Ne znam ,nesto tu smrdi...Ghuraba je napisao/la: ↑10 jun 2022, 17:08Bosnic je na spisak stavio sve koji su odbili da putuju (jer im, kako je i sam rekao, ne zamjera na odluci da ne idu u Litvu), a savez je napravio problem jedino zbog Pasalica. Jeftin pokusaj da se odglumi autoritet na pogresnim osobama.lumani je napisao/la: ↑10 jun 2022, 16:51Ako Pasha nije jedini,onda je Problem nesto drugoGhuraba je napisao/la: ↑10 jun 2022, 14:42Puna podrska za gospodina Vedrana Bosnica!
Pasalic nije bio jedini koji je odbio putovati. Vedran je igracima dao rijec da ce bez ikakvih posljedica prihvatiti svaku njihovu odluku vezano za putovanje u Litvaniju i sad to ne zeli prekrsiti jer mu njegov karakter to ne dozvoljava. Apsolutno razumijem strah svih onih koji nisu htjeli da putuju, pogotovo nakon sto su strucnjaci iz saveza dodatno utjecali da se poveca bojazan medju igracima. Prvo izjavis da nema sanse da putujemo i da su ti zivoti ljudi najbitniji, a onda kaznjavas samo jednog od onih koji nisu htjeli da idu.
Bosnic je nekoliko puta ponovio da su odbijali sve njegove planove za buducnost, da mu se nisu javljali i odgovarali na mailove, a Colan se cudi zbog ove njegove odluke.![]()
....
Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Dalibor Miloš:
Bilo je tu situacija kao pred putovanje u Litvu kad smo odbili ići pa FIBA zaprijetila, a onda smo imali 60.000 eura nepotrebnog troška zbog toga. Hoću reći da stvari nikad nisu jednoznačne i lagane. Da ima novca ne bi bilo problema. Mislim da je bilo žuči zbog putovanja u Litvu.
Recimo znam kroz redove da je bilo pitanje Pašalića zato što je pozivan u reprezentaciju dok nije imao angažmana, a nakon toga je otišao u klub Vedrana Bosnića. Da li je to dobar potez ili ne ja ne želim ulaziti u to. Selektor je taj koji ima odgovornost, ali i ima i rezultat. Sve dok on ima rezultat on može zvati 12 igrača iz svog kluba, a kada ga nema mora odgovarati za svoje rezultata. Opet ponavljam, Upravni odbor sigurno nije raspravljao o tome.
Neki mlađi igrači koji nisu dobili ni sekundu su rekli „eto nek ti Paša igra“, „nemoj nas više ni zvati“... To oni nisu rekli direktno selektoru, ali su rekli. Bilo je tu više igrača koji su to govorili, a pogotovo oni koji su u Litvaniji igrali zadnjih 20 sekundi. Bez obzira na to šta ja mislim i o Pašaliću ni na kraj pameti mi ne bi bilo da ja kažem selektoru koga treba zvati u reprezentaciju.
Mi ćemo provjeriti sve navode od obojice. Nećemo se praviti „mutavi“ ni glupi. Danas sam pričao i sa Vedranom i sa Čolanom. Čolan kaže da Vedran laže. Na šta sam mu rekao da malo stane i s argumentima da govori. Nema vike. Selektor i generalni sekretar su bili u dobrim odnosima, a kada su im se odnosi pokvarili zaista ne znam.
Slobodno mogu reći da je Mirza jedan od glavnih ljudi koji je ispio prvenstveno zalaganjem, vezama, imidžom, brendom u Sarajevu naći dodatna sredstava kojima smo uspjeli u prethodne dvije godine smanjiti dug sa 13 miliona na milion.
Bilo je tu situacija kao pred putovanje u Litvu kad smo odbili ići pa FIBA zaprijetila, a onda smo imali 60.000 eura nepotrebnog troška zbog toga. Hoću reći da stvari nikad nisu jednoznačne i lagane. Da ima novca ne bi bilo problema. Mislim da je bilo žuči zbog putovanja u Litvu.
Recimo znam kroz redove da je bilo pitanje Pašalića zato što je pozivan u reprezentaciju dok nije imao angažmana, a nakon toga je otišao u klub Vedrana Bosnića. Da li je to dobar potez ili ne ja ne želim ulaziti u to. Selektor je taj koji ima odgovornost, ali i ima i rezultat. Sve dok on ima rezultat on može zvati 12 igrača iz svog kluba, a kada ga nema mora odgovarati za svoje rezultata. Opet ponavljam, Upravni odbor sigurno nije raspravljao o tome.
Neki mlađi igrači koji nisu dobili ni sekundu su rekli „eto nek ti Paša igra“, „nemoj nas više ni zvati“... To oni nisu rekli direktno selektoru, ali su rekli. Bilo je tu više igrača koji su to govorili, a pogotovo oni koji su u Litvaniji igrali zadnjih 20 sekundi. Bez obzira na to šta ja mislim i o Pašaliću ni na kraj pameti mi ne bi bilo da ja kažem selektoru koga treba zvati u reprezentaciju.
Mi ćemo provjeriti sve navode od obojice. Nećemo se praviti „mutavi“ ni glupi. Danas sam pričao i sa Vedranom i sa Čolanom. Čolan kaže da Vedran laže. Na šta sam mu rekao da malo stane i s argumentima da govori. Nema vike. Selektor i generalni sekretar su bili u dobrim odnosima, a kada su im se odnosi pokvarili zaista ne znam.
Slobodno mogu reći da je Mirza jedan od glavnih ljudi koji je ispio prvenstveno zalaganjem, vezama, imidžom, brendom u Sarajevu naći dodatna sredstava kojima smo uspjeli u prethodne dvije godine smanjiti dug sa 13 miliona na milion.
Ja ne znam kome je uopste palo na pamet da se ne ide u Litvaniju,ta prica stojim iza vas ako ne zelite da idete u zemlju u kojoj nikakve prijetnje nije bilo je apsolutna glupost.Ko god da je odbio i treba da se reze sa spiska.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- legenda reala
- Kontakt:
dostigo je svoje limite, nema on sta vise ponuditi ovoj ekipi, extra potez je ova ostavka ako dovedemo nekog dobrog trenera
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Sviđa mi se ovaj stav i dijelim mišljenje. Možda bi se šta pozitivno rezultatski izvuklo da se išlo zajedno sa Litvancima, a ovako je netko odlučio da se kocka i špekuliše i opet su morali ići i igrati.
Neno bi ovdje lego ko budali šamar.legenda reala je napisao/la: ↑10 jun 2022, 20:25dostigo je svoje limite, nema on sta vise ponuditi ovoj ekipi, extra potez je ova ostavka ako dovedemo nekog dobrog trenera
Valjda je sad jasno kako se nonsalantno ponasao Teletovic kao Predsjednik Saveza i pustio da Vedran Princ i Colan kroje spiskove i pripreme itd..Postavlja se pitanjebzasto je Teletovic bio uopste tu jel zbog minihidrocentrala ???
Tako nekako, ali znajuci kako to kod nas hoda mozemo dovesti samo nekog poput Mulaomerovica i onda si dva levela ispod trenutnog.legenda reala je napisao/la: ↑10 jun 2022, 20:25dostigo je svoje limite, nema on sta vise ponuditi ovoj ekipi, extra potez je ova ostavka ako dovedemo nekog dobrog trenera
Bosnic je katastrofalno vodio s Litvanijom, dobar motivator i neko ko ce hemiju ekipe dovesti na visok nivo, ali sve ostalo vrlo upitno za nesto vise (pobjeda na racun trenerskog znanja protiv ocigledno jace ekipe npr.).
- legenda reala
- Kontakt:
Ma bio je extra izbor kad smo bili na dnu za dizanje ekipe i vracanje kosarke na neki nivo opet, al u međuvremenu je ekipa ga prerasla i vise to nije to sve tekme u ovom ciklusu je promasio taktički vjerovatno bi tako bilo i.na EB.Federer17 je napisao/la: ↑10 jun 2022, 21:34Tako nekako, ali znajuci kako to kod nas hoda mozemo dovesti samo nekog poput Mulaomerovica i onda si dva levela ispod trenutnog.legenda reala je napisao/la: ↑10 jun 2022, 20:25dostigo je svoje limite, nema on sta vise ponuditi ovoj ekipi, extra potez je ova ostavka ako dovedemo nekog dobrog trenera
Bosnic je katastrofalno vodio s Litvanijom, dobar motivator i neko ko ce hemiju ekipe dovesti na visok nivo, ali sve ostalo vrlo upitno za nesto vise (pobjeda na racun trenerskog znanja protiv ocigledno jace ekipe npr.).
Sad sta ce biti i ko bi mogo biti selektor ne znam, vidjecemo ucestvujemo na EB imamo solidnu sansu za SP sta znam valjda mozemo privuci neko ime bolje od Vedrana
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Slazem se da je pokazao da je limitiran i da u kontekstu cisto kosarkaskog znanja nije najbolji na svijetu, ali je jedan od rijetkih trenera koji je bio maksimalno fokusiran na ovu reprezentaciju i koji je nije dozivljavao usput. Uspostavio je posebnu hemiju medju igracima, svi su rado dolazili na okupljanja i to je dalo rezultata. Da je vrhunski strucnjak - nije, ali je pitanje ko bi nas od boljih trenera htio uzeti. Bosnic je patriota i nebitne su mu pare koje bi zaradio vodeci nasu reprezentaciju. Takav je jos samo Neno Markovic, s tim da je upitno koliko je on zainteresovan za nas. Od svih ostalih trenera, patriotizam otpada jer kvalitetnih domacih trenera nemamo, a strancima nismo privlacni jer nemamo para, plus sto bi rijetko koji klub dopustio svom treneru da istovremenu vodi i neku reprezentaciju. Mi smo mozda privlacni sad u narednih nekoliko mjeseci zbog Eurobasketa, ali ce nas poslije sutnuti svako ziv kod najmanje moguce trzavice.legenda reala je napisao/la: ↑10 jun 2022, 20:25dostigo je svoje limite, nema on sta vise ponuditi ovoj ekipi, extra potez je ova ostavka ako dovedemo nekog dobrog trenera
Ovi neki mozgovi od forumasa ne shvataju da je isti taj savez zauzeo cvrst stav da ne putujemo u Litvaniju, a sad su prekrizili Pasalica jer nije htio da putuje. Ovaj Milos dolazi s nekakvih insajderskim informacijama u vidu pobuna nekih igraca zbog minutaze Pasalicu. Ako su to Campara i Talic (jer samo oni imaju veze s njegovom minutazom), pa njima i na poligonu ispred zgrade treba zabraniti da nose dres reprezentacije.
Btw, ima i ovaj dio:
Na ostavku Bosnića je stigla i ona predsjednika UO-a KSBiH, Mirze Teletovića.
– Ne znam zašto je Mirza dao ostavku, ali s njim ću svakako pričati. Mislim da Mirza jako pozitivno djeluje u Savezu, puno je povukao i pomogao. Ali kod njega se stvarno vidi da je u posljednjih godinu dana povukao ručnu i ne sudjeluje više u radu Saveza kao prije. A zašto je to tako, to ne znam. To je bilo dosta iznenadno, nisam vidio naznake takve odluke. Sve su mu izjave da ne može biti kako on hoće. Gdje to može biti kako ti hoćeš? Ne može biti ni kako ja hoću. Dok je igrao, nije moglo biti kako je htio, jer to je sve timska igra gdje se treba timski raditi da bi onda neki pojedinac poentirao. Dakle treba sjesti, pričati, dogovarati se. Ne kažem da je bilo nekih razlika u mišljenju, već samo komentiram to što je rekao, izjavio je Miloš.
Nenad 1..2 Mladen Drijencic bila bi brza atraktivna igra a mi mladi 

-
- Kontakt:
Koja ste vi gomila vjerovatno propalih košarkaša i sve vi znate najbolje da se vi prijavite pa da vodite reprezentaciju sve sami stručnjak do stručnjaka pljujete po čovjeku koji je dao sebe za ovu reprezentaciju i uspio ono sto prije njega ništa znate ko je sve vodio reprezentaciju.
Sram da vas bude
Sram da vas bude
Ima li kakvih habera oko ove trakavice. Mislim da se Bosnić neće vratiti. Nadat se da netko u tom savezu radi na tome da se nađe novi sleektor. Kao što gledam to će biti netko poput Pandže ili sam on. Da postoji volja za nešto više ne bi ni došlo do ovoga.
U ovoj situaciji kada para nema logično je da to bude neko od mlađih domaćih trenera. Samo koga ?
Košarkaški savez je pokrenuo akciju prikupljanja donacija za troškove ženske reprezentacije na svjetskom prvenstvu. Cilj je skupiti 55.000 eura. Oni koji su neodlaskom u Litvaniju oštetili budžet za 60.000 eura bi trebali štetu nadoknaditi iz vlastitog džepa, ili neka tuže Fibu ako misle da su bili u pravu i da im je ugrozila sigurnost.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 12 jun 2022, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.
Stvarno me iznenadjuju ovi sto govore da je dobra stvar ostavka Bosnica i da je dostigao limit. Covjek je preporodio reprezentaciju, odveo nas na evropsko i u igri smo za svjetsko. Bar meni bilo je uzivanje ih gledati jer znam da ce dati svoj maksimum. Svidja mi se njegov nacin vodjenja ekipe, rotacija, angazovanost i motivacija da se igra 100% i kad vodis osjetnom razlikom. Ne istrazuje mi se ali mislim da dobismo bugarsku s njim jednom sa 30+ razlike, ne sjecam se kad smo nekog dobili tako dominantno. Ne mislim da je novac motiv, ali ako oni koji po ugovoru trebaju da ti isplate novac, a oni taj dio koji je u opisu njihovog posla ne rade, ali zato idu izvan opisa svog posla i mijesaju se u rad selektora i gaze njegove principe, jasno je da cu biti na strani selektora. Koliko ja vidim iz ovih clanaka problem je u generalnom sekretaru Colanu, i ovdje uopste ne bi trebalo biti dileme pri izboru izmedju njega i Bosnica. Sto se tice utakmice sa litvanijom, meni to izgleda, mozda grijesim da su se u savezu zaletili da iskoriste priliku i ustede novac za skupo gostovanje, nahajcali igrace da je opasno, potom dolazi reakcija FIBE i domace javnosti namogucnost gubitka bodova, pa panika u savezu, da se obezbjedi let i sad ponovo uvjere igraci da je tamo u stvari sigurno. Uglavnom poslije ovakvog sludjivanja ne bi krivio nikog od igraca za litvaniju, jer ishitrena prvobitna odluka da se ne ide moze biti samo od strane nadleznih u savezu.
Vrijeme je za gospodina Mensu
Odradio je svoj posao sasvim OK,ali za vise nijeinter1 je napisao/la: ↑12 jun 2022, 14:49Stvarno me iznenadjuju ovi sto govore da je dobra stvar ostavka Bosnica i da je dostigao limit. Covjek je preporodio reprezentaciju, odveo nas na evropsko i u igri smo za svjetsko. Bar meni bilo je uzivanje ih gledati jer znam da ce dati svoj maksimum. Svidja mi se njegov nacin vodjenja ekipe, rotacija, angazovanost i motivacija da se igra 100% i kad vodis osjetnom razlikom. Ne istrazuje mi se ali mislim da dobismo bugarsku s njim jednom sa 30+ razlike, ne sjecam se kad smo nekog dobili tako dominantno. Ne mislim da je novac motiv, ali ako oni koji po ugovoru trebaju da ti isplate novac, a oni taj dio koji je u opisu njihovog posla ne rade, ali zato idu izvan opisa svog posla i mijesaju se u rad selektora i gaze njegove principe, jasno je da cu biti na strani selektora. Koliko ja vidim iz ovih clanaka problem je u generalnom sekretaru Colanu, i ovdje uopste ne bi trebalo biti dileme pri izboru izmedju njega i Bosnica. Sto se tice utakmice sa litvanijom, meni to izgleda, mozda grijesim da su se u savezu zaletili da iskoriste priliku i ustede novac za skupo gostovanje, nahajcali igrace da je opasno, potom dolazi reakcija FIBE i domace javnosti namogucnost gubitka bodova, pa panika u savezu, da se obezbjedi let i sad ponovo uvjere igraci da je tamo u stvari sigurno. Uglavnom poslije ovakvog sludjivanja ne bi krivio nikog od igraca za litvaniju, jer ishitrena prvobitna odluka da se ne ide moze biti samo od strane nadleznih u savezu.

-
- Kontakt:
lumani je napisao/la: ↑10 jun 2022, 19:17Ne znam ,nesto tu smrdi...

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.