1. Petevu do sada zamjerim samo 3 stvari, 2 krupnije i jedna sitnija:
- pogrešna taktika protiv Finske
- nepozivanje Kovačevića umjesto Pirica
- dedic triput na tribinama (ako nema kakav opravdan razlog za to, sitna povreda ili...)
2. U kvalifikacijama smo imali igru ali nismo imali bodove. Sada imamo bodove ali nemamo igru (možemo donekle pravdati mnogobrojnim rotacijama koje su po meni opravdane, 4 tekme u 10 dana).
3. Zanemarujemo činjenicu da Petev nikada nije na okupu imao sve najvažnije igrače izuzev ove LN (uvijek su bivali povrijeđeni ili odsutni Dzeko ili Pjanic ili Krunic ili Kolasinac ili Hadzikadunic...pa vezni smo jedva sastavili u Kazahstanu i Ukrajini).
Sada u LN hem su igrači glavama na odmoru hem imamo Dzeku u najlosijoj formi u karijeri, Pjanica u najlosijoj formi ikada (protekle sezone više povrijeđen nego što je bio zdrav, a i kad je bio zdrav bio je više na klupi u zadnje vrijeme..taj ne zna sta je utakmica), Krunica koji je bio klupiran do zadnje 3 utakmice u Milanu ali je očito i dalje na medenom mjesecu. Imamo Prevljaka, Hotica, Cimirota koji si završili sezone prije 2 mjeseca, itd.
Kolasinac koji je takodjer klupiran i ne moze iznijeti 90 minuta ali za razliku od ostalih je na nivou i napokon onaj pravi, fali inteligencije u igri naprijed, valjda i to popravi.
4. Kažu "hahahahah" Duljevic u prvih 11 protiv Rumunije..Kada je odigrao dobro i dalje se podsmjehuju...Potom kad smo s Crnom Gorom igrali 1:1, isti ti likovi pišu a sto nije uveo Duljevica a zanemaruju činjenicu da frajer zbog povrede nije konkurisao za utakmicu.
5. Daj Hotica a lik nevidljiv obije utakmice (Crna Gora, Finska).
Ja ću to pripisati činjenici da nije igrao 2 mjeseca utakmice.
6. Civica se konstantno blati (za Finsku zasluzeno 1:3) a u isto vrijeme se suti na katastrofalnu partiju Gazibegovica protiv Finske i Susica zadnje dvije...obojica su odigrali 5x gore od Civica ali hajmo se praviti slijepi.
7. Vama je svako ko ne igra bolji od onog koji igra...pa kad dotični dobiju priliku i podbace onda sutite (Demirovic, Prcic, Gazibegovic, Hotic, Susic i da ne nabrajam). Isto tako, Dedic je dobio priliku u prijateljskoj i pogubio se. Svi su ostali nijemi.
Ja bih volio da Dedic dobije priliku protiv Finske da ga kaparisemo i jer smatram da je bolji od Gazibegovica i Susica ali to je moje mišljenje. Struka na treninzima bolje vidi...ali bez obzira treba mu dati minute ako ne vuče kakvu povredu?!
8. Finska u utorak - bit ce to psihološki teška utakmica, znamo zbog čega. Vidjet ćemo kako će je Petev iznijeti. Ona mu odredjuje sudbinu.
9. Meni je zao sto Petev mora sam raditi jer od Muse, Rahimica on nema nikakve fajde.
...Kada bi Petev ispravio greške kao sto su Kovačević i Dedic, moju podršku bi i dalje uživao jer smatram da boljeg selektora nećemo naći...možda samo većeg patriotu ali to nije nikakva garancija boljih rezultata.
A ako i dodje do promjene selektora, nadam se da ce to biti tipa Kodro, Bajramovic i slični koji imaju kakvog takvog iskustva a ne tviteras i cirkusant Barbarez (iako sam bio najglasniji za njega svojevremeno i to sam pravdao nekim razlozima koji su svakako imali smisla, ali mislim da je svojim djetinjastim ponašanjem sam sebe diskreditovao i neka je).