UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)
Ono jučer je bilo mučno za gledati, vjerovatno jedna od najgorih takmičarskih utakmica reprezentacije koju sam gledao, a nije da ih nije bilo loših.
Mi za 90 minuta nismo odigrali pet smislenih akcija, nevjerovatno je kako smo loše stajali na terenu. Nema ni želje, ni žara, ni trke, pogotovo kod ovih 'boljih' igrača poput Krunića, Pjanića i Džeke.
Ja bih Menalu i Hotiću protiv Rumuna dao šansu od prve minute.
Mi za 90 minuta nismo odigrali pet smislenih akcija, nevjerovatno je kako smo loše stajali na terenu. Nema ni želje, ni žara, ni trke, pogotovo kod ovih 'boljih' igrača poput Krunića, Pjanića i Džeke.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Tako ce i biti na kraju.Raonffa je napisao/la: ↑05 jun 2022, 11:59Ono jučer je bilo mučno za gledati, vjerovatno jedna od najgorih takmičarskih utakmica reprezentacije koju sam gledao, a nije da ih nije bilo loših.
Hotic Prevljak Menalo
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
Uopsteno, sve utakmice lige nacije su na pola gasa, izgleda nikom se ne igra
Je li upratio tko onu situaciju kod naseg gola, da li je gdje objavljen VAR, kako se Stevanovic uspio izvuci na pas Dzeke?
Je li upratio tko onu situaciju kod naseg gola, da li je gdje objavljen VAR, kako se Stevanovic uspio izvuci na pas Dzeke?
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
@igrajlopte 🐦
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Hotić treba startat, vezni red Cimirot Hotić Krunić.Raonffa je napisao/la: ↑05 jun 2022, 11:59Ono jučer je bilo mučno za gledati, vjerovatno jedna od najgorih takmičarskih utakmica reprezentacije koju sam gledao, a nije da ih nije bilo loših.
Menalo nije za startera, on je tu da uđe zadnjih 15-20 minuta i to odlicno radi.
Vasilj
Dedić Anel Dennis Kolasinac
Cimirot Krunić Hotić
Stevanović Džeko Demirović
Prve izmjene Gojak i Menalo
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- JohnCleese
- Kontakt:
Kad izvedes cetiri veznjaka slicnih karakteristika i ne mozes nista vise ocekivati od krklljanca kakav smo gledali.
S obzirom da nam je Dzeko i dalje glavna uzdanica, a navikao je da igra u paru onda treba forsirati sisteme sa dva napadača. 3-5-2 ili 4-4-2.
Bit ćemo bar malo napadački potentniji, a usput bi trebali prikriti nedostatak talenta i kreacije na poziciji ofanzivnog veznog.
S obzirom da nam je Dzeko i dalje glavna uzdanica, a navikao je da igra u paru onda treba forsirati sisteme sa dva napadača. 3-5-2 ili 4-4-2.
Bit ćemo bar malo napadački potentniji, a usput bi trebali prikriti nedostatak talenta i kreacije na poziciji ofanzivnog veznog.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Nesto ovakoJohnCleese je napisao/la: ↑05 jun 2022, 14:10Kad izvedes cetiri veznjaka slicnih karakteristika i ne mozes nista vise ocekivati od krklljanca kakav smo gledali.
Sehic
Gazibegovic Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Stevanovic Pjanic Krunic Menalo
Dzeko Demirovic
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
Kod Prevljakovog gola čak 7 naših reprezentativaca je bilo u 16-ercu protivnika, 5 u petercu, jos 2 na ivici 16-erca...a ne pricamo o korneru.
Dakle, čak 9 naših reprezentativaca je bilo u završnici napada u i tik oko 16 kod postizanja gola.
Samo Ahmedhodzica nema u kadru.
Nekada se mora rizikovati.
A tamo gdje je Prevljak primio loptu i zabio, naših je 4 bilo u 2,3 metra haman.
Dakle, čak 9 naših reprezentativaca je bilo u završnici napada u i tik oko 16 kod postizanja gola.
A tamo gdje je Prevljak primio loptu i zabio, naših je 4 bilo u 2,3 metra haman.

-
- Kontakt:
A kako i gdje bi ovo moglo funkcionisati? Ima li ikoga da igra sa dva centralna vezna i dva krila, pogotovo još ako su vezni mehki kao Pjanić i Krunić?CYN3 je napisao/la: ↑05 jun 2022, 14:12Nesto ovakoJohnCleese je napisao/la: ↑05 jun 2022, 14:10Kad izvedes cetiri veznjaka slicnih karakteristika i ne mozes nista vise ocekivati od krklljanca kakav smo gledali.
Sehic
Dzeko Demirovic
4-4-2 kad se igra, igra se sa četiri veznjaka gdje dvojica možda izlaze i na te vanjske pozicije, ali primarno rade u sredini. Klasična flat 4-4-2 je izumrla sa izumiranjem klasičnog engleskog fudbala.
Zadnji put smo igrali u ovoj formaciji protiv Irskeizdzezveubrazil je napisao/la: ↑05 jun 2022, 14:22A kako i gdje bi ovo moglo funkcionisati? Ima li ikoga da igra sa dva centralna vezna i dva krila, pogotovo još ako su vezni mehki kao Pjanić i Krunić?CYN3 je napisao/la: ↑05 jun 2022, 14:12Nesto ovakoJohnCleese je napisao/la: ↑05 jun 2022, 14:10Kad izvedes cetiri veznjaka slicnih karakteristika i ne mozes nista vise ocekivati od krklljanca kakav smo gledali.
Sehic
Dzeko Demirovic
4-4-2 kad se igra, igra se sa četiri veznjaka gdje dvojica možda izlaze i na te vanjske pozicije, ali primarno rade u sredini. Klasična flat 4-4-2 je izumrla sa izumiranjem klasičnog engleskog fudbala.
Sehic
Ahmedhodzic Hadzikadunic Sanicanin
Stevanovic Pjanic Hadziahmetovic Kolasinac
Hotic (Gojak, Krunic)
Dzeko Demirovic
Ili 3 4 2 1
Sehic
Ahmedhodzic Hadzikadunic Sanicanin
Stevanovic Pjanic Hadziahmetovic Kolasinac
Hotic Gojak
Dzeko
+1JohnCleese je napisao/la: ↑05 jun 2022, 14:10Kad izvedes cetiri veznjaka slicnih karakteristika i ne mozes nista vise ocekivati od krklljanca kakav smo gledali.
Definitivno smo vidjeli da Džeko ne može sam. Ne zato što je loš, nego prosto lakše ga je čuvati tako.
3-5-2 je formacija koja nama trenutno najbolje odgovara bez da improviziramo previše. Najbolju utakmicu pod vodstvom Peteva smo baš odigrali u tom sistemu protiv Francuske (1:1).
Također mi nemamo luksus da počinjemo bez Pjanića. Pa svako zna da kada u veznom zatvoriš njega da si uradio više od pola posla. Problem je što su ostali previše statični. Tako je kad izađeš sa više igrača istog tipa.
@igrajlopte 🐦
Al' sa kojim žarom oni proslavljaju ovaj pogodak, ovo je meni poput SF filma, igraš tako mlitavo i slabo na terenu, pogotke proslavljaš presrčano, u izjavama najavljuješ borbu i pobjede, sipaš komplimente na račun selektora, a u realnosti sve je to tanko...hurem je napisao/la: ↑05 jun 2022, 14:13Kod Prevljakovog gola čak 7 naših reprezentativaca je bilo u 16-ercu protivnika, 5 u petercu, jos 2 na ivici 16-erca...a ne pricamo o korneru.
Ja više ne znam da li oni imaju mentalnu i psihičku blokadu, jesu li jednostavno nekvalitetni (a nisu u odnosu na neke protivnike sigurno), pojma više nemam.
Naša reprezentacija je uvijek bila enigma, ali ovo pod Petevom je nešto najčudnije što sam vidio, tolika količina nesrazmjera u priči sa onim što gledamo na terenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Udarili su lutriji, eto zašto su slavili. Nevjerovatna sreća da ovom Prevljaku ovako padne lopta još uzima dodir prije šuta.
Nije ovo ni do Lige Nacija i termin, ne možeš u ekipi imati 2 igrača koja profesionalno igraju dok su ostali mislima negdje ko zna gdje.
Treba ovu skupinu igrača dobro naružiti.
Nije ovo ni do Lige Nacija i termin, ne možeš u ekipi imati 2 igrača koja profesionalno igraju dok su ostali mislima negdje ko zna gdje.
Treba ovu skupinu igrača dobro naružiti.
⚜️~⚜️~⚜️

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Zar jer vazno ko je kriv
Constantly this Bosnia-Herzegovina.
This is probably what the entire Finnish football family thought when the Nations League groups were drawn. On the other hand, this somewhat dysfunctional Bosnian national team suits Finland really well.
On paper, Bosnia-Herzegovina has a pretty decent national team. The merits and club addresses trump Finland every day of the week, but on the pitch Finland – once again – sat together clearly better.
https://california18.com/pukkis-new-goa ... 978232022/

Constantly this Bosnia-Herzegovina.
This is probably what the entire Finnish football family thought when the Nations League groups were drawn. On the other hand, this somewhat dysfunctional Bosnian national team suits Finland really well.
On paper, Bosnia-Herzegovina has a pretty decent national team. The merits and club addresses trump Finland every day of the week, but on the pitch Finland – once again – sat together clearly better.
https://california18.com/pukkis-new-goa ... 978232022/
- Goalgetter
- Kontakt:
Rade Krunic - 28 utakmica u Seriji A
0 - golova
1 - asistencija
Ja ne pamtim bezopasnijeg igraca za gol protivnika, ali u nas ti igra rame uz rame s Dzekom ili iza Dzeke u napadu, nevidjeno. Rade je podbacio u svakoj utakmici u kojoj je igrao u zadnje godinu-dvije. Meni se zadnji put svidio protiv Poljske u gostima dok nije Anel dobio crveni i tad je tekma svakako bila upropastena.
Zasto jednostavno ne prestanu gomilati Prcica, Pjanica i Hadziahmetovica na sredini i proba jednom Krunica u toj ulozi? Ne vidim drugacijeg nacina vise da Rade spasi svoju ulogu startera u repci jer je odavno vise nije zasluzio.
0 - golova
1 - asistencija
Ja ne pamtim bezopasnijeg igraca za gol protivnika, ali u nas ti igra rame uz rame s Dzekom ili iza Dzeke u napadu, nevidjeno. Rade je podbacio u svakoj utakmici u kojoj je igrao u zadnje godinu-dvije. Meni se zadnji put svidio protiv Poljske u gostima dok nije Anel dobio crveni i tad je tekma svakako bila upropastena.
Zasto jednostavno ne prestanu gomilati Prcica, Pjanica i Hadziahmetovica na sredini i proba jednom Krunica u toj ulozi? Ne vidim drugacijeg nacina vise da Rade spasi svoju ulogu startera u repci jer je odavno vise nije zasluzio.
Rade je igrac koji ce trcati , raditi na terenu i dodati loptu prvom do sebe i to je to. U Milanu ima kome dodati u repki nema.Goalgetter je napisao/la: ↑05 jun 2022, 16:52Rade Krunic - 28 utakmica u Seriji A
0 - golova
1 - asistencija
Btw njega ne treba kriviti. Pjanic bi trebao da diriguje veznim redom , a ne Krunic.
- akisarajevo92
- Kontakt:
da smo bar prosli put ispali u Ligu C, sad bi vec mogli ispasti u Ligu D i tako povecati sebi sanse za plasman na velika takmicenja kao sto rade Makedonci 

Don't believe the hype.