U Rusiji cijena litar goriva od 0.37 eura do 0.41.
Kako su samo zajebali ruse i nametnuli im sankcije

Kvalitet zivota i cijene energenata ce najvise pogoditi fukaru poput nas a pogotovo kad zima dodje.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Očekivano, mnogi su se ložili na sankcije, a zna se ko tu nahebe, a najgore tek dolazi.Antipolitika3 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 17:35U Rusiji cijena litar goriva od 0.37 eura do 0.41.
Kako su samo zajebali ruse i nametnuli im sankcije![]()
Kvalitet zivota i cijene energenata ce najvise pogoditi fukaru poput nas a pogotovo kad zima dodje.
Pa ****, ljudi imaju svoju naftu. Naravno da ce imati jeftinije. Samo je u Bosni domaći proizvod skuplji od uvoznog.Antipolitika3 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 17:35U Rusiji cijena litar goriva od 0.37 eura do 0.41.
I na 4km ce izaci samo polahko, ko moze i ima love sipat ce, mi sitna buranija sipaj 50km, dosipaj i tako borba, sve skuplja plate i dalje ostaju iste .emir18 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 20:58Očekivano, mnogi su se ložili na sankcije, a zna se ko tu nahebe, a najgore tek dolazi.Antipolitika3 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 17:35U Rusiji cijena litar goriva od 0.37 eura do 0.41.
A tako nam dođe, bilo prije malo više od godinu 1.50km, sreća meni je sve blizu što moram obaviti pa mogu biciklom, ali ko duže putuje do posla nije mala razlika, a poskupljuje struja, voda, lijekovi, sve više će depresivnih ljudi biti.scudetto89 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 23:32I na 4km ce izaci samo polahko, ko moze i ima love sipat ce, mi sitna buranija sipaj 50km, dosipaj i tako borba, sve skuplja plate i dalje ostaju iste .emir18 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 20:58Očekivano, mnogi su se ložili na sankcije, a zna se ko tu nahebe, a najgore tek dolazi.Antipolitika3 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 17:35
Otelo je napisao/la: ↑11 jun 2022, 21:33Pa ****, ljudi imaju svoju naftu. Naravno da ce imati jeftinije. Samo je u Bosni domaći proizvod skuplji od uvoznog.Antipolitika3 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 17:35U Rusiji cijena litar goriva od 0.37 eura do 0.41.
U Venezueli i Iranu litar goriva nije ni deset feninga.
sve prosperitetne i napredne drzave za život ljudiTheChief je napisao/la: ↑11 jun 2022, 23:46Otelo je napisao/la: ↑11 jun 2022, 21:33Pa ****, ljudi imaju svoju naftu. Naravno da ce imati jeftinije. Samo je u Bosni domaći proizvod skuplji od uvoznog.Antipolitika3 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 17:35
U Venezueli i Iranu litar goriva nije ni deset feninga.![]()
U cijeloj Evropi nije zabranjena nargila. Rekao bih i svijetu ali kontam možda ima nekih zaostalih država sto su zabranile.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑11 jun 2022, 14:54Bolje travu legalizovati a ovo sranje zabranitihttps://radio sarajevo.ba/metromahala/teme/prosjecna-sesija-pusenja-nargile-isto-kao-pusenje-100-cigareta/459855
Pa gdje god da odvede djecu pušenje cigara je dozvoljeno.VGS je napisao/la: ↑12 jun 2022, 10:55Ne treba je zabraniti ali ne treba ni zanemariti da se kod nas ubjedljivo najvise konzumira u odnosu na ostatak evrope. I to vecinom maloljetni i ovi na granici tih godina. Treba stroge kazne uvesti za svaki objekat koji posluzi nargilu osobi koja nije punoljetna. Nekidan gledam rodjak odveo djecu od 12-13 godina na nargilu i sjedi sa njima. Oni puse. Pa ako je ova studija tacna skontaj kakav je uticaj na pluca djetetu od 13 godina kad ispusi 100 cigara u 2 sata lol
Naravno i roditelju opaliti kaznu u takvoj situaciji.
Pa za cigare je rijeseno, kad stupi zakon na snagu nece se vise pusiti u zatvorenom. Mislim da vazi i za nargile. Ali isto kao sto je zabranjeno prodavati cigare maloljetniku, tako treba i uvesti stroziju kontrolu za nargilu kod maloljetnika. I to je zabranjeno koliko znam. A sto se tice studije, nisi relevatan da je komentarises.jasmin10 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 10:59Pa gdje god da odvede djecu pušenje cigara je dozvoljeno.VGS je napisao/la: ↑12 jun 2022, 10:55Ne treba je zabraniti ali ne treba ni zanemariti da se kod nas ubjedljivo najvise konzumira u odnosu na ostatak evrope. I to vecinom maloljetni i ovi na granici tih godina. Treba stroge kazne uvesti za svaki objekat koji posluzi nargilu osobi koja nije punoljetna. Nekidan gledam rodjak odveo djecu od 12-13 godina na nargilu i sjedi sa njima. Oni puse. Pa ako je ova studija tacna skontaj kakav je uticaj na pluca djetetu od 13 godina kad ispusi 100 cigara u 2 sata lol
A ovo da je nargila=100 cigara je glupost teška.
Kome nargila smeta neka ne ide u nargila bar, vrlo jednostavno.
Ali šta ćemo mi kome smeta cigara ? Nema bas puno lokala gdje je pušenje zabranjeno.
Koji zakon ? O tom zakonu se priča već duže vrijeme, ali od toga neće biti ništa. Kako će neko zabraniti pušenje nargile u zatvorenom prostoru u shisha baru ? Kakva je to logika ?VGS je napisao/la: ↑12 jun 2022, 11:05Pa za cigare je rijeseno, kad stupi zakon na snagu nece se vise pusiti u zatvorenom. Mislim da vazi i za nargile. Ali isto kao sto je zabranjeno prodavati cigare maloljetniku, tako treba i uvesti stroziju kontrolu za nargilu kod maloljetnika. I to je zabranjeno koliko znam. A sto se tice studije, nisi relevatan da je komentarises.jasmin10 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 10:59Pa gdje god da odvede djecu pušenje cigara je dozvoljeno.VGS je napisao/la: ↑12 jun 2022, 10:55Ne treba je zabraniti ali ne treba ni zanemariti da se kod nas ubjedljivo najvise konzumira u odnosu na ostatak evrope. I to vecinom maloljetni i ovi na granici tih godina. Treba stroge kazne uvesti za svaki objekat koji posluzi nargilu osobi koja nije punoljetna. Nekidan gledam rodjak odveo djecu od 12-13 godina na nargilu i sjedi sa njima. Oni puse. Pa ako je ova studija tacna skontaj kakav je uticaj na pluca djetetu od 13 godina kad ispusi 100 cigara u 2 sata lol
A ovo da je nargila=100 cigara je glupost teška.
Kome nargila smeta neka ne ide u nargila bar, vrlo jednostavno.
Ali šta ćemo mi kome smeta cigara ? Nema bas puno lokala gdje je pušenje zabranjeno.
Pa usvojen prije par mjeseci, buni ovaj dio za predstavnicki dom, ali i ako nije, uskoro ce sigurno biti potvrdjen. Pod to spada i vodena lula kao sto pise u tekstu i slicne gluposti.jasmin10 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 11:09Koji zakon ? O tom zakonu se priča već duže vrijeme, ali od toga neće biti ništa. Kako će neko zabraniti pušenje nargile u zatvorenom prostoru u shisha baru ? Kakva je to logika ?VGS je napisao/la: ↑12 jun 2022, 11:05Pa za cigare je rijeseno, kad stupi zakon na snagu nece se vise pusiti u zatvorenom. Mislim da vazi i za nargile. Ali isto kao sto je zabranjeno prodavati cigare maloljetniku, tako treba i uvesti stroziju kontrolu za nargilu kod maloljetnika. I to je zabranjeno koliko znam. A sto se tice studije, nisi relevatan da je komentarises.
I ko još ne prodaje cigarete i alkohol maloljetnicima ? Gdje ih to još tjeraju iz kladionica ?
Tako da od te price nema apsolutno ništa.
Mozes li dati neku argumentaciju zasto smatras da je studija totalna laz i glupost? Pretpostavljam da imas neku veoma detaljno provedenu studiju kad tako olako odbacujes misljenje grupe strucnjaka i naucnika koji su dugotrajnim istrazivanjem dosli do ovih zakljucaka? Ili je cista bosanska prica, on ce meni da se dobija rak od cigara, moj dedo Mehemed zivio 90 godina i umro jer ga je traktor pregazio a pusio 3 kutije dnevno.arelinho je napisao/la: ↑12 jun 2022, 11:13Maloljetnik u BiH može normalno da kupi alkohol, cigare i da odigra kladionicu. Postoji zakon koji to ne bi trebao da dozvoli maloljetnicima, ali naravno kod nas je se to ne primjenjuje.
I ovo je totalno laž i glupost za nargile da je jedna nargila kao 100 cigareta. Ne konzumiram nargile pa tako da nemam razloga da branim konzumiranje nargila.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.