Premijer liga BiH - aktuelno

Balorda
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 09:36

MrkiMedo je napisao/la:
27 maj 2022, 09:34
MostarskiSin je napisao/la:
26 maj 2022, 23:55
Antipolitika3 je napisao/la:
26 maj 2022, 19:22
Tonci Mujan se spominje po kafanama sad ne znam koliko ima istine u tome.
Komsija zna li se gdje ce vam Brando?Nije mi jasno da onakvog igraca olako pustate?
Brandao se vraca u Brazil najvjerovatnije, tamo mu je zena a s obzirom da gore ima dobar posao nece da napusti Brazil i dodje njemu ovamo. Ode malo na zimskoj i ljetnoj pauzi da vidi porodicu i to je to. Zasluzio je da ga se ispostuje, najavio je na vrijeme pa sada neka traze zamjenu za njega. Jedino mozda sta se moze desiti da ostane ovdje je da mu ponude dosta vecu platu ali tesko, zmija u dzepu :D

Bit ce zanimljivo ljeto kod nas uglavnom, Dudic ima sastanak sa upravom sredinom sljedece sedmice gdje ce im iznijeti 4 uslova da ostane ovdje. Ukoliko se 2 od njih ne ispune bit ce veselo.
Dudic je novi trener pitara, samo vama nisu jos javili
:rol:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 27 maj 2022, 09:44

Šošo novi sportski direktor HŠK Zrinjski, dobio bolju ponudu.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 09:48

Sablja novi trener Željezničara.

Oh wait ...
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 maj 2022, 10:33

Nesto se Aza Kamikaza smirio,ne kuka svako kolo i ne roni krokodilske suze,vise mu ne smetaju sudijske lakrdije?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 maj 2022, 11:20

Jedina drzava na kugli zemaljskoj u kojoj se trener mladjih kategorija trazi preko oglasa. :salut:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 27 maj 2022, 12:12

MrkiMedo je napisao/la:
Komsija zna li se gdje ce vam Brando?Nije mi jasno da onakvog igraca olako pustate?
Brandao se vraca u Brazil najvjerovatnije, tamo mu je zena a s obzirom da gore ima dobar posao nece da napusti Brazil i dodje njemu ovamo. Ode malo na zimskoj i ljetnoj pauzi da vidi porodicu i to je to. Zasluzio je da ga se ispostuje, najavio je na vrijeme pa sada neka traze zamjenu za njega. Jedino mozda sta se moze desiti da ostane ovdje je da mu ponude dosta vecu platu ali tesko, zmija u dzepu :D

Bit ce zanimljivo ljeto kod nas uglavnom, Dudic ima sastanak sa upravom sredinom sljedece sedmice gdje ce im iznijeti 4 uslova da ostane ovdje. Ukoliko se 2 od njih ne ispune bit ce veselo.
Zvanicna ponuda je na stolu ali to ne znaci da ce odmah sve napustit i otici gore.

Kao sto sam vec napisao, sljedece sedmice ima sastanak, cini mi se u srijedu i od nase uprave zavisi dosta toga pa i to da li ce Fedja i ostatak strucnog staba ostati ili otici. Ako su ludi pustit ce ga da ode. Fedja hoce da mu dovedu par igraca da napravi konkurentnu ekipu za europu i da se bori za titulu. Realno nakon 2 izlaska u europu i osvojenog kupa, to se samo namece kao sljedeci korak.

Osim toga, trazi povecanje plate kao i povecanje za cijeli SS.

Ako mu to ne mogu ispuniti nakon svega sto je uradio za klub, ja mu prvi zelim da ode iz kluba i ode negdje gdje ce imati uslove da se bori za titulu jer covjek to zasluzuje.

Ima jos 2 uslova ali nisu toliko bitni kao dva vec navedena tako da bi preko toga mogao preci u slucaju da se prethodno navedeni uslovi ispune.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 27 maj 2022, 12:17

MrkiMedo je napisao/la:

Znamo mi koliko i šta mu se nudi u Sarajevu, njemu i kompletnom stručnom štabu.MI te uslove nemožemo dati, jer naš budzet je 3-4 puta manji neko kod FKS.Ali sa druge strane mislim da će mu se dati maksimum naših mogućnosti, dovesti nekoliko dobrih igrača, a u Veležu je puno bolja atmosfera i manji pritisak nego u Sarajevu.Nije Feđa glup, dosta dobrih trenera se okliznulo gore.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 maj 2022, 13:10

Samo lud i glup čovjek može u ovom momentu otići iz Veleža u Sarajevo. A Feđa nije ni jedno, ni drugo.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 maj 2022, 13:20

Balorda je napisao/la:
27 maj 2022, 13:10
Samo lud i glup čovjek može u ovom momentu otići iz Veleža u Sarajevo. A Feđa nije ni jedno, ni drugo.
Sve ovisi kakve su mu ambicije.
Ako misli da je top trener za ovu ligu, onda je spreman i da se nosi sa pritiskom koji ide sa trenerskom stolicom u FKS.
Tu je i plata koju mu Mirvić može ponuditi.
I naravno, šta bi on tražio od FKS da sjedne na klupu.

Mada sam već rekao na našoj temi, on meni djeluje (možda griješim) kao trener za male ekipe. Ono Radnik, Rudar, tako to.
Bez uvrede za Velež, mislim da mu je to iznad mogućnosti i da je uradio dobar posao.
Kontam da bi u FKS prošao kao onaj ćelo kod komšija ili Žiža u Zrinjskom.
Koševo Zapad

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 27 maj 2022, 13:44

Velika ekipa koju su vodili: Jesic, Oruc, Janjos, Musemic, Vasoski, Marinovic, Sablic, Uščuplić itd. itd.

Kako ćete bit velika ekipa kad vam svaka šuša može sjest na klupu. Dudić je bolji trener u svakom aspektu od svih vaših trenera izuzev Mehe Kodre u zadnjih 10 godina. Čovjek koji svaku utakmicu priprema 300%, taktički gleda da se unaprijedi protiv svakog protivnika, radi videoanalize protivnika, i što je najbitnije, zna reagovati i kad potpuno promaši pristup što je bio slučaj u prvom poluvremenu u finalu, gdje ste nas pregazili, dok je u drugom već s par rokada, umirio utakmicu i ostavio vas bez prilike, iako ni mi nismo napravili ništa specijalno al i sam Zeljković je rekao da je ovo duplo teže bilo za igrati od one protiv AEKa. I tu je malo i do neiskustva igrača, dok kod vas Suljić ima X takvih utakmica, recimo.

A sad druga stvar je što je medijima dostupna samo neka motivaciona slika iz svlačionice, pa vi kontate da on na tu foru uzima sve. Imate momaka iz SA što igraju u Veležu, pitajte kakvi su treninzi. Pitajte i Salčina kakva je razlika između treninga u FKS i ovdje, i zašto je tek skontao koliko nije spreman kad je došao ovamo.

To u ovoj ligi imaju samo Jakirović i Dudić, jer su mladi, gledaju, traže, uče, probaju na treninzima i jer ne prepuštaju ništa slučaju. I što je najbitnije, imaju ambicije da idu odavde i da pokušaju postati treneri.

A vi dok god živite u tripu da ste i od koga u ovoj ligi DRASTIČNO veći, nikad nećete ostvarit svoj puni potencijal. A vraćanje Hadžića vam je dokaz da radite po mahalskom režimu i da neko opasno gura Mirviću ljude koji su već prodefilovali kroz klub i koji nisu napravili ništa.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 27 maj 2022, 13:54

Čuj Dudić za malih ekipa, e nek sam i ovo pročitao :rol:
Glupost hefte

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 27 maj 2022, 13:55

Pa dobro, neki od tih trenera što si nabrojao su radili dobar posao u drugim klubovima ali su u Sarajevu podbacili. Možda i nije sve do njih.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 maj 2022, 13:55

Balorda je napisao/la:
27 maj 2022, 13:10
On je rođeni Sarajlija
Koliko god bio velik Velez i igrate Europu
On ce prije u Sarajevo

To je njegov san

Grad Sarajevo nije sala
Moj Bayadera

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 maj 2022, 13:55

killafrommanilla je napisao/la:
27 maj 2022, 13:44
Velika ekipa koju su vodili: Jesic, Oruc, Janjos, Musemic, Vasoski, Marinovic, Sablic, Uščuplić itd. itd.

Kako ćete bit velika ekipa kad vam svaka šuša može sjest na klupu. Dudić je bolji trener u svakom aspektu od svih vaših trenera izuzev Mehe Kodre u zadnjih 10 godina. Čovjek koji svaku utakmicu priprema 300%, taktički gleda da se unaprijedi protiv svakog protivnika, radi videoanalize protivnika, i što je najbitnije, zna reagovati i kad potpuno promaši pristup što je bio slučaj u prvom poluvremenu u finalu, gdje ste nas pregazili, dok je u drugom već s par rokada, umirio utakmicu i ostavio vas bez prilike, iako ni mi nismo napravili ništa specijalno al i sam Zeljković je rekao da je ovo duplo teže bilo za igrati od one protiv AEKa. I tu je malo i do neiskustva igrača, dok kod vas Suljić ima X takvih utakmica, recimo.

A sad druga stvar je što je medijima dostupna samo neka motivaciona slika iz svlačionice, pa vi kontate da on na tu foru uzima sve. Imate momaka iz SA što igraju u Veležu, pitajte kakvi su treninzi. Pitajte i Salčina kakva je razlika između treninga u FKS i ovdje, i zašto je tek skontao koliko nije spreman kad je došao ovamo.

To u ovoj ligi imaju samo Jakirović i Dudić, jer su mladi, gledaju, traže, uče, probaju na treninzima i jer ne prepuštaju ništa slučaju. I što je najbitnije, imaju ambicije da idu odavde i da pokušaju postati treneri.

A vi dok god živite u tripu da ste i od koga u ovoj ligi DRASTIČNO veći, nikad nećete ostvarit svoj puni potencijal. A vraćanje Hadžića vam je dokaz da radite po mahalskom režimu i da neko opasno gura Mirviću ljude koji su već prodefilovali kroz klub i koji nisu napravili ništa.
Kakve veze ima ko je vodio?
Za bh okvire FKS je veliki klub. To što ti izmišljaš bijesne gliste neće promijeniti ništa.
Dudić dok se ne dokaže u ekipi koja se bori za titulu nije veliki trener.
Taktika idem na penale i nije baš nešto čime se treba pohvaliti. Fudbalska lutrija nekad ode na tvoju stranu, nekad ne.

Imalo je FKS i neke druge momente. Sezonu i po se luta, vjerujem da nije teško pogoditi da su bolji treninzi u Veležu nego u FKS u tom periodu.

Nije to nikakav trip, za bh prilike veliki klubovi su FKS, Željo, Zrinjski. Ostali dolaze poslije.

A jbg, sad bih ja trebao tebi pričati o Federalnoj ligi i koliko ste potonuli bili. Sve je to dio bh fudbalskog folklora.
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 maj 2022, 13:57

Samo cu vam jednom reci
01.06.2022.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 maj 2022, 13:59

JimmyPage je napisao/la:
27 maj 2022, 13:54
Glupost hefte
Koga je vodio? Gošk i Velež.
Što je glupost?
Eto ako je dobio ponudu, ima priliku da se dokaže.
Koševo Zapad

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 maj 2022, 14:00

A vraćanje Hadžića vam je dokaz da radite po mahalskom režimu i da neko opasno gura Mirviću ljude koji su već prodefilovali kroz klub i koji nisu napravili ništa.

Kako mislis nista nisu napravili? Ovo je klub osvojio sa Hadzicem kao sportskim direktorom(slika ispod).Mozda je mahalski mozda nije,ali ovo su cinjenice ,cuj nista nisu napravili,a vi osvojite kup i to je "wow"(uspjeh je svakako) a njegovi uspjesi su nista (dupla kruna),jbg neide ti prica

slika

Btw da kazem da bi ja volio Fedja da dodje(da ne ispadam iz teme).Svakako mu je stan minut i po od stadiona :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 27 maj 2022, 14:08

Shategabri je napisao/la:
27 maj 2022, 13:59
JimmyPage je napisao/la:
27 maj 2022, 13:54
Glupost hefte
Koga je vodio? Gošk i Velež.
Što je glupost?
Eto ako je dobio ponudu, ima priliku da se dokaže.
Uzmeš njegove rezultate koje je napravio u Gošku i Veležu i sve ti je jasno. Nisam pristrasan ali mora se reći da je jako prosperitetan i na kraju krajeva dobar trener. Sreća te može pratiti relativno kratko a ovo što je Feđa napravio sa ekipom koja je igrala Federalnu ligu ne može ispodprosječan trener. Pristup treningu, analiza, reakcija tokom utakmice i ostale stavke su neki od pokazatelja koliko je neko dobar ili nije dobar. Ljudi koji se bave fudbalom, analitičari, novinari i generalno javnost smatraju ga sada već modernim strategom. Mene interesuje na osnovu čega si ti zaključio to što jesi?

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 27 maj 2022, 14:13

MaroonBjelave je napisao/la:
26 maj 2022, 23:01
OnlyLeft22 je napisao/la:
26 maj 2022, 22:53
MaroonBjelave je napisao/la:
26 maj 2022, 22:45

Jel' ti ovo hakovan profil :shock:
I ja sam od danas Sda bot kao ljudi na Velezovoj temi danas :kafa:

Evo i napravio sam account na Klixu
Klub se voli i kad je dobro i kad je loše. Prolazili ste vi i gore, pa ste opet na nogama.
Jbt, pa vidiš da se zeleni hvataju za svaku grančicu koja bi ih mogla spasiti, jer su u totalnom qurcu. I nije slučajno da ste baš vi i Sloboda na njihovom meniju.
Pa eto bez njihovog menija Sloboda se bori za opstanak već godinama i imaju najgori stadion u univerzumu. Velež je prošle sezone dobio najveći poticaj u državi od Vlade FBiH 1,9 miliona KM.

Nadam se da će Sloboda, Čelik i Jedinstvo Bihać dobiti iste poticaje i vratiti svoje klubove na zelenu granu ;) gdje im je i mjesto. Sa Fujdićima, komunjarama i autonomašima im baš i ne ide najbolje
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 27 maj 2022, 14:18

Vazno je da ste vi velik klub. Cudo takav gifant nema uslove Dudicu da ispuni? Zelio ti to ili ne mi smo u BIH velik klub dok ste vi mal klub i to je tako. Hvala sto si nas posavjetovao,uglavnom i pored svega ovog loseg sto si nabrojao za nas taj Hadzic,Vinko Marinovic su trofejniji od Veleza za 100 godina postojanja

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, AvantiBL, Burberry46, fks74, Istinski, JackW, Tuce11, tutankamon1905 i 56 gostiju.