FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

admirrx
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la admirrx » 25 maj 2022, 15:43

slatina87 je napisao/la:
25 maj 2022, 15:28
Ne znam stvarno kako se bilo koji iskreni navijač Slobode može radovati ovim vijestima...
kad je Azmir bio imali smo
-top igrace(barem za BH standarde)
-lijep fudbal
-dobre trenere
-pun stadion
-finale kupa
-evropske utakmice
Šta imamo sad?Imamo grupu nespospbnih igraca u vidu Bukvica,Maksimovica,Predragovica,Dzenisa Beganovica+sve manje i manje ljudi na tribinama,evropa ni na vidiku,a vise se ni lijep fudbal ne igra.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 25 maj 2022, 15:46

Šta se onda dešava sa jednim od dva kluba u istom rangu takmičenja pod vlasništvom jedne osobe?
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 25 maj 2022, 15:47

simonknows je napisao/la:
25 maj 2022, 14:36
Hajde eto da vas obradujem, ako ništa bar Skya, on mi vjeruje svakako 😂

Istina je, želi već duže vrijeme da se vrati, samo mora pristati na određene uslove, ne može to tek tako "hop, eto mene opet."! Iskreno, mislim da će ovaj put preuzeti.
Ja skoro napisa ovdje da cemo mnogi pojesti gofna sto smo pisali, bas on me pita sta je bilo nisam htio reci....eto neka potvrdi....
Ne znam sta reci sada, boga mi..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 maj 2022, 15:55

Kad skontat bolje i on nego SDP poltrone gledati jos na celu kluba..

Ako ce klub biti u vrhu i boriti se za trofeje i euro nastupe zasto da ne,dosta je bilo ovog sivila koji nas vodi u ponor..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 maj 2022, 15:59

Aerials je napisao/la:
25 maj 2022, 15:46
Šta se onda dešava sa jednim od dva kluba u istom rangu takmičenja pod vlasništvom jedne osobe?
Nije to kod nas pravno regulisano kao u drugim ligama jer nemamo zakon o privatizaciji sportskih klubova, tako da se to kod nas može lahko "izmuljat" sa papirima.

Azmir ako dođe iz političkih razloga, iz istih razloga će i otić, tako da nam prijeti ist scenario ko prošli put kad je bio na čelu kluba. To je najveći problem, ali mi svakako cijeli život ispaštamo zbog politike kad je u pitanju sport, na ovaj ili na onaj način.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 25 maj 2022, 16:00

RollingPaper je napisao/la:
25 maj 2022, 15:59
Aerials je napisao/la:
25 maj 2022, 15:46
Nije to kod nas pravno regulisano kao u drugim ligama jer nemamo zakon o privatizaciji sportskih klubova, tako da se to kod nas može lahko "izmuljat" sa papirima.

Azmir ako dođe iz političkih razloga, iz istih razloga će i otić, tako da nam prijeti ist scenario ko prošli put kad je bio na čelu kluba. To je najveći problem, ali mi svakako cijeli život ispaštamo zbog politike kad je u pitanju sport, na ovaj ili na onaj način.
Azmir nema nikakvu funkciju u Slog,osim sto je njegova firma sponzor.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 maj 2022, 16:01

Odlično saopštenje, svaka čast momcima!

Udruženje građana ‘Prijatelji FK Sloboda’ oglasili su se putem Facebooka povodom dešavanja u tuzlanskom klubu i oko njega.

U saopštenju se navodi:

“Dragi “fudbaleri” Slobode, sve smo vidjeli…

Naša Sloboda je i ove sezone ostvarila mizerne rezultate u Premijer ligi i Kupu BiH. Prema svemu viđenom, možemo biti sretni što nismo završili u Prvoj ligi Federacije BiH, iako smo, ako ćemo iskreno, lošiji makar od jedne od dvije ekipe koje napuštaju elitni rang takmičenja.

Naši fudbaleri su nam ove godine priredili sezonu koju nikad nećemo zaboraviti. U 103. godine ovog Kluba nikada nismo imali generaciju koja je u jednoj sezoni toliko loše predstavila fudbalsku igru. Igrali smo kao da nas je neko natjerao, bez volje i želje, bez ijedne fudbalske akcije, bez driblinga kojeg možemo pamtiti, bez mozga i bez srca, u 20 utakmica smo ostali bez šuta prema protivničkom golu. Fudbalska nula! Apsulutno ništa.

Naši mladi igrači su lutali bez glave, stariji se svađali i sklanjali od lopte, a stručni štab nas je uvjeravao da trebamo biti zadovoljni jer je afirmacija mladih igrača naše opredjeljenje. Svima nam je jasno da se radi o alibijima. Lagali su nam da se trebamo strpiti, da je potrebno da ekipa bude na okupu makar dvije sezone. Sve te laži smo progutali, jer volimo našu Slobodu, ali nemojte misliti da nismo vidjeli da je cijela sezona jedna velika prevara, da smo igrački i sportski podbacili i da nam se cijela država smije jer se na Tušnju još uvijek igra fudbal iz pedesetih godina prošlog vijeka dok cijela liga napreduje. I za sve to ste odgovorni vi, gospodo, igrači i stručni štab Slobode. Vi ste nas doveli u ovu situaciju i stvorili ste od ponosnog kluba kantu za nabijanje. Mi to vidimo i želimo jasno poručiti da više ne pristajemo na takvu anarhiju.

Upravi kluba poručujemo da preuzme odgovornost za sportski neuspjeh. U drugim klubovima se za ovakve stvari sazivaju vanredne skupštine, pale crveni alarmi, a kod nas se sve gura pod tepih i prave nove laži kojima se pokušava kupiti mir za novu sezonu. Uprava kluba je odgovorna za izbor ekipe i stručnog štaba, jer Sloboda godinama nema sportskog direktora niti bilo koju stručnu osobu koja se bavi dovođenjem igrača. Svedeni smo na seoski klub kojim se upravlja od danas do sutra.

Upravi kluba poručujemo da vidimo kako sklapaju ekipu, kako nam dovode igrače bez karaktera koji su u prošlosti govorili i radili protiv Slobode. Ti ljudi su odgojeni u nekim sistemima koji ne vole Slobodu, ne poznaju karakter Kluba i naš mentalitet, a od njih se očekuje da idu glavom na kopačku i da im je svaka utakmica kao zadnja. Naravno da neće. Niti žele.

Ne tako davno imali smo lošije budžete, ali srčanije i borbenije momke, spremne da za svoju publiku daju zadnji atom snage.

Gospodo, da li vas je sramota slavnih generacija koje su bile strah i trepet na Koševu, Grbavici, Mostaru ili Banjoj Luci. Da li vas je sramota što sadašnja ekipa ne može da ostvari šut prema golu na stadionima u tim gradovima. Da li vas je sramota što navijači tih klubova bezbrižno gledaju utakmice protiv nas, jer znaju da je pobjeda sigurna, samo je pitanje koliko golova će završiti u našoj mreži. Nas je sramota. Mi znamo šta je naš Klub i da zaslužuje poštovanje.

Omladinski pogon je svake godine ostvarivao dobre rezultate, ali ne treba zaboraviti da u zadnjih 10 godina ni u jednoj kategoriji nemamo najveće rezultate.

Gospodo iz Uprave, predlažemo da se dozovete, jer smo dvije sezone u zonama ispadanja. Dvije godine spas dolazi u zadnji čas, ali sa ovakvom politikom vođenja Kluba, sa mlitavim i nezainteresovanim igračima, bez šuteva prema golovima protivnika, bez srca i muda, propast je jako blizu.

Od Uprave očekujemo odgovore. Za 15 dana počinju pripreme za novu sezonu. Koje su ambicije Slobode, ko su naši novi igrači, kada očekujemo skupštinu, izvještaj o neuspjehu iz ove sezone. Može javno, ali i na mail…..”

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 maj 2022, 16:03

harry_90 je napisao/la:
25 maj 2022, 15:55
Kad skontat bolje i on nego SDP poltrone gledati jos na celu kluba..

Ako ce klub biti u vrhu i boriti se za trofeje i euro nastupe zasto da ne,dosta je bilo ovog sivila koji nas vodi u ponor..
Pa SDA poltroni su ti bili takođe zadnjih godina. Mujkanović i on naprimjer.
Isti je to način poslovanja.
Da li direktno uložiti javne novce ili kroz tendere politički davati privatniku pa da on ih ulaže.

slatina87
Kontakt:

Post Postao/la slatina87 » 25 maj 2022, 16:14

[/quote] kad je Azmir bio imali smo
-top igrace(barem za BH standarde)
-lijep fudbal
-dobre trenere
-pun stadion
-finale kupa
-evropske utakmice
Šta imamo sad?Imamo grupu nespospbnih igraca u vidu Bukvica,Maksimovica,Predragovica,Dzenisa Beganovica+sve manje i manje ljudi na tribinama,evropa ni na vidiku,a vise se ni lijep fudbal ne igra.
[/quote]

- Koliko smo zaradili od prodaje igrača? Koliko nas je koštalo njegovo poptisivanje ugovora sa igračima? Još se oporavljamo of Fatića Kostića Džidića i tako tih igračina.
- Za trenere ne znam nisam kompetentan al ono laički što se može vidjet je razlika u Dedi i kondicionom treneru.
- Pun stadion onih istih uvoznih koji su tu samo dok je rezultata, čim je digo sidro spao stadion na 400 budala koje će uvijek biti tu bez obzira ko vodi klub i ko igra.
- Finale kupa nam je bio pojam prije njeg , ne znam da smo ikad prošli osminu finala
- Također je prvi koji nas je izveo u Evropu, do tad nismo išli ni na pripreme van BiH
Mislim da treba i stadion nazvat po njemu ;)

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 25 maj 2022, 16:14

Morati igrati za minimalac, ako im dodje Azmir..... :urnebes:
🔴⚫️

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 25 maj 2022, 16:32

Ovom Azmiru, sa ovom politikom i mentalitetom, daleko kuca od Slobode bila. Jednom nas je digao u zvijezde, a onda ekspreno zakucao za dno, skoro ugasio. Jedino da se on iz temelja promijeni sa nekim potezima i stavovima, onda bi mozda i bio rjesenje za Slobodu.
Volim tebe, više od sebe

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 25 maj 2022, 16:35

Navijaci ne treba da zabadaju nos previse u klub,kazem to jer znamo sta su njemu radili. Ima stvari u kojima ga razumijem ali ima i dosta aferima, koji mu nisu trebali.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 25 maj 2022, 16:40

FKBilder je napisao/la:
25 maj 2022, 16:35
Navijaci ne treba da zabadaju nos previse u klub,kazem to jer znamo sta su njemu radili. Ima stvari u kojima ga razumijem ali ima i dosta aferima, koji mu nisu trebali.
Zbog koga onda postoji klub, ako ne zbog navijaca? Nije privatni klub, pa da nemamo prava glasa
Volim tebe, više od sebe

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 25 maj 2022, 16:45

antisisoja1919 je napisao/la:
25 maj 2022, 16:40
FKBilder je napisao/la:
Zbog koga onda postoji klub, ako ne zbog navijaca? Nije privatni klub, pa da nemamo prava glasa
Eto vidis....znao sam.
Bas imamo sada pravo glasa, ili uopste pita nas neko nesto :?:
Naravno da postoji zbog nas, bio privatni ili ne jer bez navijaca dzaba sve ali ne mozemo se mi baviti politikom kluba niti odlucivati. Zna se ko odlucuje, onaj ko vodi klub.
Treba da bude 1 pretstavnik u strukturama kluba cisto da navijaci budu tu, u i oko kluba ali to je to.
I sada ti je gradski klub pa koga boli ku rac sta mi imamo reci.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 25 maj 2022, 16:48

FKBilder je napisao/la:
25 maj 2022, 16:45
antisisoja1919 je napisao/la:
25 maj 2022, 16:40
FKBilder je napisao/la:
Eto vidis....znao sam.
Bas imamo sada pravo glasa, ili uopste pita nas neko nesto :?:
Naravno da postoji zbog nas, bio privatni ili ne jer bez navijaca dzaba sve ali ne mozemo se mi baviti politikom kluba niti odlucivati. Zna se ko odlucuje, onaj ko vodi klub.
Treba da bude 1 pretstavnik u strukturama kluba cisto da navijaci budu tu, u i oko kluba ali to je to.
I sada ti je gradski klub pa koga boli ku rac sta mi imamo reci.
Tu se slazemo. Ne kazem da svako ponaosob ima ima rijec u klubu, ali mi ko navijaci, preko udruzenja ili nekih drugih predstavnika, imamo pravo rijeci
Volim tebe, više od sebe

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 25 maj 2022, 16:50

Da ponovim:

Bingo
neće i ne da pare
Deling
neće
Menprom, Bony i slični
nemaju kapacitet za ovakvo nešto
O strancima ne treba ni razmišljati.

Preostaje samo KamikAza, i ako on neće nama će svaka sezona biti ovakva kao što je bila ova tekuća. A još osjećam mučninu kad se sjetim svih grozota ove sezone.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 25 maj 2022, 17:22

PAMTI, OPOMINJI I NIKAD NE ZABORAVI 25.05.1995. :bih:
075

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 25 maj 2022, 17:23

Svi vi koji,pišete da se Azmir i Jasmin ne mirisu dođite subotom ili nedjeljom na tenis gdje vrlo često zajedno sjede i smiju se...
Puno je tu politike koja nasu Slobodu nemoze zaobići...
Mislim da klub treba prodati prvom koji se pojavi (pa i Azmiru)u protivnom ...👋

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 maj 2022, 17:30

Na izgubljenu mladost sjećanje ne blijedi!
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 maj 2022, 18:20

Iskreno,bilo bi dobro da dodje bilo ko s parama,pa makar i on.Jest da nas je zavalio poslije,al ima li ijedan predsjednik da nije?Makar smo igrali mozda i najbolji fudbal u ligi i nismo uopste brinuli za ostanak.Sad dodje Secer junior iz "ljubavi" da vodi klub,pa meda ne mozemo.Sutnemo u okvir gola na gostovanju,slavi se to ko titula
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.