Edin Džeko

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ASD
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la ASD » 29 maj 2022, 18:56

aqarius je napisao/la:
29 maj 2022, 17:10
ASD je napisao/la:
28 maj 2022, 16:22
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 maj 2022, 15:29
Nemaš ga ni s kim zamijeniti. Osim ako želiš Kodrado-a ili Prevljakadabru.
Možeš ga zamijeniti sistemom. Gdje neće niko biti iznad repke, a da plodove vidiš ne danas već nakon par godina.
On, Pjanić i Šehić se trebaju oprostiti. Prepustiti mjesta mlađima.

Mislim.
Nema od ovog ništa. Pogotovo je nerealno očekivati da se Pjanić oprosti sad kad je klupadžija. :D
Da vidiš plodove nakon PAR GODINA..jarane..jel čuješ sam sebe ,nakon par godina..pa za par godina pitaj boga ko će biti i od ovih sadašnjih mladih tzv. nosilaca igre..kakvih bolan par godina..ko živ ko mrtav ...drži ih dok god su bolji od ovih koji dolaze,a jesu..ili ih odma nogom u d u p e..i ganjaj se sa Maltom,Kiprom...jesam ja za podmlađivanje ali brate pa svi naši od 30-35 godina su dva levela od ovih u najboljim godinama
Nisam ni rekao da će ti rezultati biti s ovim koji su sada tu.
Ali sistem se postaviti mora. I on ne ide preko noći, pogotovo ne nakon javašluka.

Alternativa je i dalje ići u utakmicu da protivnike sameljemo individualnim superkvalitetom.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 maj 2022, 23:58

hurem je napisao/la:
29 maj 2022, 14:11
Mislim da se poprilično pretjeruje u vezi s Edinom.
Bez obzira sto je starohan on je i dalje nas najbolji igrač. Bit ce i dogodine u kvalifikacijama, a vjerovatno i na EP (ako Bog da na EP) ali to je vec nas problem sto se ne naziru bolji.

1. Pepe ima 39 godina (prvi mi je naumpao) i prvotimac je Portugala koji je nekih 20x kvalitetniji od naše reprezentacije. A eto kao Dzeko (36) se treba oprostiti. Kome to da ustupi mjesto?!

2. Ibisevic je nedavno pričao kako je važno da iskusniji igrači budu dio reprezentacije i svoje znanje prenose na mlade. Edin još uvijek zaslužuje mjesto startera. Kada dodje vrijeme da neke utakmice počne s klupe, tada ćemo o tome razglabati. To vrijeme još uvijek nije došlo a i ne nazire se.
On ima znanje i ima sta prenijeti na mladje saigrace...samo treba sebi u glavu utuviti da se napokon malo vise kapitenskije treba ponašati i na terenu i izvan terena.

4. Mi bez Pjanica možemo ali bez Dzeke ništa ne možemo. To se pokazalo u kamaru utakmica. Ne zanimaju me izolovani slučajevi gdje smo na "prepad" pobijedili. S Edinom bar ozbiljnije na terenu izgledamo.

...itd.
Kao prvo, ja poštujem sve što je Džeko uradio za našu reprezentaciji, kao i koliko je ispromovisao našu državu. To je aksiom i o tome nećemo diskutovati.

Ali, da li ga je baš toliko teško zamijeniti?!
Napadači tj. napadač Srbije je u istom ovom periodu kojeg sam naveo postigao haman pa više nego duplo golova od Edina. Arnautović isto tako. Nećemo za primjere uzimati napadače većih reprezentacija.

To je ono što napadači treba da rade, daju golove. Što dovodi do ovog boldiranog. Naravno da su oba igrača važna za našu reprezentaciju. Mi i imamo samo dva iznadprosječna igrača i važna su nam oba, ali ja mislim da je Pjanić, koji je u OK formi, puno važniji od Džeke. Zašto? Pa jednostavno je.
Ako mi ne možemo lopte nekako preseliti iz odbrane do faze napada, može gore biti Džeko iz najboljih dana ali džaba. On nije napadač koji će sam sebi iskreirati šansu niti je to njegov posao. Znači, nema efikasnog prenošenja lopte i izlaska iz protivničkog presinga, nema šansi nema golova. Džeko može biti 100% koncentrisan, džaba je.
Inače, kad se Džeko vraća po loptu ili u fazu odbrane neko ili fasuje crveni (Ahmedhodžić protiv Poljske) ili napravi nepotreban faul za izjednačenje (protiv Kazahstana).
Zato je važno da Petev skonta kako želi da gradi igru.

Druga važna važna stvar kod ovog boldiranog je stvar logike.
Nije to nikakav izolirani slučaj. To se u logici zove dokaz kontraprimjerom, a u matematici je tehnika dokazivanja.
Običan primjer: ako se želi provjeriti da li vrijedi x*x<1+2x, čim nađeš slučaj u kojem ne vrijedi (npr. ne vrijedi za 10), tvrdnja nije tačna i tu se priča završava.

Tvrdnja da mi bez Džeke ne možemo po istoj ovoj logici nije tačna, čim imaš dokaz da možemo. Možda bi, da se drugačije formuliše, imalo više smisla.

Opet, naravno da svi želimo Džeku koji će biti efikasan. A o tome kakav je lider i šta može ili šta uči mlađe igrače ne bih. :kafa:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 30 maj 2022, 00:07

puko i haso:-)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 maj 2022, 00:13

Kasno je sad za tipkanje.
Bez Pjanica smo odigrali neke od naših najboljih utakmica u zadnje vrijeme: U Italiji, Kazahstanu, Ukrajini...jedna od najboljih naših utakmica opcenito, protiv Grcke 3:1 je bila bez Pjanica.
Ne možeš nabrojati takve utakmice koje smo odigrali bez Dzeke. Ne protiv jačih reprezentacija.
Više puta se pokazalo da bez Dzeke ne možemo a da bez Pjanica nekako i možemo. Iako je bolje kada su obojica tu, u dobroj formi, izdanju.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 30 maj 2022, 00:20

Tanak je mahalaš, kad se sve sabere i oduzme. Vjerovatno i atmosferu pokvari, profesionalnost se sigurno spusti na najniži nivo.

Jedino pozitivno od njega što je javno branio Peteva. Kako god, neće on sigurno igrati sva 4 meča, tako da ćemo vidjeti moze li Mehin mali ista. ( Da ne bude zabune mislim na Kodru, nadam se da Bešić neće imati preveliku ulogu u ovim mečevima)
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 30 maj 2022, 16:46

Trebao ga je Djuric iskrpit ove 2 -3 sezone dok ne iskoci neko od mladjih za napadacku opciju jer ipak Djuric igra vec dugo u Italiji u moze se zagradit zadrzat loptu dok se nemo prikljuci napadu mislim da je velika greska Peteva sto je ispistio takvog igraca kad je vec vidio da ni Prevljak ni Demirovic ne mogu meda laznut..

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 30 maj 2022, 17:34

hurem je napisao/la:
30 maj 2022, 00:13
Kasno je sad za tipkanje.
Bez Pjanica smo odigrali neke od naših najboljih utakmica u zadnje vrijeme: U Italiji, Kazahstanu, Ukrajini...jedna od najboljih naših utakmica opcenito, protiv Grcke 3:1 je bila bez Pjanica.
Ne možeš nabrojati takve utakmice koje smo odigrali bez Dzeke. Ne protiv jačih reprezentacija.
Više puta se pokazalo da bez Dzeke ne možemo a da bez Pjanica nekako i možemo. Iako je bolje kada su obojica tu, u dobroj formi, izdanju.
Ja mislim da se mi ne razumijemo baš najbolje. :D

Meni je bezvezno napisati "Mi možemo bez nekoga, a bez nekoga drugog ne". Vrijeme je pokazalo da možemo bez svakoga, pitanje je samo kako.

Koliko je Pjanić važan ,ili bolje rečeno taj profil igrača, vidjeli smo protiv Gruzije kada su radili visok presing veci dio vremena. Nismo mogli skoro ništa prema naprijed.
Kazahstana se ne sjećam toliko, ne znam kako su igrali protiv nas, ali se sjećam da je Stevanović bljesnuo.
Svako ko nam izađe raditi visoki presing će nam napraviti probleme, pa i Gruzija. Mi nemamo kvalitetno rješenje za to i veći dio vremena se oslanjamo na Pjanića, sto i treba on da radi. Zato kažem da nam treba sistem kako cemo graditi igru.

Protiv Grčke (3:1) u veznom redu za ono što sam već opisao si imao Medunjanina i Misimovića.

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 02 jun 2022, 01:30

Vrijeme je za penziju, makar u reprezentativnom dresu. Volim Edina, ali ne dobijamo mi mnogo ako ćemo se i dalje oslanjati na igrača u kasnim tridesetim godinama.
bošnjanin

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 jun 2022, 05:43

vedranbadjun je napisao/la:
02 jun 2022, 01:30
Vrijeme je za penziju, makar u reprezentativnom dresu. Volim Edina, ali ne dobijamo mi mnogo ako ćemo se i dalje oslanjati na igrača u kasnim tridesetim godinama.
Opet ću ponoviti, to su gluposti.
Bitno je da se Portugalci oslanjaju na Pepea koji ima 39 godina, na Fontea koji će ove godine takodjer napuniti 39 godina, na Ronalda 37 godina, na Moutinha koji će ove godine napuniti 36...ljudi koji imaju 20x veći bazen kvalitetnih igraca.
A eto kod nas ne moze Edin s 36 i to dok igra na visokom nivou (Serija A + LP) i dok je još uvijek nas najbolji igrač.
A da ne govorim o dr.razlozima zašto bi trebao igrati...tačnije spominjao sam ih vec ranije nekad, pa da se ne ponavljam.

gigun

Post Postao/la gigun » 02 jun 2022, 09:00

Sve te penzionere što si nabrojao su klasa više za kloca, :bih:

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 04 jun 2022, 19:23

Moj Dzeko koga ti cjelo vrijeme braniš redi svog interesa...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 jun 2022, 19:34

Vrijeme je da se oprostiš
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 04 jun 2022, 19:38

Neka te još da daješ alibi treneru.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 jun 2022, 19:44

Najgora utakmica ikada, e moj Dzeko...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 04 jun 2022, 19:52

Penzija. Sve gori i gori u nacionalnom dresu, iz utakmice u utakmicu bez promjena. Oprosti se na vrijeme.
bošnjanin

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 04 jun 2022, 19:58

Strasna asistencija. :salut:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 04 jun 2022, 20:29

Ova utakmica je pokazala da Džeko ne može igrati sam u napadu!!! Bez obzira koliko jak protivnik bio.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 04 jun 2022, 20:44

h1a2s3o4 je napisao/la:
04 jun 2022, 20:29
Ova utakmica je pokazala da Džeko ne može igrati sam u napadu!!! Bez obzira koliko jak protivnik bio.
+1

Prevljak (Bilbijia)-Dzeko

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 05 jun 2022, 04:52

Kakva asistencija. Iz koljena.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 05 jun 2022, 11:37

Asistencija je ok, ali generalno on za ekipu jako malo radi i premalo se kreće. Mora se nekako tražiti alternativa, pa u prvom poluvremenu smo x puta izlazili u visoki presing u kojem on nije učestvovao.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, Google Adsense [Bot], MostarNeretva, Zra i 41 gost.