FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

moustapha
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la moustapha » 07 feb 2011, 19:07

Kein platz fur Gomez. :o :lol:
#divovi

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 07 feb 2011, 19:17

--------------muler-------------
riberi--------kroos------robben
-------gustavo----svajni--------
coent----badst.---breno----lam
--------------krrraft--------------

;)

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 07 feb 2011, 19:22

moustapha je napisao/la:Kein platz fur Gomez. :o :lol:
faking gomez fen :x :lol:
nego, jesi li procitao da ce otjerati nerlingera?
edotabako je napisao/la:
dobra, ha :? 8-)
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 feb 2011, 19:23

Ma Nerlinger je marioneta. U upravu treba Kahna i Effenebrga gurnuti.
#divovi

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 07 feb 2011, 19:26

jok, planiraju dovesti ditera henesa.
cekaju samo da obavi jos jednu uspjesnu misiju ´uvodjenje prvoligasa u drugu ligu´ i eto ga nama da pokaze kako se dovode igraci 8-)
el ima ko zivi???

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 feb 2011, 19:32

@Klare,

Prvo da razjasnim(o) ovo tvoje, pa da se bacim(nemojte ovo pogrešno shvatiti :mrgreen: ) na Šećin problem.
Nisam fan Manchesterovaca, već tvoj antifan(odnosno tvojih postova na temi o Unitedu). Dođeš sa jednim ciljem:"Isprovocirati tamošnje navijače". Naravno da ćeš i sam poslije biti žrtva raznih napada, tako da...O tome da sam ja najpametniji te da se takvim vidim, to je glupost nad glupostima. Nigdje to ne rekoh/napisah/, niti pomislih. Ne znam kako si doš'o do tok zaključka, al' haj' nije ti prvi put da pogrešno zaključuješ. Da sam naporan, to priznajem, al' brat bratu nije li to odlika Bosanaca i Hercegovaca? :D

@Šećer(ko) :lol: ,

Vezni red je problem. Nisam gled'o sve Bayernove utakmice ove sezone, pa ne mogu svaku komentarisati. Al' one koje sam odgled'o, mogu. Dakle, kao što sam i govorio prilikom dolaska Hoffenheimovog Luis Gustava, očekiv'o sam ga na poziciji zadnjeg veznog, a ne na poziciji lijevog beka. Kao lijevi bek je ipak Pranjić puno korisniji(iako ni njegove kvalitete nisu nešto), u odnosu na tu famoznu šesticu koju obnaša. Dakle, prvo taj defanzivni dio veznog reda popraviti, a odmah će i odbrana postati jača. Što se tiče štoperskog dvojca, Truba je(iako daleko od prave forme) siguran za jednu poziciju. Koga staviti na mjesto njegovog partnera(ne, nije dvosmisleno :mrgreen: )? Brena sam gled'o par puta, pa ne mogu donositi sud o njemu, al' recimo da mu godine idu u prilog, tako da bih se odlučio za njega. Dakako, ne bih odbacio ni Tymoschuka iz jednog jednostavnog razloga - momak bez panike može iznijeti loptu, te tako vrlo lako postati winner kada ste vi u pitanju, jer biste u izgradnji napada imali igrača više. Kroos je blijeda kopija onog prošlogodišnjeg majstora(što je bilo i za očekivati). Naravno, sada nema tu slobodu kao u Leverkuzenu, sada je samo jedan od odabranih, nije više samo on odabran. Dakako, ni pozicija koju mu je Galonja dao nije prirodna, te se od njega ne može očekivati da se tako brzo privikne na istu. Švajni je razočarenje. Od trenutka potpisa novog ugovora, prestao je postojati(da nije Nijemac, rek'o bih da su ga pare pokvarile. Ovako ga je Geld pokvario :lol: ). Šalu na stranu, al' činjenica je da Schweinsteiger nije onaj stari. On je ove sezone treb'o podići svoju igru na još viši nivo, a to nije uradio. Zašto? Rek'o bih da je to opet greška Galonje(Schweini i Kroos su trebali imati obrnute uloge), bez obzira da l' vi njega voljeli i u njemu vidjeli svog spasitelja. Također, ni Muller nije onaj prošlogodišnji, al' i dalje nije za baciti(daleko od toga). O krilnim igračima neću trošiti riječi(kvalitet je neupitan, al' je broj odigranih utakmica ništavan :( ). Nisam ljubitelj Gomeza, al' on je ipak vaš prvi napadač, jer od Ole(onakav kakav je i bio do povrede) i Klose-a(godine mu nisu saveznik) nema ništa. Sve u svemu, Galonja je kriv za ovaj Bayern, što zbog nekih svojih (pogrešnih) vizija, to zbog proklete tvrdoglavosti i "ko je k'o ja" mentaliteta. Moralo se dovesti neko pojačanje u odnosu na prošlu sezonu. Mislim da ste jedina ekipa iz evropskog vrha koja to nije uradila(ne računam povratak Kroosa sa posudbe, te tek pridošlog Gustava, jer vi ste i prije njegovog dolaska imali velik zaostatak).

Uglavnom, ovako bih ja igr'o s postojećim kadrom:
Butt - Lahm, Truba, Breno(Tymo), Pranjić - Gustavo, Švajni, Robben, Ribery, Muller - Gomez.

4 izuzetno ofanzivna igrača, te Schweinsteiger koji može dati upotrebljiv pas(kao i bekovi sa centaršutevima), a u defanzivnom dijelu biste se branili sa sedmoricom(svi znamo da Muller može i želi pomagati odbrani). Po meni to ne izgleda loše, al' ko će ga znat.

Jbt, al' ja nasrah ovu temu, to je za ne povjerovati. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Klare

Post Postao/la Klare » 07 feb 2011, 19:53

torrenteS je napisao/la: --------------muler-------------
Mogao si Gomeza barem u zagradu staviti, valjda to nije puno, valjda je zaslužio. 8-) Dobro, ako je ova formacija cijena da Mario ne igra, slažem se. Uglavnom, većina nas je mišljenja da je ovo idealno.
Podnijećemo nekako da nam Gomez ne zabija. :lol:
torrenteS je napisao/la:jok, planiraju dovesti ditera henesa.
Mogu ti reći da bi mu se ovdje neki i obradovali. :o Samo traže da se troši.
Ali ipak mi gore puno fali Mario, djeluje mi kao da nemamo napadača.
@Monolog mogao bi navoditi nekih primjera, ali nije mi interesantno, tako nek' završi na ovome. ;)

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 07 feb 2011, 20:03

Monolog je napisao/la:O tome da sam ja najpametniji te da se takvim vidim, to je glupost nad glupostima. Nigdje to ne rekoh/napisah/, niti pomislih.
naravno da nisi, a to ce biti tako sve dok drug secer bude hodio forumskim stazama :!:
Monolog je napisao/la:Jbt, al' ja nasrah ovu temu, to je za ne povjerovati.
sto bola, napisao si odlican post.
pogodio si u sridu bas kao i klare samo sto vam fali ´slag na tortu´, tj. previdjeli ste glavne greske herr haalonjine... ;)
et´, da vam mr. fudbal pruzi ruku spasa i dovede vas do konacnog rjesenja 8-)
ja sam dugo/ca. 15 min. :lol: ) razmisljao o tom problemu i dosao sam do rjesenja :!:
pomoci cu vam pitanjem... 8-)
dakle, do rjesenja cete doci ako budete znali iz kojih situacija nas najdrazi klub prima najvise golova.

ustvari, necu vam otkriti detalje, nek´ i drug gero pokusa.
Mogao si Gomeza barem u zagradu staviti, valjda to nije puno, valjda je zaslužio.
da se ja pitam k´o sto se ne pitam, taj vas marion bi mogao statirati u kukuruzu i nist´ vise.
al et, bitno je da vam je mario zabio... :lol: kelnu 8-)
Zadnja izmjena: torrenteS, dana/u 07 feb 2011, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.
el ima ko zivi???

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 07 feb 2011, 20:08

torrenteS je napisao/la: --------------muler-------------
Jos pored Mulera Klose u zagradi i idealno 8-)

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 07 feb 2011, 20:10

Jbte divno je bit navijac najveceg kluba na Dunjaluku :mrgreen:
Forumasi su nam vrh, cista elita :lol:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 feb 2011, 20:14

torrenteS je napisao/la:naravno da nisi, a to ce biti tako sve dok drug secer bude hodio forumskim stazama
Zar je Šećer još tu(sad nema onog smileya koji bi baš odgovar'o ovoj upitnoj rečenici)? :mrgreen:
torrenteS je napisao/la:dakle, do rjesenja cete doci ako budete znali iz kojih situacija nas najdrazi klub prima najvise golova.
Eh, ovdje se pozivam na ono što napisah u prethodnom postu:
Monolog je napisao/la:Nisam gled'o sve Bayernove utakmice ove sezone
Ne'am blage veze iz kojih situacija ste primili najviše golova, mogu samo nagađati. Nije valjda da su to prekidi(nekako mi je to čudno)?

Also( :lol: ), otkud ti to da mi je self-confidence u qrcu?!
Centre forward je napisao/la:Forumasi su nam vrh, cista elita
Posebno ovi gostujući. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 07 feb 2011, 20:20

Monolog je napisao/la:
torrenteS je napisao/la:naravno da nisi, a to ce biti tako sve dok drug secer bude hodio forumskim stazama
Zar je Šećer još tu(sad nema onog smileya koji bi baš odgovar'o ovoj upitnoj rečenici)? :mrgreen:
torrenteS je napisao/la:dakle, do rjesenja cete doci ako budete znali iz kojih situacija nas najdrazi klub prima najvise golova.
Eh, ovdje se pozivam na ono što napisah u prethodnom postu:
Monolog je napisao/la:Nisam gled'o sve Bayernove utakmice ove sezone
Ne'am blage veze iz kojih situacija ste primili najviše golova, mogu samo nagađati. Nije valjda da su to prekidi(nekako mi je to čudno)?

Also( :lol: ), otkud ti to da mi je self-confidence u qrcu?!
Centre forward je napisao/la:Forumasi su nam vrh, cista elita
Posebno ovi gostujući. :mrgreen:
Pa eto moze se rec :P . Odnedavno sam aktivan na forumu pa et polako ulazim u Štos :) .
Vidim ti si jedan od najaktivnijih. Za koji klub navijas ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 feb 2011, 20:21

Ja mislim da uprava u tajnosti radi na dovođenju Hazarda i Gervinha.Nedavno su čelnici Lillea bili u Minhenu u navodnoj posjeti.Upravo bi njih dvojica riješila sve probleme koje imamo zbog povreda Robberya.Moramo dovesti jednog štopera vrhunske klase jer je nešto ozbiljno trulo u našoj odbrani i na sve to treba dodati i lijevog beka jer je Gustavu prirodna pozicija zadnji vezni.Ne riješe li ove pozicije na ljeto opet ćemo se vući ko prebijene kuje bez cilja da budemo bolji.Ne može cijeli svijet pričati da ti je odbrana trula i da ti 3 sezone ne radiš ništa po tom pitanju.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 feb 2011, 20:39

Ja i nekako mogu razumjeti ne dovodjenje tog famoznog lijevog beka. Na trzistu ih nema mnogo kvalitetnih, a i ono sto ima preskupi su u pm. Cesto rijesenje koje se ponudi nije kompletno, ili je dobar u ofanzivi ili defanzivi, nikako da se nadje jedan koji je izbalansiran.
Ali kad se radi o stoperima, ima ih brat bratu na sve strane. U bundesligi bi se moglo naci 5 kvalitetnih. Vjerovatno bi nam bio dovoljan jos jedan, jer Breno i Badstuber mogu napredovati.
#divovi

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 07 feb 2011, 20:40

@monolože,bravo,u ovom gore postu si objasnio sve što se imalo objasnit.LvG Bastiana gura na "cenera",iako je ovaj prošle sezone na "šestici" odigrao sezonu karijere(uključujući SP).Gustavo,strašan igrač kad je u DM,Haala ga stavlja na beka,dok beka Pranjića gura na poziciju DM.Dalje,odlučuje se dati Brenu povjerenje,no nakon jedne utakmice ga banuje na klupu i stavlja Tymu na štopera koji je sve samo ne štoper po prirodi.Daj Bože da nas ova njegova tvrdoglavost ne dođe Lige šampiona iduće sezone.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 07 feb 2011, 20:44

Mislim da je pametnije kupit stopera i desnog beka. Meni je Lahm dosta gori na desnom nego na lijevom. Njegov centarsut je ocajan...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 feb 2011, 23:40

torentije hara :lol: :lol:
koliko on zna o fudbalu, toliko ja o psihologiji (bez obzira sto je nisam ucio :mrgreen: ).

na moj mig je shvatio sta ima u zemljaku (rijec je o monologu) i na moje insistiranje shvatio da klare nije bilo ko, nego NEKO. 8-)
jos samo da shvati @antuna i ja mogu u peMziju :D

usput, fino se to on igra sa vama, neda temi ni jedne sekunde da bude dosadna.
bravo!
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 08 feb 2011, 00:28

moustapha je napisao/la:Ma Nerlinger je marioneta. U upravu treba Kahna i Effenebrga gurnuti.
Dolazim ja za trenera, upravo završavamo posao u hotelu “Vier Jahreszeiten”. ;)
Uli Hoenes me zvao i molio da preuzmem posao jer više ne može trpjet ovog “Sturkopfa”. 8-)
A Ollija sam predložio za managera, tako da Nerlinger odlazi. Pa zato me nije bilo 10 dana na forumu. :D

Dakle,
torrenteS je napisao/la: novajlije...
dooobroo dooosli, dooobbrroo dooslii

nadam se da niste poput ovih starosjedilaca koji pisu samo na dan utakmice
iako sa zakašnjenjem, pozdrav novim forumašima @Centre Forward-u i @Insert-u.
Btw., nisam baš starosjedilac tako da..... :D :D

A isto tako želim i da forumaš, @FC Bayern, počne ponovo pisati na ovom forumu.

A sad ozbiljnije:

Ova činjenica
moustapha je napisao/la:Dobro primjeceno. Tymoschuck je, recimo, dobar igrac, ali na poziciji zadnjeg veznog. Na stoperskoj poziciji se gubi, pokriva prazan prostor i u vecini slucajeva lako ispada iz igre. Naravno da je Badstuber mogao bolje odigrati, ali snaga jedne kvalitetne odbarne lezi u timskoj igri dvojice stopera, koji u svakom momentu mogu pokrivati jedan drugog.
+
tony-mortale je napisao/la:dosta sam gledao bajern i čini mi se da je bezbroj kombinacija isprobao u odbrani ove sezone i na bekovskim i stoperskim pozicijama i naravno da su onda neuigrani
daje nam rezultat od 26 primljenih golova u 21 utakmici!!!
Šta reći drugo osim da trener luta u pronalaženju pravih igrača za pozicije........

Dalje,
torrenteS je napisao/la:momcino, jes ti siguran da navijas za dortmund :?
jbg, tako emotivno moze spikati samo insan kojeg je pravo pogodio bayin poraz :)
@Damir_BvB, zbilja care jesi siguran??

No da ne bi bilo zabune, post je odličan ( mislim na roman, da ne citiram ), ali u jednom se ne slažem.
Da je Subotić bolji igrač od Badstubera, to ne prolazi kod mene. Iako nisam gledao BVB često ove sezone, a baš sad kad jesam protiv Schalkea nije nastupao, prošle sezone je bio jedan od najlošijih stopera u Bundesligi, iza Badstubera jedno dvije klase, ovako od oka, da ne bi bilo uvrede naravno.
Možda je Subotic napredovao ali nisam ga gledao pa ne mogu diskutirati o trenutnoj formi Subotića.

@Insert, da ne citiram tvoj roman post. Odličan naravno, slažemo se, samo tako nastavi. :D :D

Napisao je:
effe_sa je napisao/la:....o van bommelu sam govorio dovoljno i potvrdilo se da fali, pa defanzivnom dijelu veznog reda je tolika praznina koja se pogotovo vidjela kod prvog gola koelna , tu je lopta tako lako prosla, kao kroz jednu ogromnu rupu....
A kao da nije prolazila kad je on igrao.....Di baš njega nađeš..... :shock: :shock: :D :D

Malo o taktiki:
torrenteS je napisao/la:druze, nema toga, barem ne u ovim modernim formacijama. u nekim starinskim, izmedju ostalih u poznatoj i dugo vremena koristenoj 4-4-2 ima i tu se tacno zna sta je pos´o ´desetke´, ali je ´nestala´ u ovim modernijim formacijama u kojima se gura ´doppel-sechs´(zovu ih i kraljevi terena) + ´hängende spitze´.

ako mislis furati dvije sestice onda moras znati da jedan od njih mora biti defanzivno orjantisan, tj. pomagati odbrani i iznositi lopte, dok ce drugi posluzivati krila i napadace vezuci odbranu i napad, tacnije biti ce ofanzivnije orjentisan ali ce itekako pomagati u odbrani jer u toj formaciji igras sa 4 napadaca umjesto 2 kao sto je slucaj u zastarjeloj 4-4-2
dakle, ukinuta je klasicna ´desetka´, ukinuta je i klasicna ´osmica´ tako da su ´sestice´ prinudjene odradjivati taj pos´o. samo sto moraju trcati, puuuno vise trcati.
zato na toj poziciji moras imati vrhunske igrace a nikako otla i pranju.
svajni moze trcati k´o konj i zbog toga je odlican za tu poziciju. on i kroos su idalani partneri.
osim toga, ne podrzavam one koji govore da pranjica treba prodati.
pranjic je odlican igrac ali samo onda kada igra na riberijevoj poziciji.
Postoje još uvijek. Istina, sve su rjeđe ali postoje. Da samo 3 igrača velim koja mi padaju na pamet a koji su klasične desetke: Ozil, Sneijder, Diego.
Pranjić je rijetko igrao tu poziciju u Bayernu, možda sve skupa 5 utakmica. Ali za ostalo se slažem.

Svaka čast i ostalim forumašima, ima zbilja odličnih postova!
Globalno se slažemo u većini stvari. Iako mislim da se Gaalova stolica trese, i to veoma, imam osjećaj da će se ponovno izvući iz gabule, ponajprije zbog povratka Francka Riberya i Arjena Robbena.

Šećer..........na kraju:
torrenteS je napisao/la:sto bola, napisao si odlican post.
pogodio si u sridu bas kao i klare samo sto vam fali ´slag na tortu´, tj. previdjeli ste glavne greske herr haalonjine... ;)
et´, da vam mr. fudbal pruzi ruku spasa i dovede vas do konacnog rjesenja 8-)
ja sam dugo/ca. 15 min. :lol: ) razmisljao o tom problemu i dosao sam do rjesenja :!:
pomoci cu vam pitanjem... 8-)
dakle, do rjesenja cete doci ako budete znali iz kojih situacija nas najdrazi klub prima najvise golova.
Iako znam odgovor, neću sad da se pravim tu nešto pametan i tako to, pa reko hajde da i drugima pružimo šansu da odgonetnu gdje se krije ključ za rješenje misterija!!

Klare

Post Postao/la Klare » 08 feb 2011, 00:48

Secer,iako smo mukotrpno radili, trudili se, bili blizu rješenja, ja se poslije ovog definitivno povlačim. :evil:
Iako znam odgovor, neću sad da se pravim tu nešto pametan i tako to, pa reko hajde da i drugima pružimo šansu da odgonetnu gdje se krije ključ za rješenje misterija!!
Ne bi poslije ovog napis'o nešto, pa nek' sve gori. Nek' odgoneta ko hoće. :evil:

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 08 feb 2011, 09:58

geronimo je napisao/la:jos samo da shvati @antuna i ja mogu u peMziju
nema sanse jer je svojim postovima dotjerao dotle da ga ubacim na listu gnjavatora. meni fino, vjerujem da je i njemu i miran forum. ostali su ekstra forumasi koji znaju napisati kvalitetan post. mozda mi je bas zbog toga cudno to sto se mona i klare ne podnose :? al najvise me iznenadila svadja omo vs. bistrikboj. dva najmirnija clana i onako :shock: :lol:

ps
ne mogu da vjerujem da ne znate u kojem grmu lezi zeko :)
ok, klare i mona su blizu ;) vrlo, vrlo blizu. ostali :? skupili se k´o mickice.
aj´, dam vam sansu da to rijesite do 17 ura :D
sta znas, mozda bas ovo pitanje bude odlucivalo pobjednika kviza 8-)

mala ispomoc 8-)
taman da potrosimo 100 miliona i kupimo najbolje odbrambene igrace, opet cemo primati kisu golova 8-)
el ima ko zivi???

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Dilah, TETRAPAK i 2 gosta.