Hare_BvB je napisao/la:Đe me nađe.

Odmah mi na pamet pade onaj Alokabi, koji je sinoć
po sata ček'o da Nani odluči kojom nogom da zabije gol.
A meni je prva asocijacija Esli Kol i SP u Japan&JK kada su ispali od Brazila

. Vozi Ronaldinjo (polako) loptu po krilu, a Kol se polako vraca unazad

. Ronaldinjo napravi jedan trzaj tijelom, a Kol pade na guzicu (jer se krece neprirodno)

. Ja se derem, vristim, 'napadni ga, baci mu se pod noge,..', a on ko retardiran ide unazad, kao da ga poziva da mu slomi kicmu

. Uh jesam se izjeo na toj tekmi, cir kada nisam dobio.
**** ih onaj ko ih je naucio da tako igraju odbranu

.
Ja ne znam kako bi Nani s onom količinom sebičnosti meni
paso.

Berba je car, ingeniozan je lik. Veliki je yebivjetar i neradnik, ali milina ga je gledati
u akciji. 
Anderson je strašan igrač u oba pravca, mada bi morao malo poraditi na jednostavnosti u igri. Uz to sebičan je, kao i većina
Južnjaka. On može postati igrač svjetske klase bez većih problema.
Grašak je dosta čudan igrač, ne znam kako bi ga opis'o. fenomenalno se ubacuje u prostor, mada bi morao malo na realizaciji poraditi. Smalling je premalo tekmi odigrao da donesem neki sud o njemu.
Ma
kaka zamjena bre.

Nedam Gotzea!!!!

Nani bi gazio u Njemackoj, bio bi duplo bolji nego u EPL. Siguran sam da bi bio dosta bolji u svakoj drugoj ligi. Engleski stil igre se jaaakoooo razlikuje od svake druge lige, agresivnost, tempo i brzina su na neuporedivo vecoj razini. Takav nacin igre nikako ne odgovara 'juznjacima' koji u sebi nemaju ugradjenu
agresivnost. Ronaldo je bio izuzetno agresivan, pa je zato i uspjeo. Da je kojim slucajem Ronaldinjo pres'o u MU (a mog'o je, vrlo lako), prilicno sam siguran da ne bi post'o ni blizu dobar igrac kao sto je post'o u Barsi. Isto vazi za Andersona. Momak je u Portu igr'o fascinantno, ali se u EPL nije nikako snas'o, jer eng stil igre ne odgovara njegovom stilu igre. Uz to, momak je klasicni OFANZIVAC (kao Kagava), a Fergi ga koristi kao centralnog veznog. Volio bih da ode u BL ili Primeru, jer sam siguran da bi post'o mnogo bolji igrac nego sto je sada u MU. Mislim da je krajnje vrijeme da ode, jer ako ne bljesne za godinu/dvi, nece nikada. Berbatov ima prefinjenu tehniku (mozda najbolji prijem lopte), al' je dosta izgubio na eksplozivnosti, pa je post'o opasan muljator,.. Nema sumnje da je virtouz sa loptom, da zna postici gol, ali dzaba ti sve kada si spor i imas slabe reflekse. Sada je nabild'o samopouzdanje, ubija manje klubove, ali tesko prolazi na gostovanjima, kada MU napada sa znatno manje igraca. Al' dobro, makar vise ne prebacujem na ttx kada je kod njega lopta,.. Prosle godine sam opusteno gled'o rezultate kada je kod njega lopta, jer sam znao da ce je malo promuljati i da nista nece napraviti

. Proradio Berba, post'o zajebat

. Ta dvojica su gratis, poklonu se ne gleda u zube

.
Mozda bi Dortmund i bio jaci sa njima trojicom, mozda bi ostvarivali bolje rezultate, ali bi igra postala znatno sporija i dosadnija

. Iako se sada ne moze reci da je Dortmundova trojka bolja od Mancine (jedna kvalitetna polusezona nije pouzdano mjerilo), vjerujem da ce za godinu/dvi svakako biti bolji. Kod Kagave ostavljam prostor da grjesim, al' za Gecea i Humelsa sam prilicno siguran da ce biti igraci ekstra klase, sto Nani, Berbatov i Anderson sigurno nisu (jer ne igraju ligu koja im odgovara).
Sta je sa Kagavom? Koliko je ozbiljna njegova povreda? Valjda ga to nece psihicki ubiti

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.