Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

Victor
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la Victor » 08 jun 2022, 00:52

vedranbadjun je napisao/la:
08 jun 2022, 00:48
Victor je napisao/la:
08 jun 2022, 00:45
vedranbadjun je napisao/la:
08 jun 2022, 00:38
Branite neodbranjivo. Petev je trenerska enigma u najblažem obliku. Ne zna bosanski jezik, ne poznaje igrače, odigramo jednu dobru utakmicu, sljedeću utakmicu mijenja totalno tim, ne daje priliku igračima koji je trebaju dobiti češće, nema sistem, nema ništa.

Čemu slavlje poslije ove pobjede? Sretan sam, ali ne vidim neke izgledne prilike da ćemo biti bolji u narednom periodu. Da smo imali ozbiljnijeg protivnika večeras, minimalno bi 2 gola primili večeras.

Također, treba uzeti u obzir da je ova Rumunija raspad sistema. Dokazali su čak da su i ispod nas, što je uspjeh.
Kojim ?

Trazili ste Prcica dobili ste ga
Trazili ste Krunica dobili ste ga
Trazili ste Demirovica
...Gazinbegovica, Svedjane, Hotica..eto jedino vam vrancic ostade pusta zelja al zato sto nije htio..

..i opet ne valja sistem, kakav sistem tacno treba imat sa ovom skupinom amatera?
Krunić ne može igrati lijevo krilo, Demirović ne može igrati kao usamljen u napadu, Hotić ne igra nikad, Šveđani solidni, Ahmedhodžić večeras nas spasio, Prcića suvišno komentarisati, bez Pjanića u startnih 11 i jednog jakog defanzivnog veznog, on tu nema šta tražiti.
Rotira radi broja tekmi...jeste svi trazili da pjanic ne igea nakon finske..pa nije tekma bila prije 3 godine nego prije 3 dana al brzo zaboravimo svoje greske..ko sto ih je i zuka zaboravio

Mi se moramo prilagodjavat svakom protivnilu taman on bio san marino..nemamo luksuz da igramo sa 11 istih jer smo losi

Pogodio je izmjene obje utakmice sto se ne sjevam da je neko uspio ako se izuzme djuric i ho ruk mesina igra

Dao je dulji sansu i ovaj igrac utakmice

Ne branim peteva fkt, treba ga kritikovat samo sto vecina vas ga kritikuje za ono sto uglavnom radi dobro..

Igracki kadar i prilagodba
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 08 jun 2022, 00:52

Cokituki je napisao/la:
08 jun 2022, 00:44
Spahic98 je napisao/la:
08 jun 2022, 00:33
Ni prije gospodina Peteva nismo imali sistem,treneri koji znaju napraviti sistem koštaju ozbiljne pare.
Petev izvlači maksimum iz ove loše ekipe.
Ahaa bas onako timski duh u timu i jedna lepeza divno odabranih igraca bez kluba i slicno. Pravi vickin gospodin koji puca od taktike gdje protivnicki selektori javno govore kako je predvidljiv. Bas jedan gospodin koji eto gle cuda dodickov sestric zeli uspjeh sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine pa izabrao najbolje.
I naravno nasi momci su retardirani a petev je gospodin… nismo niti blizu boljeg zasluzili kada zivite u totalnoj zabludi da je ovaj gospodin i da ima znanje. Fuj!
Boljeg selektora za ove pare nismo moglo naći,gospodin Petev izvlači maksimum iz ove loše ekipe.
Dovedi Mourinha i nebi mogao ništa više napraviti sa ovoliko lošim igračima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jun 2022, 00:54

Victor je napisao/la:
..i opet ne valja sistem, kakav sistem tacno treba imat sa ovom skupinom amatera?
To su čuvene ublehe forumaša, treba graditi tim, raditi planski, praviti sistem. Nikako da se pomire sa činjenicom da su nam prošli svi vozovi, da nemamo kvalitet i da smo postali prosječna reprezentacija kojoj će trebati mnogo sreće da se domogne nekog velikog takmičenja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 08 jun 2022, 00:54

TheChief je napisao/la:
Ljudi se okomili na ovog covjeka. :puke:

slika
Još smo prvi u grupi i opet pljuju gospodina Peteva :sick:

slika

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 08 jun 2022, 00:57

TheChief je napisao/la:
Ljudi se okomili na ovog covjeka. :puke:

slika
Je li ovo ponovo? :tokralju:

Tacno se vidi da je dobar covjek.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 jun 2022, 01:00

Dosadasnji rad: 8.5/10

slika

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 08 jun 2022, 01:00

Virtu4l je napisao/la:
08 jun 2022, 00:54
Victor je napisao/la:
To su čuvene ublehe forumaša, treba graditi tim, raditi planski, praviti sistem. Nikako da se pomire sa činjenicom da su nam prošli svi vozovi, da nemamo kvalitet i da smo postali prosječna reprezentacija kojoj će trebati mnogo sreće da se domogne nekog velikog takmičenja.
Sistem je trebalo gradit od Brazila tako sto ces ulagat u ligu a dijasporu u drugi plan stavit (pa ako se ko pojavi dobro i jes)...al jok nek igraju vedo, spaha, medunjanin i ostali dok svi ne pomremo...

Ne mogu tvrdid sa siguornoscu ali mislim da bi Dulja, Ara, i jos njih postali duplo bolji igraci da im se na vrijeme
dala sansa...Dulja ubio azpilicuetu u naponu snage i vise nikad zaigro nije dok se lulic i kompanija nisu odustali od repke

Izvedes najjaci tim pa igro sa francuskom ili andorom

Al dzaba pricat raja hoce da je liga 50ta a repka 5a u svijetu i misle da je sistem imat i nalazit dijasporce
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jun 2022, 01:03

Petev je prvi selektor od kojeg u ovih skoro 30 godina - ne očekujem apsolutno ništa. Od svakog prethodnog sam očekivao plasman na SP ili minimalno EP, jer su imali igrače koji mogu doći do tog rezultata. Svi su podbacili osim Papeta koji je ponekad imao više sreće nego pameti.

Prije 5-10 godina smo imali igrače na klupi koji su bolji od današnjih prvotimaca i to je jedina istina.

Ovdje se 15 godina vode iste polemike, zašto umjesto prosječnog igrača nije ubacio drugog, koji je isto tako prosječan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jun 2022, 01:03

Rahmanović i Hajradinović su dobijali priliku u reprezentaciji, ne neku veliku ali su imali šansu u nekoliko utakmica i malo šta su pokazali, zapravo utopili su se u prosjek ostatka ekipe koja je sama po sebi prosjek.

Ja ne sporim da neko od njih treba biti u timu, bolje da su inicijalno njih dvojica dobili poziv nego što je recimo zvao šest stopera, ali ni Rahman ni Haris nisu nikakve klase od igrača koji ti garantuju bolju igru.

Druga stvar, ne možeš mijenjati formaciju i sistem igre iz utakmice u utakmicu, ne možeš danas igrati 352, sutra 433, a prekosutra nešto sa desetkom.

Evo hoćeš da igraš 433, onda ti na lijevom krilu UVIJEK moraju počinjati Duljević ili Menalo, a na desnom Stevanović ili Hotić, znači igrači kojima su te pozicije prirodne ili vrlo srodne.

Sa Petevom imamo stabilnu defanzivu, kardinalne greške pojedinaca ne računam jer ne može Petev upravljati Stevanovićem pa da ovaj ne gurne Puškaša u čistu šansu (Miru uzimam kao primjer od večeras, slično možemo pronaći za svakog igrača), dakle defanziva je prilično dobra s obzirom na kvalitet igrača sa kojima raspolažeš.

Problem Bugarina je sterilnost u napadu, loša igra u završnoj trećini, manjak maštovitosti u ofanzivi, to je ono što je najveći problem ove njegove reprezentacije.

I veliki je upitnik koliko on kao trener može uticati na takve stvari s obzirom na generalni (ne)kvalitet prednjeg dijela tima, a o tome možemo raspravljati do besvijesti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 08 jun 2022, 01:05

Svaka čast i za pozive i za igru. Defanzivno smo solidniji samo još napad da nam bude žešći kao danas. Duljević fantastičan!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jun 2022, 01:19

I još jedna stvar, igrači, selektori, stručni štab i svi ostali koji se nalaze oko reprezentacije sami sebi prave pritisak zbog izjava koje daju, što za posljedicu ima velika očekivanja javnosti, a dobar dio te javnosti onda čeka kiks da ih popljuje. I tu nije kriva javnost, tu su krivci upravo ovi gore nabrojani.

Ja ne znam kakva "pamet" moraš biti da ti najavljuješ kako ti je cilj plasman na Euro, čovječe kad pogledaš ovo trenutno stanje (mi smo u drugom šeširu), u prvom šeširu svaka je repka jača od naše, u trećem makar 3,4 reprezentacije od kojih nismo bolji, a i u četvrtom šeširu imaju 1-2 selekcije protiv kojih sigurno nismo ništa više nego možda blagi favoriti.

Umjesto da vješto izbjegavaš davati izjave kojima sebi stavljaš pritisak na leđa (kako vješto izbjegavaš i zataškavaš neke druge probleme u i oko repke), ti letiš da kažeš neku optimističnu izjavu i onda kad te puknu Ukrajina i Finska, reprezentacije sa boljim kontinuitetom i jačom uigranošću (u slučaju Ukrajine i sasvim sigurno jačim imenima) nastane haos u javnosti i sad ti je svaka utakmica na nož jer, eto, neko očekuje nekakve plasmane na velika takmičenja, neke golove, igru, sitni vez i ostale stvari.

Ovo za Ukrajinu i Finsku je u pitanju SP, čak nije u pitanju ni plasman nego taj baraž, ali princip je isti, samo je levat mogao sam sebi navući pritisak na leđa tvrdeći da je nama cilj plasman u baraž.

Jer mi smo u novembarske tekme protiv Finske i Ukrajine ušli tako što smo mi sami sebe već vidjeli u baražu, mi ćemo dobiti obje, mi možemo dobiti obje, imamo kvalitet i onda potop. Da se sa drugačijim pristupom išlo, možda bi i rezultat bio drugačiji, ali evo sad opet imamo istu vrstu pritiska i Petev nema potrebe negodovati kad mu Zukanović (koliko god to bilo netaktično od njega) postavi pitanje da ovaj ne zna šta odgovoriti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

radovac99
Kontakt:

Post Postao/la radovac99 » 08 jun 2022, 02:23

Šta Zuka uradi Tuti nakon utakmice :facepalm:

Al meni je njega žao, nije on za sve kriv (normalno da savez zaslužuje najveću krivicu). I kad pobjedimo i na vrhu smo grupe, opet ga hakaju. Moramo shvatiti da on realno izvlači maksimum iz ove ekipe. Okej, nije Petev savršen - daleko od toga, (dobro je ono Zuka rekao da je trebao Hotića uvesti umjesto Stevanovića a ne Bešića, mada su naši skandirali za Momu) ali treba i nekada biti fer.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 jun 2022, 02:35

Tekashi je napisao/la:
07 jun 2022, 23:03
Opet vrhunske izmjene. Velik si Ivaylo :salut:
Sto se tice izmjena tu mu se bas nema sta prisrat, uvijek pravovremene i dobre.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 08 jun 2022, 02:44

Ne mozes objasnit prosjecnom forumasu da je česma presušila u dijaspori... kako godine prolaze sve ce manje biti onih sa prezimenima sto zavrsavaju na IĆ,sto ce zeljeti igrati za reprezentaciju,jer nece osjecati nista prema toj zemlji odakle su im rahmetli dido i nana...

Nama je jedini spas gradit ove terene..ulagat u djecu i cekati... u dijaspori ako sta naleti dobro i jeste...

Hrvati rade na tome,Srbi rade na tome,prodaju iz svojih liga igrace za milione... a ovdje je svadja jel neko otisao u Poljsku za 300 ili 500k eura...
Nisu ni Srbi ni Hrvati talentovaniji,samo su organizovaniji i skontali sistem kako funkcionise i guraju...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 08 jun 2022, 02:57

Al prvih 11 još nijednom nije pogodio... Sanicanin, ne pratim a da li uopste igra u partizanu ili gdje je vec, svaku drugu za repku prva postava, izgara od zelje ali nema blage veze, ispadne po 4-5 puta po poluvremenu, uz mladog ahmeda treba neko mnogo sigurniji a sanicanin sa svojim zaletima bi bio bolji na dm. Garant dobija poziv da se proda ili da se uštima nacionalni kljuc u repki s obzirom da manjka igraca srpske nacionalnosti... Desni bek susić preloš nijednu plasirkom nije ispucao da valja, svaka u aut, onaj drugi gazibeg mi se cini kao bolji, jest dodavao pogresno ali odmah je vratio svaku loptu, trema... Najbolje stevanovica na beka a duljevica , hotica, menala koristit po krilima, u vezi gojak najbolji, sa njim krunica te prcica koristit ili bešica jos bolje ako moze, pjanic pjano klupa, davat mu 20 min do pola sata... Cimirot i amir isto sa njim, grijese puno... Petev marioneta, uopšte ne bira sastav...

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 08 jun 2022, 03:20

zar još nije podnio ostavku ovaj šibicar ?
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 jun 2022, 07:18

hurem je napisao/la:
07 jun 2022, 23:54
Zukanovic veoma nekulturan i neodmjeren u onoj situaciji.
Petev ako je pametan nikad vise se neće odazvati u studio.
O samoj utakmici i Petevu sutra kada odgledam zadnjih 20ak minuta. :)
A sta je pitao „nekulturno“? Jer to nije svrha novinarstva da se upita nesto? Jel mozda trebao pitati o „atmosferi“ da se trener ne bi naljutio?
Sta ce treneri u drugim drzavama reci gdje su pitanja svakodnevno ovakva? Da nije trebao mozda prvo Slavicu pitati koja pitanja smije postaviti? :D
Ovo je posao novinarcica a ne da mora Zukanovic pitati. I to ne samo pitanja za Tutu nego i za ostale aktere. Od igraca, preko saveza do Misimovica. Ali onda nema mjesta na presici, avionu s ekipom, kafice s igracem itd.
Putin demokratija. :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

gigun

Post Postao/la gigun » 08 jun 2022, 08:31

Tek ga se sada nećemo kutarisat :bih:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 08 jun 2022, 08:59

Maestro je napisao/la:
08 jun 2022, 07:18
hurem je napisao/la:
07 jun 2022, 23:54
Zukanovic veoma nekulturan i neodmjeren u onoj situaciji.
Petev ako je pametan nikad vise se neće odazvati u studio.
O samoj utakmici i Petevu sutra kada odgledam zadnjih 20ak minuta. :)
A sta je pitao „nekulturno“? Jer to nije svrha novinarstva da se upita nesto? Jel mozda trebao pitati o „atmosferi“ da se trener ne bi naljutio?
Sta ce treneri u drugim drzavama reci gdje su pitanja svakodnevno ovakva? Da nije trebao mozda prvo Slavicu pitati koja pitanja smije postaviti? :D
Ovo je posao novinarcica a ne da mora Zukanovic pitati. I to ne samo pitanja za Tutu nego i za ostale aktere. Od igraca, preko saveza do Misimovica. Ali onda nema mjesta na presici, avionu s ekipom, kafice s igracem itd.
Putin demokratija. :bih:
trebao mu je cestitat sto je iznenadjujuce dobio velesilu Rumuniju,i tako ostvario drugu pobjedu u 57 utakmica
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 08 jun 2022, 09:05

radovac99 je napisao/la:
08 jun 2022, 02:23
Šta Zuka uradi Tuti nakon utakmice :facepalm:

Al meni je njega žao, nije on za sve kriv (normalno da savez zaslužuje najveću krivicu). I kad pobjedimo i na vrhu smo grupe, opet ga hakaju. Moramo shvatiti da on realno izvlači maksimum iz ove ekipe. Okej, nije Petev savršen - daleko od toga, (dobro je ono Zuka rekao da je trebao Hotića uvesti umjesto Stevanovića a ne Bešića, mada su naši skandirali za Momu) ali treba i nekada biti fer.
zasto svi pricate o nekom maksimumu i nase igrace predstavljate kao poludebile,pogledajte gdje igraju Rumuni a gdje igraju nasi ,pa ljudi nas prvo poluvrijeme pojeli.
o kakvom maksimumu mi pricamo
imas igraca koji je osvojio italijansku ligu a drugi dva trofeja u Italiji i vicesampion,imas jajala u Udinezeu,Djurica u salernitani,Begovica u Engleskoj,Sejo igra u Marseju,Kovacevic najbolji goman poljske,Cimi standardan u svom klubu kao i ovi nasi stoperi u Malmu ili gdje vec,Demirovic igra u bundesligi,Visca najbolji igrac Turske,Rahmanovic standardan u vicesampionu,To nisu klubovi a ni lige gdje ce te neko utrpati i da te neko spasava i trpi
o kakvom mi maksimumu pricamo ,sto imamo jedan sut kako treba tokom 90 minuta,kao Petev izvlaci maksimum,ma izvlaci Ku+AC MOJ
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi i 7 gostiju.