Premijer liga BiH - aktuelno

Balorda
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 14:19

Zeko87 je napisao/la:
27 maj 2022, 14:13
MaroonBjelave je napisao/la:
26 maj 2022, 23:01
OnlyLeft22 je napisao/la:
26 maj 2022, 22:53

I ja sam od danas Sda bot kao ljudi na Velezovoj temi danas :kafa:

Evo i napravio sam account na Klixu
Klub se voli i kad je dobro i kad je loše. Prolazili ste vi i gore, pa ste opet na nogama.
Jbt, pa vidiš da se zeleni hvataju za svaku grančicu koja bi ih mogla spasiti, jer su u totalnom qurcu. I nije slučajno da ste baš vi i Sloboda na njihovom meniju.
Pa eto bez njihovog menija Sloboda se bori za opstanak već godinama i imaju najgori stadion u univerzumu. Velež je prošle sezone dobio najveći poticaj u državi od Vlade FBiH 1,9 miliona KM.

Nadam se da će Sloboda, Čelik i Jedinstvo Bihać dobiti iste poticaje i vratiti svoje klubove na zelenu granu ;) gdje im je i mjesto. Sa Fujdićima, komunjarama i autonomašima im baš i ne ide najbolje
Velež nije dobio 1.9 miliona od vlade FBIH i dobro bi bilo da prestanete pisati te neistine. Naučite da postoje razlike u budžetskim sredstvima, nije jedan budžet.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 maj 2022, 14:21

Znaci Sarajevo ce dati pola miliona za teren. Jedini tim koji nece marke dati za teren bice Bojac

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 14:22

Inače lajk za shizopitarsku logiku u kojoj je Feđin domet kačenje izjava po svlačionici :rol: Takve izjave stvarno puno govore o forumskom taboru FK Sarajeva, baš puno govore.

Btw. Sarajevo već 6 utakmica ne zna za pobjedu protiv Veleža, mora da se Dudić nakačio tih izjava u svlačionici, masu izjava.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 27 maj 2022, 14:31

zagor1987 je napisao/la:
27 maj 2022, 14:18
killafrommanilla je napisao/la:
27 maj 2022, 13:44
Velika ekipa koju su vodili: Jesic, Oruc, Janjos, Musemic, Vasoski, Marinovic, Sablic, Uščuplić itd. itd.

Kako ćete bit velika ekipa kad vam svaka šuša može sjest na klupu. Dudić je bolji trener u svakom aspektu od svih vaših trenera izuzev Mehe Kodre u zadnjih 10 godina. Čovjek koji svaku utakmicu priprema 300%, taktički gleda da se unaprijedi protiv svakog protivnika, radi videoanalize protivnika, i što je najbitnije, zna reagovati i kad potpuno promaši pristup što je bio slučaj u prvom poluvremenu u finalu, gdje ste nas pregazili, dok je u drugom već s par rokada, umirio utakmicu i ostavio vas bez prilike, iako ni mi nismo napravili ništa specijalno al i sam Zeljković je rekao da je ovo duplo teže bilo za igrati od one protiv AEKa. I tu je malo i do neiskustva igrača, dok kod vas Suljić ima X takvih utakmica, recimo.

A sad druga stvar je što je medijima dostupna samo neka motivaciona slika iz svlačionice, pa vi kontate da on na tu foru uzima sve. Imate momaka iz SA što igraju u Veležu, pitajte kakvi su treninzi. Pitajte i Salčina kakva je razlika između treninga u FKS i ovdje, i zašto je tek skontao koliko nije spreman kad je došao ovamo.

To u ovoj ligi imaju samo Jakirović i Dudić, jer su mladi, gledaju, traže, uče, probaju na treninzima i jer ne prepuštaju ništa slučaju. I što je najbitnije, imaju ambicije da idu odavde i da pokušaju postati treneri.

A vi dok god živite u tripu da ste i od koga u ovoj ligi DRASTIČNO veći, nikad nećete ostvarit svoj puni potencijal. A vraćanje Hadžića vam je dokaz da radite po mahalskom režimu i da neko opasno gura Mirviću ljude koji su već prodefilovali kroz klub i koji nisu napravili ništa.
Vazno je da ste vi velik klub. Cudo takav gifant nema uslove Dudicu da ispuni? Zelio ti to ili ne mi smo u BIH velik klub dok ste vi mal klub i to je tako. Hvala sto si nas posavjetovao,uglavnom i pored svega ovog loseg sto si nabrojao za nas taj Hadzic,Vinko Marinovic su trofejniji od Veleza za 100 godina postojanja
Mi smo za vas Barcelona
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 maj 2022, 14:32

Balorda je napisao/la:
27 maj 2022, 14:22
Inače lajk za shizopitarsku logiku u kojoj je Feđin domet kačenje izjava po svlačionici :rol: Takve izjave stvarno puno govore o forumskom taboru FK Sarajeva, baš puno govore.

Btw. Sarajevo već 6 utakmica ne zna za pobjedu protiv Veleža, mora da se Dudić nakačio tih izjava u svlačionici, masu izjava.
Cuj 6 utakmica haha koliko ono vi nas niste dobili? Drago mi je da ste vi pametni,lijepi,najbolji,najtrofejniji,najbolji navijaci itd Kome je jos Velez mjerilo u ovoj ligi hebem ti dan. Trebal vam kakav savjet kako da postanete sampioni mostarski forumski seljacici?

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 maj 2022, 14:34

27 maj 2022, 14:31
zagor1987 je napisao/la:
killafrommanilla je napisao/la:
27 maj 2022, 13:44
Velika ekipa koju su vodili: Jesic, Oruc, Janjos, Musemic, Vasoski, Marinovic, Sablic, Uščuplić itd. itd.

Kako ćete bit velika ekipa kad vam svaka šuša može sjest na klupu. Dudić je bolji trener u svakom aspektu od svih vaših trenera izuzev Mehe Kodre u zadnjih 10 godina. Čovjek koji svaku utakmicu priprema 300%, taktički gleda da se unaprijedi protiv svakog protivnika, radi videoanalize protivnika, i što je najbitnije, zna reagovati i kad potpuno promaši pristup što je bio slučaj u prvom poluvremenu u finalu, gdje ste nas pregazili, dok je u drugom već s par rokada, umirio utakmicu i ostavio vas bez prilike, iako ni mi nismo napravili ništa specijalno al i sam Zeljković je rekao da je ovo duplo teže bilo za igrati od one protiv AEKa. I tu je malo i do neiskustva igrača, dok kod vas Suljić ima X takvih utakmica, recimo.

A sad druga stvar je što je medijima dostupna samo neka motivaciona slika iz svlačionice, pa vi kontate da on na tu foru uzima sve. Imate momaka iz SA što igraju u Veležu, pitajte kakvi su treninzi. Pitajte i Salčina kakva je razlika između treninga u FKS i ovdje, i zašto je tek skontao koliko nije spreman kad je došao ovamo.

To u ovoj ligi imaju samo Jakirović i Dudić, jer su mladi, gledaju, traže, uče, probaju na treninzima i jer ne prepuštaju ništa slučaju. I što je najbitnije, imaju ambicije da idu odavde i da pokušaju postati treneri.

A vi dok god živite u tripu da ste i od koga u ovoj ligi DRASTIČNO veći, nikad nećete ostvarit svoj puni potencijal. A vraćanje Hadžića vam je dokaz da radite po mahalskom režimu i da neko opasno gura Mirviću ljude koji su već prodefilovali kroz klub i koji nisu napravili ništa.
Vazno je da ste vi velik klub. Cudo takav gifant nema uslove Dudicu da ispuni? Zelio ti to ili ne mi smo u BIH velik klub dok ste vi mal klub i to je tako. Hvala sto si nas posavjetovao,uglavnom i pored svega ovog loseg sto si nabrojao za nas taj Hadzic,Vinko Marinovic su trofejniji od Veleza za 100 godina postojanja
Mi smo za vas Barcelona
Vi ste za nas k na biciklu onako realno,i ne samo za nas vec i za Zrinjski,Zelju. Treba jos pure da jedete seljacici. Treba vam Dudica uzet da znate da ce svako prije kod nas nego u Velez jer ste mal klub,bas mal
Zadnja izmjena: zagor1987, dana/u 27 maj 2022, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 27 maj 2022, 14:34

Balorda je napisao/la:
27 maj 2022, 14:22

Pa dobro, realno Velež zadnjih godinu i po proživljava euforiju i najveću poslijeratnu renesansu a Sarajevo prolazi kroz jednu od većih kriza. I u tim odnosima, 6 utakmica Velež igra utakmice da ne izgubi, tri remija, jedna pobjeda autogolom i valjanjem čitavih 50 min na svom terenu. Pobjeda od 0:2 na Koševu je jedina ok.

Finale kupa, totalno inferiorno i odluka na penalima, lutriji
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 maj 2022, 14:34

Ćosić, Vehabović i Dejanović koštaju Velež 7 000 KM po mjesecu i značajno doprinose rezultatima, a Oremuš, Bodul i Cmiljanić koštaju Sarajevo 50 000 po mjesecu i nemaju ništa od njih.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 14:35

Izvini što te toliko uznemirila najobičnija činjenica da zadnjih 6 utakmica pod Feđom Dudićem vješaocem izjava po svlačionici, FK Sarajevo ne zna za pobjedu protiv FK Velež.

Evo opet i priča o euforiji. Velež je valjda jedini klub na planeti kojem se prišiva pojam euforije koja traje 5 godina. Kakvi luđaci.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 27 maj 2022, 14:36

zagor1987 je napisao/la:
27 maj 2022, 14:34
27 maj 2022, 14:31
zagor1987 je napisao/la:

Mi smo za vas Barcelona
Vi ste za nas k na biciklu onako realno,i ne samo za nas vec i za Zrinjski,Zelju. Treba jos pure da jedete seljacici. Treba vam Dudica uzet da znate da ce svako prije kod nas nego u Velez jer ste mal klub,bas mal
Vi ste najveci klub na Balkanu a jos niste bili u top 100 UEFA rankinga, nikada u historiji
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 27 maj 2022, 14:39

Balorda je napisao/la:
27 maj 2022, 14:35
Izvini što te toliko uznemirila najobičnija činjenica da zadnjih 6 utakmica pod Feđom Dudićem vješaocem izjava po svlačionici, FK Sarajevo ne zna za pobjedu protiv FK Velež.

Evo opet i priča o euforiji. Velež je valjda jedini klub na planeti kojem se prišiva pojam euforije koja traje 5 godina. Kakvi luđaci.
Meni je drago da se Velež digao, radi UZP projekta. Ali realno prerano je da se poredite i stavljate ispred FKSa. Treba vam barem još 15-20 ovakvih i još boljih sezona da se stavljate u isti kontekst. Ja nemam protiv toga ništa. Što su jači ostali klubovi, jačati ćemo i mi i liga će tako dobiti na kvaliteti

Samo sam protiv ovog mešetarenja kojeg provodi Vicina bagra.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 14:40

Zeko87 je napisao/la:
27 maj 2022, 14:39
Balorda je napisao/la:
27 maj 2022, 14:35

Meni je drago da se Velež digao, radi UZP projekta. Ali realno prerano je da se poredite i stavljate ispred FKSa. Treba vam barem još 15-20 ovakvih i još boljih sezona da se stavljate u isti kontekst. Ja nemam protiv toga ništa. Što su jači ostali klubovi, jačati ćemo i mi i liga će tako dobiti na kvaliteti

Samo sam protiv ovog mešetarenja kojeg provodi Vicina bagra.
Po čemu i gdje si vidio da se stavljamo ispred FKS? Kako sada stvari stoje, uspješniji smo ove sezone u kupu i u međusobnim omjerima zadnje skoro tri godine. To je sve što ti ja pišem i to su notorne činjenice.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 27 maj 2022, 14:42

Drape je napisao/la:
27 maj 2022, 14:34
a Oremuš, Bodul i Cmiljanić koštaju Sarajevo 50 000 po mjesecu i nemaju ništa od njih.
Nije ni blzu 50.000

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 14:43

Jedva čekam da nam "otmete" Feđu.

Win-win situacija i ako se dogodi i ako se ne dogodi:

ako se ne dogodi propade priča da možete šta hoćete jer ste "velik" klub

ako se dogodi ispašće da ste mali klub jer je Feđa "trener za male klubove".

:rol:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 27 maj 2022, 14:45

Zato što kad kažeš 6 utakmica Sarajevo bez pobjede dobija prizvuk neke dominacije, a to nije tačno ko god je gledao te utakmice to vrlo dobro zna.
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 27 maj 2022, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 maj 2022, 14:46

JimmyPage je napisao/la:
27 maj 2022, 14:08
Shategabri je napisao/la:
27 maj 2022, 13:59
JimmyPage je napisao/la:
27 maj 2022, 13:54
Čuj Dudić za malih ekipa, e nek sam i ovo pročitao :rol:
Glupost hefte
Koga je vodio? Gošk i Velež.
Što je glupost?
Eto ako je dobio ponudu, ima priliku da se dokaže.
Uzmeš njegove rezultate koje je napravio u Gošku i Veležu i sve ti je jasno. Nisam pristrasan ali mora se reći da je jako prosperitetan i na kraju krajeva dobar trener. Sreća te može pratiti relativno kratko a ovo što je Feđa napravio sa ekipom koja je igrala Federalnu ligu ne može ispodprosječan trener. Pristup treningu, analiza, reakcija tokom utakmice i ostale stavke su neki od pokazatelja koliko je neko dobar ili nije dobar. Ljudi koji se bave fudbalom, analitičari, novinari i generalno javnost smatraju ga sada već modernim strategom. Mene interesuje na osnovu čega si ti zaključio to što jesi?
Super je to sve, kažem ovo što je s Veležom uradio svaka mu čast, svakako i u Gošku.
Za naše uslove kotira kao dobar trener.
Kakav bi bio u klubu kojem je cilj titula, to je ono što hoću da kažem.
Niko ne bi bio sretniji od mene da recimo dođe u FKS i demantuje me.
Koševo Zapad

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 14:47

Zeko87 je napisao/la:
27 maj 2022, 14:45
Zato što kad kažeš 6 utakmica Sarajevo bez pobjede dobija prizvuk neke dominacije, a to nije tačno ko god je gledao te utakmice to vrlo dobro zna.
Zovi ti to kako hoćeš, možemo reći i da je dominacija, a ne moramo. Činjenica je da 6 utakmica zaredom u zadnje skoro tri godine ne možete pobijediti Velež. Evo danas imate priliku, možda bude nešto.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 27 maj 2022, 14:50

Kakve veze ima to? i da Sarajevo dobio 5-0 nikoga to ne zanima. treba dobiti kad je vazno to je Velez uradio ove sezone ostalo nije bitno.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 maj 2022, 15:07

.
Većim dijelom, Projekat se finansira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava NS/FS BiH, dok će manjim dijelom u realizaciji učestvovati klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

Nakon provedene tenderske procedure predstavnici NS/FS BiH danas su potpisali Ugovor sa najpovoljnijim izvođačem radova na Projektu „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“, a to je Konzorcij ponuđača koji čine: Wickr Group a.s., Hellasod SA i Tarkett sports B.V.

Ugovorom je obuhvaćena I faza radova u 2022.godini, za pet stadiona i to: „Gradski stadion“ Banja Luka, stadion „Tušanj“ Tuzla, stadion „ Asim Ferhatović Hase“ Sarajevo, stadion „Rođeni“ Mostar i „Gradski stadion“ Mostar.

Danas su takođe potpisani i pojedinačni ugovori o zajedničkom učešću, odnosno sufinansiranju Projekta sa klubovima: FK „Borac“ Banja Luka, FK „Sarajevo“ Sarajevo i HŠK „Zrinjski“ Mostar.

U narednom periodu ugovore će potpisati FK „Velež“ Mostar i Grad Tuzla sa svoja dva kluba FK „Sloboda“ i FK „Tuzla City“
.

Potpisivanjem ovih ugovora, praktično već tokom naredne sedmice, mogu početi radovi na pojedinim stadionima, koji će nakon završetka Projekta imati najsavremenije hibridne terene.

Predstavnici klubova, koji su danas potpisali ugovore, istakli su da je ovo veliki korak za cjelokupan fudbal u našoj zemlji i zahvalili rukovodstvu Saveza na pokretanju Projekta.

Svjesni su i, da je put do realizacije dug, te da će biti još prepreka ali da će učiniti sve sa svoje strane, da se one prevaziđu i radovi uspješno završe.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 maj 2022, 15:29

Da su mahalasi normalni i prizemni ljudi, shvatili bi da im je Dudic apsolutno najbolja moguca opcija u ovom trenutku.

Ali krezubim mahalasima koji drze klub pod taocem ne znaju nista o fudbalu, niti su ikada u zivotu morali malo jace mucnuti glavom.

Bitno je da je Fedja seljacina, trener za male klubove, kao da preuzima redovnog prvaka Mtel lige a ne ekipu koja se raspada i gdje je posjecenost na najnizim granama.

Pod normalnim okolnostima ne bi trebalo biti pritiska i sampionskih ambicija da se preuzme ovakav klub, ali kao da gledam, suplje glave bi ga tjerale nakon prve utakmice.

Dudic + Mirvic + Hadzija bi bila dobra kombinacija, mozda bi i krenuo navijati za fks.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 51 gost.