FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Bas me zanima jesu li se HVAD imali postidjeli, gledajuci ovaj derbi veterana na Grbavici ?
Cega jedan Ahmetovic da se stidi, kako tebe i slicne nije sram tako prozivat jednog od najvažnijih igraca u novijoj historiji. Sa svim ovih igracima se klub mora gospodski rastati.
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:

A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ne mogu da nam zabrane dolazi Cirjak Frane alealeeee
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Ahmetović se nema čega stidit. Puno poštovanje prema tom čovjeku. Al relano je da nema više nešto ni za ponudit. Pogotovo ne za Sarajevo koje hoćemo. Jednostavno nam više nije "rentabilan". A nismo Real Madrid da za njegovu platu igrač igra 15min mjesečno.
Velkoski i Heba bi dio poštovanja mogli vratit samo da se.zahvale klubu i oproste realno. Al iz njihove perspektive, što bi se odrekli lahkih para potpisanih u doba Sabrine.
Dupovac možda i može dat ruke još jednu sezonu al ko 4. stoper, koji će igrat u slučaju suspenzija i povreda.
Velkoski i Heba bi dio poštovanja mogli vratit samo da se.zahvale klubu i oproste realno. Al iz njihove perspektive, što bi se odrekli lahkih para potpisanih u doba Sabrine.
Dupovac možda i može dat ruke još jednu sezonu al ko 4. stoper, koji će igrat u slučaju suspenzija i povreda.
Samo naprijed Saraj'vo!
Novi prelazni rok - nova runda pregovora sa Stipom.
Za sad 2 stranca- 2 prosječna igrača. I to bi bilo to od stranaca jer imamo već 2 viška... Bravo Hadzija
Je l vi fakat mislite da se igrac vasih nekih zahtjeva (stranac, da je mlad, da je dva nivoa iznad lige i da je ozbiljan) moze dovesti tek tako, koliko god para da imas takvog neces namamiti u nasu ligu da mu sad papir das da napise koliko hoce.
Mozes dovesti nekog tipa Avramovski, koji jos nije pokazao to sto se trazi, a ima ugovor na godinu, ne ide to tako bas nije menager.
Ikic nije prosjecan. 99' godiste i moze biti jos bolji. Za Cirjaka se slazem u potpunosti. Stranac mora biti triput bolji od domaceg igraca. To znaci da konkretno on treba biti tri puta bolji od Kapica, a znamo da je cak i losiji.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ljudi ne razumiju jednu stvar. Nije sve u imenu. Evo klasičan primjer
Izet Hajrovic vs Ivan Ikić
Domaci vs strani
30 vs 22 god
350k vs 350k vrijednost TM
48/50 ljudi bi skoro pa sigurno biralo Hajrovica prije Ikica, a na terenu vrlo vjerovatno bi to drugacije izgledalo
Kostao bi sigurno i 3-4 puta više Izet, a gotovo sam uvjeren da bi bilo qurcobolje tu, biranja utakmica, toplo hladno, a sa druge strane momak zeljan dokazivanja, mlad, karijera u uzlaznoj putanji
Ajmo vec jednom vjerovati treneru, ako on bira igrace, sta neko ovdje ima procjenjivati jel dobar ili nije..
Domaci vs strani
30 vs 22 god
48/50 ljudi bi skoro pa sigurno biralo Hajrovica prije Ikica, a na terenu vrlo vjerovatno bi to drugacije izgledalo
Kostao bi sigurno i 3-4 puta više Izet, a gotovo sam uvjeren da bi bilo qurcobolje tu, biranja utakmica, toplo hladno, a sa druge strane momak zeljan dokazivanja, mlad, karijera u uzlaznoj putanji
Ajmo vec jednom vjerovati treneru, ako on bira igrace, sta neko ovdje ima procjenjivati jel dobar ili nije..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
I ja sam za to da se vjeruje treneru kojem je FK Sarajevo vrhunac karijere i sportskom direktoru koji je nakon odlaska prošli put otišao kod 2 su.pka i mrzitelja FK Sarajeva i ismijavao klub
- JavierBosnia
- Kontakt:
Isfurana priča. Evo za Avramovskog mnogi smatraju da takvi stranci trebaju biti, okej, fin igrač, da li je 3 puta bolji od Tatara ili Zakarica ako se gleda pozicija krila? Ili da li je 3 puta bolji od recimo Rahmanovica? Ne bih rekao, to ne pije vode vise nigdje, a naveo sam i primjer sa Hajrovicem iznad.
Jesu li Cmiljanic, Bodul, Oremus, Velkoski 3 puta bolji od domaceg? Ni blizu, cak sta vise ima domacih koji su 3 puta bolji, tako da nema veze ako je stranac, dovoljno je da ima kvalitet za prvi tim, a ne da popuni broj, a to ova dvojica vjerujem da jesu.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Vec 2 dovedena igraca nadam se da ce bit dvocifren broj pojacanja a i odlazaka Bgm 

-
- Kontakt:
Plače mi se kad nam vidim sportskog direktora. On je dokaz da stojimo u mjestu. Vjerujte da ima klubova u regionu za koje se većina smije kad im ime čuje, a imaju daleko stručnije ljude od nas.
Svako ko je i najmanje profesionalan kao sportski direktor, pravi sebi jedan veliki tim skauta, analitičara, pa potencijalno i pomoćnog sportskog direktora. Da si ne znam ti ni ja ko, ne možeš bez ovih ljudi. Kroz te ljude imaš dodatne konekcije, pa se povežeš sa pravim ljudima, pa te neko uputi do novog Doffa... Sve je to ipak previše komplikovano za Hadžiju, kad bi mu dali da se utali još negdje bar koju milju, razmislio bi.
Svako ko je i najmanje profesionalan kao sportski direktor, pravi sebi jedan veliki tim skauta, analitičara, pa potencijalno i pomoćnog sportskog direktora. Da si ne znam ti ni ja ko, ne možeš bez ovih ljudi. Kroz te ljude imaš dodatne konekcije, pa se povežeš sa pravim ljudima, pa te neko uputi do novog Doffa... Sve je to ipak previše komplikovano za Hadžiju, kad bi mu dali da se utali još negdje bar koju milju, razmislio bi.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- ElCartel11
- Kontakt:
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jun 2022, 21:28Nek mi halali forumas koji mi je poslao to i obecao sam da neću javno. Ali fakat moramjoker90 je napisao/la: ↑08 jun 2022, 21:25Napiši onda ovdje javno.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jun 2022, 21:21
Ma brate sta meni znaci yebeni pp, realno. Ybt nije to nekakva čast, niti sam debil da raju lozim
Razuman si između ostalog![]()
![]()
Na pitanje na Instagramu je li istina za visemilionsku investiciju, Ismir mu je odgovorio :"vidjet će te sve iduce sedmice"
Što se tice pojacanja, mislim da je u pitanju Frane, i ovi sa portala su ga najavili.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Nije tacno,samo se trebas spojiti malo,skautirati. Osrednji timovi SlovenijeSrbije,Hr,Albanije,Makedonije dovode odlicne brazilce,afrikance itd znaci moze se sigurno iskopat dobar igrac koji je level iznad ovih nasih sto i nije pretjerano teakopitara je napisao/la: ↑09 jun 2022, 00:11Je l vi fakat mislite da se igrac vasih nekih zahtjeva (stranac, da je mlad, da je dva nivoa iznad lige i da je ozbiljan) moze dovesti tek tako, koliko god para da imas takvog neces namamiti u nasu ligu da mu sad papir das da napise koliko hoce.
Mozes dovesti nekog tipa Avramovski, koji jos nije pokazao to sto se trazi, a ima ugovor na godinu, ne ide to tako bas nije menager.
Ma sve stoji, hvala mu na svemu, iako je imao i puno promašaja (u sezoni 16/17 smo se oprostili od titule zbog njegovih promašaja praznih golova protiv Krupe, 1:1), ali on je sa ozbiljnim fudbalom završio nakon zadnje titule, prije dvije godine.Vjerujem da ce biti čovjek i da nece odugovlačiti i zatezati prilikom raskida, valjda mu je u interesu da ga navijaci imaju u nekom lijepom sjecaju, a ne kao alavog papka koji je pristao da sjedi na tribinama, trenira i prima platu, unatoč davno osiguranoj egzistenciji.
- ElCartel11
- Kontakt:
Kad bi birao (i ako uopste ima tu istine) izmedju Tatara i Pantelica definitivno bi izabrao Pantelica. Mlad, zeljan dokazivanja i prodaje u jacu ligu. Takav je Tatar bio kod nas kad je dosao. Sad da dodje Tatar, mislim da ne bi bio ni sjenka onog igraca. Pare brzo udare u glavu.
A Pantelicu svaka čast za statistiku prosle sezone. U onakvom Radniku na 30 utakmica imati statistiku od 4 gola i 9 asistencija je vrhunski.
A Pantelicu svaka čast za statistiku prosle sezone. U onakvom Radniku na 30 utakmica imati statistiku od 4 gola i 9 asistencija je vrhunski.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Ma ja samo ne kontam kako do sad to neki nisu shvatili, mi smo imali tih igracina po imenu more a mozes ih samo par nabrojati koji su bili dobri.JavierBosnia je napisao/la: ↑09 jun 2022, 00:13Ljudi ne razumiju jednu stvar. Nije sve u imenu. Evo klasičan primjer
Domaci vs strani
30 vs 22 god
Alispahić, Stepanov, Šofranac, Ikande, Crnički, Sušić, Oremuš, Zinedin, Mešanović, Cmiljanić, Bodul, Kapić svi su najavljivani kao velika imena i pojacanja a niko nije nista pokazao.
Jedino Benko na zalasku karijere i Jajalo koji je ozivio karijeru jednu godinu i Said u prvom mandatu su opravdali epitet pojacanja u tom trenutku.
Rahmanović(Celje), Tatar(Belupo), Fanimo(MDK), Stanojević (Radnički), Barbarić(Split), Cimirot(Leotar), Duljevic(Olimpic), Stojcev(Atyrau), Milicevic(Aktobe). To su igraci koje smo doveli, koji su nam bili nosioci i na kojim smo dobro zaradili, ni jedan sem mozda Milicevica nije bio neko ime
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Hajdeee, PapakIzSa i 120 gostiju.