RŠD Velež Mostar

fudbalfudbal
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la fudbalfudbal » 02 jun 2022, 23:43

Ma i ja sam lud bio, dok nisam malo sjeo i razmislio. Feđa je odradio super posao kod nas, dobro iskreno štedilo se na pojačanjima i sitničarilo možda nekada. Taj period je sada iza nas, mi nastavljamo da razvijamo infrastrukturu ali izgleda da će se uložiti u igrački kadar.

Feđa je imao toliko problema, i mogli su se dogovoriti, baš kao što mu je i ponuđeno sve što je tražio. Za njega navodim prednosti da je dobar motivator, dobar u praćenju utakmice i reagovanju na vrijeme međutim.. Feđa kao takav ima mana. On ne zna odgovoriti na visoki presing, jednostavno iznošenje lopte njegove ekipe u presingu je skoro pa nemoguće bilo.
Također često se pritisak prebacivao dosta na ekipu, nikada nije volio da prizna poraze a da je on kriv ili skautingom ili sa nečim drugim.

Vidite ovo sada, ko ne garantuje nama da je evo npr Karačić ili Ivanković bio trener da ne bi sa istim žarom vodio ekipu koja ima stabilnu upravu i redovna primanja.

Ja vam iskreno govorim i iz srca, da je u našoj ligi sve stvar u par deka, pa čak da mu dovedu pet kapitalaca u Sarajevo šta će mu kad mrtvi Hebib ostaje u ekipi ili neko na koga možeš bazirati svoju ekipu da igraš protiv nje. Najbolji primjer je Mulalić koji ih je nadmudrio dva puta ako se ne varam.

Nemojte misliti da pljujem Dudića ali neke stvari su dosta objektivne, i kao takve se trebaju gledati. On kao čovjek je veoma loše postupio prema nama na kraju. Mi ne mrzimo Sarajevo, ali ne volimo način na koji posluju i to je činjenica.

Sa druge strane kada pogledate našu ligu imate tri kluba Sa, Zri, Bor koji će biti u Evropi jer prvo dvoje toliko preplaćuju igrače i lupaju pare a ovo treće zbog sudija.
Ti si naša ljubav jedina!

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 02 jun 2022, 23:47

I ja, zaboravih napisat.

Bilo je Feđa i prije, ima ih evo i sada, biti će ih i poslije ali mi.. mi smo vam ljudi moji kao neki borci koji uvijek boj vode na najtezim poljima i uvijek izađemo kao pobjednici. Sve će to proći, svi preletači će biti na kraju sustignuti od karme ali mi.. mi smo tu ponosni vojnici kluba i naša zvijezda ponosno sija, a ugasiti se neće..

Razlog života, ljubav najveća! :ljepota:
Zadnja izmjena: fudbalfudbal, dana/u 02 jun 2022, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.
Ti si naša ljubav jedina!

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 02 jun 2022, 23:47

Novi dresovi?
slika

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 jun 2022, 23:51

fudbalfudbal je napisao/la:
02 jun 2022, 23:47
I ja, zaboravih napisat.

Bilo je Feđa i prije, ima ih evo i sada, biti će ih i poslije ali mi.. mi smo vam ljudi moji kao neki borci koji uvijek boj vode na najtezim poljima i uvijek izađemo kao pobjednici. Sve će to proći, svi preletači će biti na kraju sustignuti od karme ali mi.. mi smo tu ponosni vojnici kluba i naša zvijezda ponosno sija, a ugasiti se neće..

Razlog života, ljubav najveća! :ljepota:
Svaka ti je na mjesto. :salut:

Nego zna li iko, je li još uvijek prozivka 13og iako Feđa nije tu?
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 jun 2022, 23:54

Ali i Mustafa Kodro je bas papak. Čovjek koji ima 304 utakmica za Velež, na sedmom mjestu u historiji, ima vise od 200 utakmica kao pomoćni trener. I ovakav potez napravi

Ja papka
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 02 jun 2022, 23:56

OnlyLeft22 je napisao/la:
02 jun 2022, 23:54
Ali i Mustafa Kodro je bas papak. Čovjek koji ima 304 utakmica za Velež, na sedmom mjestu u historiji, ima vise od 200 utakmica kao pomoćni trener. I ovakav potez napravi

Ja papka
Dogovor je od pocetka da idu zajedno sva trojica i na tome im ne zamjeram. Zamjeram im na tome sto, ako su znali da se Fedji ide u Sarajevo, a jesu, su sutili ko pitschke umjesto da kazu direktno.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 03 jun 2022, 00:04

killafrommanilla je napisao/la:
02 jun 2022, 23:56

Ja papka
Dogovor je od pocetka da idu zajedno sva trojica i na tome im ne zamjeram. Zamjeram im na tome sto, ako su znali da se Fedji ide u Sarajevo, a jesu, su sutili ko pitschke umjesto da kazu direktno.
Upravu si nisu picke, nego su obicne pickice.
Fol vole Velez a rade nam iza ledja. Haj otidji u inostranstvo razumijem sa Dudicem. Sve ja to kontam, ali u Sarajevo? da ispadnemo mi papci? Fol sarajevo nesto posebno pa ce oni tamo? Papci obicni, Mostarsko nista nemaju u sebi

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 03 jun 2022, 00:04

Ja papka
Meni se ovo malo sleglo. Ima logike da prati Feđu jer neko novi ko bude dolazio vjerovatno bi insistorao na svom pomoćnom treneru tako da bi ovaj izvisio. Mislim ne bi izvisio našlo bi mu se mjesto u klubu al očito ima druge ambicije.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 03 jun 2022, 00:10

Ja papka
Zbog toga sam i napisao to

Ali idemo dalje RAja :bih:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 03 jun 2022, 00:19

Od prije je poznato da se iz kluba povlači i Mensur Mušija, a kako saznajemo njega bi na mjestu predsjednika kluba mogao naslijediti Vahidin Goga, trenutni predsjednik Skupštine kluba.
Kakve su šanse da Mušija uđe u Velež?

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 03 jun 2022, 00:21

slika
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

RAdolinaSunca
Kontakt:

Post Postao/la RAdolinaSunca » 03 jun 2022, 00:26

Hvala za sve, ogromno HVALA! :tokralju:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 jun 2022, 00:48

Sto se tice Fedje, nije demantovao ono sto je vas presjednik rekao, i mislim da je to najbolji potez i za njega i za klub Velez..

Jel stvarno neko misli da je Fedja dosao kod nas jer ste mu vi ponudili bolji ugovor (vecu ili istu platu), da ste mu ponudili bolji plan uslove za igrace veci ili isti budzet kao mi, itd itd.. sigurno NEBI napustio Velez cak da ste prisli i na 10-15% sto smo mu mi dali sigurno bi ostao.

A vidjecete kroz vase pojacavanje igracima i igraci koji odu (vec otisli i to bez ostete) dalije vas presjednik rekao istinu, il je zelio da opere sebe (mozda cak je i bio dogovor izmedju njega i fedje da ovo izvedu ovako) da se nebi zar ugasio koji sad ima te.

Konstantno ucjene igraca (neces igrati ako ne produzis ugovor) sjebu par igraca, a onda Ovcina Brandao jos par igraca odu dzaba. E sad haj opet jovo na novo, jel stvarno mislite sad da ce doc tip ko ovcina brandao i takav kvalitet ili bolji za iste pare ili mozda za 20% vise. Nece, jer prvo znaju da ucjenjujete (ja licno to podrzavam iz dosta razloga) drugo Kita City je u vasem marketu (dobivaju i teren takodje kao ivi) imaju daleko jacu plateznu moc, zrinjski, mi cak i zeljo najvjerovatnije..

Sto se licno Fedje tice, vi ce te nac trenera koji ce bit ko i fedja mozda cak i bolji. Jer trenera ima dosta igrate evropu imate fin ambijent u i oko kluba. To netreba da brinete, samo sto sledece godine tesko da ce te izborit evropu, to ce bit veliki udar na finansije kluba, takodje to ce pocet da remeti odnose uprave trenera navijaca itd..

E sad ako odigrate dobro evropu prodje te do play offa ili plasirate u grupu to ce bit za vas plus i moglo bi vas pogurat do te mjere da se borite za titulu i da hladno uzmete drugo mjesto..a to nece biti lahko sa plateznom moci koju ste imali dok je fedja bio tu.

Lp

Nema potrebe da vi volite kako mi radimo i kako nasa uprava vodi nas klub, nit obrnuto. Mi treba da nastavimo biti kao i dosad kad je utakmica da napunimo stadione i da po mostaru i sarajevu obje skupine hodaju slobodno da idu na pice cak i da prodju zajedno centrom zapadnog mostara sa tri zastave do neba dignute zastava Veleza SARAJEVA I BIH

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 03 jun 2022, 00:48

VictoriasFikret je napisao/la:
03 jun 2022, 00:19
Od prije je poznato da se iz kluba povlači i Mensur Mušija, a kako saznajemo njega bi na mjestu predsjednika kluba mogao naslijediti Vahidin Goga, trenutni predsjednik Skupštine kluba.
Da vam upadnem na temu nakratko :D Vjerovatno ima neko ko bolje zna, obzirom da ovdje ima baš informisane raje, ali radim s momkom iz Kaknja koji mi je prije otprilike mjesec rekao da Mušija ulazi u Velež. Nisam to tad nešto primio k znanju specijalno, ali eto, ima dima :) I ne znam šta bi to značilo :D

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 03 jun 2022, 00:55

zaostrog je napisao/la:
03 jun 2022, 00:48
Da vam upadnem na temu nakratko :D Vjerovatno ima neko ko bolje zna, obzirom da ovdje ima baš informisane raje, ali radim s momkom iz Kaknja koji mi je prije otprilike mjesec rekao da Mušija ulazi u Velež. Nisam to tad nešto primio k znanju specijalno, ali eto, ima dima :) I ne znam šta bi to značilo :D
Velike su sanse da udje u klub, sam je to rekao u Carpe Diem-u poslije utakmice na BP :)

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 03 jun 2022, 00:58

U mom prethodnom postu samo zelim istaknuti da ne treba omalozavati Remetica i Zaimovica.
Ako vec pricamo o buducnosti evo pioniri Igmana iz Konjica su sampioni,msm i da su predpioniri Turbine sampioni. Sigurno da tu ima materijala vec do juniora oformiti igraca za seniora. Evo Klis napada Prvu ligu. Moze se i tu kaliti neko. Te sredine su Velezova prirodna veza.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 03 jun 2022, 07:19

Ja papka
Para vrti gdje burgija neće, stara poslovica.Jbg, većina ljudi ide za parama i egzistencijom.Feđa im je isposlovao dobre ugovore gore, to kod nas sigurno nebi dobili.Sarajevo masno plaća za naše uslove, premasno.Davati tolike pare u ligi gdje igrače prodaješ za maksimalno 200-300k eura je smiješno.Oni su samo Feđi davali 15 milja mjesečno, pa onda podigli na 20 kad su mu naši ponudili 12.Otkazna klauzula isto puno bolja gore i još dosta nekih stvari.Jbg isplati li se u našoj ligi davati treneru 250 milja godišnje plus ima nešto i za doprinose?Znači 300 milja min. godišnje, cifra je to.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 03 jun 2022, 07:53

MostarskiSin je napisao/la:
03 jun 2022, 00:55
zaostrog je napisao/la:

Velike su sanse da udje u klub, sam je to rekao u Carpe Diem-u poslije utakmice na BP :)
Ulaskom Mušije, to bi već bila ozbiljna stvar. Kada vidimo kakve je sve igrače dovodio u Mladost, onda je jasno da bi i Velež prodisao sa njim. Vjerovatno ima dobre konekcije sa skautima i menadžerima. Nek' nam Fanima sredi :D

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 03 jun 2022, 08:32

Mostarac1922 je napisao/la:
02 jun 2022, 23:47
Novi dresovi?
slika
Ne.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 03 jun 2022, 09:03

Pitar6785 je napisao/la:
Sto se tice Fedje, nije demantovao ono sto je vas presjednik rekao, i mislim da je to najbolji potez i za njega i za klub Velez..

Jel stvarno neko misli da je Fedja dosao kod nas jer ste mu vi ponudili bolji ugovor (vecu ili istu platu), da ste mu ponudili bolji plan uslove za igrace veci ili isti budzet kao mi, itd itd.. sigurno NEBI napustio Velez cak da ste prisli i na 10-15% sto smo mu mi dali sigurno bi ostao.

A vidjecete kroz vase pojacavanje igracima i igraci koji odu (vec otisli i to bez ostete) dalije vas presjednik rekao istinu, il je zelio da opere sebe (mozda cak je i bio dogovor izmedju njega i fedje da ovo izvedu ovako) da se nebi zar ugasio koji sad ima te.

Konstantno ucjene igraca (neces igrati ako ne produzis ugovor) sjebu par igraca, a onda Ovcina Brandao jos par igraca odu dzaba. E sad haj opet jovo na novo, jel stvarno mislite sad da ce doc tip ko ovcina brandao i takav kvalitet ili bolji za iste pare ili mozda za 20% vise. Nece, jer prvo znaju da ucjenjujete (ja licno to podrzavam iz dosta razloga) drugo Kita City je u vasem marketu (dobivaju i teren takodje kao ivi) imaju daleko jacu plateznu moc, zrinjski, mi cak i zeljo najvjerovatnije..

Sto se licno Fedje tice, vi ce te nac trenera koji ce bit ko i fedja mozda cak i bolji. Jer trenera ima dosta igrate evropu imate fin ambijent u i oko kluba. To netreba da brinete, samo sto sledece godine tesko da ce te izborit evropu, to ce bit veliki udar na finansije kluba, takodje to ce pocet da remeti odnose uprave trenera navijaca itd..

E sad ako odigrate dobro evropu prodje te do play offa ili plasirate u grupu to ce bit za vas plus i moglo bi vas pogurat do te mjere da se borite za titulu i da hladno uzmete drugo mjesto..a to nece biti lahko sa plateznom moci koju ste imali dok je fedja bio tu.

Lp

Nema potrebe da vi volite kako mi radimo i kako nasa uprava vodi nas klub, nit obrnuto. Mi treba da nastavimo biti kao i dosad kad je utakmica da napunimo stadione i da po mostaru i sarajevu obje skupine hodaju slobodno da idu na pice cak i da prodju zajedno centrom zapadnog mostara sa tri zastave do neba dignute zastava Veleza SARAJEVA I BIH
Vidi drug da ti ja malo ispišem na ovo.

Prvo, postoji razlika u poslovanju naša dva kluba, to si mogao da vidis na primjeru Nama, sa tim ugovorima koje dajete u slučaju da Mirvic ode, vi ste kroz dva mjeseca opet u milionskim minusima, jer nećete imati odakle da namaknete pare.
Sto se tice davanja plata, velika je razlika moze li se i hoće li se. Recimo ne znam koliko si upoznat, taj Hasic Semsudin, je brutalni multimilioner, njemu su sad bolnice dužne preko 50 miliona i nije mu nikakva frka, pa zamisli... onda Hasan Pekusic, on je takodjer brutalni milioner, možeš izgurat sta I čime se bavi, nikakav njima problem nije upumpat neke veće pare, ostali članovi uprave redom su milioneri, ali ja se u potpunosti slažem sa njihovom politikom plata, ima limit i to je to, vještačko napucavanje cijena, nije opcija, jer dugoročno bi klub dovelo u velike probleme.
Zadnja stvar, radi se taj stadion, a svaki zahvat znaci krhanje novih miliona, vama je lako jer imate stadion u koji ne ulažete ni u struju, a ne nesto vise. Prema tome nisu sve emocije, treba poslovati pametno.

U svakom slučaju u ligi mi je Sa najdraže poslije Veleza i želim vam sreću u nastupajućoj sezoni

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.