FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
57
23%

Ukupno glasova: 245

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 25 maj 2022, 22:53

Ja mislim da nijedna ekipa na svijetu nemoze nadomjestit 3 ubjedljivo najbolja igraca kad ih izgubi od jednom..Barselon real bayern to nemogu nadomjestit.

Za Tatara se znalo da zeli da ide po cjenu zivota i smrt i Fanimo je doveden i dato mu je 6 mjeseci da bude sa tatarom i da se sto brze adaptira i po mom nekom misljenju odlicna alternativa je, prodali supka iz olimpica win win za klub.

Za Rahmanovica nismo nikog doveli znalo se da nece produzit ugovor, i bila je fina financiska ponuda za (6 mjeseci ugovora) od koje se mogao dovest fin igrac (nermin bilbija recimo) al on nebi pravio scenu ko tatar i da je ostao do kraja ugovora i onda kao free agent da ode, i vjerovatno je to i bio A PLAN

Za Ahmeta se nije moglo odma reagovat, kad se trebalo da reaguje vlasnik je presutno izjavio bankrot, tu niko iz kluba nije kriv, doveli su po mom koliko toliko ok igraca (cmiljenica) koji se nazalost ozlijedio i tu nemozes nikog krivit osim misojeda..

Dok je bilo para mi smo pod hadzicem imali neku viziju, daleko da je bila perfektna al je za bh uslove sigurno naj bolja u drzavi..

I da sigurno onakvu ekipu strategiju rezultate nemoze nijedan klub u bh imat za manju lovu, ako se placaju svi doprinosi takse i sve sto treba platit drzavi.

Dosta akademaca igralo imali ogromnu minutazu skoro sve uspjeli prodat za fine pare %

Bili prvaci 2 kup 2

Imali 13 bodova prednosti bili u kupu nakon 19 kola 3 godinu zaredom

U evropi nas prije ekipe ko celtic(bazel ) nabijali po 10-12 golova razlike

Nismo bili na nivou da imamo 2 jednako jake ekipe i to nas je kostalo protiv beta i borusije uz kardinalnu gresku sudije kad nam je ponistio go radi offside..

Pogledajte Utakmicu protiv celtics beta i vidjecete da koliko su skuplje koliko jacu ligu imaju skuplje igrace i da smo mi tad tek bili pod investitorom od 1.5 godinu koji je investirao u ekipu veoma malo novca poredeci ove ekipe..

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 maj 2022, 07:01

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
25 maj 2022, 21:48
slika

Influenserka naša :ljepota: za dvije godine najbolja influenserka na Balkanu :salut:
Allahu dragi, sta smo mi Bogu zgrijesili
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 maj 2022, 08:24

I poenta objave ovog storija na forumu je?
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 maj 2022, 08:34

keli je napisao/la:
26 maj 2022, 08:24
da imamo najbolju direktoricu na svijetu

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 26 maj 2022, 08:37

keli je napisao/la:
Da nas podsjeti svaki dan ko nam je direktor kluba i da smo negdje dobro "nagazili"
Kad god pomislimo da smo dobili nesto sa nekim igracem ili trenera treba ovakav stori opalit da nas spusti na zemlju

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 maj 2022, 08:43

ko da na mrvama spavamo svi redom pa nam je ovo direktor kluba

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 26 maj 2022, 08:46

joj kakvi likovi,pretvorise ovo u atomsku fiziku,kao kako se se moze osvojiti liga ne moze.
ljudi igramo u najjadnijoj ligi u Evropi,to cete vidjeti i sad u ovim evropskim utakmicama.
samo pare i Ibrakovica i bit ces prvi,ne treba ti nikakva matematika ni taktika
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 maj 2022, 08:52

Aha kvalitetno objasnjene, hvala na odgovorima
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 26 maj 2022, 09:02

Ovaj forum ide sve vise i vise u pm. sve neke likove ne mislim da imaju vise od 12 godina. da nema jos par dobri starije osoba ja bi davno otisao sa ss.ba

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 26 maj 2022, 09:07

keli je napisao/la:
26 maj 2022, 08:52
Aha kvalitetno objasnjene, hvala na odgovorima
Sta se čudiš? Budi realan i skontat ces sto se sve ovo dešava. Muškarci su postali žene, tracare, ogovaraju, oblače se slično ženama i ti se pitaš čemu ovakva objava.
Pa nije ni čudo što su žene postale dominantnije, pa uzimaju većinu vladajućih i odgovornih pozicija.
Jos samo da počnu "muskarci" dobijati mecu i to ti je to.
Od kada je dotična postala direktorica taj dan sam joj otišao na profil i nikako vise, j.ebemi se sta jede, s kim zivi, ko je kara... Ali imas "muskaraca" u kojima je ženska strana jača od muške pa vole to.
Jbg, nismo svi isti i to poštujem. Vole drugi da vide šta direktorica oblaci, sta nosi, jede , a ponekima je to fetis (vojerizam) i žele to podjeliti s nama...
Meni sve je to nepotrebno, čak i žalosno ali neki jednostavno vole Zadrugu i u tome uživaju... Je.ebi ga
Evo i oni tebe selame!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 maj 2022, 09:19

vidim nekima ne smeta sto je ova ubleha direktor kluba. Taman vam jos malo nece ni smetati sto necemo ni u evropu izlaziti

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 26 maj 2022, 09:41

keli je napisao/la:
Da Omar ima ročište po službenoj dužnosti. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 26 maj 2022, 09:45

FCUM je napisao/la:
26 maj 2022, 09:19
vidim nekima ne smeta sto je ova ubleha direktor kluba. Taman vam jos malo nece ni smetati sto necemo ni u evropu izlaziti
Ma pusti ova 2 pacenika kelija i obrijanog za sve opravdanje imaju, ocigledno sjede skupa na pauzi i smisljaju kako da brane kolege i nadredjene.

Cekamo da nam Keli kaze da je veci problem sto nam Hebib igra.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 maj 2022, 10:29

joker90 je napisao/la:
26 maj 2022, 09:41
keli je napisao/la:
Da Omar ima ročište po službenoj dužnosti. :kafa:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Nebom stupa, nebom lupa moja generacija
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 26 maj 2022, 10:59

Izrugivanje i podsmjeh imanentno je osobama koji ne vjeruju u nauku, ali vjeruju u teorije zavjere. Oni kojima se knjiga gadi, ali znanje skupljaju sa Google-a. Ako ženu prozivaju samo zato što je žena, onda te osobe imaju žestokih porodičnih i psihičkih problema. Ako neko misli da žena nije sposobna kao muškarac, onda bi sa Freudom trebao razlučiti u čemu je problem.
Meni je svejedno jesu li Ajla, Sabrina i ona, kako se zove, Poplata, lezbejke, mahaluše, pušačice ili kako ih već kiti vrli forumski puk. Isto tako mi je nevažno kako se zovu igrači koji igraju za klub i kakve su njihove privatne navike. Sve se svodi na jedno: imaš rezultate - nemaš rezultate. Naravno da postoje univerzalne moralne vrijednosti kao što su dostojanstvo, dobrota, marljivost, vjernost itd., ali okomiti se na nekog samo zato što je žensko je u najmanju ruku degutantno.
Ako Ismir Mirvić ne uspostavi funkcionalan mehanizam, kvalitet i kontrolu mehanizma, pa i kontrolu samog sebe, hoće li biti kriv što je muško?? Neće! Bit će kriv jer je nesposoban. Isto kao što Ajla, Sabrina i Poplata mogu biti krive samo radi nesposobnosti u obavljanju posla, a ne zato što popiju koje piće ili se ljube sa ženama, ili šta znam već...
Dakle, za uspješan rad potrebno je uspostaviti kvalitetan mehanizam, obezbijediti nesmetan rad tog mehanizma, uspostaviti kontrolu rada i kvaliteta mehanizma i poluge provođenja odluka u cilju unaprijeđenja mehanizma. Kako za Šoju, tako i za Ismira. Ko je tu muško, žensko, lgbt, mlad, star, lijep, ružan, tetoviran, crnac, bijelac, vjernik, ateista... potpuno je nevažno.
Hoćeš - nećeš, znaš - ne znaš, u tome je sva nauka.
Ismir je doveo Ajlu i Hadžića. Da li je on oslobođen odgovornost zato što je finansijer, a sva krivica treba da padne na njih dvoje! Besmislica! Kad se uspostavi instanca i kontrola Ismirove odgovornosti, onda možemo pričati o kontroli i odgovornosti pojedinih dijelova mehanizma. Do tada, ovo pljuvanje je samo sebi svrha.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 26 maj 2022, 11:16

zagor1987 je napisao/la:
25 maj 2022, 22:22
Meni je Sablic odlican trener iza toga i sad stojim. Sto se tice spomi janja Zrinjskog bice jaci 20 puta nego sad,nisu debili kao mi,upstalom samo im Borac moze pomrsiti racune namjestanjima kakva nisu vidjena u 21 vijeku
hahahahahahahaha

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 26 maj 2022, 11:52

Dodje li Kodro a i bilo ko drugi dva su puta koja se mogu odabrati. Možda se je naučio pameti od prošli put pa će popustiti i igrati fudbal kako se igra u BiH sa eventualnim nekim dugoročnim i postepenim, promjenama u načinu kako se fudbal igra. To će donijeti titule ali možemo zaboraviti bar u neko dogledno vrijeme na to da prodajemo igrače za velike pare ili da smo stalni učesnici u euro takmičenjima.

Dva su izazova u ovakvom pristupu: prvi je da možeš otpočeti nešto uvoditi postepeno ali je pitanje hoće li ti okolnosti dozvoliti i da završiš. Drugi je da naš klub zavisi o volji i finansijama jednog investitora i da možemo strmoglaviti sad pa sad ukoliko on odluči da ode a sa druge strane jedina dva realna izvora prihoda koji neki klub u BiH može održati na nuli su prodaja igrača i Europa, to nisu ni marketing ni navijači.

Bude li htio promijeniti način razmišljanja u ekipi možemo očekivati da to neko vrijeme izgleda nepovezano, da naizgled igrači ne znaju šta i gdje igraju i možemo dovesti u pitanje i titulu i Europu ali ako naši igrači shvate kako se igra fudbal mi bi na srednji rok mogli puno profitirati iako bi kratkoročno platili cijenu.

Izazov je što moraš prepoznati kad taj trener stvarno nešto mijenja i kad taj isti trener nema pojma šta radi a da bude stvar komplikovanija slike nisu uvijek kristalno čiste. Tu treba mudrosti.

Što se tiče podilaženja navijačima u našem klubu; jako je teško ne podilaziti jer su navijači kupci a ujedno se ponašaju i kao vlasnici kluba. Sport puno više liči na politiku nego na biznis u smislu da u biznisu kupac odredjuje hoće li kupiti ili neće a u fudbalu kupac je već kupio, on pokušava da dobije onoliko koliko on misli da treba za svoje pare.

To su razni klubovi rješili uglavnom na dva načina: Dinamo se posvadjao sa navijačima, drugi klubovi su ih pacifizirali i od navijača napravili gledaoce. Jeste da nema baklji i problema sa navijačima ali makar ima para i ima uspjeha. Može i treći način: da svi navijači do zadnjeg imaju dovoljno mudrosti ali to se može očekivati u Japanu ili Kini a nikako kod nas.
Zadnja izmjena: Arnelv52, dana/u 26 maj 2022, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 maj 2022, 12:03

Jbg, nas narod je takav, kad ide sve je super, mozes bit ped.er iz Cernobila s tri qrca, nece ti niko A reci. Kad ne ide, smeta tvoja frizura, stomak, odjeca, sve. Saidu niko nije sr.ao za stomak u prvom mandatu, pjevalo se "i da ima trista kila, zabit ce ga Said njima", u drugom mandatu kad se uvalio na bogovsku platu a odigrao jedva 3 utakmice, sve je bio problem. Stomak, odijela, porse, Mrvica, sve. Tako i Dulja u sezoni 15/16, svi sr.ali za frizuru i izgled jer je imao dvije asistencije u cijeloj sezoni a jos se trakom okitio. Naredne sezone bio MVP, nista nije smetalo.
Direktorica je sama sebi skocila u usta izjavama kako fudbal ne prati vec 20 godina i da ce od FKS napravit najbolji klub na Balkanu. Raja kod nas to jedva doceka da cirkus pravi i da ti yebu majku kad djecu u park izvedes. Jos poslije ovakve sezone i svega sto se desilo u skorijem periodu, plus uz afere koje doticna vec ima iza sebe...

Iako apsolutno smatram da iznosenje ovog storyja nema smisla. Njen je privatni profil, ima pravo pichku slikat ako hoce i kacit. Na slici ne reprezentuje FKS i zato nema pravo niko nista reci.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 maj 2022, 12:26

napoleon72 je napisao/la:
24 maj 2022, 21:16
Ma dobro, dosta trenera je i zasluzilo otkaz realno. Evo ako krenemo redom:
Jarni - fina igra al ocajni rezultati, previse 0:0 utakmica, u onoj euforiji i s onim igracima koje je imao, otkaz je zasluzen

Dzeno - u oba svoja "prava" mandata je pokazao istu boljku, ocajan je na pocetku sezone, dobro mu ide spasavanje al vodjenje od pocetka i ne bas

Kodro - najveci kiks ikad, da smo ga onda zadrzali mozda ne bismo imali titulu 14/15 al sam siguran da bismo u naredne tri sezone osvojili barem tri trofeja.

Jesic - nema se sta puno reci tu
Cala - podnio ostavku sam

Husref - sam sebe otjerao svojim ponasanjem. Izgubio svlacionicu, dozivio sramotu na dva derbija, izgubio povjerenje i uprave i vlasnika i ekipe... Svim tim je anulirao onu duplu krunu i zasluzeno smijenjen

Vinko - druga velika greska uprave, covjek je prvi stradao u slijedu dogadjaja, a snosio je vrlo mali dio odgovornosti. Poslije su isplivale mnoge stvari koje su nam rekle da je zrtvovan da bi se stvorila atmosfera kao da se nesta radi, al uprava nije znala gdje glavom udara

Tad u tom trenutku bih se apsolutno slozio s tobom. Medjutim sa ove vremenske distance mi se cini da je tu bilo igara Uprave, igraca, Hadzica, a mozda i samog Husrefa. Husrefa nisam cijenio jer je forsirao "iskusnije" igrace i nije davao sansu mladim igracima i uvijek igrao na sigurno.
Medjutim kad je preuzeo posljednji mandat bio je zaokret za 180*. Po prvi put na terenu 4 Akademca i po 500-600 min. za iste. Poslije DK(realno i normalno za one uslove). Isti roster kao za DK i potop, Zeljo 5:2 u nevjerovatnoj postavci na terenu.
Kome nije odgovaralo forsiranje Akademaca ? Prvi na pamet mi dodje Hadzic,Uprava i ove olinjale ledjende. Sa Akademcima se Hadzic i Uprava nisu imali u cemu "ugradjivati" i dolaze TSS, Mesanovic ... To je za Hadzica RAJ, a evo i sada stvara atmosferu da je rezultat na brzinu i uvijek prije razvoja FKS kako je zamisljeno kad je Tan dolazio. Izgradnja Kampa i razvoj Akademije na nivou cijele BiH i jeste bila ideja u razvoju FKS.
Uprava, Hadzic bez igraca nisu mogli smjeniti trenera, zato su ovi metuzalemi(malo mladji od mene) i dobili 2+2 godine ugovora. Koliko se sjecam samo Hodzic(?) i H.Handzic otisli-otjerani.
Ako gosp. Mirvic ima postene namjere sa FKS(vjrujem da da) onda mora otvoriti 4-re oci pri sklapanju novih ugovora sa igracima koje dovodi Hadzic.
Nadam se da gosp. Mirvic nije levat kao Gosp. NAM.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 26 maj 2022, 12:38

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
26 maj 2022, 11:16
zagor1987 je napisao/la:
25 maj 2022, 22:22
Meni je Sablic odlican trener iza toga i sad stojim. Sto se tice spomi janja Zrinjskog bice jaci 20 puta nego sad,nisu debili kao mi,upstalom samo im Borac moze pomrsiti racune namjestanjima kakva nisu vidjena u 21 vijeku
hahahahahahahaha
hahhahahahhahahhahahahahahhhahahahahahah sablja
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: DzemoSmjecanin, Hajdeee, nedimmmm1337, rimljanin90 i 101 gost.