni skor na GS..L-Train je napisao/la: ↑15 jun 2022, 15:47Vjerovatno si upravu,ali nakon 2007 na wimbledonu su imali samo dva meca jedan protiv drugog,na RGu vjerujem bar 4,5 ako ne i vise.Uglavnom da,bice Rafi mnogo teze na Wimbledonu protiv Novaka,da ne kazem nemoguce zato mi je i cudno da je poslije svega odlucio uopste da ga igra.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Pa reci će da nije njegovo, kao da oni neće naći nešto

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- AshburtonG
- Kontakt:
Razlika u max nivou tenisa Nadala na zemlji je veca nego u max nivou tenisa njih dvojice na travi. Nadalove najbolje partije na WBu su tik ispod najboljih Novakovih, dok je u drugoj situciji to skupljanje gejmova, sto se par puta i dokazalo. Djokovic je protiv zdravog Nadala izgledao dobro samo u SF 2013 godine. Ostalo je bivao pometen. Ima dvije pobjede protiv sjenke Nadala.
Nadalov tenis na RGu je nerjesiva enigma u apsolutno svakom mogucem trenutku kada dodje zdrav i na makar 90% forme za bilo ciji 100% tenis na sljaci. To ne treba ni bit tema uopce.
Nadalov problem, pogotovo u ovom dijelu karijere gdje je masovno popravio servis i jos bolje igra na mrezi, sa WBom je sto se igra manje od mjesec dana nakon zavrsnice sljakaske sezone. Covjek apsolutno da sve od sebe tu i zbog toga je nerijetko i zaobilazio WB. Da se igra malo kasnije, imao bi mnogo vise prilika za susrete s Djokovicem, koji je s druge strane pumpao statistiku protiv Nadala dok je ovaj bio u banani, pa gubio par puta po 5+ meceva uzastopno.
Overall, ukljucujuci sve podloge, Djokovic je vjerovatno ispred, jer je objektivno bolji na ostalim tvrdim podlogama, najvise zbog konstante svoje peak forme.
O zdravom/bolesnom Nadalu...
Prosle godine bio povredjen pa je izgubio, ove je preventivno bio povredjen u slucaju da izgubi...

P.S. Kad smo kod potrosnje. Lik se bukvalno nalozi na RG i svu sezonu podredi Francuskoj, dok Novak od AO igra pun gas sve turnire (do unazad par godina). Sad se to odnosu samo na GS.

Prosle godine bio povredjen pa je izgubio, ove je preventivno bio povredjen u slucaju da izgubi...

P.S. Kad smo kod potrosnje. Lik se bukvalno nalozi na RG i svu sezonu podredi Francuskoj, dok Novak od AO igra pun gas sve turnire (do unazad par godina). Sad se to odnosu samo na GS.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
A sta su Nadal i Novak odigrali 2018. na W?
Zar je to tolika razlika?
Jedan od najboljih meceva u historiji tenisa, u kojem je Rafa cak bio bolji u igri iz polja.
Rafin h2h protiv Djokovica na USO-u je bas kao Novakov protiv njega na Wimbledonu.
Nije samo RG

Zadnja izmjena: IloveN, dana/u 15 jun 2022, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ma ti si samo ostrasceni navijac Noleta, kao i ostatak srbijanske klape. Covjek nakon tog meca pauzirao 6 mjeseci, a vi i dalje o teorijama zavjere. Okrenite se braco realnom svijetu. Mitologija je davno prevazidjena.
Prvi Novakov GS nakon operacije lakta i one pauze od ozbiljnog tenisa nakon godinu ipo. Nije poenta bila u tome kolika mu.je sansa vs Novaka, nego kolika mu je sansa uopste na WB da dogura do zavrsnice.IloveN je napisao/la: ↑15 jun 2022, 16:55A sta su Nadal i Novak odigrali 2018. na W?
Zar je to tolika razlika?
Jedan od najboljih meceva u historiji tenisa, u kojem je Rafa cak bio bolji u igri iz polja.
Rafin h2h protiv Djokovica na USO-u je bas kao Novakov protiv njega na Wimbledonu.
Nije samo RG![]()
Nebitno, nadjite mi samo jedan podatak! Koliko medjusobnih duela imaju Novak i Rafa na svim GS-ma u polufinalu i finalu i koliko po svakom turniru pojedinacno.
Hvala

- AshburtonG
- Kontakt:
Kakav lik.

5 minuta poslijeO zdravom/bolesnom Nadalu...![]()
Prvi Novakov GS nakon operacije lakta i one pauze od ozbiljnog tenisa nakon godinu ipo.

Zadnji njihov na Wimb i vise nego izjednacen mec, 10-8 u petom.
Gotovo da vise i nema pravila i prednosti "domaceg" terena.
Gotovo da vise i nema pravila i prednosti "domaceg" terena.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Ako se dobro sjecam, Nadal prosle godine je pauzirao koliko, imao neku operaciju, kakva je to povreda bila usled koje je demolirao sve protivnike do polufinala sa Djokovićem?!AshburtonG je napisao/la: ↑15 jun 2022, 17:12Kakav lik.
5 minuta poslijeO zdravom/bolesnom Nadalu...![]()
Prvi Novakov GS nakon operacije lakta i one pauze od ozbiljnog tenisa nakon godinu ipo.
![]()
Prije 10 dana lik na stakama, danas trenira

- Felixians4
- Kontakt:
Đokovićeva pobjeda 2021. skoro pa da je čista u smislu da to nije "senka" Nadala. BH mu nije funkcionirao,nije se kretao idealno,u četvrtom je pukla noga,no generalno je Rafa otvorio match sjajno kao i 2020. i 2022. pa onda malo pao i potom maltene ravnoteža do te ozljede,a posebno je treći set bio brutalan. Nije baš uvijek bio pometen. 2012. i 2014. izgubio 3-1,no nije to bilo daleko od petog seta.AshburtonG je napisao/la: ↑15 jun 2022, 16:15Razlika u max nivou tenisa Nadala na zemlji je veca nego u max nivou tenisa njih dvojice na travi. Nadalove najbolje partije na WBu su tik ispod najboljih Novakovih, dok je u drugoj situciji to skupljanje gejmova, sto se par puta i dokazalo. Djokovic je protiv zdravog Nadala izgledao dobro samo u SF 2013 godine. Ostalo je bivao pometen. Ima dvije pobjede protiv sjenke Nadala.
Nadalov tenis na RGu je nerjesiva enigma u apsolutno svakom mogucem trenutku kada dodje zdrav i na makar 90% forme za bilo ciji 100% tenis na sljaci. To ne treba ni bit tema uopce.
Nadalov problem, pogotovo u ovom dijelu karijere gdje je masovno popravio servis i jos bolje igra na mrezi, sa WBom je sto se igra manje od mjesec dana nakon zavrsnice sljakaske sezone. Covjek apsolutno da sve od sebe tu i zbog toga je nerijetko i zaobilazio WB. Da se igra malo kasnije, imao bi mnogo vise prilika za susrete s Djokovicem, koji je s druge strane pumpao statistiku protiv Nadala dok je ovaj bio u banani, pa gubio par puta po 5+ meceva uzastopno.
Overall, ukljucujuci sve podloge, Djokovic je vjerovatno ispred, jer je objektivno bolji na ostalim tvrdim podlogama, najvise zbog konstante svoje peak forme.
A ovo s Nadalovim servisom i igrom na mreži,mislim da je to osciliralo kroz karijeru. Znao je imati sjajne Slamove,periode kada je servirao najbolje u karijeri pa se vratiti u normalu itd. u doubleu je uvijek bio dobar,uzeo i Olimpijsko zlato.
Djokovic pumpao omjer s Nadalom? Bedastoća. Gubio 5x uzastopce? Rafa kad je zadnji put tukao Rogera ili Noleta van zemlje, 2014. Feda na AO pred Wawrinku?
Šteta da ovaj US Open očigledno ponovno će biti uskraćen Đokeru,tu je Rafa u prednosti generalno i triput su igrali međuosbno finale,svaki put 3-1,2x slavio Nadal.
Ja kako sam shvatio u zadnjih par sedmica to ide nekako ovako. Dakle, Nadal se od 2005. godine muci sa nekrozom navikularne kosti. Medjutim stvar je u tom da je sve bitne meceve u tom periodu a koje je herojski dobio odigrao pod povredom i anestezijom dok je, pazi sad,sve bitne meceve koje u tom periodu izgubio odigrao povrijedjen zaboravljajuci valjda pritom anesteziju.
- Felixians4
- Kontakt:
Ma jooooj. Eto,2014. je spušio finale AO kada je bio ozlijeđen-žuljevi i leđa ako se ne varam. Soderling nešto dal koljeno+privatni problemi,no ne treba oduzeti ništa od zasluga Robinu ni Stanislasu za sjajna izdanja. Protiv delPotra 2009. isto je potezao nogu iako bi vjerojatno svakako izgubio. Protiv Federera i Đokovića baš se ne sjećam da se za neki ultra bitan match zaključilo da je bio rovit. Taj lanjski RG Đoković je vodio 2-1 "pošteno" ,tek kasnije je Rafa ubijen. 2015. nije bio u formi.darker10 je napisao/la: ↑15 jun 2022, 18:58Ja kako sam shvatio u zadnjih par sedmica to ide nekako ovako. Dakle, Nadal se od 2005. godine muci sa nekrozom navikularne kosti. Medjutim stvar je u tom da je sve bitne meceve u tom periodu a koje je herojski dobio odigrao pod povredom i anestezijom dok je, pazi sad,sve bitne meceve koje u tom periodu izgubio odigrao povrijedjen zaboravljajuci valjda pritom anesteziju.
Ne treba omalovažavati te probleme s ozljedama,štoviše, Nadal i Đoković tvorci najboljeg sportskog rivalstva u povijesti zbog tih stvari bi trebali biti cijenjeniji,a ne da se međusobno njihovi fanovi zbog toga rugaju jedni drugima,optužuju za doping i svakakve radnje.
Joj jes ga popušio ovu godinu
Biće Visoko Open ako ništa.

Srbijanski teniser Novak Đoković neće moći igrati na ovogodišnjem izdanju US Opena, tvrdi New York Times.
Đoković se prema trenutnom zakonu vodi kao nevakcinisani stranac i sa takvim statusom ne može da kroči na tlo SAD.
Iako postiji mogućnost da dobije medicinsko izuzeće, Teniski savez SAD (USTA) nema namjeru da od vlasti traži poseban tretman za Đokovića i prema trenutnoj situaciji srbijanski teniser neće igrati na četvrtom Grand Slam turniru sezone.
Ja se iskreno nadam da ce nesto rijesiti za ove tenisere, evo ovaj sad Wimbldon bez rusa i bez bodova plus bez Zvereva je nekako krnjav
A da i zadnji GS bude bez Novaka bas se gubi smisao svega
A da i zadnji GS bude bez Novaka bas se gubi smisao svega
Djokovic nek se vakcinise pa moze putovati gdje mu mila volja, ovako nek igra meceve sa Dodigom i Setkicem.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Za sta da se vakcinise? Zar ta "korona" jos postoji ili ju je Putin rijesio?

Pa onda neka ne place k'o phickica kad dodje vrijeme slema. Neka ima svoj stav, nece se vakcinisat, nece doci na turnir i to je to.
⚽FK Garaže⚽
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.