Dobar za 20-30 min. Kao i vecina nasih ofanzivnih igraca. To i jeste najveci problem reprezentacije.
Nije slucajno da upravo oni koji udju sa klupe budu medju najboljim na utakmici. Bez obzira o kome se radilo.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Dobar za 20-30 min. Kao i vecina nasih ofanzivnih igraca. To i jeste najveci problem reprezentacije.
Pa covjek ni ne igra na strani nego ofanzivnog veznog. Ima isti problem kao i visca sto je imao. Nepismeni trener mu vidi konstituciju i stavi ga na krilo.
Ma nije ni do trenera. Imaš 30 veznjaka i 1 i po krilo.
Ma sve stoji, ali evo Ćivić i Sušić dobiše solidnu minutažu u ovom ciklusu, Gazibegović odigrao poluvrijeme, Dedić nije odigrao ništa, a prirodnim putem razvoja, ova druga dvojica bi već do kvalifikafija za EURO trebali biti po svemu bolji. Drastično su veći potencijal već sad.
Pa cekaj brate, ko je pozvao trideset veznjaka i jedno krilo? Ti, ja? Pozvao je selektor. I ako ce se braniti da u ovom trenutku nemamo kvalitetno krilo, zasto onda igra formaciju sa krilima? Imao si 352 formaciju bez krila sa wingbackovima, koja nije bila sjajna ali se mogla brusiti sa ubacivanjem jasnih uloga veznim igracima, i barem bi imao bolju odbranu. Ovako imas 433 u kojoj ti okomita krila igraju dizelas gojak i hotic koji nije krilo. Pa zasto? Zasto onda selektor nema hrabrosti da po svom planu igre zove igrace koji su mu profilom potrebni. Ako hoces da imas krila, ne moras zvat najveca imena, gledaj momke koji to stalno igraju pa makar zvao i one iz premijer lige. Nama Jovovic iz mrtve crnogorske lige pravi dar mar po strani, jer covjek zna to da igra.ASD je napisao/la: ↑14 jun 2022, 11:50Ma nije ni do trenera. Imaš 30 veznjaka i 1 i po krilo.
Mora se nekad i Stevanović odmoriti. Drugog krila nemamo.
Kod nas je problem što su svi igrači isti.
Svi igraju na isti način. Vole loptu, slabo se kreću, idu u sredinu, spori.
Jedino Stevnanović odstupa od tog.
Naveo si sve a zaboravio jednu jako bitnu cinjenicu, i wenger i löw i gvardiola i rajkard su imali razlog i plan zasto to rade i sta treba igraci da im rade, imali su uloge, da li posjed, drugi plan, iznenadjenje nebitno. Reci mi iskreno, da li tebi djeluje da su gojak i krunic npr. Imali neki plan sta igraju i sta treba da rade?Arnelv52 je napisao/la: ↑14 jun 2022, 12:07Pa ja sam gledao neke najveće trenere kako su kroz karijeru stavljali igrače na njima drugačije pozicije. Wenger je u Arsenalu skoro cijelo svoje vrijeme provedeno na klupi igrao sa dvije desetke: jedna na krilu i jedna u sredini. Njemu su krilni igrači bili redom; Hleb, Arshavin, Rosicky, Nasri i tako dalje.
Ferguson je Ji Sung Parka i Dannya Welbecka koristio na krilu, a Ryana Giggsa u sredini. Guardiola je koristio Henrya i Davida Villu na krilu, a Rajkard Ronaldinha. Joe Cole je kod Mourinha igrao na krilu. Sweinsteiger je počeo kod Hitzfelda na krilu.
Historija je puna igrača koji su igrali na svojim neprirodnim pozicijama, koji su bili premještani za jedan meč ili cijelu karijeru sa pozicije na poziciju itd. Ja sam nabrojao samo meni najpoznatije slučajeve a siguran sam da ih ima još na stotine na nižim nivoima.
To što ti neki igrač igra na nekoj poziciji može zavisiti od mnogih faktora: ho'š da te protivnik manje napada po jednoj strani, hoćeš možda da te napada više? Je l' odmaraš kakvog igrača? Je l' hoćeš da krilo ide unutra ili u širinu? Je li ti dosta i remi? Je l' ideš na svježinu u drugom poluvremenu? U primjeru krila šta takav izbor igrača znači za beka iza tebe, šta za krilo na suprotnoj strani i šta za veznjake? Itd. Mogao bih navesti još barem pet razloga, a siguran sam da ih ima još, zbog kojih se neki igrač može staviti na neku poziciju.
Cak i kod susica, kojeg su svi, ukljucujuci i mene osudjivali radi pomenute improvizacije, u 442 formaciji nije igrao sa krilima vec sa dijamantom na sredini, bez okomitih krila. Osim lulica koji je bio slobodniji po toj strani jer se misimovic nerijetko uvlacio u taj medju prostor, ali svejedno, cak je i pape donekle znao s cim raspolaze.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑14 jun 2022, 12:16Naravno da nisu, sveti je u pravu.
Cak i kad je Susici Pjanic igrao desno krilo, postojao je plan i nije nam niko posjed mogao uzeti, nasli smo nacin da ukomponujemo tri playmakera u ekipu a da ne trpimo trkacki.
Vidi ja civica kritikujem od prvog dana kad su mnogi govorili "neka ga pokazace se ha hu"...on i todorovic vjerovatno dva najlosija beka koja su ikad igrala u repci vise od 5 utakmicaizdzezveubrazil je napisao/la: ↑14 jun 2022, 11:54Ma sve stoji, ali evo Ćivić i Sušić dobiše solidnu minutažu u ovom ciklusu, Gazibegović odigrao poluvrijeme, Dedić nije odigrao ništa, a prirodnim putem razvoja, ova druga dvojica bi već do kvalifikafija za EURO trebali biti po svemu bolji. Drastično su veći potencijal već sad.
Pritom baca floskule o tome da je ovo mlad tim, a mladi su Anel i Denis, te hajde da progledamo kroz prste Hadžiahmrtoviću i Gojaku koji već imaju po 25 godina.
Dakle, konstantno je u centru pažnje nekakav kao proces, gradimo kao novi tim, a imamo dvojicu od po 23, dvojicu od po 25 i skoro sve ostale blizu ili debelo preko 30.
Znači pouka je, ne gradi se apsolutno ništa, ovo je maksimum Peteva i ekipe, i nakon ovoga slijedi samo dodatni pad sa ovakvom ekipom.
Trenutno korisnika/ca: zastitaIdentiteta i 36 gostiju.