NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

kirat410
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la kirat410 » 05 jun 2022, 23:57

Kako mi je žao Mahmuta. Bio je tu kad je bilo najteze. Najkorisniji igrac nam bio u Kantonalnoj, a evo i ovu je ostavio dobar utisak ako nista u prvoj polusezoni. O tim odnosima između njega i Duvnjaka necu da komentarišem jer nisam upucen naravno, ali zar se nije moglo to na ljudski nacin rijesiti i dati covjeku da danas odigra 10-15 minuta i da se pred domacom publikom oprosti. Gledam ga na tribini danas, a volio sam da je bio i na terenu.

O tom visku kilograma dajte ljudi budite malo realni. Covjeku je 36-37 godina. Sta zelite da izgleda kao Ronaldo i bude u top formi dok igra skoro u zadnjem rangu sa amaterskim ekipama i bez ikakvog ugovora. Koliko top fudbalera odmah poslije zavrsetka karijere prestane trenirati i dobije na kilogramima. Pogledaj Sneijdera, Ronalda i jos dosta takvih igraca, neprepoznatljivi.

Lik je legenda u Českoj, 7.po broju nastupa na vjecnoj listi, jos uvijek je stranac sa najvise golova u ceskoj ligi, ali zato nama ne valja jer ima visak kg sa 37 godina. Potpuno ga podrzavam, a posebno sa ovim da je to tako u nas u Bosni. Cjenit ce te i u EU ali si kod kuce rupa.

To je li dolazio na treninge ili nije, ne mozes porediti njega i Fenana, gdje je Fenan bio u Kantonalnoj, kad je zadnji put otisao na gostovanje, nisam ga vidio u Varešu, Makljenovcu, Usori.. Nema ga vremena i onda u prvoj postavi kad je domaca utakmica, igra kad on hoce. Fenan godinama samo prica i prica da voli Čelik, roman je do sad mogao napisati o ljubavi prema Čeliku. Ne nosi ime glavnog sponzora na dresu, ima svoje principe godinama vec. Dajte ljudi budite malo samo realni.

Aidine hvala ti za sve, navijaci ce ti pamtiti ovo kad si bio uz klub u najtezim trenucima, uzivaj sad legendo 💪

FliX
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la FliX » 06 jun 2022, 00:51

Mozda jos nije kasno da se "izgladi" sutiacija sa Mahmutovicem.. nek odigra oprostajnu u subotu u kupu protiv Sportinga..

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 jun 2022, 02:51

Neozbiljno je da klub ovako rjesava probleme..
Da se igrač oglasava preko FB, da ga trener udaljava zadnju utakmicu to je za mene ponizenje sta god da je uradio. Sjedne se dogovori mimo javnosti, imas oprostaj legendo hvala na svemu, dres, slika, zahvalnica cvijeće i cao. Ovo ne prilici Čeliku. Ako nista kantonalna liga mu se ne moze i ne smije zaboraviti.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 06 jun 2022, 07:39

Klub mu zeli da organizuje oprostajnu utakmicu, ali on ne zeli jos da se oprosti, a realno ne moze igrat u prvih 11. Medjuseljac, Durmis,Karalic, pa i Isakovic svi su bolji od njega prema naprijed.

Aidine ne rijesava se situacija prwko fb, to mi je jadno i seoski. Mora mu se odat priznanje da je igrao u Kantonalnoj ligi, ali sljedece sezone napadamo federalnu ligu i nema vise prostora za kikseve ili ovakve stvari.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 06 jun 2022, 07:54

dinodino2019 je napisao/la:
06 jun 2022, 07:39
Klub mu zeli da organizuje oprostajnu utakmicu, ali on ne zeli jos da se oprosti, a realno ne moze igrat u prvih 11. Medjuseljac, Durmis,Karalic, pa i Isakovic svi su bolji od njega prema naprijed.

Aidine ne rijesava se situacija prwko fb, to mi je jadno i seoski. Mora mu se odat priznanje da je igrao u Kantonalnoj ligi, ali sljedece sezone napadamo federalnu ligu i nema vise prostora za kikseve ili ovakve stvari.
Neka odmori pola godine, pa se vrati na proljece 2023, i igra domace tekme sa kapitenskom trakom :bih:

Kad se moze Fenan zajebavati i imati mjesto u prvih 11, moze i Mahmut.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 06 jun 2022, 08:30

Ako postoji odredjen problem da Ajdin nije postovao disciplinu ili direktno trenera onda se opet trazi rjesenje u interesu kluba. Vjerujem da je Ajdin negdje pogrijesio i da je zasluzio reakciju. Ipak, slozit cu se s vecinom ovdje da je trener pogrijesio ovakvim svojim rjesenjem, jer je totalno netakticno postupio. Ne mozes ovo uraditi zadnju tekmu u prvenstvu. Bez obzira na razlog, na najgluplji moguci nacin se rjesava pitanje igraca, koji je izgradjeno ime u nasem fudbalu, a koji je pristao da podrzi klub u najtezim trenucima. Na taj nacin se pravi steta klubu. Trener je morao traziti drugacije rjesenje u interesu kluba, a ne da zadovolji svoj ego. Ovo je losa prica za klub i nadam se da ce uspjeti nesto ispeglati i zbog Ajdina, jer treba cijeniti ono sto je ucinio za klub kad je najteze bilo, ali i prije svega zbog izgradnje kluba.

Klub zasluzuje da svi postuju disciplinu, pa i Ajdin, jer on mora biti primjer za sve mladje igrace. Medjutim, bez obzira na sve, ako vise ne postoji mogucnost za saradnju izmedju kluba i igraca, Ajdin opet zasluzuje da se oprosti od kluba na lijep nacin, a ne da se trenira strogoca u zadnjem prvenstvenom kolu. Definitivno se moralo traziti drugacije rjesenja problema, bolje u interesu kluba i nadam se da jos uvijek nije kasno da se nesto promijeni. Ne ide da klub uradi mnogo dobrih stvari i da se onda zbog ovakve situacije los glas daleko cuje. Duvnjak bi morao iz ove situacije izvuci neku skolu. Prvo pravilo svakog onog ko predstavlja klub bi prije svega moralo biti da bas uvijek radi stvari i donosi rjesenja u interesu kluba, pa cak i onda kada mu se nesto ne svidja. To je odlika profesionalaca.

Uvijek se moze naci rjesenje, a koje ne cini stetu klubu i tu ne postoji nikakav izgovor da nije moglo drugacije. Nadat se da ce ova prica na kraju ipak zavrsiti drugacije na jedan puno ljepsi nacin i za klub i za Ajdina. Onako kako dolikuje velicini kluba. Interes Čelika uvijek na prvom mjestu!

Inace, za sve ostalo dosad, Duvnjaku cestitke na ovom nizu pobjeda. Pobjede su veoma dobra stvar, a svaka greska prilika da se izvuce skola!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Zenca1988
Kontakt:

Post Postao/la Zenca1988 » 06 jun 2022, 09:59

U klubu se moraju znat neke stvari. To ko ce igrat i kako ce se na terenu igrat je trenerov posao i niko mu se ne treba mjesat u to. To sto on stavlja Salcinovica ili bilo koga, mozda i nije najbolje ali to je njegova odluka i igraci to moraju postovat a i mi navijaci. Ako se vidi da time sto radi steti igri i rezultatima onda imaju procedure kojim se trener moze smjeniti.

Po mom misljenju ovdje su svi po malo krivi jer trebalo bi valjda bit vise komunikacije medju svima u klubu. Mahmutovic je nazalost odlucio ko kakvo djete da ide da place po socijalnim medijima i napravi stetu klubu umjesto da je ko covjek prvo otisao do trenera popricao, ako ne moze s njim onda do uprave pa sa njima nesto rjesit. Sumnjam da ga u upravi ne cijene i ne zele da rade sve da ga ispostuju maksimalno, osim ako on ne trezi nekakve nemoguce gluposti. Znaci ove stvari se interno rjesavaju unutar kluba.

Mislim da zasluzuje nasu zahvalu i pristojan oprostaj ako zeli da se oprosti, ali evo neko napisa da ne zeli, da zeli da igra, a to je do trenera. Iskreno koliko god bi volio da Feno ne igra jer ocigledno kvari atmosferu u klubu, vidim svadja se i sa nekim suigracima na terenu, ipak za svoje godine i za ovu ligu daje maximum i bar ovih par zadnjih nekoliko utakmica igra solidno pa cak i bolje od nekih mladjih igraca, tako da nije da nije zasluzio da igra. Takodjer ne znamo ni sta se desava na treninzima, kakvi su im odnosi sa trenerom jer svaki trener ima pravo da ostavi igraca na klubi il na tribini ako ga ovaj nepostuje ili ne dolazi na treninge.

U buduce mislim da bi sa igracima trebali napravit neki dogovor, da li da pise im u ugovorima il na neki drugi nacin, da se ne smije nista pisat po socijalnim medijima o odnosima unutar kluba. Ako si nezadovoljan obrati se upravi, treneru,a ako ne ide ni tako, prekid ugovora i vozdra.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 06 jun 2022, 10:42

Niko ovdje ne govori da se neko treba mijesati u to ko ce igrati. Nemojte to mijesati. Struka je tu da odlucuje, ali zadnju utakmicu u prvenstvu izbaciti igraca u nizoj ligi, ne iz prvih 11 nego uopste iz rostera, a koji je na osnovu svog statusa dao veliki doprinos da ekipa na nesto lici kad je najvise trebalo jest ponizenje za igraca, a samim tim se cini i steta za klub iz mnogih uglova. Mogu pokusati pretpostaviti da mu je ovaj mozda isao narusiti autoritet. Uopste ne sporim da je Ajdin vjerovatno pogrijesio. Trener svoj autoritet mora braniti, ali u ovakvoj situaciji trener nije nasao dobro rjesenje. Morao je razmisljati i da ne cini stetu interesu kluba. Uvijek postoji rjesenje i da branis svoj autoritet i da branis interes kluba. Ipak je interes kluba na prvom mjestu. Interes kluba ne moze biti da sad ova tema pravi sjenu na kraju sezone nad svim onim sto je klub dobro uradio. Mislim to i nije moguce ko racionalno gleda, ali ova mrlja je sasvim nepotrebna. Trener je o tom morao razmisljati i uzeti sve u obzir, te na osnovu toga donijeti dobru odluku za odbranu svog autoriteta, ali prije svega i za klub. Nije mi drago sto se pise o ovakvim stvarima, ali iz ovog se treba izvuci skola, jer opravdanja da se radi kontra interesa kluba nema.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 06 jun 2022, 13:14

Zašto sada Mahmut glumi uvrijedjenu mladu a kod Pavleta je on odlučivao ko ce igrati i sta ce igrati.
Puna podrška treneru jer ima rezultate i ove nase nazovi legende trebaju da puste ovu djecu neka igraju.

UltrasZenica
Kontakt:

Post Postao/la UltrasZenica » 06 jun 2022, 13:44

kirat410 je napisao/la:
05 jun 2022, 23:57
To je li dolazio na treninge ili nije, ne mozes porediti njega i Fenana, gdje je Fenan bio u Kantonalnoj, kad je zadnji put otisao na gostovanje, nisam ga vidio u Varešu, Makljenovcu, Usori.. Nema ga vremena i onda u prvoj postavi kad je domaca utakmica, igra kad on hoce. Fenan godinama samo prica i prica da voli Čelik, roman je do sad mogao napisati o ljubavi prema Čeliku. Ne nosi ime glavnog sponzora na dresu, ima svoje principe godinama vec. Dajte ljudi budite malo samo realni.

Aidine hvala ti za sve, navijaci ce ti pamtiti ovo kad si bio uz klub u najtezim trenucima, uzivaj sad legendo 💪
Pa ovo i jest najbitnije. Feno mozda nije igrao, al je zato dolazio na treninge, sto je po meni bitnije za ove mladje. Mozda zvuci smjesno, ali je to po meni najbolji nacin da im se prenese iskustvo koje su stekli kroz svoje karijere. ;)

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 06 jun 2022, 14:17

Opet je pocelo ovaj put Duvnjak- Mahmut prije pola godine Isak- Nurkovic. Ocekujem za koji dan slika Duv- Mah zagrljeni i parola SAMO CELIK
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

denisov

Post Postao/la denisov » 06 jun 2022, 20:04

HarisZe je napisao/la:
06 jun 2022, 14:17
Opet je pocelo ovaj put Duvnjak- Mahmut prije pola godine Isak- Nurkovic. Ocekujem za koji dan slika Duv- Mah zagrljeni i parola SAMO CELIK
Nista nije pocelo. Klub se mora oglasiti po ovom pitanju. Sve ostalo su same bespotrebne spekulacije

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 06 jun 2022, 21:08

denisov je napisao/la:
06 jun 2022, 20:04
HarisZe je napisao/la:
06 jun 2022, 14:17
Nista nije pocelo. Klub se mora oglasiti po ovom pitanju. Sve ostalo su same bespotrebne spekulacije
Definitivno
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 06 jun 2022, 22:34

14 pobjeda u nizu to je bitno

denisov

Post Postao/la denisov » 07 jun 2022, 09:04

Steelman je napisao/la:
06 jun 2022, 10:42
Niko ovdje ne govori da se neko treba mijesati u to ko ce igrati. Nemojte to mijesati. Struka je tu da odlucuje, ali zadnju utakmicu u prvenstvu izbaciti igraca u nizoj ligi, ne iz prvih 11 nego uopste iz rostera, a koji je na osnovu svog statusa dao veliki doprinos da ekipa na nesto lici kad je najvise trebalo jest ponizenje za igraca, a samim tim se cini i steta za klub iz mnogih uglova. Mogu pokusati pretpostaviti da mu je ovaj mozda isao narusiti autoritet. Uopste ne sporim da je Ajdin vjerovatno pogrijesio. Trener svoj autoritet mora braniti, ali u ovakvoj situaciji trener nije nasao dobro rjesenje. Morao je razmisljati i da ne cini stetu interesu kluba. Uvijek postoji rjesenje i da branis svoj autoritet i da branis interes kluba. Ipak je interes kluba na prvom mjestu. Interes kluba ne moze biti da sad ova tema pravi sjenu na kraju sezone nad svim onim sto je klub dobro uradio. Mislim to i nije moguce ko racionalno gleda, ali ova mrlja je sasvim nepotrebna. Trener je o tom morao razmisljati i uzeti sve u obzir, te na osnovu toga donijeti dobru odluku za odbranu svog autoriteta, ali prije svega i za klub. Nije mi drago sto se pise o ovakvim stvarima, ali iz ovog se treba izvuci skola, jer opravdanja da se radi kontra interesa kluba nema.
Ne razumijem zbog cega je toliko zaduzio Celik. Pratim Celik 20 godina i Aidin je uvijek bio dobar momak i dobar igrac ali u Celiku nikad nije briljirao. Vratio se u Celik prije 5-6 godina. Kad je mogao otisao odmah za Tuzlu i ovdje dosao povrijeden. Posljednjih sezona ja ne znam sta je to on donio Celiku osim sto je igrao u najnizoj ligi i hvala mu. Ali toliko pricat o zaslugama kao da je Mesi nije mi jasno. Jedan Kasiljas kad nije imao disciplinu bio je sklonjen, sta je ovdje problem. Ne znamo do kraja sta je istina a petljamo se u ovaj problem

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 jun 2022, 10:19

denisov je napisao/la:
07 jun 2022, 09:04
Steelman je napisao/la:
Ne razumijem zbog cega je toliko zaduzio Celik. Pratim Celik 20 godina i Aidin je uvijek bio dobar momak i dobar igrac ali u Celiku nikad nije briljirao. Vratio se u Celik prije 5-6 godina. Kad je mogao otisao odmah za Tuzlu i ovdje dosao povrijeden. Posljednjih sezona ja ne znam sta je to on donio Celiku osim sto je igrao u najnizoj ligi i hvala mu. Ali toliko pricat o zaslugama kao da je Mesi nije mi jasno. Jedan Kasiljas kad nije imao disciplinu bio je sklonjen, sta je ovdje problem. Ne znamo do kraja sta je istina a petljamo se u ovaj problem
Jest zaduzio je. Vratio se u kantonalnu ligu kad smo jedva mogli skupit igrace za prve postave. U spicu igro on i onaj Cicak. Tek kasnije se "vojnik" prikljucio..
Ovo nije zbog Aidina, ovo je da se zna sta svakog igraca Celika ceka. Trebaju bjezat glavom bez obzira iz Celika da im se ovo ne desi. Ako ne izglade situaciju a valjda hoce, bila bas bruka i sramota.

denisov

Post Postao/la denisov » 07 jun 2022, 10:37

FliX je napisao/la:
07 jun 2022, 10:19
denisov je napisao/la:
Steelman je napisao/la:
Jest zaduzio je. Vratio se u kantonalnu ligu kad smo jedva mogli skupit igrace za prve postave. U spicu igro on i onaj Cicak. Tek kasnije se "vojnik" prikljucio..
Ovo nije zbog Aidina, ovo je da se zna sta svakog igraca Celika ceka. Trebaju bjezat glavom bez obzira iz Celika da im se ovo ne desi. Ako ne izglade situaciju a valjda hoce, bila bas bruka i sramota.
Sve je to dobri ali niko nije iznad kluba

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 jun 2022, 10:40

denisov je napisao/la:
07 jun 2022, 10:37
FliX je napisao/la:
07 jun 2022, 10:19
denisov je napisao/la:

Sve je to dobri ali niko nije iznad kluba
To treba neko Duvnjaku objasnit.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 07 jun 2022, 12:08

denisov je napisao/la:
osim sto je igrao u najnizoj ligi i hvala mu. Ali toliko pricat o zaslugama kao da je Mesi nije mi jasno.
Nije to "osim" nego jako bitna stvar. Ko ce drugi takve stvari cijeniti ako necemo mi, navijaci i simpatizeri! Momak nije Messi, ali je izgradjeno igracko ime u nasoj ligi, imao solidnu karijeru u inostranstvu i nije morao, a pristao je igrati u najnizoj ligi kad je bilo najpotrebnije, te na taj nacin dao doprinos u dizanju kluba iz ponora. Uzmi u obzir da mu je u izgradnji karijere ucestvovao i onaj nama vrlo poznati kvazimenadzer koji je konstantno rovario po klubu. Ipak, uprkos i toj sponi, momak je prihvatio da igra najnizu ligu kad je klubu najpotrebnije i zbog tog sigurno zasluzuje postovanje. Ni meni se nije svidio njegov potez prelaska u TC, ali pokazao se kad je najvise trebalo i to spada u njegove zasluge.

Isto tako gledam i na Nurkovica, Salcinovica i Isakovica. Svi ti momci kao izgradjena imena nisu morali igrati, dok je klub u rasulu. Medjutim, pristali su. Salcinovic, pa i Isakovic su imali svojih mana i gresaka, ali treba im odati priznanje sto su odlucili igrati za klub u njegovim najtezim trenucima. To se mora cijeniti. S druge strane sjetimo se jednog Bolica kojeg mnogi smatraju da je legenda kluba, a koji je okretao glavu kad je prolazio pored standa za uclanjenje u klub. Sve ima svoje, a Čelik sigurno mora biti klub koji ce graditi svoju crno-crvenu porodicu na temelju postovanja.

Mahmutovic je zasluzio postovanje, ali isto tako ga to ne amnestira od odgovornosti. Posebno on mora biti primjer tim mladjim igracima. Svaki igrac mora postovati svoje obaveze i biti disciplinovan. I uopste ne sumnjam da je prekrsio disciplinu i da je zasluzio sankcionisanje. Ipak, trener tu nije postupio nimalo takticno. On je odlucio da zadnje prvenstveno kolo izbaci iz rostera takvog igraca sto je javno ponizenje, pa vjerovatno da bi odbranio svoj autoritet. Ipak, nije branio interes kluba, a sto je najbitnije.

Mogao je istrpiti takvog igraca jos to jedno prvenstveno kolo i utakmicu u kupu zarad mira u kuci. Interes kluba podrazumijeva da se oko kluba kreira lijepa prica, jer samo ona moze napraviti prevagu da bude vise publike i sponzora, a on je svojim potezom ucinio da se veze losa konotacija za klub. Umjesto da se govori o svemu dobrom sto je ucinjeno na kraju prvenstva, on je ucinio netakticnim potezom da neki ljudi i koji podrzavaju lijepu pricu postanu skepticni. Ionako je slaba podrska, pa valjda treba jos pogurati u tom smjeru. Nekad treba ukljuciti mozak. Kad napravis odlican niz pobjeda sto je za pohvalu onda ne ide to degradirati necim sto se sigurno moglo izvesti drugacije i sto ne bi cinilo stetu klubu.

Mogao je fino porazgovarati s njim i reci mu ako ne promijeni svoj pristup nece biti u planovima za sljedecu sezonu. Klub bi mu svakako ponudio oprostajnu utakmicu ako se zeli oprostiti od igranja fudbala. U suprotnom, ako se ponovi nedisciplina, moze traziti novi klub i gotova prica. U tom slucaju vise nista ne bi bilo do trenera. Na taj nacin brani svoj autoritet, ali i ne pravi cirkus u zadnjem kolu sto je svakako u interesu kluba da se ne kvari lijepa atmosfera oko kluba. Ko radi, taj i grijesi i ok. Ipak, ne treba ocekivati od navijaca i simpatizera da zmire na takve stvari. Uvijek treba reagovati, hvaliti sto je dobro, kritikovati sto je lose. Sigurno je da se ovakve stvari znaju desiti, ali bitno je nositi se s njima u interesu kluba.

Nadam se da ce tako biti i ovaj put. Volio bih vidjeti da se Mahmutovic oprosti od crno-crvenog dresa onako kako dolikuje klubu i igracu koji ga je podrzao u njegovim najtezim trenucima. Veoma bitno je da se disciplina koju klub trazi postuje, da se odnosi zasnivaju na postovanju. Ipak, u nasoj specificnoj situaciji nakon svega red je to izgladiti, pa iako je i pogrijesio, a ne samo ga sutnuti u guzicu, jer to u ovakvim okolnostima sigurno ne bi bila odlika kluba kakvog zelimo izgraditi. Čelik mora uvijek pokazati svoju velicinu!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 07 jun 2022, 12:12

Povodom neargumentiranih i nesportskih izjava našeg igrača Aidina Mahmutovića želim se izjasniti.

A.M. je zasigurno veliki igrač, majstor fudbala, bivši saigrač sa kojim sam uvijek imao prijateljski odnos, dokazan u Čeliku i van naše zemlje. Žao mi je ako je izostanak iz postave u posljednjoj prvenstvenoj utakmici (ali ne i u njegovoj karijeri jer mu je bilo nuđeno da se oprosti na prijateljskoj utakmici 25.6. povodom rođendana Čelika i da nastavi rad u Omladinskom pogonu, na šta je odgovorio da planira vjerovatno još jednu sezonu odigrati) doživio na pogrešan način, posebno što se prije utakmice na neprimjeren način javno izjasnio, a nije niti mene kao trenera, niti ikoga u Klubu kontaktirao da čuje razloge i objašnjenje.

Iako smatram da sve probleme i nesporazume u ekipi uvijek trebamo rješavati unutar Kluba i u svlačionici, zbog javnosti i naših vjernih navijača želim kazati slijedeće:

1. A.M. nije došao niti opravdao taj nedolazak na posljednji trening pred utakmicu, iako je to obavezna praksa i kod nas i u svakom klubu. Isti se nije javio čak ni telefonski da Stručni štab obavijesti da li je uopšte dostupan i spreman za ovu utakmicu.

2. U ovoj polusezoni je, istina tada najavljeno, odsustvovao sedmicu dana u Turskoj i nekoliko dana u Češkoj. Za ove izostanke smo imali razumijevanje, ali ne i za nedisciplinu i nekorektan odnos kada je nakon ovih putovanja izričito tražio da igra dan poslije povratka, bez ijednog odrađenog treninga. Vrhunac nesportskog odnosa prema dresu NK ČELIK i prema meni je bila ljutita reakcija i samovoljno napuštanje terena i stadiona 20-ak minuta prije kraja utakmice protiv FK Kolina nakon što je vidio da neće ulaziti u igru.

3. Osim ovih i ranije je bilo nekih neprijatnih situacija i nesporazuma, kao npr. da mi je prije 20-ak dana pred jednu utakmicu i drugim igračima rekao da će kad on bude htio obući dres i igrati koliko on hoće, ali i nakon toga uvijek sam s njim sve rješavao otvorenim razgovorom uvažavajući dotadašnji rejting i lojalnost ovog igrača prema našem Klubu...

Također, naglašavam da je NK Čelik iznad svakog od naših igrača i trenera, i da niko nema pravo da nedisciplinom, neutemeljenim izjavama i nesportskim ponašanjem ugrožava časno ime, ugled i grb Kluba.

Svi mi u ekipi Čelika moramo biti spremni da se pridržavamo reda i poretka našeg Kluba, da poštujemo sportski kodeks, i da samo svojim radom i zalaganjem na treninzima i utakmicama, te svojim profesionalizmom opravdavamo ukazano nam povjerenje od onih koji vode naš Klub i onih koji ga neizmjerno vole i podržavaju.

Odgovornost prema Klubu znači da probleme i nesporazume kojih ima u svakom kolektivu, možemo i moramo rješavati unutar kolektiva, među 4 zida, otvoreno i pošteno - a ne preko facebook objava i medija.

Zahvaljujem na razumijevanju i podršci crno-crvenoj armiji navijača zbog kojih svi naši napori i naše pobjede imaju puni smisao.

Jer ti se zoveš ČELIK Zenica... ⚫⚽️🔴

Duvnjak na fb

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.