FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
33
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 232

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 03 jun 2022, 11:12

NajvecaRadosti je napisao/la:
03 jun 2022, 10:38

Ova sezona katastrofalno odradjena po pitanju toga.Umjesto da su davali minutazu i afirmisali:Jovasevic,Trako,Mulalic,T.Ramic,I.Ramic,Alisah, Bijelonja njima mjesto uzimali:Dupovac,Palic,Hebibovic,Velkoski,Ahmetovic, Oremus,Bagaric itd.
Pa da su stavljali ovu djecu i da nismo izasli u Evropu bilo bi mi 70% manje zao.A garantujem ti da ne bi imali nista gore rezultate+dobili bi sigurno bar 3 prvotimca za sljedecu sezonu

Grijesis, evo zasto: Da su igrala djeca, sad bi opravdanje imale ledjende.
Ti i mi forumasi imamo pravo biti "generali poslije bitke", ali vrati se u juni 2021 g. kad su ledjende potpisale na 2 god. Kako opravdati te potpise, ako su "borbeni profesionalci" na tribini.
Gosp. Mirvic treba stati iza Dudica i paziti na poteze Hadzca. Dudic kaze:"domaci nisu losiji od strnih isluzenih polovnjaka". :thumbup:
Strah me izjave gosp. Hadzica, a kaze:" FKS se stalno treba boriti za titulu". Lijepo zvuce Emirove rijeci, ali se bojim novih stranaca sa 30+ god., a tu se vrte pare. Para nema kad potpisuju Kova,Mujakic,Pidro i .....
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 03 jun 2022, 11:14

Problem je sto se husri sve opravdava a drugima sve spocitava. Sjetite se derbija i uzasne taktike, a on hladno okrivi Pidru i Sabana ! Trako i Ramic su vecinu utakmica igrali za juniore, kad se vidjelo da bi se mogla titula napasti. Ne treba traziti problem gdje ga nema, ali ni braniti neodbranjivo...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jun 2022, 11:16

Dudić za N1: Suludo je odmah očekivati titulu, ali razmišljamo o tome

“Kada sam došao u Velež dao sam sličnu izjavu. Nema floskula. Poštujem samo rad na terenu. Sarajevu treba remont ekipe i to je evidentno već dvije godine. To moramo napraviti. Mislim da treba nove energije i žara i da to trebaju prepoznati navijači. Kažu, pristisak je igrati pred istočnom tribinom na Koševu? Nije, ako krenete odmah jako od prve minute”.

Pomoćnici će mu biti Mustafa Kodro kao prvi asistent i Jasmin Trnovac kondicioni trener. Trener golmana i dalje će biti Adi Adilović, dok će u narednim danima stručni štab biti kompletiran sa još jednim pomoćnim trenerom.

“Poveo sam svoja dva pomoćnika iz Mostara. Jednostavno, da bi bili mirni morate imate tim. Oni su moj tim, to sam shvatio. Bili su uvijek uz mene. Pokazali su odanost. To je prvi preduslov da ima ljude od povjerenja. Klub nije imao ništa protiv toga i mislim da je to ispravan potez. Adi je radio dobar posao. Nadam se da ćemo dobro surađivati u interesu kluba. Imamo još jedno ime koje je ostavilo traga u Sarajevu i uskoro ćemo ga imenovati 12. 6 kada bude prozivka u Sarajevu”, govori Dudić.

Dodaje da će “danas biti objavljeni detalji nekih odlazaka”.

“Pravimo remont tima. Blagovremeno će svi biti obajvješteni i najvijači će vidjeti našu odluku da radimo najbolje”, naveo je Dudić.

“Suludo je očekivati odmah titulu, ali razmišljamo o tome”

“Suludo je očekivati i niko mi to nije rekao da odmah trebamo osvojiti titulu. Ali je u planu i razmišljamo o tome. Zbog toga sam i došao. Za mene je to izazov. Sarajevu treba jedan takav stav i odlučnost na terenu. Dok sam bio u Veležu, Sarajevo je potrošilo nekoliko trenera. Nije sve do njih. Neću sigurno patiti i sebe i klub ako ne bude išlo, ali znam šta me čeka i spreman sam za izazove”, kaže Dudić.

“Kao fudbaler nisam razmišljao o trenerskoj karijeri. Kada sam počeo sa poslom, želio sam da radim u klubovima koji se bore za nešto. Sarajevo to želi, tako da su se ambicije podudarile je sigurno plus i dobar start za početak”, govori Dudić.

“Neću više spominjati razloge odlaska iz Veleža. Rekao sam im sve najbolje i klub kojeg ću pamtiti. Zahvaljujem se i Red Armyju. Pogodili su me neki loši komentari nakon odlaska, ali samo lijepo o klubu pričam i biću njihov navijač u evropskim utakmicama. Od jučer je moj novi klub Sarajevo i naravno da ću raditi u interesu kluba i ništa drugo”, zaključio je Dudić.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 jun 2022, 11:17

NazorUso je napisao/la:
03 jun 2022, 10:55
Samozdravlje je napisao/la:
03 jun 2022, 10:52
napoleon72 je napisao/la:
03 jun 2022, 10:28

Upravo to. I Pidro je dobio priliku onda kad su svi drugi bekovi otpali, Mujakic takodje. Djokanovic je jedini planski ubacen.

Ako pogledamo unazad 10ak godina, jedini trener koji je planski davao priliku mladim igracima je Jesic. Pod njegovom palicom su debitovali Kadusic, Catakovic, Osmanagic, Heric, Veladzic... Jbg, Kadusic i Catakovic su jedini napravili karijere, al tad su djeca od 16-17 godina dobijala priliku. To je jedini plus koji se Jesicu moze upisat u FKS.

Ne bih se slozio. Voljeli ga ili ne Husref je taj koji je sa namjerom(?) gurnuo djecu. To je bio novitet u FKS.
Uvjek se moze izmisliti da beka igra neko ala Velkoski ili spica neko poput Oremusa.
Da li je prisiljen ili ne od strane Vlasnika, ali Akademci su dobili priliku kad je Husref bio sef.
Naravmo kad je ispucao sve opcije "sa namjerom" ih gurnuo i okrivio za poraz na derbiju ! Imao je namjeru ali sebe da zastiti futavac !!!
Nikad ne treba zaboraviti i zataškati, da je Husref šest mjeseci prije Vladanovog odličnog debija protiv Slobode, na pripreme u Tursku poveo Nedina Tucakovića, a ne Vladana.A taj Tucaković danas ima 25 godina i ne bavi se više fudbalom.

Ghost67
Kontakt:

Post Postao/la Ghost67 » 03 jun 2022, 11:21

Dobio sam info od jednog novinara da ganjamo Pantelica iz Radnika

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 jun 2022, 11:23

NazorUso je napisao/la:
napoleon72 je napisao/la:
03 jun 2022, 10:28

Upravo to. I Pidro je dobio priliku onda kad su svi drugi bekovi otpali, Mujakic takodje. Djokanovic je jedini planski ubacen.

Ako pogledamo unazad 10ak godina, jedini trener koji je planski davao priliku mladim igracima je Jesic. Pod njegovom palicom su debitovali Kadusic, Catakovic, Osmanagic, Heric, Veladzic... Jbg, Kadusic i Catakovic su jedini napravili karijere, al tad su djeca od 16-17 godina dobijala priliku. To je jedini plus koji se Jesicu moze upisat u FKS.

Ne bih se slozio. Voljeli ga ili ne Husref je taj koji je sa namjerom(?) gurnuo djecu. To je bio novitet u FKS.
Uvjek se moze izmisliti da beka igra neko ala Velkoski ili spica neko poput Oremusa.
Da li je prisiljen ili ne od strane Vlasnika, ali Akademci su dobili priliku kad je Husref bio sef.
Naravmo kad je ispucao sve opcije "sa namjerom" ih gurnuo i okrivio za poraz na derbiju ! Imao je namjeru ali sebe da zastiti futavac !!!
Nije Husref Vahidin da ga branim. Moram priznati da senilam, ali mi se cini da je krajem sezone 2018/19 Husref gurnuo Pidru,Sabana...
Ako mislis na poraz 2:5, tad je vec uveliko krenula igranka Uprave, ledjendi i samog Husrefa za kojeg ne mislim da je kao fudbaler legenda, mozda kao trener ok. (prva DK, to mu niko ne moze pobiti).

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 03 jun 2022, 11:23

Kad čovjek čita ovo, zapita se kako svi kolektivno ne radimo u nekom evropskom velikanu na najodgovornijim pozicijama. Dan vas yebo pa nije ovo football manager, nit je ovo normalna liga da se to ispuni.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 03 jun 2022, 11:24

MortemHz je napisao/la:
03 jun 2022, 11:16

“Kada sam došao u Velež dao sam sličnu izjavu. Nema floskula. Poštujem samo rad na terenu. Sarajevu treba remont ekipe i to je evidentno već dvije godine. To moramo napraviti. Mislim da treba nove energije i žara i da to trebaju prepoznati navijači. Kažu, pristisak je igrati pred istočnom tribinom na Koševu? Nije, ako krenete odmah jako od prve minute”.

Pomoćnici će mu biti Mustafa Kodro kao prvi asistent i Jasmin Trnovac kondicioni trener. Trener golmana i dalje će biti Adi Adilović, dok će u narednim danima stručni štab biti kompletiran sa još jednim pomoćnim trenerom.

“Poveo sam svoja dva pomoćnika iz Mostara. Jednostavno, da bi bili mirni morate imate tim. Oni su moj tim, to sam shvatio. Bili su uvijek uz mene. Pokazali su odanost. To je prvi preduslov da ima ljude od povjerenja. Klub nije imao ništa protiv toga i mislim da je to ispravan potez. Adi je radio dobar posao. Nadam se da ćemo dobro surađivati u interesu kluba. Imamo još jedno ime koje je ostavilo traga u Sarajevu i uskoro ćemo ga imenovati 12. 6 kada bude prozivka u Sarajevu”, govori Dudić.

“Pravimo remont tima. Blagovremeno će svi biti obajvješteni i najvijači će vidjeti našu odluku da radimo najbolje”, naveo je Dudić.

“Suludo je očekivati i niko mi to nije rekao da odmah trebamo osvojiti titulu. Ali je u planu i razmišljamo o tome. Zbog toga sam i došao. Za mene je to izazov. Sarajevu treba jedan takav stav i odlučnost na terenu. Dok sam bio u Veležu, Sarajevo je potrošilo nekoliko trenera. Nije sve do njih. Neću sigurno patiti i sebe i klub ako ne bude išlo, ali znam šta me čeka i spreman sam za izazove”, kaže Dudić.

“Kao fudbaler nisam razmišljao o trenerskoj karijeri. Kada sam počeo sa poslom, želio sam da radim u klubovima koji se bore za nešto. Sarajevo to želi, tako da su se ambicije podudarile je sigurno plus i dobar start za početak”, govori Dudić.

“Neću više spominjati razloge odlaska iz Veleža. Rekao sam im sve najbolje i klub kojeg ću pamtiti. Zahvaljujem se i Red Armyju. Pogodili su me neki loši komentari nakon odlaska, ali samo lijepo o klubu pričam i biću njihov navijač u evropskim utakmicama. Od jučer je moj novi klub Sarajevo i naravno da ću raditi u interesu kluba i ništa drugo”, zaključio je Dudić.
12. 6 prozivka top :salut:
hoće li ici u sloveniju opet ili
1946

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 03 jun 2022, 11:26

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 03 jun 2022, 11:26

Ghost67 je napisao/la:
03 jun 2022, 11:21
Jel ima naš papire
1946

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 jun 2022, 11:27

Daidza8 je napisao/la:
03 jun 2022, 11:26
Ghost67 je napisao/la:
Jel ima naš papire
Ima.

Da je prekoco ovu sezonu vala jeste,u ekipi koja je ispala imati 4 gola plus 9 asistencija je vrhunska statistika za igraca od 22 godine.Zamjeniti ga za nekog od naših starohana bi bio dobar posao
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 03 jun 2022, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 jun 2022, 11:28

Kockoglavi je napisao/la:
:bow: :bow: :bow: :bow:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 03 jun 2022, 11:29

miky_hz je napisao/la:
03 jun 2022, 11:27
Daidza8 je napisao/la:
Ghost67 je napisao/la:
Jel ima naš papire
Ima.

Da je prekoco ovu sezonu vala jeste,u ekipi koja je ispala imati 4 gola plus 9 asistencija je vrhunska statistika za igraca od 22 godine.
:thumbup:
1946

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 03 jun 2022, 11:31

Kockoglavi je napisao/la:
:bow: :bow:
1946

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 jun 2022, 11:31

PapirnaMarka je napisao/la:
03 jun 2022, 09:24
joker90 je napisao/la:
03 jun 2022, 00:50
PapirnaMarka je napisao/la:
03 jun 2022, 00:29

Anela Potura, prva generacija maturanata Ugrađevinske škole i počasni član iste.
Je li istina ono da je prodavala info klixu za male pare?
Ma kakvi, suplja prica koju su izmislili da sakriju sta je zapravo radila, mada ne bi me cudilo da je jos i to radila al to joj je najmanja greska od svih.

Ona je puno gore stvari radila, kao npr:

- lazirala potpis sabrine i tako potpisala produzenje ugovora sa nikeom
- prilikom potpisivanja sponzorskih ugovora uzimala sebi 10% godišnjeg iznosa spoznorstva
- pare koje su se zaradjivale od prodaje sokova i kospica na utakmicama uzimala sebi u džep
- potpisala ugovor o sponzorstvu sa jednom firmom na godinu, a nakon 3 mjeseca potpisala ugovor sa njihovim konkurentom i tako prekrsila klauzulu iz ugovora, te da nas ne bi tuzila ta prva firma dogovorila sa njima da ćemo ih besplatno promovisati 2 godine
- potpisivala sponzorstva sa kozmetickim salonima koje je koristila

A to je sve u onom prvom mandatu, ima jos bruku stvari koje je tad radila, a prodavanje informacija klixu bio bi najmanji problem.

U ovom novom mandatu istice se zaposljavanje u klub 5 svojih haverica, kao i kreiranje razlicitih dogadjaja (proslava rodjendana u vijecnici, druzenje sa legendama u pivnici, dernek pred derbi u spici) na koje je potrosila preko 100 hiljada maraka, a cija stvarna vrijednost nije ni 50 kad se sve sabere.

Medjutim nadam se da bi mogla ona letiti ubrzo, cuo sam da su bruku mailova dobili vezano za nju na ono [email protected], iako je upitno obzirom na to da je "personalni trener" Ismira i pomaže mu fino da troši kalorije kada dođe kod nas.
Ko da je Fikret Hodžić pravio, majku joj njenu. Mora da zna pičićem čvor svezati kad je nakon svega toga Mirva opet vratio.
Bahati, bahati Željkan!
1946

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 03 jun 2022, 11:31

miky_hz je napisao/la:
03 jun 2022, 11:27
Daidza8 je napisao/la:
Ghost67 je napisao/la:
Jel ima naš papire
Ima.

Da je prekoco ovu sezonu vala jeste,u ekipi koja je ispala imati 4 gola plus 9 asistencija je vrhunska statistika za igraca od 22 godine.Zamjeniti ga za nekog od naših starohana bi bio dobar posao
Slazem se. I sto kazes mlad igrac kojem ce ovo biti veliki izazov i nece se sigurno vuci ko krpa na terenu.

Zna li neko ko ce biti taj clan u strucnom stabu sto rece dudic u intervjuu?
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 03 jun 2022, 11:32

Lucas je napisao/la:
03 jun 2022, 11:17
NazorUso je napisao/la:

Nikad ne treba zaboraviti i zataškati, da je Husref šest mjeseci prije Vladanovog odličnog debija protiv Slobode, na pripreme u Tursku poveo Nedina Tucakovića, a ne Vladana.A taj Tucaković danas ima 25 godina i ne bavi se više fudbalom.
Jbg Vladan je dosao na preporuku strucnjaka, a Tucak na preporuku Runde ! Prioriteti su se uvijek znali.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 03 jun 2022, 11:35

Torlak :kafa:

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 03 jun 2022, 11:36

Zukanovic je napisao/la:
03 jun 2022, 11:35
Torlak :kafa:
Pa dobro nije loš
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jun 2022, 11:37

Daidza8 je napisao/la:
03 jun 2022, 11:24
MortemHz je napisao/la:
03 jun 2022, 11:16

12. 6 prozivka top :salut:
hoće li ici u sloveniju opet ili
Nemam ti vala pojma
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: miguelramos i 19 gostiju.