Edin Džeko

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

kontrasviju
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la kontrasviju » 26 maj 2022, 16:13

Spahic98 je napisao/la:
26 maj 2022, 00:07
hurem je napisao/la:
26 maj 2022, 00:00

Starohan Dzeko da nije prešao u Inter bio bi prvotimac Rome a Abraham bi ulazio s klupe.
Ne provaljuj se,molim te.
Prva sezona Abrahama u Romi, je bolja od Džekinih 4 sezona u Romi.
Samo u jednoj je dao više golova od Abrahama.
A ovaj trofej navijači Rome će pamtiti više nego bilo kakvo četvrtfinale ili polufinale.
6. mjesto u ligi, ispali iz kupa odmah i osvojeno smiješno trećerazredno takmičenje preko Zorye, CSKA Sofije, Vitesea, Bodo Glimta, Leicestera i Feyenoorda.

Ogroman uspjeh, nema šta :tokralju:

European Champs :rol:
1921

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 maj 2022, 11:47

kontrasviju je napisao/la:
26 maj 2022, 16:13
Spahic98 je napisao/la:
26 maj 2022, 00:07
hurem je napisao/la:
26 maj 2022, 00:00

Starohan Dzeko da nije prešao u Inter bio bi prvotimac Rome a Abraham bi ulazio s klupe.
Ne provaljuj se,molim te.
Prva sezona Abrahama u Romi, je bolja od Džekinih 4 sezona u Romi.
Samo u jednoj je dao više golova od Abrahama.
A ovaj trofej navijači Rome će pamtiti više nego bilo kakvo četvrtfinale ili polufinale.
6. mjesto u ligi, ispali iz kupa odmah i osvojeno smiješno trećerazredno takmičenje preko Zorye, CSKA Sofije, Vitesea, Bodo Glimta, Leicestera i Feyenoorda.

Ogroman uspjeh, nema šta :tokralju:

European Champs :rol:
Citam i ne vjerujem :rol:
naprijed rejal

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 maj 2022, 14:54

Edin Džeko, prema TM, od 01.01.2020. godine do danas za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je postigao 3 gola uključujući i onaj Luxemburgu.

U istom periodu Smail Prevljak je postigao 4 gola.

Luka Menalo u istom periodu ima 2 gola.

Da li smo više očekivali od kapitena?

Da li je vrijeme da se, bez uvreda i teških riječi, ozbiljno počne diskutovati o njegovom povlačenju iz reprezentacije kako bi se dalo prostora nekome mlađem i motivisanijem?

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 28 maj 2022, 15:08

mladi Djuric ceka ko zapeta puska da ga zamjeni i povede nas u neslucene visine...

ne znam zasto se ne pomirite s cinjenicom da smo (ispod) prosjecna repka ciji zenit je bio u Brazilu, a nove nade gotovo da i nema, barem jos 5-6 godina, dok se vidi hoce li biti sta od ovih juniora....ako pogledamo, konkretno napadacki kadar, onda smo teski prosjek. jedini koji je imao potencijal za nesto vise je unisten povredama (Koljic).

nama je highlight ovog ljeta hoce li se prodat hadziahmetovic u neku osrednju talijansku ekipu, i hoce li se tamo uopste izborit za prvu postavu... sta jos ima zanimljivo za pratit?? mozda mali Dedic i njegov sljedeci klub, i hoce li se eventualno Hasic vratit na pravi kolosjek. sve ostalo je teska depresija. gotovo da nema potrebe za Pdf-om.
Zadnja izmjena: RoninX, dana/u 28 maj 2022, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 28 maj 2022, 15:15

Kovačević, Dedić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Hadžiahmetović, sve ovo 25 i ispod je zanimljivo :D Nekoga sam garant i promašio :D

Generalno je tanko u odnosu na proteklu deceniju, ali vrijeme je i da se naviknemo, ne može se vječito živjeti na havi, a bez sistema. Prolazimo što su prošle ili još prolaze druge slične zemlje, tipa Rumunije, Bugarske, Mađarske, dijela Skandinavaca, Škota, Iraca itd.

Haso iznosi zanimljiv argument, realno je na mjestu, ali nisam siguran da će nam sklanjanje Džeke donijeti ni dobro ni loše. Apsolutno je nebitno kad se pogleda kakvi su drugi napadači.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 28 maj 2022, 15:20

meni je gazibegovic sve manje zanimljiv sto ga vise gledam. ali eto, mozda i on ima potencijal za veci nivo od sadasnjeg. anel je svakako zanimljiv ali ko zna sta ce biti sa njim. mi cak u odbrani i imamo nekog potencijala. ali smo prema naprijed talasika. nema igraca zbog kojeg bih planirao vikend.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 28 maj 2022, 15:22

Džeko nipošto sklanjati, mislim da je najbolji špic trenutno i apsurdno je da ga šaljete u penziju. Nemamo zamjenu za njega i da imamo opet bi igrao.
1921!

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 maj 2022, 15:28

Ja sam naravno, kao i većina nas, svjestan da mi nemamo WC igrače, ali nije ni rješenje da ostane sve kako i jeste. Jer ne znam da li je to put ka napretku.

Pretpostavimo da će Dzeko sledece sezone u Interu biti rezerva, a po svemu sudeći hoće, koliko je pametno da mu je zagarantovano mjesto u prvih 11 reprezentacije? Igraču od 37 godina. Da li na tome treba da baziramo budućnost?

Niti se ja trudim da pokažem kako mi imamo igrače koji su ogromni talenti i zanimaju se najveci klubovi za njih.
Ali da trebamo misliti o tome koliko Džeko uopšte još može dati reprezentaciji i koliko je motivisan, to sigurno.

Dugoročno je teško planirati, to ne rade ni najveće kompanije više, ali za neki kraći period trebamo praviti plan. Trebaju nam napadači koji će, za naše uslove, biti korisni za reprezentaciju.
U te napadače sigurno svrstavam Kodru i Prevljaka. Koljić je zanimljjiv i dobar, ali ima stalni problem sa povredama.

Da li je forsiranje njih ispred Džeke baš tolika ludost ili ipak razumna odluka?

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 maj 2022, 15:29

Nemaš ga ni s kim zamijeniti. Osim ako želiš Kodrado-a ili Prevljakadabru.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 maj 2022, 15:45

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 maj 2022, 15:29
Napisao sam u postu iznad da ih svrstavam u potencijalne prve napadače, tj. jednog od 2 napadača u 3-5-2 sistemu. Za poziciju drugog napadača su drugačiji konkurenti.

Bez uvrede za našeg sigurno najboljeg igrača u novoj državi, ali mislim da on nije nezamjenljiv. Posebno sa ovom statistikom.

Naravno da ne želim da to dovodim u direktnu korealciju sa njim, nego samo da navedem kao primjer, mi smo zadnju dobru utakmicu odigrali protiv Finske bez Džeke kada smo ih dobili 4:1.

CYN3
Kontakt:

Post Postao/la CYN3 » 28 maj 2022, 15:59

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 maj 2022, 15:45
Napisao sam u postu iznad da ih svrstavam u potencijalne prve napadače, tj. jednog od 2 napadača u 3-5-2 sistemu. Za poziciju drugog napadača su drugačiji konkurenti.

Bez uvrede za našeg sigurno najboljeg igrača u novoj državi, ali mislim da on nije nezamjenljiv. Posebno sa ovom statistikom.

Naravno da ne želim da to dovodim u direktnu korealciju sa njim, nego samo da navedem kao primjer, mi smo zadnju dobru utakmicu odigrali protiv Finske bez Džeke kada smo ih dobili 4:1.
Dzeko nije igrao protiv Finske pa smo izgubili 1:3
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 maj 2022, 16:06

CYN3 je napisao/la:
28 maj 2022, 15:59
h1a2s3o4 je napisao/la:
28 maj 2022, 15:45

Dzeko nije igrao protiv Finske pa smo izgubili 1:3
Mislim da sam baš zbog nečega ovakvog i naglasio da ga ne dovodim u direktnu korelaciju sa rezultatom. :mrgreen:

Naveo sam to kao primjer da se može odigrati i bez Džeke sjajno. Pri tom, opet naglašavam, nisam njega doveo u direktnu vezu sa rezltatom. Drugaciji tip analize od obicnog navođenja primjera bi trebao da se utvrdi korelacija ili eventualni kauzalitet.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 maj 2022, 16:22

Možeš ga zamijeniti sistemom. Gdje neće niko biti iznad repke, a da plodove vidiš ne danas već nakon par godina.
On, Pjanić i Šehić se trebaju oprostiti. Prepustiti mjesta mlađima.

Mislim.
Nema od ovog ništa. Pogotovo je nerealno očekivati da se Pjanić oprosti sad kad je klupadžija. :D

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 maj 2022, 17:28

Pa dobro ja sam među prvima bio da se on oprosti ili barem ustupi svoje mjesto.

Postao sam indiferentan, hoće neće mahalaš igrati je svejedno. Bilo koji sistem da implementiraš, mislim, ne moraš ti njega zamijeniti profil za profil, kvalitet za kvalitet.

Problem ovdje je slab izbor u napadu koji imamo.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 maj 2022, 12:09

Trebo bi on sam da kaze nesto ovako.Ja sam svoje odradio i hvala mu nek me neko drugi zamjeni i to je to.Odigrat oprostajnu tekmu mislim da je to realnost.Sa njim il bez njega isto nam se pise tj srednja zalost ako i ne ispod srednje zalosti.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 maj 2022, 14:11

Mislim da se poprilično pretjeruje u vezi s Edinom.
Bez obzira sto je starohan on je i dalje nas najbolji igrač. Bit ce i dogodine u kvalifikacijama, a vjerovatno i na EP (ako Bog da na EP) ali to je vec nas problem sto se ne naziru bolji.

1. Pepe ima 39 godina (prvi mi je naumpao) i prvotimac je Portugala koji je nekih 20x kvalitetniji od naše reprezentacije. A eto kao Dzeko (36) se treba oprostiti. Kome to da ustupi mjesto?!

2. Ibisevic je nedavno pričao kako je važno da iskusniji igrači budu dio reprezentacije i svoje znanje prenose na mlade. Edin još uvijek zaslužuje mjesto startera. Kada dodje vrijeme da neke utakmice počne s klupe, tada ćemo o tome razglabati. To vrijeme još uvijek nije došlo a i ne nazire se.
On ima znanje i ima sta prenijeti na mladje saigrace...samo treba sebi u glavu utuviti da se napokon malo vise kapitenskije treba ponašati i na terenu i izvan terena.

3. Dzeko ima motiv da igra sto duže kako bi dodatno bildao ličnu statistiku (reprezentativac s najviše nastupa i ubjedljivo najbolji strijelac svih vremena).

4. Mi bez Pjanica možemo ali bez Dzeke ništa ne možemo. To se pokazalo u kamaru utakmica. Ne zanimaju me izolovani slučajevi gdje smo na "prepad" pobijedili. S Edinom bar ozbiljnije na terenu izgledamo.

...itd.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 maj 2022, 15:06

joj kad kloc dodje na pripreme nabrijan zvukom F1, ima da sam preore terene :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 maj 2022, 15:13

hurem je napisao/la:
29 maj 2022, 14:11
Mislim da se poprilično pretjeruje u vezi s Edinom.
Bez obzira sto je starohan on je i dalje nas najbolji igrač. Bit ce i dogodine u kvalifikacijama, a vjerovatno i na EP (ako Bog da na EP) ali to je vec nas problem sto se ne naziru bolji.

1. Pepe ima 39 godina (prvi mi je naumpao) i prvotimac je Portugala koji je nekih 20x kvalitetniji od naše reprezentacije. A eto kao Dzeko (36) se treba oprostiti. Kome to da ustupi mjesto?!

2. Ibisevic je nedavno pričao kako je važno da iskusniji igrači budu dio reprezentacije i svoje znanje prenose na mlade. Edin još uvijek zaslužuje mjesto startera. Kada dodje vrijeme da neke utakmice počne s klupe, tada ćemo o tome razglabati. To vrijeme još uvijek nije došlo a i ne nazire se.
On ima znanje i ima sta prenijeti na mladje saigrace...samo treba sebi u glavu utuviti da se napokon malo vise kapitenskije treba ponašati i na terenu i izvan terena.

3. Dzeko ima motiv da igra sto duže kako bi dodatno bildao ličnu statistiku (reprezentativac s najviše nastupa i ubjedljivo najbolji strijelac svih vremena).

4. Mi bez Pjanica možemo ali bez Dzeke ništa ne možemo. To se pokazalo u kamaru utakmica. Ne zanimaju me izolovani slučajevi gdje smo na "prepad" pobijedili. S Edinom bar ozbiljnije na terenu izgledamo.

...itd.
On, nažalost, na mlađe igrače prenosi više toga negativnog nego pozitivnog. Da se odmah razumijemo, fudbalski on njima nema tu šta prenositi, ali trebao bi na njih prenijeti pozitivan odnos prema državnom grbu, profesionalnost, neki kult igranja za nacionalnu selekciju.

A ja se bojim da im on, u tom kontekstu, prenosi sve najgore počevši od mahale u i oko tima, izlazaka i ostalih neprofesionalnih poteza. Šta ćeš za koju godinu očekivati od Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Dedića, Gazibegovića, Kovačevića i ostale mlađarije nego da se ponašaju kao što se on ponaša.

Pa i Džeku su tako neki njegovi prethodnici sigurno učili, samo što je Edin toliko kvalitetan igrač da će u velikom broju slučajeva pokazati svoj kvalitet na terenu pa taman kompletne pripreme i reprezentativno okupljanje proveo van tima. Problem je što skoro svi drugi nisu i onda imamo taj belaj.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 29 maj 2022, 15:20

Možda će opet kasniti na okupljanje i propustiti prvi trening jer je svratio na pijanu orgiju kod svog jarana Senijada u Sloveniji :kafa:

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 29 maj 2022, 17:10

ASD je napisao/la:
28 maj 2022, 16:22
Možeš ga zamijeniti sistemom. Gdje neće niko biti iznad repke, a da plodove vidiš ne danas već nakon par godina.
On, Pjanić i Šehić se trebaju oprostiti. Prepustiti mjesta mlađima.

Mislim.
Nema od ovog ništa. Pogotovo je nerealno očekivati da se Pjanić oprosti sad kad je klupadžija. :D
Da vidiš plodove nakon PAR GODINA..jarane..jel čuješ sam sebe ,nakon par godina..pa za par godina pitaj boga ko će biti i od ovih sadašnjih mladih tzv. nosilaca igre..kakvih bolan par godina..ko živ ko mrtav ...drži ih dok god su bolji od ovih koji dolaze,a jesu..ili ih odma nogom u d u p e..i ganjaj se sa Maltom,Kiprom...jesam ja za podmlađivanje ali brate pa svi naši od 30-35 godina su dva levela od ovih u najboljim godinama

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.