FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
38
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 250

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 09 jun 2022, 00:37

Krste kad je dosao imao je ok kvalitet i imao je 27-28 godina i svake godine sve losi i losi.

Ahmet dosao kod nas kao star (bio penzionisan) prve 2 sezone nista posebno, 3 i 4 godinu bio dobar 5-6 godinu 0 bodova..

Tatar je bio mnogo bolji od ahmeta dao je mnogo vise bitnih golova i na kraju ga prodali i nikoga me gotivi itd

Isto tako sa Saidom u prvom mandatu sa 91 kg covjek nas doveo do play offa le prodat za25 k€

Svismo ga pljuvali jer nas je izjebo u drugom mandatu..

Nista on puno nije bolji i veci igrac od Limenog, al napadac je navijacima blizi radi golova itd

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 jun 2022, 00:43

bordobijeli je napisao/la:
08 jun 2022, 15:16
Ma opozicija i dušmani ce izmisliti da je mafijaš i serijski ubica. A raja naivna, evo vec pišu da nista nije uradio za klub a covjek nas uzeo u najgorem momentu u istoriji kluba gdje si bio duzan, igraci odlazili, tuzbe pristizale itd itd al eto takvi smo hebat nas

:clap: :clap:
Do sada najjaci post 2022 g. Da ne pomoze Gosp. Mirvic mi bi igrali drugu ligu FBiH, u Butmiru,ako nam i Kamp ne bi uzeli. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 09 jun 2022, 00:51

zagor1987 je napisao/la:
09 jun 2022, 00:28
pitara je napisao/la:
09 jun 2022, 00:11
mirzatele je napisao/la:
09 jun 2022, 00:03
Za sad 2 stranca- 2 prosječna igrača. I to bi bilo to od stranaca jer imamo već 2 viška... Bravo Hadzija
Je l vi fakat mislite da se igrac vasih nekih zahtjeva (stranac, da je mlad, da je dva nivoa iznad lige i da je ozbiljan) moze dovesti tek tako, koliko god para da imas takvog neces namamiti u nasu ligu da mu sad papir das da napise koliko hoce.
Mozes dovesti nekog tipa Avramovski, koji jos nije pokazao to sto se trazi, a ima ugovor na godinu, ne ide to tako bas nije menager.
Nije tacno,samo se trebas spojiti malo,skautirati. Osrednji timovi SlovenijeSrbije,Hr,Albanije,Makedonije dovode odlicne brazilce,afrikance itd znaci moze se sigurno iskopat dobar igrac koji je level iznad ovih nasih sto i nije pretjerano teako
Upali nekad na TV-u utakmicu tih "osrednjih" timova pa ces skontati sta govorim, pogledaj im terene, Srbija i Hrvatska su lige koje imaju redovne predstavnike u evropi svake godine, igraci se prodaju za desetine miliona, jer su se dokazali kao plodno tlo za razvijanje dobrih igraca. Naravno da ce ptici prije u Goricu, Lokomotivu, Bačku, Vojvodinu, Celje i slične ekipe jer mu je lakše da se ili proda dalje ili da ga vide Dinamo, Rijeka, Maribor, Zvezda, Partizan, da brze dodje na neki veci nivo.
U zadnjih 10 godina su iz lige otisli kao najbolji igraci Duljevic, Rahmanović, Tatar, Stevanović, Zakaric, Armin Hodzic, Bajic,Cimirot, Grahovac, Hadziahmetovic, Koljic i svi su mrtvi prosjek trenutno, to ti sve samo govori

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 09 jun 2022, 01:05

Bismila, Fatiha i jedna sura. Amin!
Ismire dragi 😁😁😁

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 jun 2022, 01:08

vedinjo98 je napisao/la:
08 jun 2022, 21:03
HVAD napušta klub, teško da bi mogla biti ljepša vijest od te...
Nece nas ta guja ujesti, niti nas sunce ogrijati. U ovo doba 2023 g. novi ugovori, malo kraci 1+1 god. :bih: :urnebes:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 jun 2022, 01:29

soe je napisao/la:
08 jun 2022, 23:39
Lucas je napisao/la:
08 jun 2022, 22:57
Bas me zanima jesu li se HVAD imali postidjeli, gledajuci ovaj derbi veterana na Grbavici ?
Cega jedan Ahmetovic da se stidi, kako tebe i slicne nije sram tako prozivat jednog od najvažnijih igraca u novijoj historiji. Sa svim ovih igracima se klub mora gospodski rastati.
Nisu oni krivi sto su dobili cetverogodisnje ugovore (2+2), kriv je neko drugi.
Mozda se ne trebaju stiditi, ali nemaju se ni cim ponositi. Znaju da nisu za ozbiljnog fudbala, zadovoljavaju se rezervnom klupom radi para.
vjerovatno uzimaju dobre plate. Za sto ? Prosuli +13 , pa legende su morali dici ekipu.
Najtrofejniji, najvise golova u istoriji kluba, mogu zahvaliti Benjaminu Benji Tataru, Rahmanovicu, Kovi isl. Mozemo li nabrojati 30 bitni golova za 18(6x3) god. Ahme(prve tri top),Velkoskog i Hebiba.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 09 jun 2022, 01:31

ElCartel11 je napisao/la:
09 jun 2022, 00:31
Kad bi birao (i ako uopste ima tu istine) izmedju Tatara i Pantelica definitivno bi izabrao Pantelica. Mlad, zeljan dokazivanja i prodaje u jacu ligu. Takav je Tatar bio kod nas kad je dosao. Sad da dodje Tatar, mislim da ne bi bio ni sjenka onog igraca. Pare brzo udare u glavu.
A Pantelicu svaka čast za statistiku prosle sezone. U onakvom Radniku na 30 utakmica imati statistiku od 4 gola i 9 asistencija je vrhunski.
Niko nas nije nosio na ledjima ko Benjo i Rahman a tom Pantelicu svaka cast

bukvalno je iz utakmice u utakmicu donosio pobjede svojim golovima Tatar e sad nikad se ne zna moze bit i da nije ni upola igrac ko sto je bio al bi ja opet radije njega

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 jun 2022, 01:34

Tele33 je napisao/la:
08 jun 2022, 23:55
Ahmetović se nema čega stidit. Puno poštovanje prema tom čovjeku. Al relano je da nema više nešto ni za ponudit. Pogotovo ne za Sarajevo koje hoćemo. Jednostavno nam više nije "rentabilan". A nismo Real Madrid da za njegovu platu igrač igra 15min mjesečno.

Velkoski i Heba bi dio poštovanja mogli vratit samo da se.zahvale klubu i oproste realno. Al iz njihove perspektive, što bi se odrekli lahkih para potpisanih u doba Sabrine.

Dupovac možda i može dat ruke još jednu sezonu al ko 4. stoper, koji će igrat u slučaju suspenzija i povreda.
:clap:
Sve od rijeci do rijeci istina. Bravo, legende trebaju vidjeti kad su opterecenje Klubu, a ne da dobro sibicare na racun stare slave.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 jun 2022, 06:55

Cirjak je bolji od Kapica sigurno ali da li je toliko dobar da zauzima mjesto stranca to ne znam. A sto e tice Tatara ili Pantelica izabrao bi Pantelica. Mlad i zeli da se dokaze , samo ne znam ima li nase papire
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 jun 2022, 07:41

Ma dobro vam je momak napisao, to je isfurana prica. Nikad nam nijedan stranac nije bio 3 ili 4 puta bolji igrac od domaceg. Mozda jesu Benko i Jajalo, mada meni Jajalo nije tolika klasa u odnosu na Cimirota. Cak i Benko i Merso su statisticki tu negdje, samo je Benko kompletniji igrac.
Doduse jest u sezoni 13/14 Komazec sam nosio igru i bio daleko najbolji, al u konkurenciji nekih Mahira Karica, Radulovica i slicnih. Ne pamtim gore Sarajevo od tog iz finisa sezone 12/13 i jeseni 13/14, ono neposredno pred dolazak Tana.

Stranaca u zapisniku za utakmicu smijes imat 5, mi za sad u rosteru imamo Sevelja, Lazica, Avramovskog, Ikica, Oremusa, Velkoskog, i et ako dodje Cirjak. Navodno je Oremus bivsi, mozda i taj Sevelj, al i da nisu, smijes ti imat 8-9 stranaca pa ih kombinovat. Krste i Oremus sigurno nece bit bitni igraci, znaci tribine svaku tekmu. Jedan stranac se povrijedi, ubacis drugog u zapisnik itd. Nije to toliki problem.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 09 jun 2022, 07:48

A ko je taj Pantelić?

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 09 jun 2022, 08:04

Oremus produzuje, uz opciju da ce doci jos jeda stranac kao desni bek, croata
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 jun 2022, 08:07

Ikic - Avramovski - Suljic
......... Catakovic

Na papiru to izgleda mocno. Vidjecemo na terenu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 jun 2022, 08:13

AngelDiMaria je napisao/la:
09 jun 2022, 08:04
ostavis Oremusa a Sevelja otjeras. To samo mi mozemo

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 09 jun 2022, 08:20

FCUM je napisao/la:
09 jun 2022, 08:13
AngelDiMaria je napisao/la:
09 jun 2022, 08:04
ostavis Oremusa a Sevelja otjeras. To samo mi mozemo
Ma sa Mirkom se haman sve dogovorilo oko raskida brate. Takve ja info imam.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 09 jun 2022, 08:23

Več sad to izgleda vrlo pristojno, uz jednog kapitalnog lijevog beka.Sasvim sigurno ekipa, konkurentna u borbi za titulu.

slika

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 jun 2022, 08:32

Po meni je jedan od problema sa Hamzom taj sto on nije klasicni spic, nego vise neka lazna devetka ili deep lying forward, igrac tipa Gabriela Jesusa, Aubameyanga, Jote... Voli se dosta nisko spustat po loptu sto dovodi do gusenja sa AMFom jer pokrivaju isti dio terena. Mislim da bi korisniji bio u formaciji 433 bez desetke.
Dizdarevic
Sevelj Lazic Mujakic LB
Kapic
Cirjak Djokanovic
Avramovski/Ikic Catakovic Suljic

Istina, ovako je nezgodno jer onda jedan od dvojca Avramovski/Ikic ide na klupu, al mislim da bismo puno vise terena pokrivali na ovaj nacin. Kapic iz pozadine diktira tempo, Djokanovic i Cirjak ispred da trce naprijed-nazad. U jacim.tekmama Djokanovic predje na mjesto Kapica kao osigurac a Kapic ispred, gdje bi kreativnoscu mogao poslat neki pas krilima ili Hamzi koji bi se vrtio na 30ak metara od protivnickog gola.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 09 jun 2022, 08:39

napoleon72 je napisao/la:
09 jun 2022, 08:32
Po meni je jedan od problema sa Hamzom taj sto on nije klasicni spic, nego vise neka lazna devetka ili deep lying forward, igrac tipa Gabriela Jesusa, Aubameyanga, Jote... Voli se dosta nisko spustat po loptu sto dovodi do gusenja sa AMFom jer pokrivaju isti dio terena. Mislim da bi korisniji bio u formaciji 433 bez desetke.
Dizdarevic
Sevelj Lazic Mujakic LB
Kapic
Cirjak Djokanovic
Avramovski/Ikic Catakovic Suljic

Istina, ovako je nezgodno jer onda jedan od dvojca Avramovski/Ikic ide na klupu, al mislim da bismo puno vise terena pokrivali na ovaj nacin. Kapic iz pozadine diktira tempo, Djokanovic i Cirjak ispred da trce naprijed-nazad. U jacim.tekmama Djokanovic predje na mjesto Kapica kao osigurac a Kapic ispred, gdje bi kreativnoscu mogao poslat neki pas krilima ili Hamzi koji bi se vrtio na 30ak metara od protivnickog gola.
Mi se gusimo na svakoj poziciji u svakom momentu
NEMA NAZAD

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 09 jun 2022, 08:46

Ono što je vrlo važno istači, imamo par igrača koji mogu pokriti nekoliko pozicija u slučaju povreda/kartona:

Avramovski - desetka i desno krilo
Ševelj - desni bek, štoper, zadnji vezni
Ikić - desno i lijevo krilo

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 jun 2022, 08:54

Lucas je napisao/la:
09 jun 2022, 08:46
Ono što je vrlo važno istači, imamo par igrača koji mogu pokriti nekoliko pozicija u slučaju povreda/kartona:

Avramovski - desetka i desno krilo
Ševelj - desni bek, štoper, zadnji vezni
Ikić - desno i lijevo krilo
Hebibovic - desno krilo , desni bek, stoper, zadnji vezni, napadac , golman

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: budzak, bvsic, Google Adsense [Bot], inzomni, lakilone, MokraKifla, N3R3D, r3m1, riki46, rimljanin90, tajsamja, USB i 97 gostiju.