Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

Spahic98

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la Spahic98 » 08 jun 2022, 09:16

Odbrana nam je fantastična,u zadnje 3 utakmice primili smo 1 gol.
Odlično je postavio odbranu selektor.
Najveći problem je napad,ali nije gospodin Petev kriv što nemamo kvalitet u napadu.
Za sada vrhunski posao radi Petev,nismo bez razloga prvi u grupi.

slika

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 jun 2022, 09:16

Ima neko snimak Petev vs Zukanovic

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 jun 2022, 09:18

Zukanovic je napisao/la:
08 jun 2022, 09:16
Ima neko snimak Petev vs Zukanovic
akisarajevo92 je napisao/la:
07 jun 2022, 23:55
BenjooJutub je napisao/la:
07 jun 2022, 23:22
akisarajevo92 je napisao/la:
07 jun 2022, 23:18

niko od novinara ne postavlja ovako direktno pitanja
Ne gledam emisiju... Šta ga je pitao?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 08 jun 2022, 09:20

Dosad 3 utakmice kod kuce u proslim kvalama sa Kazahstanom, Ukrajinom i Finskom su nesto sto se moralo bolje odradit. A i to je upitno, jer su Ukrajinci vjv nesto kvalitetniji. Mimo toga nista ne zamjerim Petevu. Predugo vremena se ovdje nista ne radi da ne bi poceli placat cijenu toga.

Zukanovic pita Peteva zasto stagniramo kao da je to problem od jucer :crazy:
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 08 jun 2022, 09:21, ukupno mijenjano 1 put.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 jun 2022, 09:21

To hvala

hoce na TM da vidu kako je brat Zukanovic jeb.. selektora

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 08 jun 2022, 09:22

Spahic98 je napisao/la:
Odbrana nam je fantastična,u zadnje 3 utakmice primili smo 1 gol.
Odlično je postavio odbranu selektor.
Najveći problem je napad,ali nije gospodin Petev kriv što nemamo kvalitet u napadu.
Za sada vrhunski posao radi Petev,nismo bez razloga prvi u grupi.
slika

:oops:
@igrajlopte 🐦

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 08 jun 2022, 09:26

Nekim forumašima je jako teško pala pobjeda reprezentacije BIH :kafa:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 jun 2022, 09:42

Nemamo mi toliko lose igrace, koliko se ne iskoristava njihov potencijal.

Ponavljam se ali smijesno mi je da si kao trener nesposoban da uvidis kvalitete i mane pojedinih igraca koje zoves ali i onih potencijalnih, i na osnovu toga stvaras plan

Igraci nam imaju sindrom visce upravo iz tog razloga.

433 nam nikad nije odgovarala jer nam igraci ne znaju igrati u njoj. Sinoc bas gledam da vazda postoji prazan prostor of barem 20 metara izmedju nase vezne linije i napada, dzeko sam u spici a krila se mahom zabijaju po aut liniji i coskovima. I mi onda seremo da de pjanic nije vidio, prcic los, cimirot los, a ljudi bukvalno fizicki ne mogu da dodju do njihove trecine terena jer je formacija nepovezana.

Lose je ovo skroz. Kad imas toliko igraca koji „znaju igrat lopte“ i opet ne mogu da povezu dva pasa mora nesto biti i do tebe kao selektora.

Imamo 4 boda iz dvije tekme, ne znamo ni mi kako.
naprijed rejal

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 jun 2022, 09:48

Spahic98 je napisao/la:
Prosla sezona:
- Amir 2 gola u 36 utakmica
- Gojko 0 u 25
- Besic 1 u 22
- Pjanic 0 u 26
- Krunic 0 u 35
- Prcic 1 u 34
- Miro 4 u 39
- Gojak 2 u 39
- Hotic 3 u 34
- Menalo 6 u 37
- Duljevic 0 u 23
- Demirovic 3 u 37

A znamo da je Menalo klasicni dzoker igrac. Da udje u zadnjih 20-30 min i to je to. Slicno kao i Prevljak. Ostaje ti jedino Edin iz prvih 11 koji moze dati gol. Smail kad udje sa klupe i to je to.

A ovdje se covjeku psuje sve od-do jer ne daje 3 gola po utakmici. :crazy:
Zadnja izmjena: TheChief, dana/u 08 jun 2022, 09:50, ukupno mijenjano 1 put.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 08 jun 2022, 09:49

Nije Zuka njega nista neumjesno pitao, otprilike ono sto je na kafama od novinara i obicnih navijaca cuo a nesposobni novinari nisu spremni/voljni pitati. Nije njegov bosanski bas toliko los da se ne zna izraziti i kazati sta misli. Mene ne bi cudilo da krakata "Punto" Pecikoza sada ne urgira kod BHT da se Zuka makne "jer remeti atmosferu u reporezentaciji".

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 jun 2022, 10:05

Sveti je napisao/la:
08 jun 2022, 09:42

Ponavljam se ali smijesno mi je da si kao trener nesposoban da uvidis kvalitete i mane pojedinih igraca koje zoves ali i onih potencijalnih, i na osnovu toga stvaras plan

433 nam nikad nije odgovarala jer nam igraci ne znaju igrati u njoj. Sinoc bas gledam da vazda postoji prazan prostor of barem 20 metara izmedju nase vezne linije i napada, dzeko sam u spici a krila se mahom zabijaju po aut liniji i coskovima. I mi onda seremo da de pjanic nije vidio, prcic los, cimirot los, a ljudi bukvalno fizicki ne mogu da dodju do njihove trecine terena jer je formacija nepovezana.

Lose je ovo skroz. Kad imas toliko igraca koji „znaju igrat lopte“ i opet ne mogu da povezu dva pasa mora nesto biti i do tebe kao selektora.

Mi nemamo igrace koji su u stanju dati gol. Mislim, imas ih ali ih RVI kojem fale 2-3 prsta moze izbrojati na jednoj ruci.

Na granici svjetskog cuda je kada neki koji se ne zove Dzeko/Prevljak dadne gol.

Nasa jedina sansa da dobijamo utakmice je da cuvamo nulu do 60-70 min i onda pokusamo izmjenama i Edinom stici do gola.
Dzeko, Prevljak, Menalo.
To su jedina 3 igraca koja su u stanju dati gol. Prevljak i Menalo nisu za prvih 11 jer ne rade dovoljno stvari da bi na terenu bili vise od 20-30 min. Klasicni dzokeri s klupe.

Ako zanemaris Pjaniceve penale ne sjecam se kad je neko osim njih trojice dao gol.

Nije realno ocekivati da dajemo 2 gola po utakmici a ne vise. 1 gol je premija sa ovakvim igracima.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 jun 2022, 10:22

TheChief je napisao/la:
08 jun 2022, 10:05
Sveti je napisao/la:

Mi nemamo igrace koji su u stanju dati gol. Mislim, imas ih ali ih RVI kojem fale 2-3 prsta moze izbrojati na jednoj ruci.

Na granici svjetskog cuda je kada neki koji se ne zove Dzeko/Prevljak dadne gol.

Nasa jedina sansa da dobijamo utakmice je da cuvamo nulu do 60-70 min i onda pokusamo izmjenama i Edinom stici do gola.
Dzeko, Prevljak, Menalo.
To su jedina 3 igraca koja su u stanju dati gol. Prevljak i Menalo nisu za prvih 11 jer ne rade dovoljno stvari da bi na terenu bili vise od 20-30 min. Klasicni dzokeri s klupe.

Ako zanemaris Pjaniceve penale ne sjecam se kad je neko osim njih trojice dao gol.

Nije realno ocekivati da dajemo 2 gola po utakmici a ne vise. 1 gol je premija sa ovakvim igracima.
Jako dobra analiza stanja u ekipi.

Međutim, Petev je imao smisleniju igru u kvalifikacijama.

Ovo što je sada ekipa prikazala je ispod svakog nivoa. Oke, mozemo biti tvrda ekipa, ali to pada u vodu kada Rumuni fulaju 2 zicera i Finci ne iskoriste prostor koji im se daje. Kada pas igra na našoj polovini izgleda kao da neki pioniri igraju.

Dugorocno gledano, sa ovakvom igrom, da se oslanjaš na Prevljaka kojem lopta pada na nogu u petercu, gdje debeloguzi iz 20 centarsuteva i 10 neuspješnih pokušaja driblinga, na gresku protivnika nešto unovči. Neće to moći tako daleko.

Treba neko doći, u roku od jednog okupljanja sastaviti svojih 11-15 igrača i igra fudbal da barem na nešto liči.

Jer će ovu ekipu uskoro opet neko mlatnuti.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 jun 2022, 10:35

TheChief je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Dzeko, Prevljak, Menalo.

Lol pa kako nemamo

Imas bilbiju koji je u golgeterskoj formi. Mozemo mi srat po premijer ligi, ali 33 gola nije malo, i zasto ga ne ubaciti ako znas da je covjek u zivotnoj formi, barem kao dzokera s klupe.

To je ono sto ja govorim za sklapanje formacije. Okej, imas nekoliko nedodirljivih igraca oko kojih stvaras sistem, ali onda na ostale pozicije ubacujes igrace od kojih mozes izvuc maksimum bez obzira u kojem timu igraju, a ne improvizirati sa igracima koji igraju radi imena ili kluba kao sto je rade na krilu ili bacanje veznih igraca samo zato jer su to po vokaciji bez da ih slozis po tome koju ulogu ko treba da igra.
naprijed rejal

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 jun 2022, 10:36

Ma iskreno ponovicu da ne branim peteva jer svako s emoze kritikovati...ali jednostavno nemocni smo u napadu osim iz prekida i ja iskreno nemam njega tu sta krivit..

Isprobao je sve vezne, krila i napadace u svim mogucimmkombinacijama...ne moze mu se prigovorit da je ko pape il mesa gurao svoje pa svoje....

Ono sto je porazavajuce da su se svi manje vise pokazali kao losi u napadu uz sporadicne bljeskove tipa Stevanovic, Hotic Duljevic...jednostavno limitirani smo skroz na
skroz
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

LutakSutko
Kontakt:

Post Postao/la LutakSutko » 08 jun 2022, 10:51

"Bosanskohercegovački navijači su od prve minute krenuli u rat s Bugarinom Ivajlom Petevom. Bh. ultrasi su isticali nekoliko poruka u kojima su ga molili da ode, skandirali žestoko protiv njega, a u 36. minuti su poduzeli krajnju mjeru. U znak protesta napustili su tribinu zbog odluke Saveza da zadrži aktuelnog selektora", piše GSP.ro.

"Cijelo vrijeme ispod klupe sakrivao se Bugarin Petev. Nije ustao ni na trenutak kako bi dao upute igračima. Ta bi gesta još više razbuktala nezadovoljne pristaše koji su tražili njegov odlazak", zaključuje rumunski novinar.

ono fol fanatikosi :urnebes: :urnebes:
kakve karne

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 jun 2022, 11:08

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
08 jun 2022, 10:22
TheChief je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Dzeko, Prevljak, Menalo.

Jako dobra analiza stanja u ekipi.

Međutim, Petev je imao smisleniju igru u kvalifikacijama.

Ovo što je sada ekipa prikazala je ispod svakog nivoa. Oke, mozemo biti tvrda ekipa, ali to pada u vodu kada Rumuni fulaju 2 zicera i Finci ne iskoriste prostor koji im se daje. Kada pas igra na našoj polovini izgleda kao da neki pioniri igraju.

Dugorocno gledano, sa ovakvom igrom, da se oslanjaš na Prevljaka kojem lopta pada na nogu u petercu, gdje debeloguzi iz 20 centarsuteva i 10 neuspješnih pokušaja driblinga, na gresku protivnika nešto unovči. Neće to moći tako daleko.

Treba neko doći, u roku od jednog okupljanja sastaviti svojih 11-15 igrača i igra fudbal da barem na nešto liči.

Jer će ovu ekipu uskoro opet neko mlatnuti.
Nama je u kvalifikacijama bila problem igra kuci. U gostima smo bili bez poraza, 1-3-0.

Dvije najgore utakmice su bile kada smo imali konstantnu "inicijativu", Finska i Kazahstan. Utakmica protiv Ukrajine je nerelevantna.
U tim utakmicama smo stvarali sanse i pravili kolosalne greske u odbrani.

Kazahstan predje 2 puta centar i dadne 2 gola, a Edin fuli 3 zicera. Sada se to u ovim utakmicama malo vraca. Nekad izgubis nekad dobijes na toj "sreci".

U vezni red je manje-vise svejedno koga ce staviti. Uglavnom, oni koji udju sa klupe odigraju "bolje" od startera. Nema tu neke velike razlike. Slican sindrom kao i ono da su igraci koji bi donijeli prevagu ostali nepozvani (ili eventualno na klupi).

I ja bih nesto promijenio ali nista krupno. Dati priliku Dedicu jer mislim da je on strasan potencijal. Bolji od Gazibegovica 10 puta. Odlican je na prekidima a nama to fali. Dati minute i Bilbiji. Mozda standardizovati formaciju da se zna igra li se sa 3 ili 4 u odbrani i to je to. Uglavnom, igraju igraci koji i trebaju igrati. Neki su se oprostili, neki nece da igraju koji bi bili od pomoci ali on nema nista s tim.
Zadnja izmjena: TheChief, dana/u 08 jun 2022, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 08 jun 2022, 11:10

Još jednom izmjene donose bodove. Mislim da je vrijeme za novi ugovor.

Puna podrška selektoru!
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 08 jun 2022, 11:15

Ahmedhodzic ti je donio bodove. Jer da nije spasio cist gol, do Bajrama ne bi zabili gol (kamoli pobjedili).

Puna podrska otkazu.
@igrajlopte 🐦

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 jun 2022, 11:16

Victor je napisao/la:
08 jun 2022, 00:29

Vrhunac gluposti kaze "tad smo imali plan i taktiku"
Ja ba :urnebes:

Ne branim Peteva, ali meni je Robijev period bio x puta gori.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 jun 2022, 11:23

Arvid je napisao/la:
08 jun 2022, 11:16
Victor je napisao/la:
08 jun 2022, 00:29

Vrhunac gluposti kaze "tad smo imali plan i taktiku"
Ja ba :urnebes:

Ne branim Peteva, ali meni je Robijev period bio x puta gori.
Iskusno prepustili inicijativu protivniku i iskoristili svoje sanse. Sve pohvale za taktiku. :salut:

slika

slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.