Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la bodi123 » 01 jun 2022, 21:14

Finn je napisao/la:
01 jun 2022, 20:50
Čila na pragu igranja finala na sva četiri Grand Slama. Golemo.
Odličan je Car, baš mi je drago da se digao poslije dvije godine agonije gdje sam kontao da je zreo za penzije. Lupa ko blesav, u zoni, namješten na svaki udarac i kad igra tako nema puno tenisera koji mogu odbiti to sve, crta lik, protivnici se bukvalno ne pitaju ni za šta :thumbup:

Četvorka i Stan, poslije njih ide on u ovoj eri, baš veliko dostignuće će biti ako kompletira finala na sva 4 slema u zlatnoj eri tenisa. :salut:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 01 jun 2022, 21:21

Čilić igra jako dobro od prošlog RG. Izgubio tad od Federera,na W prosuo 2-0 s Medvedevom,na US Openu protiv Kohlija ozljeda. Osvojio u Rusiji turnir preko Botica i Fritza,gotovo bez kikseva. Ove godine u Australiji solidni pred turniri i tada je rasuo Rubleva pa protiv FAA krenuo izvanredno,no pomalo izdušio.

Rubljov mora štošta mijenjati, no u konačnici nije da je nešto propustio ili choke uradio. Poen da li kod 2-5 u decider TB ili tako nešto kad je u terenu imao FH i BH za napad,a on šalje neutralne lopte koje automatski mu stižu pod liniju,prikaz je prevelike pasivnosti. Treba zavrijediti i izboriti najveće rezultate,a ne se uzdati u suparničko samouništenje,pogotovo kad si tip igrača ofanzivca bez premca.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 01 jun 2022, 21:25

darker10 je napisao/la:
01 jun 2022, 19:17
Oj drugog dijela posta,kao da mi izleti Smiljan Mori na ig :urnebes:
:rol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 01 jun 2022, 21:38

akisarajevo92 je napisao/la:
01 jun 2022, 17:32
nakon jucer ovo bi bilo kao da gledam ATP 250, tako da cu preskociti
Pogledaj Rune-a obavezno, sila je mali. Vjerujem da će uz pravilan rad biti najveći konkurent Alcarazu na šljaci u budućnosti. Sličnog su stila, obojica mogu i jako i precizno, a voli se nadigravati baš kao i Carlos, ima odličan drop shot, Cicipasa je unakazio njime. Bekend mu je fantastičan.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 01 jun 2022, 21:51

Ne znam šta pokušava Rune evo čitava 4 gema, zašto ne ide na Casperov bekend, sve važno je poslao na forhend, a to ti je smrtna presuda.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 jun 2022, 21:54

darker10 je napisao/la:
01 jun 2022, 19:17
Oj drugog dijela posta,kao da mi izleti Smiljan Mori na ig :urnebes:
:rol: :rol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 01 jun 2022, 21:54

Skontat će kad krompir dobije :mrgreen:

Zeleni su ovo dečki još uvijek, 19 tek napunili i Alcaraz i on, oscilacije su sasvim prirodna stvar. Ruud je sazrio i ovdje mora dobiti dok Rune nema šta izgubiti u ovakvom meču.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 jun 2022, 21:55

Valjda se Rune vec prebaci na drugi set i dozove se, izgleda da se bas prepao prilike da igra 1/2 Gs plus da ima realnu sansu da se plasira i u finale

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 jun 2022, 22:53

Jbt kako je moguce da ova sestra od Runea ima facu kao da place uvijek, cak i kad se nasmije izgleda kao da place :)

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 01 jun 2022, 23:00

Nisam pratio 2.set, koji je razlog ovom padu igre kod Ruuda? Imao je 3:2 4:0 i izgubio set
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 jun 2022, 23:23

Razlog je mali preko puta koji se oslobodio i poceo igrati

Rune ima bolje udarce i po meni je vec sad bolji igrac od Rudda, samo sto je ovaj malo iskusniji pa je to tu jos negdje, ali ako nastavi ovako ide Rune ovdje na megdan Cilicu

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 jun 2022, 00:44

Oba tinejdzera zaustavljena u 1/4 jos im fali malo iskustva ali da ce oba biti dobra hoce sigurno

Evo ovako odvratno se pozdraviti sa Ruudom na mrezu koji mu je qurac, cak mu i Ruud mase glavom

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 02 jun 2022, 00:48

Nisam vala odusevljen ovim Dancem kao ostali,previse divlje igra za moj ukus.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 jun 2022, 01:07

Rune je malo jaca muska verzija Jelene Ostapenko, hlupaj pa sta bog dadne ili winner ili UE, govori i cinjenica da je imao duplo vise UE od Ruuda.

Po meni je ovo finale Ruud-Nadal i lagani Rafin 22. GS osim u slucaju ako ga Zverev ne izmrcvari u 5 setova sto tesko vidim da se moze desiti
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 02 jun 2022, 01:40

delinjo je napisao/la:
02 jun 2022, 00:48
Nisam vala odusevljen ovim Dancem kao ostali,previse divlje igra za moj ukus.
Ma ocajna selekcija udaraca danas, samo lupaj pa sta prodje, potencijala ima nevjerovatnog, sve udarce ima ali koncentracija mu je bas tanka, nakon svakog poena prica ko tetkica kakva.

Na kraju jedva da se i pozdravio sa Casperom, on odmahuje glavom, trebao mu je samarcinu u svlacionici svezat cisto da se spusti na zemlju.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 jun 2022, 03:57

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 jun 2022, 01:57
slika
slika

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 02 jun 2022, 09:52

Po recentnim izjavama bilo je jasno da je Holger Rune vrući Skandinavac i da će mu legacy biti ubilježen osim teniskoj karijeri(koja može biti vrsna itekako) po raznim skandalima i kontroverzama.

Bit će interesantno s kim će surađivati od ozbiljnih coach imena,a vjerojatno se bude uskoro dogodilo. Mati mu je podarila "sve",no možda će biti neizdrživo da ostane najisturenija.

Holger Rune tells Ekstra Bladet.
- In the locker room, his team and him must pass me. The team is actually very sweet, but then he just goes straight to me and shouts "JAAAA" right up in my head, says the Dane.
- I was just thinking: What the hell are you doing? You do not do that. You can cheer on the field all you want and be happy. I do that myself when I win. But that's such a bad style. However, have a little respect.

After the showdown, 23-year-old Casper Ruud had also stated to the press that young Holger Rune should 'grow up' - that is, see growing up - with reference to Holger Rune's many clear frustrations during the match.
But in Holger Rune's eyes, the situation is actually quite the opposite. And it's not solely due to the episode in the locker room.

For also on the field, Casper Ruud, who has been on the ATP tour since 2015 and is currently number eight in the world, showed extremely unsportsmanlike behavior, the Dane reveals.

- It all starts when I ask the judge to look for a mark. It's very close to the line and I can not see if it's inside or out. Then he says, 'Do you have to check every mark?' (you must have all brands checked, ed.). And this is the first time I ask the judge for it, says Holger Rune and continues:
- Then I tell him not to talk to me. We're in the middle of a tennis match? It belongs nowhere. But at the turn of the page, he goes on to say 'you do not talk to people like this' (this is not how you talk to people, ed.). And there I just repeat that he should not talk to me.

There was therefore also a reason why Holger Rune wanted to leave Casper Ruud very quickly, as they subsequently had to say thank you for the match, he explains.

- I did not want to give him a hug after. He got a highfive and then I just had to get away from him. He was so unsportsmanlike during the match and talked to me over and over again.
Holger Rune therefore feels that Casper Ruud was condescending towards him both on the pitch and after the match - and he has a hard time understanding that.

- It's a bit ambivalent, because I've said all along that I have an insane amount of respect for him and that he's an excellent gravel player, so I do not understand where it's coming from? Should I lie down on my knees and say congratulations to him?

- 99 percent of the players on the tour have respect for me, and then there is just him. I probably live with that, Holger Rune concludes.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 02 jun 2022, 10:12

baboedindzeko09 je napisao/la:
02 jun 2022, 01:07
Po meni je ovo finale Ruud-Nadal i lagani Rafin 22. GS osim u slucaju ako ga Zverev ne izmrcvari u 5 setova sto tesko vidim da se moze desiti
Sumnjam da će Čilić sebi dozvoliti poraz u polufinalu GS od igrača Ruudove klase. Ali zato će u eventualnom finalu skupljati gemove protiv Rafe ako obojica budu u finalu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 jun 2022, 11:03

Predpostavljam da ce Rafa i Zverev ici sutra prvi, jer ce izaci Rafi u susret sto vise voli dnevni termin, ma da je i Zverev rekao da vise voli dnevni termin jer lopta ide brze, rekao je isto kad je sunce zaslo protiv Alcaraza da su uslovi bili puno sporiji i da mu manje to odgovara

Kako god bice zanimljivo, ne bih bas rekao da je Aco bez sansi

Sa druge strane Cilic u prilici da igra finale na sve 4-ri GS, veliki uspjeh i navijam da uspije u tome

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 02 jun 2022, 11:08

ronaldo99 je napisao/la:
02 jun 2022, 11:03
Predpostavljam da ce Rafa i Zverev ici sutra prvi, jer ce izaci Rafi u susret sto vise voli dnevni termin, ma da je i Zverev rekao da vise voli dnevni termin jer lopta ide brze, rekao je isto kad je sunce zaslo protiv Alcaraza da su uslovi bili puno sporiji i da mu manje to odgovara

Kako god bice zanimljivo, ne bih bas rekao da je Aco bez sansi

Sa druge strane Cilic u prilici da igra finale na sve 4-ri GS, veliki uspjeh i navijam da uspije u tome
Citam tvoj post i ne znam jel do mene ali niakko ne mogu da shvatim sta hoces da kazes :kafa: :tralala:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.