Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

TheChief
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la TheChief » 14 jun 2022, 11:05

Sveti je napisao/la:
14 jun 2022, 11:00
TheChief je napisao/la:
14 jun 2022, 10:52
Sveti je napisao/la:
14 jun 2022, 10:46
Ko je hasbula hahahahahha
Momak desno

slika
Iskreno. On je jako dobro odigrao i njegovo ponasanje na terenu je upravo ono sto nama fali. Agresivan je, eksplozivan.
Dobar za 20-30 min. Kao i vecina nasih ofanzivnih igraca. To i jeste najveci problem reprezentacije.

Nije slucajno da upravo oni koji udju sa klupe budu medju najboljim na utakmici. Bez obzira o kome se radilo.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jun 2022, 11:06

Ma ok je u sredini ali na strani je užasan. Jednostavno, prespor za krila. U nekoj situaciji gdje imaš jedno normalno krilo bi i mogao proći.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 jun 2022, 11:09

To je to, Joker ekipa, brani se do 60-70-e minute.

Uvedi Gojaka, Menala, Prevljaka i riješiš utakmicu.

Ovdje nema materijala ni zašta drugo.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 14 jun 2022, 11:26

Da Petev imalo zna o fudbalu nikada nikada mu Gojak ne bi igrao na krilu. Ima jos diskutabilnih odabira pozicija, ali glavna je zavaliti Gojaka na krilo.
Drugo, da je covjek imalo, a zatim profesionalac ne bi dozvolio da mu se iko mjesa u rad.
Ako je inteligentan, do pocetka ovog ciklusa je trebao uvidjeti da ovi fudbaleri imaju limit i ne mogu poluciti rezultate koje javnost ocekuje.
Gedajte veceras onog Camaru #6, pa sine dragi kao da je Makalele i Vieira u jednom. Ne znam uopste gdje lik igra, ali protiv nasih vedeta je toliko nadmocan, prvenstveno takticki.
Ovoj ekipi zadnje tri tekme golman pravi ozbiljne probleme svojim greskama koje najvise trpe halfovi (unosi im nesigurnost).
Joscjedna stvar, nama nije problem cisto formacija i postavka igre. Najveci problem je lezi u igri bez lopte jer, nema ketanja izmedju linija, kada se vezni spusta po loptu isti je sablon iznossenja. To su crnogorci skuzili za 20min i jasno se vidjelo da su nas ustopali, a do tada smo izgledsli sasvim dobro.
Moraju se igraci vise kretati, sasvim logicno.
Igra li Pukki Romario veceras :)

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 jun 2022, 11:44

Amar Dedić opet na tribinama. Kakav mungos od selektora, nadam se da će ona poruka za navijače koju je obećao večeras biti podnošenje ostavke.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jun 2022, 11:45

ASD je napisao/la:
14 jun 2022, 11:06
Ma ok je u sredini ali na strani je užasan. Jednostavno, prespor za krila. U nekoj situaciji gdje imaš jedno normalno krilo bi i mogao proći.
Pa covjek ni ne igra na strani nego ofanzivnog veznog. Ima isti problem kao i visca sto je imao. Nepismeni trener mu vidi konstituciju i stavi ga na krilo.
naprijed rejal

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 14 jun 2022, 11:47

Malo je i suvisno pricati o igracima kao trajnim rijesenjima...malo koji kma kvalitet da u kontinuitetu igra dobro.

U sustini sve zavisi od protivnika i prilagodbe
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jun 2022, 11:50

Pa mi sa petevom i nemamo prilagodbe. Covjek prilagodbu dijeli ugrubo na dva dijela, onu protiv daleko jacih i reprezentacija i onih ostalih. Mi igramo isto i protiv finske, i rumunije i luksemburga
naprijed rejal

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jun 2022, 11:50

Sveti je napisao/la:
14 jun 2022, 11:45
ASD je napisao/la:
Pa covjek ni ne igra na strani nego ofanzivnog veznog. Ima isti problem kao i visca sto je imao. Nepismeni trener mu vidi konstituciju i stavi ga na krilo.
Ma nije ni do trenera. Imaš 30 veznjaka i 1 i po krilo.
Mora se nekad i Stevanović odmoriti. Drugog krila nemamo.

Kod nas je problem što su svi igrači isti.
Svi igraju na isti način. Vole loptu, slabo se kreću, idu u sredinu, spori.
Jedino Stevnanović odstupa od tog.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 jun 2022, 11:54

Victor je napisao/la:
14 jun 2022, 11:47
Malo je i suvisno pricati o igracima kao trajnim rijesenjima...malo koji kma kvalitet da u kontinuitetu igra dobro.

Ma sve stoji, ali evo Ćivić i Sušić dobiše solidnu minutažu u ovom ciklusu, Gazibegović odigrao poluvrijeme, Dedić nije odigrao ništa, a prirodnim putem razvoja, ova druga dvojica bi već do kvalifikafija za EURO trebali biti po svemu bolji. Drastično su veći potencijal već sad.

Pritom baca floskule o tome da je ovo mlad tim, a mladi su Anel i Denis, te hajde da progledamo kroz prste Hadžiahmrtoviću i Gojaku koji već imaju po 25 godina.

Dakle, konstantno je u centru pažnje nekakav kao proces, gradimo kao novi tim, a imamo dvojicu od po 23, dvojicu od po 25 i skoro sve ostale blizu ili debelo preko 30.

Znači pouka je, ne gradi se apsolutno ništa, ovo je maksimum Peteva i ekipe, i nakon ovoga slijedi samo dodatni pad sa ovakvom ekipom.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 14 jun 2022, 11:59

Sad su Dedic i Gazibegovic novi spasioci reprezentacije.
Do juce su to bili Vrancic i Prcic,kod nas su najbolji oni sto ne igraju. :rol:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jun 2022, 12:06

ASD je napisao/la:
14 jun 2022, 11:50
Sveti je napisao/la:
14 jun 2022, 11:45
ASD je napisao/la:
Ma nije ni do trenera. Imaš 30 veznjaka i 1 i po krilo.
Mora se nekad i Stevanović odmoriti. Drugog krila nemamo.

Kod nas je problem što su svi igrači isti.
Svi igraju na isti način. Vole loptu, slabo se kreću, idu u sredinu, spori.
Jedino Stevnanović odstupa od tog.
Pa cekaj brate, ko je pozvao trideset veznjaka i jedno krilo? Ti, ja? Pozvao je selektor. I ako ce se braniti da u ovom trenutku nemamo kvalitetno krilo, zasto onda igra formaciju sa krilima? Imao si 352 formaciju bez krila sa wingbackovima, koja nije bila sjajna ali se mogla brusiti sa ubacivanjem jasnih uloga veznim igracima, i barem bi imao bolju odbranu. Ovako imas 433 u kojoj ti okomita krila igraju dizelas gojak i hotic koji nije krilo. Pa zasto? Zasto onda selektor nema hrabrosti da po svom planu igre zove igrace koji su mu profilom potrebni. Ako hoces da imas krila, ne moras zvat najveca imena, gledaj momke koji to stalno igraju pa makar zvao i one iz premijer lige. Nama Jovovic iz mrtve crnogorske lige pravi dar mar po strani, jer covjek zna to da igra.

Po hiljaditi put, ubi nas improvizacija.
naprijed rejal

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 14 jun 2022, 12:07

Pa ja sam gledao neke najveće trenere kako su kroz karijeru stavljali igrače na njima drugačije pozicije. Wenger je u Arsenalu skoro cijelo svoje vrijeme provedeno na klupi igrao sa dvije desetke: jedna na krilu i jedna u sredini. Njemu su krilni igrači bili redom; Hleb, Arshavin, Rosicky, Nasri i tako dalje.

Ferguson je Ji Sung Parka i Dannya Welbecka koristio na krilu, a Ryana Giggsa u sredini. Guardiola je koristio Henrya i Davida Villu na krilu, a Rajkard Ronaldinha. Joe Cole je kod Mourinha igrao na krilu. Sweinsteiger je počeo kod Hitzfelda na krilu.

Historija je puna igrača koji su igrali na svojim neprirodnim pozicijama, koji su bili premještani za jedan meč ili cijelu karijeru sa pozicije na poziciju itd. Ja sam nabrojao samo meni najpoznatije slučajeve a siguran sam da ih ima još na stotine na nižim nivoima.

To što ti neki igrač igra na nekoj poziciji može zavisiti od mnogih faktora: ho'š da te protivnik manje napada po jednoj strani, hoćeš možda da te napada više? Je l' odmaraš kakvog igrača? Je l' hoćeš da krilo ide unutra ili u širinu? Je li ti dosta i remi? Je l' ideš na svježinu u drugom poluvremenu? U primjeru krila šta takav izbor igrača znači za beka iza tebe, šta za krilo na suprotnoj strani i šta za veznjake? Itd. Mogao bih navesti još barem pet razloga, a siguran sam da ih ima još, zbog kojih se neki igrač može staviti na neku poziciju.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jun 2022, 12:11

Arnelv52 je napisao/la:
14 jun 2022, 12:07
Pa ja sam gledao neke najveće trenere kako su kroz karijeru stavljali igrače na njima drugačije pozicije. Wenger je u Arsenalu skoro cijelo svoje vrijeme provedeno na klupi igrao sa dvije desetke: jedna na krilu i jedna u sredini. Njemu su krilni igrači bili redom; Hleb, Arshavin, Rosicky, Nasri i tako dalje.

Ferguson je Ji Sung Parka i Dannya Welbecka koristio na krilu, a Ryana Giggsa u sredini. Guardiola je koristio Henrya i Davida Villu na krilu, a Rajkard Ronaldinha. Joe Cole je kod Mourinha igrao na krilu. Sweinsteiger je počeo kod Hitzfelda na krilu.

Historija je puna igrača koji su igrali na svojim neprirodnim pozicijama, koji su bili premještani za jedan meč ili cijelu karijeru sa pozicije na poziciju itd. Ja sam nabrojao samo meni najpoznatije slučajeve a siguran sam da ih ima još na stotine na nižim nivoima.

To što ti neki igrač igra na nekoj poziciji može zavisiti od mnogih faktora: ho'š da te protivnik manje napada po jednoj strani, hoćeš možda da te napada više? Je l' odmaraš kakvog igrača? Je l' hoćeš da krilo ide unutra ili u širinu? Je li ti dosta i remi? Je l' ideš na svježinu u drugom poluvremenu? U primjeru krila šta takav izbor igrača znači za beka iza tebe, šta za krilo na suprotnoj strani i šta za veznjake? Itd. Mogao bih navesti još barem pet razloga, a siguran sam da ih ima još, zbog kojih se neki igrač može staviti na neku poziciju.
Naveo si sve a zaboravio jednu jako bitnu cinjenicu, i wenger i löw i gvardiola i rajkard su imali razlog i plan zasto to rade i sta treba igraci da im rade, imali su uloge, da li posjed, drugi plan, iznenadjenje nebitno. Reci mi iskreno, da li tebi djeluje da su gojak i krunic npr. Imali neki plan sta igraju i sta treba da rade?
naprijed rejal

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 jun 2022, 12:16

Naravno da nisu, sveti je u pravu.

Cak i kad je Susici Pjanic igrao desno krilo, postojao je plan i nije nam niko posjed mogao uzeti, nasli smo nacin da ukomponujemo tri playmakera u ekipu a da ne trpimo trkacki.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jun 2022, 12:21

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 jun 2022, 12:16
Naravno da nisu, sveti je u pravu.

Cak i kad je Susici Pjanic igrao desno krilo, postojao je plan i nije nam niko posjed mogao uzeti, nasli smo nacin da ukomponujemo tri playmakera u ekipu a da ne trpimo trkacki.
Cak i kod susica, kojeg su svi, ukljucujuci i mene osudjivali radi pomenute improvizacije, u 442 formaciji nije igrao sa krilima vec sa dijamantom na sredini, bez okomitih krila. Osim lulica koji je bio slobodniji po toj strani jer se misimovic nerijetko uvlacio u taj medju prostor, ali svejedno, cak je i pape donekle znao s cim raspolaze.
naprijed rejal

safun79
Kontakt:

Post Postao/la safun79 » 14 jun 2022, 13:40

Samo nek ne uvodi Saničanina i Čivića i ja mu halalim :)
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,

Aleksandro Del Piero

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 14 jun 2022, 14:36

vakat je da ga dzeko zabije pod Tutom ima samo jedan gol i to onaj protiv francuza i luxemburg prijateljska.
Inace Tuta kad je vodio Bugarsku u 12 tekmi imao 5 pobjeda i dobio nogu,kod nas vec 17 utakmica a 4 pobjede,ne znam kako ga ufati uvijek losa generacija.Bas ovaj neshvaceni trener nema srece
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 14 jun 2022, 15:18

Spahic98 je napisao/la:
14 jun 2022, 11:59
Sad su Dedic i Gazibegovic novi spasioci reprezentacije.
Do juce su to bili Vrancic i Prcic,kod nas su najbolji oni sto ne igraju. :rol:
Pizda ne smije da rizikuje pa se provlaci sa Hebibovicem i Civicem u konf ligi a kao gradi rep.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 14 jun 2022, 15:37

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 jun 2022, 11:54
Victor je napisao/la:
14 jun 2022, 11:47

Ma sve stoji, ali evo Ćivić i Sušić dobiše solidnu minutažu u ovom ciklusu, Gazibegović odigrao poluvrijeme, Dedić nije odigrao ništa, a prirodnim putem razvoja, ova druga dvojica bi već do kvalifikafija za EURO trebali biti po svemu bolji. Drastično su veći potencijal već sad.

Pritom baca floskule o tome da je ovo mlad tim, a mladi su Anel i Denis, te hajde da progledamo kroz prste Hadžiahmrtoviću i Gojaku koji već imaju po 25 godina.

Dakle, konstantno je u centru pažnje nekakav kao proces, gradimo kao novi tim, a imamo dvojicu od po 23, dvojicu od po 25 i skoro sve ostale blizu ili debelo preko 30.

Znači pouka je, ne gradi se apsolutno ništa, ovo je maksimum Peteva i ekipe, i nakon ovoga slijedi samo dodatni pad sa ovakvom ekipom.
Vidi ja civica kritikujem od prvog dana kad su mnogi govorili "neka ga pokazace se ha hu"...on i todorovic vjerovatno dva najlosija beka koja su ikad igrala u repci vise od 5 utakmica

Susic je jos gori, znaci cak ni ne pokusava..samo nabija lopte ko biva daleko od mene daleko od gola

Sto se tice Dedica slazem da mu je mogao dati makar polivrijeme al jbg sta ti znas kakav je on...mozda je totalno van forme il bilo cega...ne tako davno i ovaj susic je bio neko KO MORA DOBIT PRILIKU..

Gazinbegovic ono sto je odigrao do sad varijacija na temu u odnosu na prvu dvojicu, uglavnom neprimjetan a ako ga primjetis to je jer je u.srao nesto..

Posto je novi i jos je izvikan njegova karijera u rep ce ici vako..

-Daj malog gazinbegovica covjek ubija a mi nemamo beka
-(Odigrao bukvalno nista, al eto nije ni usrao) Ma vidi se da zna igrat da je "skolovan igrac" (osip)
-Ma dobro trema ga ufatila imo je solidnih momenata
-Vala i ovaj gazinbegovic odron
-Daj vise ko fa stavlja MENADZERSKA REPKA PETEV NAPOLJE
-Evo ima mali XY iz (dijaspore) dobre lige on mora igrat jer je doktor za sve bekove

....NASTAVI NIZ

Ista mantra je bila za sve ijednof igraca koji je prizivan toliko..ili ce biti za ove sto nisu imali dovoljno minuta da dodju do tacke 4/5

Petev ce zivjeti il umrijeti sa civicem, susicem, hoticem, prcicem...na njemu je da se odluci koji je od losih igraca taj dan najmanje los
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.