Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MaroonBjelave
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 jun 2022, 13:40

bombaysaphire je napisao/la:
07 jun 2022, 13:35
MaroonBjelave je napisao/la:
07 jun 2022, 13:30
bombaysaphire je napisao/la:
07 jun 2022, 13:26

Pa tako je stalno , ništa novo . Ja ovdje navodim vjernike , jer po meni oni bi trebali imati više razumijevanja nego ostali ... Pa zar nije svrha vjere pomoći drugima , a ne odmoći ?
Bila je frka i između vjernika , samo uvijek je manji broj onih razumnih ..
Drug moj, bgm ja nešto sumnjam da je tim "vjernicima" ispravan namaz pored toga što si gore naveo. Odavno su se kod nas poremetili sistemi vrijednosti.
Pa to ti pišem tebra , prije dok je Ramazan bio nije bilo problema , čak štaviše bilo je prelijepo izađeš šetaš , milion ljudi , djeca se igraju ... Sada nemaš gdje da šetaš , ali bukvalno ne pretjerujem :sick:

Svakako svakim danom je sve više papaka u Sarajevu , ti si sa Bjelava znaš i sam . Razumiješ šta pričam :thumbup:
Sve je meni jasno k'o dan. Odavno se ovdje dzamijaši nazivaju vjernicima, a turisti u Meku hadžijama. Papak je regionalna a ne karakterna odrednica i da ne nabrajam dalje.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jun 2022, 13:44

slika

E čuj na klocnama :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 07 jun 2022, 13:44

AshburtonG je napisao/la:
07 jun 2022, 13:21
Pa da dodje majmunu kazna, to bi SDA bolidi poput onog debelog krmka, zaboravio sam mu ime, odmah proglasili napadom protiv Bosnjaka islamske vjeroispovijesti. Ko vas ne zna, skupo bi vas platio.
Nas? Koji sam to vi a koji si ti vi?
Nije se na tebe svakako odnosio taj dio posta, nego na ove kvazivjernike.

Necemo se lagat da eventualno dijeljenje kazni za parkiranje tokom obavljanja molitve/namaza ne bi izazvalo burne reakcije. Evo imas i na ovom forumu primjer par takvih, koji misle da zive u nekoj serijatskoj drzavi, pa za njih vrijede druga pravila, pogotovo dok su namazi ili ramazan. Ljudi misle da trebaju imat povlastice, jer tipa idu na dzumu ili poste. :tokralju:

Isto tako bi bilo da kaznjavas nepropisno parkiranje tokom Bozica ili nekog drugog krsanskog blagdana. Za te ljude u tim trenucima ne postoje zakoni, jer ih ni na random danima u godini ne dozivljavaju, a tad pogotovo.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 07 jun 2022, 13:46, ukupno mijenjano 1 put.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 jun 2022, 13:45

Arvid je napisao/la:
07 jun 2022, 13:44
slika

E čuj na klocnama :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Isto kao neki naslov videa nekog youtubera. Jos ovo "steta 7k". :rol: :rol:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 jun 2022, 13:52

07 jun 2022, 13:44
07 jun 2022, 13:21
Pa da dodje majmunu kazna, to bi SDA bolidi poput onog debelog krmka, zaboravio sam mu ime, odmah proglasili napadom protiv Bosnjaka islamske vjeroispovijesti. Ko vas ne zna, skupo bi vas platio.
Nas? Koji sam to vi a koji si ti vi?
Nije se na tebe svakako odnosio taj dio posta, nego na ove kvazivjernike.

Necemo se lagat da eventualno dijeljenje kazni za parkiranje tokom obavljanja molitve/namaza ne bi izazvalo burne reakcije. Evo imas i na ovom forumu primjer par takvih, koji misle da zive u nekoj serijatskoj drzavi, pa za njih vrijede druga pravila, pogotovo dok su namazi ili ramazan. Ljudi misle da trebaju imat povlastice, jer tipa idu na dzumu ili poste. :tokralju:
Eh, to je drugi par rukava šta se želi i šta je licemjerno. Ok da ću pripaziti kolegu ili kolegicu ako poste iz nekog poštovanja ili oni mene isto tako. A sad da mi se skroz vadi na ramazan, kao što sam imao slučaj na poslu za vrijeme Ramazana po onoj vrelini gdje kažem kolegi pa što ne uzme godišnji za Ramazan. On odgovara ih pa kako ću na more onda :) E takvi ti gotove Zahiragiće, Bakire, Konakoviće i sl.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 07 jun 2022, 14:04

Zna se gdje se smije parkirati a gdje ne, prestanite izmišljati, eto policija prolazi pored onih koji su pogrešno i nepropisno parkirani jer zna da su oni u džamiji hahahaha kakve gnusne laži se poturaju ovde, ovo nisu istine. Laži u koje ne vjeruju ni oni koji ih iznose.
41:34

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 jun 2022, 14:08

BenWhite je napisao/la:
07 jun 2022, 14:04
Zna se gdje se smije parkirati a gdje ne, prestanite izmišljati, eto policija prolazi pored onih koji su pogrešno i nepropisno parkirani jer zna da su oni u džamiji hahahaha kakve gnusne laži se poturaju ovde, ovo nisu istine. Laži u koje ne vjeruju ni oni koji ih iznose.
Ovo za Fahdovu džamiju je 100% istina.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 jun 2022, 14:11

BenWhite je napisao/la:
07 jun 2022, 14:04
Kad mi bude usput slikati ću ti džamiju u Zenici koja se nalazi u naselju Brist. Kad je džuma, parkirana auta zauzmu i lijevi i desni trotoar, obavezno bude jedno ili dva policijska auta nepropisno parkirana također na tom trotoaru te bude jedna patrola policije koja ne piše kazne nego samo stoje tu dok džuma ne prođe. I svaki petak je tu totalni kolaps.

Prvom prilikom kad se potrefim uslikam ti pošto mi nije jasno da ti je teško povjerovati ko da pričamo o ne znam ti čemu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 07 jun 2022, 14:13

Eto, o ovakvim pacijentima ja i pricam. Ovaj ce istetovirat onog debelog muflona, da ga stranka progura kad bude vakat. :rol:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 jun 2022, 14:16

Ljudi te prije 30 godina htjeli izbrisati sa lica Zemlje jer si musliman bez obzira bio ti vjernik, "vjernik", ateista i sta vec ne i sada vlada ovolika mrznja prema Islamu i muslimanima od istih onih koji su bili meta tada i koji bi to opet bili.

Tacno zasluzujemo da nas sve pobiju.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 07 jun 2022, 14:17

07 jun 2022, 14:13
Eto, o ovakvim pacijentima ja i pricam. Ovaj ce istetovirat onog debelog muflona, da ga stranka progura kad bude vakat. :rol:
Prestani se blamirati.

Ako policija ne radi svoj posao u Zenici ili u Sarajevu i ne piše navodne kazne, ko je kriv tu? Šta, ovi u Sarajevu se boje Zahiragića i ne smiju napisati hahahahaha čitaš ti sebe šta pišeš? Gomila nebuloza i sklepanih rečenica a u svakoj je SDA hahahaha kakva mazga jbte, nerealno.
41:34

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 jun 2022, 14:19

07 jun 2022, 13:09
Marsal je napisao/la:
07 jun 2022, 12:40
Što je Zapad tačno kriv?
Kriv je nama lično, a vezano za cijene goriva jer mogu ovu bagru skinuti s vlasti koja ne želi između ostalog ukinuti akcize. 40kf po litru nije malo.
Da citiram Balaša: Krivi smo mi!
Zapad može svašta uraditi ali da Zapad to uradi tvrdnje naših komšija i prijatelja o tome da je Bosna međunarodni protektorat i banana država bi se pokazale tačnim što nije nikome osim njima u cilju.

Umjesto toga Zapad fino kaže: Radni narode Bosne i Hercegovine, te i te stranke su nacionalističke, ti i ti političari nevaljaju, mi surađujemo sa tim i tim političarima, ti i ti ljudi su pod sankcijama. Zapad fino kaže manite se ćorava posla, glasajte za naše partnere i biće napretka.

To što naš narod glasa za iste koji kažu pa šta hoćete, svi vozate auta i imate najjeftinije gorivo u regionu, e to je već problem tog naroda, a ne Zapada.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 jun 2022, 14:20

TheChief je napisao/la:
07 jun 2022, 14:16
Ljudi te prije 30 godina htjeli izbrisati sa lica Zemlje jer si musliman bez obzira bio ti vjernik, "vjernik", ateista i sta vec ne i sada vlada ovolika mrznja prema Islamu i muslimanima od istih onih koji su bili meta tada i koji bi to opet bili.

Brate, dosta slobode smo dobili od momenta nezavisnosti. Ali to ne znači da se trebamo bahatiti sad.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 jun 2022, 14:21

TheChief je napisao/la:

Ti apsolutno zaslužuješ, velika većina ljudi ma koje religije bili ipak ne.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 jun 2022, 14:25

Kad moze jedna nova dzamija mjesecno moze i jedna parada ponosa godisnje :bih:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 jun 2022, 14:26

Marsal je napisao/la:
07 jun 2022, 14:19
07 jun 2022, 13:09
Marsal je napisao/la:
07 jun 2022, 12:40
Što je Zapad tačno kriv?
Kriv je nama lično, a vezano za cijene goriva jer mogu ovu bagru skinuti s vlasti koja ne želi između ostalog ukinuti akcize. 40kf po litru nije malo.
Da citiram Balaša: Krivi smo mi!
Zapad može svašta uraditi ali da Zapad to uradi tvrdnje naših komšija i prijatelja o tome da je Bosna međunarodni protektorat i banana država bi se pokazale tačnim što nije nikome osim njima u cilju.

Umjesto toga Zapad fino kaže: Radni narode Bosne i Hercegovine, te i te stranke su nacionalističke, ti i ti političari nevaljaju, mi surađujemo sa tim i tim političarima, ti i ti ljudi su pod sankcijama. Zapad fino kaže manite se ćorava posla, glasajte za naše partnere i biće napretka.

To što naš narod glasa za iste koji kažu pa šta hoćete, svi vozate auta i imate najjeftinije gorivo u regionu, e to je već problem tog naroda, a ne Zapada.
Ovo za Brist si u pravu, nekidan se uvjerio :rol:
E sad mogu oni pričati pričati protektorat 'vako-nako pod krinkom destrukcije države.
Ali bgm, teško ćemo se mi usrećiti i sa partnerima zapada, gdje im je najglasniji isprdak sda (namjerno malim)
Moj se kanton baš usrećio s njima.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 jun 2022, 14:29

Marsal je napisao/la:
07 jun 2022, 14:21
TheChief je napisao/la:

Ti apsolutno zaslužuješ, velika većina ljudi ma koje religije bili ipak ne.
Bio ti meni ziv i zdrav jos 100 godina. :salut:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 jun 2022, 14:34

07 jun 2022, 14:26
Ovo za Brist si u pravu, nekidan se uvjerio :rol:
E sad mogu oni pričati pričati protektorat 'vako-nako pod krinkom destrukcije države.
Ali bgm, teško ćemo se mi usrećiti i sa partnerima zapada, gdje im je najglasniji isprdak sda (namjerno malim)
Moj se kanton baš usrećio s njima.
Eto, vidio si šta rade. Haos naprave. Mada meni to i nije toliki problem, ipak je to jednom sedmično i mogu istrpit ali treba samo bit realan i reći da to nije pošteno i da je pomalo licemjerno.

A sad, šta nam tačno budućnost nosi, teško je znat. Nakon rata u Ukrajini, Zapad se dosta više angažovao kod nas i osjećam da konačno shvataju i prepoznaju ko su pravi kočničari ove države.

Evo dok pišem post Schmidt koristi bonske ovlasti :bih:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 jun 2022, 14:37

Nego šta kazete za ovaj termin "prvoporedane" :urnebes: :urnebes: :urnebes:

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 07 jun 2022, 14:40

Epidaurus je napisao/la:
07 jun 2022, 14:25
Kad moze jedna nova dzamija mjesecno moze i jedna parada ponosa godisnje :bih:
Mogla bi i koja ustanova za mentalno zdravlje, izgleda da su sve popunjene, treba takve pripaziti, jednu veliku bijelu sobu da budete komforni :bih:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 2 gosta.