BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 06 feb 2011, 16:49

Najvise me nerviraju engleski bekovi (Dzonson, Kol, Ricards, Bridz,..) i njihovo karakteristicno povlacenje unazad kada krilni igrac ide na njih :twisted:
Đe me nađe. :mrgreen: Odmah mi na pamet pade onaj Alokabi, koji je sinoć po sata ček'o da Nani odluči kojom nogom da zabije gol. :lol:
A ja urlam, 'nedaj mu majmune da primi loptu, zalijepi se za njega, uleti mu klizeci, nemoj cekati da on napravi prvi korak,...' :mrgreen: :twisted:
:lol: :lol:
Volio bih ga vidjeti protiv Nanija, da ovi 'moji' konacno shvate da digic nema pojma :mrgreen: .
Ko'lko ja to svom ćaći , inače okrijelom Crvendaću, trubim. :lol: Dobar je Nani, ali ne toliko koliko se čini. SAF je njega naučio kako da koristi svoje kvalitete maksimalno efikasno. Protiv agresivnih bekova, on nema šta tražiti. Tehnika u mjestu mu nije naročita. Samo ga stisni i et' belaja. :lol:
Po onome sto si napis'o za Sahina, sticem utisak da je on prvenstveno timski igrac. Po tvome, on je dobar jedino kada se 'stopi' sa kolektivom.
On je idealan za naš sistem igre. Ima potpunu slobodu u igri, šef je na terenu i to je ono što mu godi. Jednostavno, Klopp je napravio od njeg' ono što on u stvari i ye. 8-)
Da si Klop, a ja Fergi, da li bi prist'o na sljedecu razmjenu,... Ja tebi Nanija, Berbatova i Andersona (gratis Hernadez i Smeling), a ti meni Humelsa, Gecea i Kagavu ( :mrgreen: )!??
:lol: :lol: :lol:

Ja ne znam kako bi Nani s onom količinom sebičnosti meni paso. :mrgreen: Berba je car, ingeniozan je lik. Veliki je yebivjetar i neradnik, ali milina ga je gledati u akciji. :lol: Anderson je strašan igrač u oba pravca, mada bi morao malo poraditi na jednostavnosti u igri. Uz to sebičan je, kao i većina Južnjaka. On može postati igrač svjetske klase bez većih problema. Grašak je dosta čudan igrač, ne znam kako bi ga opis'o. fenomenalno se ubacuje u prostor, mada bi morao malo na realizaciji poraditi. Smalling je premalo tekmi odigrao da donesem neki sud o njemu.

Ma kaka zamjena bre. :lol: :mrgreen: Nedam Gotzea!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 feb 2011, 22:17

Hare_BvB je napisao/la:Đe me nađe. :mrgreen: Odmah mi na pamet pade onaj Alokabi, koji je sinoć po sata ček'o da Nani odluči kojom nogom da zabije gol. :lol:
A meni je prva asocijacija Esli Kol i SP u Japan&JK kada su ispali od Brazila :twisted: . Vozi Ronaldinjo (polako) loptu po krilu, a Kol se polako vraca unazad :twisted: . Ronaldinjo napravi jedan trzaj tijelom, a Kol pade na guzicu (jer se krece neprirodno) :twisted: . Ja se derem, vristim, 'napadni ga, baci mu se pod noge,..', a on ko retardiran ide unazad, kao da ga poziva da mu slomi kicmu :twisted: . Uh jesam se izjeo na toj tekmi, cir kada nisam dobio.

**** ih onaj ko ih je naucio da tako igraju odbranu :twisted: .
Ja ne znam kako bi Nani s onom količinom sebičnosti meni paso. :mrgreen: Berba je car, ingeniozan je lik. Veliki je yebivjetar i neradnik, ali milina ga je gledati u akciji. :lol: Anderson je strašan igrač u oba pravca, mada bi morao malo poraditi na jednostavnosti u igri. Uz to sebičan je, kao i većina Južnjaka. On može postati igrač svjetske klase bez većih problema. Grašak je dosta čudan igrač, ne znam kako bi ga opis'o. fenomenalno se ubacuje u prostor, mada bi morao malo na realizaciji poraditi. Smalling je premalo tekmi odigrao da donesem neki sud o njemu.

Ma kaka zamjena bre. :lol: :mrgreen: Nedam Gotzea!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Nani bi gazio u Njemackoj, bio bi duplo bolji nego u EPL. Siguran sam da bi bio dosta bolji u svakoj drugoj ligi. Engleski stil igre se jaaakoooo razlikuje od svake druge lige, agresivnost, tempo i brzina su na neuporedivo vecoj razini. Takav nacin igre nikako ne odgovara 'juznjacima' koji u sebi nemaju ugradjenu agresivnost. Ronaldo je bio izuzetno agresivan, pa je zato i uspjeo. Da je kojim slucajem Ronaldinjo pres'o u MU (a mog'o je, vrlo lako), prilicno sam siguran da ne bi post'o ni blizu dobar igrac kao sto je post'o u Barsi. Isto vazi za Andersona. Momak je u Portu igr'o fascinantno, ali se u EPL nije nikako snas'o, jer eng stil igre ne odgovara njegovom stilu igre. Uz to, momak je klasicni OFANZIVAC (kao Kagava), a Fergi ga koristi kao centralnog veznog. Volio bih da ode u BL ili Primeru, jer sam siguran da bi post'o mnogo bolji igrac nego sto je sada u MU. Mislim da je krajnje vrijeme da ode, jer ako ne bljesne za godinu/dvi, nece nikada. Berbatov ima prefinjenu tehniku (mozda najbolji prijem lopte), al' je dosta izgubio na eksplozivnosti, pa je post'o opasan muljator,.. Nema sumnje da je virtouz sa loptom, da zna postici gol, ali dzaba ti sve kada si spor i imas slabe reflekse. Sada je nabild'o samopouzdanje, ubija manje klubove, ali tesko prolazi na gostovanjima, kada MU napada sa znatno manje igraca. Al' dobro, makar vise ne prebacujem na ttx kada je kod njega lopta,.. Prosle godine sam opusteno gled'o rezultate kada je kod njega lopta, jer sam znao da ce je malo promuljati i da nista nece napraviti :mrgreen: . Proradio Berba, post'o zajebat :mrgreen: . Ta dvojica su gratis, poklonu se ne gleda u zube :mrgreen: .

Mozda bi Dortmund i bio jaci sa njima trojicom, mozda bi ostvarivali bolje rezultate, ali bi igra postala znatno sporija i dosadnija :mrgreen: . Iako se sada ne moze reci da je Dortmundova trojka bolja od Mancine (jedna kvalitetna polusezona nije pouzdano mjerilo), vjerujem da ce za godinu/dvi svakako biti bolji. Kod Kagave ostavljam prostor da grjesim, al' za Gecea i Humelsa sam prilicno siguran da ce biti igraci ekstra klase, sto Nani, Berbatov i Anderson sigurno nisu (jer ne igraju ligu koja im odgovara).

Sta je sa Kagavom? Koliko je ozbiljna njegova povreda? Valjda ga to nece psihicki ubiti :cry: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 feb 2011, 12:15

@Valencia

Kagawa je izgubljen do kraja sezone. Slomio je neku košćicu u stopalu. :( Slična povreda koju je Rooney imao prije par sezona. Vratiće se Suši na jesen, još bolji akBda. :mrgreen:

Ma pristao bih ja na ovaj trade ako bi bio vođen racionalnošću, ali srce neda. :lol:

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 07 feb 2011, 12:23

e moji milioneri :D dizete ovoliko Gotze-a a Kagawa vam je VRH...igracina ce biti, steta sto se povrijedio...vidjet cemo vas sad bez njega ;)
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 feb 2011, 12:35

DaRtAnJaN je napisao/la:e moji milioneri :D dizete ovoliko Gotze-a a Kagawa vam je VRH...igracina ce biti, steta sto se povrijedio...vidjet cemo vas sad bez njega ;)
Evo već 4 tekme bez njega i 8 bodova, što je najviše od svih ekipa u drugom dijelu sezone. Možda bi imali 12 da je on tu, jer on rijetko maši zicere, a mi smo ih 10-ak zapucali u mečevima sa Stuttgartom i Schalkeom. :roll:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 feb 2011, 14:47

Pored Kagawe sigurno je Gotze najbolji igrac Dortmunda,dobro dobri su svi,al' ova dvojca su svjetski vrh.Dobro je da se Kagawa ozlijedio,da nije neko drugi(kad se vec neko mora)buduci da za neke pozicije Dortmund nema zamjene,npr Hummels i Subotic ili nedaj boze Shahin,tad bi bila kriza,a ovako se moze skrpit,nekako prvih 11 :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 feb 2011, 23:35

Ne mogu da vjerujem kako se ko javi da nesto napise za Gotze-a i Kagawu Hummy-a ... i tako dalje a da se ne spominje Nuri Sahin ( MOZAK ) , svi ovi prethodno nabrojani su zaista klasa ali Sahin je fenomenalan! Mozda ja grijesim ali.....
Ja se svaki puta sledim kad on ostane na travi jer njegova povrada siguran sam da bi nasu igru prvenstveno u ofanzivi srozala na minimum,Gotze jest dobar ali nikako nije igrac koji bi u ovim godinama preuzeo odgovornost na sebe , Kagawa isto tako .... samo Nuri ima liderske sposobnosti !

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 feb 2011, 23:44

HzBvB je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kako se ko javi da nesto napise za Gotze-a i Kagawu Hummy-a ... i tako dalje a da se ne spominje Nuri Sahin ( MOZAK ) , svi ovi prethodno nabrojani su zaista klasa ali Sahin je fenomenalan! Mozda ja grijesim ali.....
Ja se svaki puta sledim kad on ostane na travi jer njegova povrada siguran sam da bi nasu igru prvenstveno u ofanzivi srozala na minimum,Gotze jest dobar ali nikako nije igrac koji bi u ovim godinama preuzeo odgovornost na sebe , Kagawa isto tako .... samo Nuri ima liderske sposobnosti !
Arnelinho je napisao/la:Pored Kagawe sigurno je Gotze najbolji igrac Dortmunda,dobro dobri su svi,al' ova dvojca su svjetski vrh.Dobro je da se Kagawa ozlijedio,da nije neko drugi(kad se vec neko mora)buduci da za neke pozicije Dortmund nema zamjene,npr Hummels i Subotic ili nedaj boze Sahin,tad bi bila kriza,a ovako se moze skrpit,nekako prvih 11 :)
Ocekujem izvinjenje za generaliziranje? :lol:
ps.edit:ja navik'o da Sahina pisem sa "Sh",nekak' mi logicnije da je to "Š" :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 feb 2011, 10:59

Arnelinho je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kako se ko javi da nesto napise za Gotze-a i Kagawu Hummy-a ... i tako dalje a da se ne spominje Nuri Sahin ( MOZAK ) , svi ovi prethodno nabrojani su zaista klasa ali Sahin je fenomenalan! Mozda ja grijesim ali.....
Arnelinho je napisao/la:Pored Kagawe sigurno je Gotze najbolji igrac Dortmunda,dobro dobri su svi,al' ova dvojca su svjetski vrh.Dobro je da se Kagawa ozlijedio,da nije neko drugi(kad se vec neko mora)buduci da za neke pozicije Dortmund nema zamjene,npr Hummels i Subotic ili nedaj boze Sahin,tad bi bila kriza,a ovako se moze skrpit,nekako prvih 11 :)
Ocekujem izvinjenje za generaliziranje? :lol:
ps.edit:ja navik'o da Sahina pisem sa "Sh",nekak' mi logicnije da je to "Š" :D
Ma nisam mislio na tvoj post :) IZVINI ZBOG GENERALIZIRANJA :P ali eto svi nekako guraju u prvi plan Gotze-a i Kagawu mada je po meni Sahin ispred njih u ovom trenutku barem za klasu....
Nekako mi se namece kao logicno rjesenje prodaja Barriosa ako je istina da se moze prodati on za 15-20 mil ( moje misljenje je da je to plafon cijena za njega ).Najveci minus prespor za nas nacin igre, sjetite se samo koliko je puta ove sezone krenuo sam prema golu na nekih 25-30 m do 16m svaki ga je odbrambeni stigao sprijeciti da uputi kvalitetan udarac.Fina stvar je sto Grossonja dobija sansu u repki trebala bi mu dodatno skociti cijena ,pa da i njega kome uvalimo za 10-tak miliona.... :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2011, 11:06

HzBvB je napisao/la:Fina stvar je sto Grossonja dobija sansu u repki trebala bi mu dodatno skociti cijena ,pa da i njega kome uvalimo za 10-tak miliona.... :D
Mislim da bi bili turbo glupi kada bi njega išli prodavati. Takav igrač se jednostavno neprodaje ma kolko god on bio limitiran. Kaj se tiće Gotzea, shvatite da je on švaba te ga zato mediji dižu u nebesa. Još je i Low rekao da je to u ovom trenutku najveći švapski talent. I ja se sa njim slažem i treba ga pohvaliti jer mali razara po kvartu, no isto tako ja se slažem sa onima koji vele da je Sahin mozak ekipe. On je po meni najbitniji igrač BvB-a i mozak ekipe i bez njega BvB gubi puno na kreativnosti. No to je samo moje mišljenje. pfff jako mi je drago pisati o tome kako je BvB pun ŠPEKA. Samo da tako ostane i ubuduće! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 feb 2011, 11:22

anton 1983 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:Fina stvar je sto Grossonja dobija sansu u repki trebala bi mu dodatno skociti cijena ,pa da i njega kome uvalimo za 10-tak miliona.... :D
Mislim da bi bili turbo glupi kada bi njega išli prodavati. Takav igrač se jednostavno neprodaje ma kolko god on bio limitiran. :mrgreen:
Stoji i to sto ti kazes istina da nisu to neke pare a gubis igraca koji stavlja glavu gdje drugi nebi djon.Ali opet kad realno pogledam BvB ako zeli da napravi veci iskorak,na toj poziciji ne moze imati tako ofanzivno limitiranog igraca jer ako se ne varam da niti jednu priliku protiv Schalke-a nismo napravili preko lijeve strane.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2011, 11:31

Al to neznači da bi ga trebali prodavati. I klupa je opcija za njega. Da znam vi bi reusa i to je OK, ali isto tako grossa imati na klupi sigurno nije za odbaciti. I onda još sa Kubom i kagawom. U biti na kraju se postavlja pitanje kakav će kagawa biti kada se vrati jer ako ovak nastavi, BvB za te 3 prednje pozicije već ima 4 dobra igrača s tim da su tu još Zidan i Da Silva kojih bi se možda morali riješiti i dovesti nekog "boljeg". Znači ne prodavati grossa već jednog od ove dvojice ili oboje...Bilo kako bilo, mislim da ćete slijedeće sezone dobiti još jednog klinca u prvih 11, a to je čini mi se igrač sa prezimenom Jung koji udara u drugoj ligi na desnom beku. Možda sam sjebo prezime i zamjenio ga sa onim iz Eintrachta, no znam da je trenutačno jedan od boljih ako ne i najbolji desni bek 2. BUNDESLIGE, a i netreba zaboraviti Leitnera. vidio sam da ste se zainteresirali za šakirija no bojim se da je on za Bvb "preskup". No tek treba vidjeti koliko novaca sada kada Bvb uzme prvenstvo i uđe u LP misli potrošiti. Da li će se taj novac ulagati u ekipu da se daju veliki noFci za transfere ili će se trenutnim zvijezdama povećavati ugovori...Također spominje se i Stocker iz Basela ali nejag baš nepoznam!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 feb 2011, 11:58

A ne vidis ja ipak mislim da klupa nije opcija za njega jer kad neko ulazi sa klupe od njega ocekujes da donese prevagu na terenu ipak on nije sposoban za to....jedino bi se mogao uklopiti s klupe ako bi trebali sacuvati rezultat.
Zidana bi bilo nekorektno prodati poslije ovakve sezone u kojoj nije mnogo igrao i nije uspio da pokaze sta moze...
Da Silva je po meni jedini iole back-up za Sahin-a ( pas, lucidnost i pregled igre njegove su vrline) samo ne znam kakav je Fulhner ( jel se tak zove nisam siguran ) on mi nit smrdi nit mirise !
Julian Koch --najvjerovatnije si na njega mislio...

A tek Marco Reus ,kako bi to bilo dobro 8-)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2011, 12:07

A ja mislim da opet igrač sa klupe nemora biti takav o kakvom ti pričaš. gross ipak zrači jednom voljom i agresivnošću koja itekako može imati utjecaja na promjenu igre i rezultata. Kaj se tiće Zidana, zato sam i reko jednog ili obojicu. Moram da priznam da nevjerujem svojim očima kada čitam da bi se ti "rađe" riješio grossa nego zidana ili Da Silve :shock: A kaj se tiće reusa, nije sve u drkanju po lopti, neko treba i obranu igrati i trčati po terenu..

I da mislio sam na Kocha, al sam zaboravio prezime u tom trenutku!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 feb 2011, 12:12

anton 1983 je napisao/la:A ja mislim da opet igrač sa klupe nemora biti takav o kakvom ti pričaš. gross ipak zrači jednom voljom i agresivnošću koja itekako može imati utjecaja na promjenu igre i rezultata. Kaj se tiće Zidana, zato sam i reko jednog ili obojicu. Moram da priznam da nevjerujem svojim očima kada čitam da bi se ti "rađe" riješio grossa nego zidana ili Da Silve :shock: A kaj se tiće reusa, nije sve u drkanju po lopti, neko treba i obranu igrati i trčati po terenu..

I da mislio sam na Kocha, al sam zaboravio prezime u tom trenutku!
Ma nisam rekao da bi se rijesio prije Grossonje nego Zidana , za Grossonju mozes uzeti neke pare barem a za Zidana nemozes nista realno, ali ja iskreno ne vidim nacina na koji Grossonja moze napredovati razumijes u tom je poenta svega, moje je misljenje da je ovo njegov maksimum.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2011, 12:16

HzBvB je napisao/la:
Ma nisam rekao da bi se rijesio prije Grossonje nego Zidana , za Grossonju mozes uzeti neke pare barem a za Zidana nemozes nista realno, ali ja iskreno ne vidim nacina na koji Grossonja moze napredovati razumijes u tom je poenta svega, moje je misljenje da je ovo njegov maksimum.
:lol:

Pa nema veze u tom i je ponata, on je takav panj od igrača i gotovo. Ali takve panjeve poput njega se neprodaje jer on je ono sve kaj BvB predstavlja. S druge strane isto tako imaš panjeve poput olića i Kuyta, ali zbog njihovog načina igre oni daju nešto ekipi kaj drugi nemogu dat. A kaj se tiće Zidana, malo mi smeta tvoje mišljenje jer ja nikada nestavljam igrača ispred kluba. Mene osobno BK kaj on može ili ne može dat , bitno je da klub bude što bolji.

Eto ja se mogu tu poistovjetiti sa situacijim - Breno - hummels - breno još nije dobio pravu priliku i ja nesmatram da ju treba dobiti, ako mogu dovesti hummelsa - boljeg igrača, jer klub je na prvom mjestu a ne igrač...Pa mislim svi mi znamo kaj Zidan može a kaj ne. Neka vrsta prosječnog igrača. zamjena tak neš...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 feb 2011, 12:54

Pa sta ti meni hoces reci da treba igrat PANJ u ekipi...naprimjer kod Wengera nikad nece igrat panj, ako se Bayernu svidjaju panjevi eto olic se povrijedio bujrum :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 feb 2011, 13:01

Greuskreutz ima ove sezone 6 golova i 5 asistencija...uz njegovu nevjerovatnu angazovanost na terenu,zalaganje i na kraju krajeva ljubav prema ovom klubu to je sasvim dovoljno sto se mene tice...jedan od igraca kojeg bi najmanje volio vidjeti u nekom drugom klubu...

Sto se tice Sahina mislim da tu nema previse dilema...momak je nas najbolji igrac ove sezone...
Ne bi se slozio za Barriosa da je prespor za nasu igru...eto Lewandowski je brzi od njega pa nista od njega...Lucas je tacno ono sta nama treba(moje misljenje)...

Gotze ce da postane svjetska klasa ako ne bude nekih vecih prepreka u njegovoj karijeri...sa 18 godina imati takvu smirenost u igri je nevjerovatno,da ne govorim o tehnici,pregledu igre...

Ja apsolutno ne ocekujem neke vece transfere na kraju ove sezone...mi cemo vjerovatno dovesti jos par mladih igraca za ne previse veliku cijenu a niko iz kluba nece otici osim ako neko ponudi velike novce...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 08 feb 2011, 13:17

Bravo on ima fantasticnu sezonu-koliko je on imao prodora po lijevom krilu protiv Schalke-a ?
Od tih 6 golova dva puta je dao po 2 gola ako me dobro sjecanje sluzi Bayer i St.Puli tako nesto,njegove asistencije nisu plod njegovih dobrih prodora i namjestenih zicera za svoje napadce vec vise splet cudnih okolnosti...(moje je misljenje da slijedece sezoene nece imati ucinak niti priblizno dobar kao ove - zasto ? jednostavno ne posjeduje kvalitet da igra u kontinuitetu dobro)

Istina je da Lewandowski dosta lakse dolazi u prilike od Barrios-a ali momak ima katastrofalnu zavrsnicu ako se ne varam ti si prije pisao post na nekim prethodnim stranicama kako je odigrao dobro nekih 15-tak minuta protiv Schalkea i ja se slazem mnogo je jaci u skok igri od Barriosa i tehnicki je dosta potkovaniji igrac ( prijem lopte daleko bolji, prisebnost u izglednim prilikama je katastrofa opsta i zbog toga Barrios jeste bolji )

Ako se sjecate da je u prvom dijelu sezone poslije 5 ili 6 kola Grosanja izgubio poziciju u prvih 11... istjerao ga Kuba , i splet je okolnosti sto igra jer se Riza povrijedio....ipak i Klopp zna da je on veliki borac, ali davao je priliku tehnicki jacim igracima, i nebi rekao da nesto manje Kuba trci od njega a dosta vise donosi u ofanzivi.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 feb 2011, 13:25

HzBvB je napisao/la:Bravo on ima fantasticnu sezonu-koliko je on imao prodora po lijevom krilu protiv Schalke-a ?
Od tih 6 golova dva puta je dao po 2 gola ako me dobro sjecanje sluzi Bayer i St.Puli tako nesto,njegove asistencije nisu plod njegovih dobrih prodora i namjestenih zicera za svoje napadce vec vise splet cudnih okolnosti...(moje je misljenje da slijedece sezoene nece imati ucinak niti priblizno dobar kao ove - zasto ? jednostavno ne posjeduje kvalitet da igra u kontinuitetu dobro)
HzBvB je napisao/la: Istina je da Lewandowski dosta lakse dolazi u prilike od Barrios-a ali momak ima katastrofalnu zavrsnicu ako se ne varam ti si prije pisao post na nekim prethodnim stranicama kako je odigrao dobro nekih 15-tak minuta protiv Schalkea i ja se slazem mnogo je jaci u skok igri od Barriosa i tehnicki je dosta potkovaniji igrac ( prijem lopte daleko bolji, prisebnost u izglednim prilikama je katastrofa opsta i zbog toga Barrios jeste bolji )

Nije on klasicni napadac...ni ne trazi se od njega da daje gol svaku tekmu ali npr. dao je 4 gola vise od Kube...isto tako 5 asistencija je sasvim ok brojka,nebitno iz kakvih situacija...a nisu sigurno sve plod slucajnosti...

Meni vrijednost napadaca predstavlja realizacija i na kraju krajeva golovi...posebno kod nase igre jer igramo sa samo jednim pravim strajkerom...znaci imamo 5 igraca u vezi koji ce kreirati igru i nikakve koristi ako ce i taj jedini napadac(lewandowski) izlaziti vani i kreirati igru jer onda nema ko zabiti...Barrios se ne vidi citav mec ali na kraju ga utrpa i to je ono sto se trazi...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.