Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
šteta prava, dok je vozio za BMW bio mi je omiljeni vozač, sad kad nema BMW-a i ne pratim F1...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
-
- Kontakt:
Mišljenja sam da je sama popularnost Formule 1 u značajnom opadanju prethodnih godina.Mijenjanje pravila ipak po meni nije donijelo baš naročit povratak prije svega tv gledalaca,a i ostali noviteti nisu donijeli na popularizaciji Formule !. Stvorio se čini se kontra efekat a i sam vrh ove organizacije definitivno je svjestan da su pravila u zadnjih par godina donijelo samo gubitke gotovo na svim nivoima. Ja prvi nisam zadnjih par godina toliki zaljubljenik kao ranije (ranije sam jedva čekao da prodje 15 dana kako bi gledao braću Šumaher,Zanardija,Vilneva,Trulija,Hakinena,Kultarda i ostale velikane).
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
PREMA riječima šefa Renaulta Erica Boulliera, francuska momčad koja se natječe u Formuli 1 krenula je u potragu za vozačem koji će mijenjati teško ozlijeđenog Roberta Kubicu.
"Imena koja razmatramo su Bruno Senna, Vitantonio Liuzzi i Nick Heidfeld", otvoreno je priznao Boullier nakon posjeta Kubici u bolnici Santa Corona u Pietra Ligureu.
"Bliski smo Robertu i čekat ćemo ga raširenih ruku nadajući se da će se vratiti prije kraja sezone", dodao je Boullier.
Senna je trenutno rezervni vozač Renaulta, ali pitanje je hoće li uskočiti na Kubičino mjesto. Liuzzi i Heidfeld su, pak, u ovom trenutku bez posla nakon što su dobili otkaz u Force Indiji, odnosno Sauberu.
Kubica je, podsjetimo, stradao u nedjelju kad je svojim automobilom udario u zid tijekom reli-utrke u Italiji. Poljak je završio u bolnici s unutarnjim krvarenjem, prijelomom noge, šake i višestrukim prijelomima desne ruke koju su liječnici operirali sedam sati. U četvrtak će biti podvrgnut novoj operaciji stopala i ramena, a u bolnici će ostati najmanje dva do tri tjedna.
"Imena koja razmatramo su Bruno Senna, Vitantonio Liuzzi i Nick Heidfeld", otvoreno je priznao Boullier nakon posjeta Kubici u bolnici Santa Corona u Pietra Ligureu.
"Bliski smo Robertu i čekat ćemo ga raširenih ruku nadajući se da će se vratiti prije kraja sezone", dodao je Boullier.
Senna je trenutno rezervni vozač Renaulta, ali pitanje je hoće li uskočiti na Kubičino mjesto. Liuzzi i Heidfeld su, pak, u ovom trenutku bez posla nakon što su dobili otkaz u Force Indiji, odnosno Sauberu.
Kubica je, podsjetimo, stradao u nedjelju kad je svojim automobilom udario u zid tijekom reli-utrke u Italiji. Poljak je završio u bolnici s unutarnjim krvarenjem, prijelomom noge, šake i višestrukim prijelomima desne ruke koju su liječnici operirali sedam sati. U četvrtak će biti podvrgnut novoj operaciji stopala i ramena, a u bolnici će ostati najmanje dva do tri tjedna.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Dobro je uopste ostao ziv! Da je ograda probila koji cm lijevo, danas bi mu bila vjerovatno sahrana... Get well soon Kubica!
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
- Kontakt:
Hvala Bogu da je on ostao živ,otkad se pojavio ostao je upečatljiv i stvarno bi bila šteta da se desilo ono najgore,dat će Bog da se brzo oporavi! 

PREMA izvještanju talijanske novinarske agencije ANSA-e poljski vozač Renaultove F1 momčadi Robert Kubica napustio je odjel Intenzivne njege u bolnici u Pietra Ligureu, te je prebačen na odjel Traumatologije.
> > Video - Pogledajte simulaciju: I Kubica se šokirao kada je vidio!
Dobar je to znak, budući su liječnici procijenili da je Poljak u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da može podnijeti dvostruku operaciju desnog ramena i desne noge koja će biti obavljena u petak.
Kubica je, podsjetimo, u bolnici završio prošle nedjelje nakon teške nesreće tijekom reli-utrke Ronde di Andora sa unutarnjim krvarenjem, prijelomom noge, šake i višestrukim prijelomima desne ruke zbog kojih je nesretnom poljskom vozačkom asu u jednom trenutku prijetila i amputacija. Sedmosatnom operacijom je, srećom, amputacija izbjegnuta.
Iskusni njemački pilot Nick Heidfeld zamijenit će 26-godišnjeg Poljaka Roberta Kubicu u Renaultovu bolidu u ovogodišnjemu Svjetskom prvenstvu Formule 1.
Njemački dnevnik Bild ekskluzivno saznaje da se vodstvo Renaultove momčadi opredijelilo za Nijemca koji će već ovog vikenda sjesti za upravljač bolida na testiranju u španjolskom Jerezu. U odnosu na drugu dvojicu kandidata, Bruna Sennu i Nicu Hülkenberga, presudilo je Nijemčevo iskustvo, odnosno njegovih 170 odvoženih utrka u Formuli 1. Budući da relativno neiskusnog pilota imaju već u Rusu Vitaliju Petrovu, piše Bild, čelnici Lotus Renault GP-a (novo ime momčadi) odlučili su se za provjerenog vozača.
Prema najavama F1-eksperata Renault će u sljedećoj sezoni imati jedan od najkvalitetnijih bolida u natjecanju. Kako će ga Heidfeld i Petrov iskoristiti, vidjet će se već za četiri tjedna, kada Svjetsko prvenstvo kreće Velikom nagradom Bahreina.
Heidfeldu, koji je bio bez angažmana kao jedan od vodeća dva vozača u momčadima koje će sudjelovati u Svjetskom prvenstvu 2011. godine, je sretnom okolnošću tako ispala teška ozljeda Roberta Kubice, koji se teško ozlijedio u nedjelju pri izlijetanju na jednom reli-natjecanju u Sjevernoj Italiji.
> > Video - Pogledajte simulaciju: I Kubica se šokirao kada je vidio!
Dobar je to znak, budući su liječnici procijenili da je Poljak u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da može podnijeti dvostruku operaciju desnog ramena i desne noge koja će biti obavljena u petak.
Kubica je, podsjetimo, u bolnici završio prošle nedjelje nakon teške nesreće tijekom reli-utrke Ronde di Andora sa unutarnjim krvarenjem, prijelomom noge, šake i višestrukim prijelomima desne ruke zbog kojih je nesretnom poljskom vozačkom asu u jednom trenutku prijetila i amputacija. Sedmosatnom operacijom je, srećom, amputacija izbjegnuta.
Iskusni njemački pilot Nick Heidfeld zamijenit će 26-godišnjeg Poljaka Roberta Kubicu u Renaultovu bolidu u ovogodišnjemu Svjetskom prvenstvu Formule 1.
Njemački dnevnik Bild ekskluzivno saznaje da se vodstvo Renaultove momčadi opredijelilo za Nijemca koji će već ovog vikenda sjesti za upravljač bolida na testiranju u španjolskom Jerezu. U odnosu na drugu dvojicu kandidata, Bruna Sennu i Nicu Hülkenberga, presudilo je Nijemčevo iskustvo, odnosno njegovih 170 odvoženih utrka u Formuli 1. Budući da relativno neiskusnog pilota imaju već u Rusu Vitaliju Petrovu, piše Bild, čelnici Lotus Renault GP-a (novo ime momčadi) odlučili su se za provjerenog vozača.
Prema najavama F1-eksperata Renault će u sljedećoj sezoni imati jedan od najkvalitetnijih bolida u natjecanju. Kako će ga Heidfeld i Petrov iskoristiti, vidjet će se već za četiri tjedna, kada Svjetsko prvenstvo kreće Velikom nagradom Bahreina.
Heidfeldu, koji je bio bez angažmana kao jedan od vodeća dva vozača u momčadima koje će sudjelovati u Svjetskom prvenstvu 2011. godine, je sretnom okolnošću tako ispala teška ozljeda Roberta Kubice, koji se teško ozlijedio u nedjelju pri izlijetanju na jednom reli-natjecanju u Sjevernoj Italiji.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
pravo je čudo da je ostao živ, drago mi je što su angažovali Heitfilda umjesto Kubice
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
-
- Kontakt:
Je li iko ima ikakvih informacija vezanih za poljskog vozača Roberta Kubicu,jel mu se zdravstveno stanje išta poboljšalo,kakve su vijesti,hoće li biti kakvih posledica,te da li se može već sada pričati o njegovom u skorijoj budućnosti povratku u najbrži cirkus na svijetu?
FERRARIJEV vozač Felipe Massa postavio je najbolje vrijeme kruga prvoga dana ovotjednog četverodnevnog testiranja u Jerezu. Startno-ciljnu ravninu na španjolskoj stazi Brazilac je probio u vremenu 1:20.709.
Prvog dana drugog službenog predsezonskog testiranja na stazu je izlazilo jedanaest momčadi, a svaka od njih dala je potporu na reliju teško ozlijeđenom vozaču Lotus Renaulta Robertu Kubici natpisom na svom bolidu. Nedostajao je samo HRT koji će svoj bolid testirati u Monzi od 14. do 16. veljače.
"Zadovoljan sam današnjim testom. Mnogo smo toga napravili, a ja sam mnogo toga naučio. Osjećam se dobro u ovom bolidu i radujem sutrašnjem nastavku programa", kazao je Massa koji je napravio 101 krug u četvrtak.
Jerez, prvi dan, rezultati treninga:
1. Felipe Massa (Ferrari) 1:20.709
2. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) +0.774
3. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.813
4. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +1.046
5. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +1.205
6. Jaime Alguersuari (Toro Rosso-Ferrari) +1.980
7. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +2.763
8. Vitalij Petrov (Renault) +2.795
9. Nico Rosberg (Mercedes GP) +3.254
10. Jarno Trulli (Lotus-Renault) +3.749
Prvog dana drugog službenog predsezonskog testiranja na stazu je izlazilo jedanaest momčadi, a svaka od njih dala je potporu na reliju teško ozlijeđenom vozaču Lotus Renaulta Robertu Kubici natpisom na svom bolidu. Nedostajao je samo HRT koji će svoj bolid testirati u Monzi od 14. do 16. veljače.
"Zadovoljan sam današnjim testom. Mnogo smo toga napravili, a ja sam mnogo toga naučio. Osjećam se dobro u ovom bolidu i radujem sutrašnjem nastavku programa", kazao je Massa koji je napravio 101 krug u četvrtak.
Jerez, prvi dan, rezultati treninga:
1. Felipe Massa (Ferrari) 1:20.709
2. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) +0.774
3. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.813
4. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +1.046
5. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +1.205
6. Jaime Alguersuari (Toro Rosso-Ferrari) +1.980
7. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +2.763
8. Vitalij Petrov (Renault) +2.795
9. Nico Rosberg (Mercedes GP) +3.254
10. Jarno Trulli (Lotus-Renault) +3.749
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Schumacher najbrzi na drugom danu testiranja u Jerezu
Times Driver Car Time Laps
1. Michael Schumacher Mercedes W02 1:20.352 112
2. Felipe Massa Ferrari F150th Italia 1:20.413 116
3. Jenson Button McLaren MP4-26 1:21.009 69
4. Jaime Alguersuari Toro Rosso STR6 1:21.214 72
5. Mark Webber Red Bull RB7 1:21.613 113
6. Adrian Sutil Force India VJM-04 1:21.780 73
7. Sergio Perez Sauber C30 1:21.857 56
8. Timo Glock Virgin MVR-02 1:22.208 57
9. Vitaly Petrov Renault R31 1:22.493 65
10. Pastor Maldonado Williams FW33 1:22.591 37
11. Jarno Trulli Lotus T128 1:23.216 40
Times Driver Car Time Laps
1. Michael Schumacher Mercedes W02 1:20.352 112
2. Felipe Massa Ferrari F150th Italia 1:20.413 116
3. Jenson Button McLaren MP4-26 1:21.009 69
4. Jaime Alguersuari Toro Rosso STR6 1:21.214 72
5. Mark Webber Red Bull RB7 1:21.613 113
6. Adrian Sutil Force India VJM-04 1:21.780 73
7. Sergio Perez Sauber C30 1:21.857 56
8. Timo Glock Virgin MVR-02 1:22.208 57
9. Vitaly Petrov Renault R31 1:22.493 65
10. Pastor Maldonado Williams FW33 1:22.591 37
11. Jarno Trulli Lotus T128 1:23.216 40
Kubica iz bolničkog kreveta: Vratit ću se jači nego ikad!
ROBERT KUBICA izrazio je u intervjuu za La Gazzettu dello Sport veliki optimizam po pitanju svog povratka na staze.
Višestruki prijelom desne ruke, noge i šake zadobio je Robert Kubica tijekom nedjeljne reli-utrke Ronde di Andora. Kubica je u operacijskoj dvorani proveo sedam sati. Dva tima kirurga radili su na Kubicinoj desnoj ruci, koju su uspjeli spasiti.
"Moram se vratiti još ove godine", kaže Kubica u intervjuu kojeg je dao iz svog kreveta u bolnici, podsjećajući na incident koji mu se dogodio prije sedam godina. Tada je stradao u prometnoj nesreći kao putnik, u automobilu kojeg je vozio njegov prijatelj. U njihov automobil zabio se pijani vozač.
"Slomio sam tada istu ruku, desnu. Nakon četiri dana tada nisam osjećao ruku ovako dobro kao sada i to mi je utjeha. Sada mogu osjetiti prste na desnoj ruci", kaže 26-godišnji poljski vozač.
"Želim se vratiti na stazu jači nego ikada. Nakon ovakve nesreće više niste isti, nakon toga morate biti jači. Meni se to već dogodio 2007. godine u Kanadi, kada sam imao sudar. Morao sam pauzirati od utrka, a kada sam se vratio, bio sam bolji nego prije."
"Vozač nije samo gas ili volan, vozač je više od toga. Mentalno sam jači kao vozač od te 2007. godine. Tako će biti i ovoga puta, samo da se fizički potpuno oporavim."
Liječnici su priopćili kako bi oporavak poljskog vozača mogao potrajati i godinu dana. Renault je već prihvatio činjenicu da ga neće biti na dispoziciji najmanje tri mjeseca.
Vodeći poljski sportski dnevnik Przeglad Sportowy također je objavio razgovor s Kubicom.
"Učinit ću sve što mogu kako bi se što prije vratio na staze. Prije sedam godina su mi liječnici, nakon što sam stradao u nesreći, predviđali godinu dana pauze u prvim prognozama. Onda su mi rekli da se neću vratiti minimalno tri mjeseca. Vratio sam se za šest jedana. No, ovoga puta će biti teže. Znam to i moram biti oprezniji."
Vratimo se Kubicinom intervjuu za Gazzettu, u kojem je objasnio zašto je vozio taj nesretni reli.
"Reliji nisu samo strast. Reliji su i vrlo kvalitetan trening za Formulu 1. Postao sam bolji vozač u Formuli 1 jer sam prošle godine nastupio u puno relija. Vožnje relija mi pomažu u održavanju koncentracije, budući da imamo malo testiranja u Formuli 1. Reliji mi pomažu da radim na određenim segmentima u kojima imam prostora za napredak. To je važno za sezonu poput ove, u kojoj imamo 20 utrka."
Na upit hoće li i dalje voziti relije kada se oporavi, odgovorio je:
"Ne znam. Vidjet ćemo kada za to dođe vrijeme."
ROBERT KUBICA izrazio je u intervjuu za La Gazzettu dello Sport veliki optimizam po pitanju svog povratka na staze.
Višestruki prijelom desne ruke, noge i šake zadobio je Robert Kubica tijekom nedjeljne reli-utrke Ronde di Andora. Kubica je u operacijskoj dvorani proveo sedam sati. Dva tima kirurga radili su na Kubicinoj desnoj ruci, koju su uspjeli spasiti.
"Moram se vratiti još ove godine", kaže Kubica u intervjuu kojeg je dao iz svog kreveta u bolnici, podsjećajući na incident koji mu se dogodio prije sedam godina. Tada je stradao u prometnoj nesreći kao putnik, u automobilu kojeg je vozio njegov prijatelj. U njihov automobil zabio se pijani vozač.
"Slomio sam tada istu ruku, desnu. Nakon četiri dana tada nisam osjećao ruku ovako dobro kao sada i to mi je utjeha. Sada mogu osjetiti prste na desnoj ruci", kaže 26-godišnji poljski vozač.
"Želim se vratiti na stazu jači nego ikada. Nakon ovakve nesreće više niste isti, nakon toga morate biti jači. Meni se to već dogodio 2007. godine u Kanadi, kada sam imao sudar. Morao sam pauzirati od utrka, a kada sam se vratio, bio sam bolji nego prije."
"Vozač nije samo gas ili volan, vozač je više od toga. Mentalno sam jači kao vozač od te 2007. godine. Tako će biti i ovoga puta, samo da se fizički potpuno oporavim."
Liječnici su priopćili kako bi oporavak poljskog vozača mogao potrajati i godinu dana. Renault je već prihvatio činjenicu da ga neće biti na dispoziciji najmanje tri mjeseca.
Vodeći poljski sportski dnevnik Przeglad Sportowy također je objavio razgovor s Kubicom.
"Učinit ću sve što mogu kako bi se što prije vratio na staze. Prije sedam godina su mi liječnici, nakon što sam stradao u nesreći, predviđali godinu dana pauze u prvim prognozama. Onda su mi rekli da se neću vratiti minimalno tri mjeseca. Vratio sam se za šest jedana. No, ovoga puta će biti teže. Znam to i moram biti oprezniji."
Vratimo se Kubicinom intervjuu za Gazzettu, u kojem je objasnio zašto je vozio taj nesretni reli.
"Reliji nisu samo strast. Reliji su i vrlo kvalitetan trening za Formulu 1. Postao sam bolji vozač u Formuli 1 jer sam prošle godine nastupio u puno relija. Vožnje relija mi pomažu u održavanju koncentracije, budući da imamo malo testiranja u Formuli 1. Reliji mi pomažu da radim na određenim segmentima u kojima imam prostora za napredak. To je važno za sezonu poput ove, u kojoj imamo 20 utrka."
Na upit hoće li i dalje voziti relije kada se oporavi, odgovorio je:
"Ne znam. Vidjet ćemo kada za to dođe vrijeme."
-
- Kontakt:
Majstore nek je tebi Bog podario da ostaneš živ,nek ti podari brz oporavak,a sve ostalo je manje važno.Kubica iz bolničkog kreveta: Vratit ću se jači nego ikad!
Heidfeld najbrzi treceg dana testiranja u Jerezu
1. Nick Heidfeld Renault R31 1:20.361 86
2. Fernando Alonso Ferrari 150th Italia 1:20.493 131
3. Michael Schumacher Mercedes W02 1:21.054 114
4. Lewis Hamilton McLaren MP4-26 1:21.099 36
5. Kamui Kobayashi Sauber C30 1:21.242 84
6. Sebastian Vettel Red Bull RB7 1:21.574 98
7. Sebastien Buemi Toro Rosso STR6 1:21.681 92
8. Heikki Kovalainen Lotus T128 1:21.711 61
9. Rubens Barrichello Williams FW33 1:22.227 99
10. Paul di Resta Force India VJM-04 1:22.945 64
11. Jerome d'Ambrosio Virgin MVR-02 1:25.471 72
1. Nick Heidfeld Renault R31 1:20.361 86
2. Fernando Alonso Ferrari 150th Italia 1:20.493 131
3. Michael Schumacher Mercedes W02 1:21.054 114
4. Lewis Hamilton McLaren MP4-26 1:21.099 36
5. Kamui Kobayashi Sauber C30 1:21.242 84
6. Sebastian Vettel Red Bull RB7 1:21.574 98
7. Sebastien Buemi Toro Rosso STR6 1:21.681 92
8. Heikki Kovalainen Lotus T128 1:21.711 61
9. Rubens Barrichello Williams FW33 1:22.227 99
10. Paul di Resta Force India VJM-04 1:22.945 64
11. Jerome d'Ambrosio Virgin MVR-02 1:25.471 72
Teškom ozljedom Roberta Kubice uloga Vitalija Petrova u Renaultu dobila je na težini, no Rus je uvjeren da će se znati nositi s dodatnim pritiskom u svojoj drugoj sezoni u svijetu Formule 1...
Renault će u nadolazećem prvenstvu predstavljati Vitalij Petrov i, po svemu sudeći, Nijemac Nick Heidfeld, koji se ovih dana francuskoj momčadi dokazuje na testiranjima u španjolskom Jerezu.
Izostanak Roberta Kubice, kaže ruski vozač, neće mu predstavljati veći problem po pitanju psihološke pripreme: "Spreman sam preuzeti važniju ulogu. Prošle godine to nije bio slučaj jer mi je sve bilo novo. I ove godine ima dosta promjena, ali ipak je lakše".
"Došao sam se boriti u Renault. To ću i činiti, i znao sam da će jednog dana veći teret pasti na moja leđa. Sada se to i dogodilo, nešto ranije nego što se očekivalo", dodao je Vitalij Petrov.
On će ostati jednako usredotočen na obavljanje svojih zadataka: "Momčad se našla u novoj situaciji, no moj se posao nije bitnije promijenio".
"Kubica i ja vozili smo sličnim stilom te smo uglavnom birali iste postavke. Bolidi su nam bili gotovo jednako podešeni. Kubici želim da se što prije vrati. Lijepo je raditi s njim, zajednički smo sudjelovali u razvoju bolida, premda nismo posebno dobri prijatelji da bismo se neprestano družili, razgovarali ili jeli zajedno", ispričao je Vitalij Petrov.
Renault će u nadolazećem prvenstvu predstavljati Vitalij Petrov i, po svemu sudeći, Nijemac Nick Heidfeld, koji se ovih dana francuskoj momčadi dokazuje na testiranjima u španjolskom Jerezu.
Izostanak Roberta Kubice, kaže ruski vozač, neće mu predstavljati veći problem po pitanju psihološke pripreme: "Spreman sam preuzeti važniju ulogu. Prošle godine to nije bio slučaj jer mi je sve bilo novo. I ove godine ima dosta promjena, ali ipak je lakše".
"Došao sam se boriti u Renault. To ću i činiti, i znao sam da će jednog dana veći teret pasti na moja leđa. Sada se to i dogodilo, nešto ranije nego što se očekivalo", dodao je Vitalij Petrov.
On će ostati jednako usredotočen na obavljanje svojih zadataka: "Momčad se našla u novoj situaciji, no moj se posao nije bitnije promijenio".
"Kubica i ja vozili smo sličnim stilom te smo uglavnom birali iste postavke. Bolidi su nam bili gotovo jednako podešeni. Kubici želim da se što prije vrati. Lijepo je raditi s njim, zajednički smo sudjelovali u razvoju bolida, premda nismo posebno dobri prijatelji da bismo se neprestano družili, razgovarali ili jeli zajedno", ispričao je Vitalij Petrov.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
ZDRAVSTVENO stanje na reliju teško ozlijeđenog vozača Formule 1, Poljaka Roberta Kubice, pogoršalo se. Izjava je to koju je za TVN 24 dala njegova zaručnica Edyta.
"Stanje mu se pogoršalo i u smislu fizičkog i psihičkog. Srećom, nije u životnoj opasnosti", kazala je Edyta čije prezime svjetski mediji ne prenose.
Nakon što je otpušten s odjela Intenzivne njege, Kubica je ondje ponovno vraćen.
Kubica se oporavlja od teške nesreće zadobivene tijekom Ronda di Andora relija zadobivene u nedjelju 6. ovog mjeseca. Podsjećamo, Kubica se sa svojom Škodom Fabijom S2000, uz veliku brzinu, zabio u zid pored jedne crkvice kraj koje je prolazila trasa relija.
Više od sedam sati liječnički tim predvođen Igorom Rossellom operirao ga je u bolnici Santa Corona u Pietra Ligureu u koju je dopremljen s unutarnjim krvarenjem te višestrukim prijelomima desne ruke, šake i noge. Bila je to prva od, za sada, predviđene tri operacije.
Druga, u kojoj je podvrgnut operaciji desnog ramena, desnog lakta i desnog stopala obavljena je u petak.
Treća operacija zakazana je za srijedu.
"Stanje mu se pogoršalo i u smislu fizičkog i psihičkog. Srećom, nije u životnoj opasnosti", kazala je Edyta čije prezime svjetski mediji ne prenose.
Nakon što je otpušten s odjela Intenzivne njege, Kubica je ondje ponovno vraćen.
Kubica se oporavlja od teške nesreće zadobivene tijekom Ronda di Andora relija zadobivene u nedjelju 6. ovog mjeseca. Podsjećamo, Kubica se sa svojom Škodom Fabijom S2000, uz veliku brzinu, zabio u zid pored jedne crkvice kraj koje je prolazila trasa relija.
Više od sedam sati liječnički tim predvođen Igorom Rossellom operirao ga je u bolnici Santa Corona u Pietra Ligureu u koju je dopremljen s unutarnjim krvarenjem te višestrukim prijelomima desne ruke, šake i noge. Bila je to prva od, za sada, predviđene tri operacije.
Druga, u kojoj je podvrgnut operaciji desnog ramena, desnog lakta i desnog stopala obavljena je u petak.
Treća operacija zakazana je za srijedu.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- majestic24
- Kontakt:
FIA je za nadolazeće svjetsko prvenstvo u Formuli 1 dopustila vozačima upotrebu pomičnog stražnjeg krila u posljednjih 600 metara glavne ravnine na stazi, ukoliko je razmak između bolida manji od sekunde, no Fernando Alonso tvrdi da to neće znatno olakšati pretjecanje.
"Ukoliko je bolid ispred samo desetinku sporiji, pomično krilo nije dovoljno", ističe Ferrarijev Španjolac i dodaje da se situacija ne bi bitno promijenila ni ukoliko FIA produži dopuštenu zonu upotrebe.
"Možda će biti isplativo ukoliko bolid ispred bude sekundu ili dvije sporiji. Možda je cilj tog pravila da olakša pretjecanje osjetno sporijih bolida, kao što se meni dogodilo protiv Vitalija Petrova u Abu Dhabiju prošle godine", nastavio je Fernando Alonso.
Za međusobne okršaje onih najboljih trebat će nešto više, zaključio je španjolski vozač: "Pretjecanje na vrhu poretka opet će biti vrlo teško".
"Ukoliko je bolid ispred samo desetinku sporiji, pomično krilo nije dovoljno", ističe Ferrarijev Španjolac i dodaje da se situacija ne bi bitno promijenila ni ukoliko FIA produži dopuštenu zonu upotrebe.
"Možda će biti isplativo ukoliko bolid ispred bude sekundu ili dvije sporiji. Možda je cilj tog pravila da olakša pretjecanje osjetno sporijih bolida, kao što se meni dogodilo protiv Vitalija Petrova u Abu Dhabiju prošle godine", nastavio je Fernando Alonso.
Za međusobne okršaje onih najboljih trebat će nešto više, zaključio je španjolski vozač: "Pretjecanje na vrhu poretka opet će biti vrlo teško".
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
-
- Kontakt:
To je obično i običaj što se tiče tajnosti prezimena kada se radi o djevojkama,pogotovo nedovoljno medijski eksponiranim,a mislim da joj nije pravo ime Edyta,msm da je to nadimak a da joj je pravo ime Edytszka."Stanje mu se pogoršalo i u smislu fizičkog i psihičkog. Srećom, nije u životnoj opasnosti", kazala je Edyta čije prezime svjetski mediji ne prenose.
Sve u svemu žao mi je što se to desilo Kubici,al nadam se da će majstor iz svega izaći jači.
Nadovezao bih se na ovo sto je Alonso pricao za pomicna krilca takodjer se ovodi ponovo KERS samo nezz da li ce ga sve ekipe imati i koliko ce kod kojih biti razvijen!!!
Stern des Südens
Kako sada stvari stoje, BHT 1 zbog nedostatka finansijskih sredstava neće, ove godine, prenositi Svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.