RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Zizu1981
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la Zizu1981 » 29 maj 2022, 13:59

Velez je ove i prosle godine ostvario rezultate sa igracima koje je doveo iz druge lige.

Treba nastaviti sa takvom strategijom. Dovoditi mlade talentirane igrace iz nizih rangova, njih unaprijediti i ako bog da poceti i prodavati.
Velez, ali ni ostali BH klubovi ne mogu praviti velike reultate u evropi, osim ako ne nadju bolji nacin finansiranja,a to je prodaja igraca.

Da bi to mogao, moras igrace praviti, kroz svoju akademiju, ili dovodjenjem polu gotovih proizvoda, koje ces dovrsiti, kao Cosic, Ovcina, Hasanovic itd..

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 29 maj 2022, 14:07

Treba naci igraca sa dobrim menadjerom pa kad odigra sezonu ili pola sezone prodati ga nekom vecem klubu.
Kao sa Mulicem nismo mu mi nasli juznu koreju nego mu je menadjer. Nase je da igra i da odigra sto bolje moze i prodati ga. Od njega uzeli vise para nego od ovih sto se vrte po pet godina pa na kraju odu besplatno. Onaj mali sto je otiso u francusku isto tako nije mu Velez nasao klub, nego je imao veze neke pa smo mi uzeli pare samo zato sto je nas igrac.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 29 maj 2022, 14:09

Zizu1981 je napisao/la:
29 maj 2022, 13:59
Velez je ove i prosle godine ostvario rezultate sa igracima koje je doveo iz druge lige.

Treba nastaviti sa takvom strategijom. Dovoditi mlade talentirane igrace iz nizih rangova, njih unaprijediti i ako bog da poceti i prodavati.
Velez, ali ni ostali BH klubovi ne mogu praviti velike reultate u evropi, osim ako ne nadju bolji nacin finansiranja,a to je prodaja igraca.

Da bi to mogao, moras igrace praviti, kroz svoju akademiju, ili dovodjenjem polu gotovih proizvoda, koje ces dovrsiti, kao Cosic, Ovcina, Hasanovic itd..
Lakse je bilo krenuti s tim projektom iz same druge lige, sad kad smo na putu da postanemo konstanta i kad napokon poslije 40 godina imamo sve uslove da opet postanemo neko i nesto i udjemo u borbu za prvaka, eksperimentisanje sa tim iz nizih liga i njihove projektovanje u okosnicu ekope mi nema smisla nikako. Svakako da ih treba imati 3,4 barem za buducnost, ali za ono cemu mi tezimo sada stvarno treba odraditi brutalno ovaj prelazni rok.
19V22

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 29 maj 2022, 14:14

Cernica22 je napisao/la:
29 maj 2022, 14:09
Zizu1981 je napisao/la:

Lakse je bilo krenuti s tim projektom iz same druge lige, sad kad smo na putu da postanemo konstanta i kad napokon poslije 40 godina imamo sve uslove da opet postanemo neko i nesto i udjemo u borbu za prvaka, eksperimentisanje sa tim iz nizih liga i njihove projektovanje u okosnicu ekope mi nema smisla nikako. Svakako da ih treba imati 3,4 barem za buducnost, ali za ono cemu mi tezimo sada stvarno treba odraditi brutalno ovaj prelazni rok.
100% tako

Zizu1981
Kontakt:

Post Postao/la Zizu1981 » 29 maj 2022, 14:19

Cernica22 je napisao/la:
Zizu1981 je napisao/la:

To sto ti govoris je po meni pogresna strategija, ako pricamo na duge staze.

Razumijem zelju za titulom i rezultatima, ali bez prave dugorocne strategija, sve ce biti kratkotrajno. Sarajevo i Zeljo su primjer toga.
Ne kazem da ne treba dati malo gasa, nebi li se borili za titulu sljedece godine, ali to uopste ne treba biti prioritet. Za mene je prioritet narednih 10 godina. Znaci, ulaganje u klub, u omladinski pogon, a to jeste u buducnost.

Koliko sam shvatio Velez ima veliku pomoc od drzave,a li to se moze promjeniti u trenutku. Ekonomija kluba ne smije zavisiti od toga.

Uglavnom, mislim da nije eksperiment dovoditi mlade talente iz nizih liga, nego je to po meni suprotno. Garant da neces propasti. Ne kazem da treba imati samo takve igrace, ali kombinaciju toga i iskusnijih igraca.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 29 maj 2022, 14:24

Pozdrav raja,
vidim spominjete ovdje Zolotića a nikako da upratim je li mislite na Nermina?
Koliko je realno da bi igrač koji ove godine treba igrati protiv Porta i Benfice htio doći u Premijer ligu? :D
Naravno ako mislimo na istog Zolotića :mrgreen:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 29 maj 2022, 14:33

Ma iz naše lige prodati igrača i od toga živjeti je nemoguće.
Nekada u budućnosti možda ali sada ne.
Prije svega liga ti nema pedigre, treba se podići kvalitet lige bar za dvije stepenice da bi neko iz Veleža mogao otići u neki klub i da mi tu zaradimo pola miliona eura,i iz bilo kojeg kluba u BiH.
Pa evo koji je to igrač prodat iz naše lige za neku cifru,da je sve to i frizirano eno vam izjave od menadžera Kovačevića i Hadziahmetovića gdje sami kažu da su ti igrači otišli za duplo manje nego što je objavljeno.
Sada što je za nas cifra 150000 eura od prodaje igrača zato će nam i rezultati u Europi biti 4 pretkolo svake 4 godine historijski uspjeh.
Bez igranja europski utakmice (grupna faza) nema dobre prodaje igrača.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Chuske
Kontakt:

Post Postao/la Chuske » 29 maj 2022, 14:36

bavarian_bk je napisao/la:
29 maj 2022, 14:24
Pozdrav raja,
Koliko je realno da bi igrač koji ove godine treba igrati protiv Porta i Benfice htio doći u Premijer ligu? :D
Nikakve. :lolno: Mi se zanosimo s nekim (ne svim) imenima. Pola ovih igraca sigurno ne bi dosli u Velež za siću i trazili bi preko 10K, pa i 15-20K itd.

Zizu1981
Kontakt:

Post Postao/la Zizu1981 » 29 maj 2022, 14:40

Espiritosanto je napisao/la:
29 maj 2022, 14:33
Ma iz naše lige prodati igrača i od toga živjeti je nemoguće.
Nekada u budućnosti možda ali sada ne.
Prije svega liga ti nema pedigre, treba se podići kvalitet lige bar za dvije stepenice da bi neko iz Veleža mogao otići u neki klub i da mi tu zaradimo pola miliona eura,i iz bilo kojeg kluba u BiH.
Pa evo koji je to igrač prodat iz naše lige za neku cifru,da je sve to i frizirano eno vam izjave od menadžera Kovačevića i Hadziahmetovića gdje sami kažu da su ti igrači otišli za duplo manje nego što je objavljeno.
Sada što je za nas cifra 150000 eura od prodaje igrača zato će nam i rezultati u Europi biti 4 pretkolo svake 4 godine historijski uspjeh.
Bez igranja europski utakmice (grupna faza) nema dobre prodaje igrača.
Slazem se da je tesko, ali to je jedini nacin, ako zelis napraviti iskorak.
Inace, ostajemo ovdje gdje jesmo, na dnu evrope. Govorim o nasoj ligi.

Da bi olaksali prodaju igraca, moramo praviti bolje rezultate u evropi. Evo Velez je napravio korak prosle godine. Neka opet ponovi. Zrinjski ce mozda to isto uraditi, jer ima dobre pretpostavke za to.

Treba traziti i partere u zemljama koje lakse mogu prodati igrace, recimo klubovi iz HR. Prodas im igraca jeftino, ali imas dio od sljedece prodaje. Neka starteska saradnja....Ima mnogo nacina.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 29 maj 2022, 14:43

Velezovci vi koji ste tu blize....

Moze li mi neko reci kakav je golman onaj mali Nanić sto je u juniorima? Ima li potencijala i osjeti li se kakav napredak kod njega otkad je tu .

Unapred zahvaljujem na odg
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 29 maj 2022, 14:53

Pozdrav raja,
Neki ovdje žive u paralelnom svijetu gdje naša liga nije najveći odron u Evropi. Postavljaju se igrači Cadiza, Atalante, RB Salzburga, Rijeke. Bože sačuvaj.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 29 maj 2022, 15:08

ra1981 je napisao/la:
29 maj 2022, 14:53
Pozdrav raja,
Neki ovdje žive u paralelnom svijetu gdje naša liga nije najveći odron u Evropi. Postavljaju se igrači Cadiza, Atalante, RB Salzburga, Rijeke. Bože sačuvaj.
Nešto realnije opcije Bender/Mekić iz Želje
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 29 maj 2022, 15:19

Krila: Mujan, Ivan Ikic, Santos
Stoperi: Matej Senic, Mahmic, Frane Ikic

Ovo su sve igraci koje mozemo dovesti bez problema a koji imaju slobodne papire. Sa Senicem smo vec imali dogovor, pristao je bio da dodje ali nije ga klub pustio. Medjutim sada vise te prepreke nema i ocekujem da ce Fedja ponovo kontaktirati momka.

Sijamija se vraca sa posudbe, mozda moze posluziti kao backup opcija za Haskica plus je U21.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 29 maj 2022, 15:20

Zizu1981 je napisao/la:
29 maj 2022, 14:19
Cernica22 je napisao/la:
Zizu1981 je napisao/la:

To sto ti govoris je po meni pogresna strategija, ako pricamo na duge staze.

Razumijem zelju za titulom i rezultatima, ali bez prave dugorocne strategija, sve ce biti kratkotrajno. Sarajevo i Zeljo su primjer toga.
Ne kazem da ne treba dati malo gasa, nebi li se borili za titulu sljedece godine, ali to uopste ne treba biti prioritet. Za mene je prioritet narednih 10 godina. Znaci, ulaganje u klub, u omladinski pogon, a to jeste u buducnost.

Koliko sam shvatio Velez ima veliku pomoc od drzave,a li to se moze promjeniti u trenutku. Ekonomija kluba ne smije zavisiti od toga.

Uglavnom, mislim da nije eksperiment dovoditi mlade talente iz nizih liga, nego je to po meni suprotno. Garant da neces propasti. Ne kazem da treba imati samo takve igrace, ali kombinaciju toga i iskusnijih igraca.
A kako ti mogu garant uspjeha biti igraci iz nizih liga kad ni u samoj premijer ligi nemas nekih ogromnih prospekata za buducnost. Lijepa je ideja svakako, ali treba bit realan da mi igramo premijer ligu, najgoru ligu u evropi gdje se vise pitaju vice sudije i savezi nego bilo kakav kvalitet. Pa zrinjski prvak ove godine ovako dominantno samo zato sto su se okrenuli jakoj selekciji i pravim pojacanjima konkretnim bez nekih velikih zvucnih imena ali opet uboli u srijedu.
19V22

Zizu1981
Kontakt:

Post Postao/la Zizu1981 » 29 maj 2022, 15:35

Cernica22 je napisao/la:
29 maj 2022, 15:20

A kako ti mogu garant uspjeha biti igraci iz nizih liga kad ni u samoj premijer ligi nemas nekih ogromnih prospekata za buducnost. Lijepa je ideja svakako, ali treba bit realan da mi igramo premijer ligu, najgoru ligu u evropi gdje se vise pitaju vice sudije i savezi nego bilo kakav kvalitet. Pa zrinjski prvak ove godine ovako dominantno samo zato sto su se okrenuli jakoj selekciji i pravim pojacanjima konkretnim bez nekih velikih zvucnih imena ali opet uboli u srijedu.
Garant uspjeha je dobar rad, kako na terenu, tako i van njega i odgovoran odnos prema finansijama.

Zrinjski je kao prvo pogodio sa trenerom. On je od njih napravio ovo, a mnogo manje njihova transfer politika.
Mislim da Velez ne treba gledati u druge BH klubove kao primjer, jer nema dobrog primjera. Treba da trazi svoj put.

Velez nije u istoj situaciji kao Zrinjski, Sarajevo ili Zeljo.

salmy

Post Postao/la salmy » 30 maj 2022, 17:38

MostarskiSin je napisao/la:
29 maj 2022, 15:19

Ovo su sve igraci koje mozemo dovesti bez problema a koji imaju slobodne papire. Sa Senicem smo vec imali dogovor, pristao je bio da dodje ali nije ga klub pustio. Medjutim sada vise te prepreke nema i ocekujem da ce Fedja ponovo kontaktirati momka.

Sijamija se vraca sa posudbe, mozda moze posluziti kao backup opcija za Haskica plus je U21.
Džafica iz TC dovesti pod obavezno da sa Haskicem rešeta protivničke mreže. Čovjek je u 27 kola dao 11 golova što je vrlo dobro i mislim da je pokretljiviji i prodorniji od Zaimovica ...
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 30 maj 2022, 22:05

salmy je napisao/la:
30 maj 2022, 17:38
MostarskiSin je napisao/la:
29 maj 2022, 15:19

Džafica iz TC dovesti pod obavezno da sa Haskicem rešeta protivničke mreže. Čovjek je u 27 kola dao 11 golova što je vrlo dobro i mislim da je pokretljiviji i prodorniji od Zaimovica ...
Ode u inostranstvo, vec ima par ponuda iz nase lige al ga ne zanimaju

Sahbaz2
Kontakt:

Post Postao/la Sahbaz2 » 31 maj 2022, 14:31

Kakav je ovaj Hamza Gasal? Istice mu ugovor a u21 igrac. Trenutno samo imamo Dzankovica (ako se produzi) i Bajrica. Dejanovic vise nije U21.

Istice i ugovor ono Morrisu i Husi Karjasevicu iz TC

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.