FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
57
23%

Ukupno glasova: 245

feniksptica
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la feniksptica » 25 maj 2022, 15:50

Nije Meho toliko dobar koliko se ovdje predstavlja.

Valjda smo naucili na igracima ove sezone da to sto hoce da se vrate ovdje znaci da su bas opali u svemu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 maj 2022, 15:55

feniksptica je napisao/la:
25 maj 2022, 15:50

Valjda smo naucili na igracima ove sezone da to sto hoce da se vrate ovdje znaci da su bas opali u svemu
Pa evo koga cemo? Pepa, Xavija, Artetu?
Nermin Bašić - ne bi nam valjao, ubleha
Kodro - nije toliko dobar
Ybg, mi bi modernog, mladog, jeftinog, a i da takav dođe popljuvali ga
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 maj 2022, 15:59

Nije da Kodro nije dobar, nego mi nismo dobri za Kodru.

Koliko god da sam za njegov povratak, toliko i nisam, jer čovjek nije zaslužio da se bakće s ovom pogani od naroda. Kulturan, odličan pedagog i autoritet, primjer kako jedan trener treba da izgleda i kako da se ponaša. Legenda Barce i persona od koje svako može dosta naučiti, što van, što na terenu, pogotovo mladi igrači. Čovjek gospodskih manira, a mi za toga nismo. Mi smo za čobane tipa Mulalića, Žižovića i sličnih žohara.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 25 maj 2022, 16:11

GalileoGalilei je napisao/la:
25 maj 2022, 15:59

Koliko god da sam za njegov povratak, toliko i nisam, jer čovjek nije zaslužio da se bakće s ovom pogani od naroda. Kulturan, odličan pedagog i autoritet, primjer kako jedan trener treba da izgleda i kako da se ponaša. Legenda Barce i persona od koje svako može dosta naučiti, što van, što na terenu, pogotovo mladi igrači. Čovjek gospodskih manira, a mi za toga nismo. Mi smo za čobane tipa Mulalića, Žižovića i sličnih žohara.
Bravo! Mi ovakve i tražimo, pokazatelj toga je i SD...
Evo i oni tebe selame!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 maj 2022, 16:18

obrijanopile je napisao/la:
25 maj 2022, 16:11

Ne znam čemu tolika mržnja prema Hadžiću, ne može u rečenicu s ovim pobrojanim. Previše se uzeo na zub, a nema toliku krivicu.

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 25 maj 2022, 16:29

25 maj 2022, 16:18

Ne znam čemu tolika mržnja prema Hadžiću, ne može u rečenicu s ovim pobrojanim. Previše se uzeo na zub, a nema toliku krivicu.
Imaš 2 razloga za to, jedni ga mrze jer je otjerao Husrefa, a drugi jer je bio u Sabrininom periodu i generalno pljuje se sve što se radilo u tom periodu samo eto jer je ona tu bila, a zaboravlja se da ga je ona klošarka otjerala iz kluba da sebe izvuče.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 maj 2022, 16:32

Konstantno se stavlja neka krivica na Hadzica kao on je kriv za sve i nista nije dobro uradio..

Recimo slucaj Ahmetov, podpisao ugovor sa primanjem od 350K km godisnje, a ima 36 godina i tek se oporavio od teske (najteze povrede).

Ok SABRINA MU JE DALA TAJ UGOVOR, nije sam ahmet al kako je moguce da sad Nece da se oprosti od fudbala ili pristane na neku simbolicnu ostetu 50 k km..bez obzira gdje je igrao prije njega je SARAJEVO egsistencionakno obezbjedilo vise nego svi klubovi zajedno. Fer je ako glumi finjaka da okaci kopacke o klin i oprosti ostatak ugovora

Isto vazi za hebibivica krstu oni mozda nemoraju se penzionisat mogu u velez slobodu

Oremus je druga prica

Al moze se sa 50% para ovim sto dajemo za 0 minuta pi sezoni a skupi se dogovorit i sporazumno se razic

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 25 maj 2022, 16:32

25 maj 2022, 16:18

Drug, sam si dao odgovor zašto on nije treba biti SD. Znaci, ako je imao mrvicu krivice, ne moze. A, imao je, ako nista znao je neke stvari i mudro ćutao jer je imao nesto.
Stavio je sebe ispred kluba i opet ce to učiniti.
Ali gotova je to priča, I slažem se s tobom da o tome ne treba vise trošiti živce, ali budi siguran da će nam se to odbiti o glavu. Promjene se ne vrše s nekim ko je imao prste u prošlim vremenima...
I nemojte mi te patetike on nije znao,nije on to i sta vec... Nije on mazlum pa su ga svi izradili, a on jadan nista nije znao... Znao je on dobro ko sta radi i kako se radi...
Evo i oni tebe selame!

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 25 maj 2022, 16:42

FCUM je napisao/la:
25 maj 2022, 14:46
do kad ugovore imaju hebibovic,krste i ahmo ?
Dok stoje na nogama :D
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 maj 2022, 16:47

Veci je problem sto se ovdje raspravlja o rekla-kazala kriminalu, a ne o fudbalu.

Hadzica treba suditi kroz to je li u stanju dugorocno sloziti ekipu koja nece padati kao spil karata prodajom jednog pojedinca, i je li sposoban napraviti prohodan kanal za omladince do prvog tima.

Ovo sto svi ocjenjuju je li u stanju dovesti igrace iznad nivoa ove lige je smijesno. Pa sa dovoljno para to je u stanju i dijete od deset godina.

Sportski direktor Sarajeva treba da plasira igrace iznad nivoa ove lige vani, dakle da ih stvara i prodaje, a dovodjenje takvih treba biti samo pomocni alat u proizvodnji igraca.

U tom kontekstu ostaje da vidimo hoce li Hadzic biti uspjesan, prosli put bas i nije bio. A ove price o kriminalu i ugradama mi je bezveze komentarisati, jer ne znam, kao realno ni velika vecina ovdje, sta se stvarno desavalo.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 25 maj 2022, 16:53

izdzezveubrazil je napisao/la:
25 maj 2022, 13:43
Izvini, ali analiza ti je totalno promašena. Zašto se mora napasti titula? Ko kaže da se mora napasti titula?
Ako Zrinjski zadrži Jakirovića, a ekipu će svakako zadržati, nema šanse da im ni pomoću namještanja uzmemo titulu. Osim što su svakako kvalitetni, mi doslovno krećemo od nule, a oni su na okupu godinu i po i konstantno napreduju.
Najveći problem FK Sarajevo je što niko ne vjeruje u procese i u potrebu da se u određene stvari uloži i određeno vrijeme. Dakle, šta misliš, ako ne bismo uspjeli napasti titulu iduće sezone, da tjeramo ponovo sve redom?
Šta je totalno promašeno? Je li to neko od ovih 15 nabrojanih igrača treba da ostane, je li to neko od njih pravi razliku na terenu? Napasti i osvojiti titulu su dva različita pojma. Itekako mi imamo šanse i sve što ti treba je jedan kvalitetan prelazni rok jer para ima i više nego što treba za ovaj cirkus od lige. Kakvi procesi, kakvo određeno vrijeme u najgoroj ligi na svijetu? Imaš ubjedljivo najveći budžet i sve osim borbe za titulu i kup je katastrofa od sezone.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 maj 2022, 16:54

feniksptica je napisao/la:
25 maj 2022, 15:50

Jbg drug, bolji je Tuchel al Chelsea trazi visoko obestecenje
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 maj 2022, 16:59

Ado76 je napisao/la:
25 maj 2022, 16:42
FCUM je napisao/la:
25 maj 2022, 14:46
do kad ugovore imaju hebibovic,krste i ahmo ?
Dok stoje na nogama :D
Ima li gdje podatak o broju pocinjenih prekrsaja u plbih? Mislim da nasa napadacka uzdanica ahmet (bivsa legenda kluba i bivsi profesionalac) visoko kotira, odmah poslije glupovca. Svako drugo gradjenje i skoro svaki skok je faul u napadu.
NEMA NAZAD

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 25 maj 2022, 17:06

Madafaka je napisao/la:
25 maj 2022, 16:53
25 maj 2022, 13:43
Izvini, ali analiza ti je totalno promašena. Zašto se mora napasti titula? Ko kaže da se mora napasti titula?
Ako Zrinjski zadrži Jakirovića, a ekipu će svakako zadržati, nema šanse da im ni pomoću namještanja uzmemo titulu. Osim što su svakako kvalitetni, mi doslovno krećemo od nule, a oni su na okupu godinu i po i konstantno napreduju.
Najveći problem FK Sarajevo je što niko ne vjeruje u procese i u potrebu da se u određene stvari uloži i određeno vrijeme. Dakle, šta misliš, ako ne bismo uspjeli napasti titulu iduće sezone, da tjeramo ponovo sve redom?
Šta je totalno promašeno? Je li to neko od ovih 15 nabrojanih igrača treba da ostane, je li to neko od njih pravi razliku na terenu? Napasti i osvojiti titulu su dva različita pojma. Itekako mi imamo šanse i sve što ti treba je jedan kvalitetan prelazni rok jer para ima i više nego što treba za ovaj cirkus od lige. Kakvi procesi, kakvo određeno vrijeme u najgoroj ligi na svijetu? Imaš ubjedljivo najveći budžet i sve osim borbe za titulu i kup je katastrofa od sezone.
I ovo si u pravu i nije mi jasno da sa najboljim uslovima i najjacim budzetom i platama ne mozes dominirat.Evo da ne dovlacis strance,poklopi sve sto valja u ovoj ligi +par akademaca svake godine i ne treba biti puno pametan.
Da nije ugradjivanja i budalasanja raznog mi smo Kup sa akademcima trebali zavrsavat.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 maj 2022, 17:10

E je.biga, vjerujte vi i dalje u te dominacije, ja vam garantujem da bez procesa kvalitetnog uigravanja i bez sistema mi ne mozemo dominirati. A da 11 Avramovskih dovedemo, ne mozemo iduce sezone osvojiti titulu. Ali eto, nek vam bude.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 25 maj 2022, 17:14

25 maj 2022, 17:10
E je.biga, vjerujte vi i dalje u te dominacije, ja vam garantujem da bez procesa kvalitetnog uigravanja i bez sistema mi ne mozemo dominirati. A da 11 Avramovskih dovedemo, ne mozemo iduce sezone osvojiti titulu. Ali eto, nek vam bude.
Ja se slazem sa tobom,za dominaciju treba dugogodisnji sistem rada sto mi nemamo.
Ja sam vec rekao pesimista sam po pitanju ovoga kako se radi daj Boze da me razuvjere.
Znam i da je kratko vrijeme da se Mirvic pokaze i dokaze ali sa ovim potezima do sada ne ulijeva bas nadu

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 25 maj 2022, 17:14

25 maj 2022, 17:10
Moze se osvojiti titula, to je pokazao Zrinski. Mada se s tobom slažem za nesto sto bi trajalo dugoročno treba i dugotrajan proces, gdje sve stvari treba poredati po prioritetima...
Mada je Ismir izvalio sa 10× većim ulaganjem, i raja se peca na to...To mu možemo uzeti kao dječije bolesti, mora ih preboliti. Nov je u svemu ovom...
Evo i oni tebe selame!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 maj 2022, 17:23

Ma moze se titula osvojit sigurno, pitanje je sta dalje, za dalje je potreban sistem i organizacija. Za instant titulu ti treba par skupih i dobrih igraca, dobar trener i malo srece. Ako dodje Kodro, trener je tu. Igraci, recimo da imamo 5 solidnih prvotimaca, jos 3 dobra da dodju, tri mlada igraca i moglo bi bit dosta. Faktor srece je u tom da se svi pokazu i da budu u formi, kao sto su nam u strasnoj formi.pretprosle sezone bili Tatar, Rahman i Fanimo, ili Zrinjskom Bilbija ove sezone. Nek Bilbiju stane ili dozivi neku povredu (NE prizivam to, samo kazem sta je u sportu uvijek moguce), tri Jakirovica im nece pomoc, covjek je sam zabio 40% golova ekipe.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 25 maj 2022, 17:52

Ma i Kodro će se početi tjerati nakon što postavi formaciju sa 3 štopera kao i Sablić ili zareda dva kiksa. Dio navijača je takav i uvijek će biti, no to neće biti problem ako se takvi, kao i mahala budu ignorisali i budeš strpljiv sa planom koji imaš,a ne kao u proteklih par mjeseci.

Kodro je kvalitetan trener, možda i najviše što možeš dobiti u ovom trenutku i potrebno je samo da se on, što bi se reklo u narodu istrpi. Prvi napredak i rezultati će sigurno doći nakon mjesec-dva (što je bilo i u njegovom prvom mandatu, kao i u slučaju Jakirovića u Zrinjskom kojeg svi spominjemo). Za nešto više (osvajanje lige, rezultat u Europi) potreban je period od par mjeseci konstatnog dobrog rada i napretka.

Da se osvrenom na @Napoleona, Jakirović je stvorio mehanzime igre koji odlično funkcioniraju i sa njima pravi rezultat, a igrači su tu samo da isprate te mehanzime svojim kvalitetima. Kažeš da nema Bilbije stali bi, ne bi, nastavili bi dominirati terenom i stvarati akcije, završnica bi bila nešto slabija, ali dobijali bi i dalje, uostalom u završnici bi možda isplivao novi fudbaler Janković,Jukić,Malekinušić, Juranović ili bi jednostavno mogao posegnuti na tržište i dovesti igrača kvaliteta Bilbije,a i boljeg. Dakle, njima su bitni mehanizimi koje je stvorio Jakirović, a ne igrači, naravno niti jednog igrača Zrinjskog ne potcjenjujem, svi imaju svoje kvalitete, ali odlazak Jakirovića bi mnogo teže pao Zrinjskom nego bilo kojeg igrača.

Evo jednog igrača kojeg sam jučer spominjao. Mlad,jeftin i željan uspjeha i dokazivanja, a opet TOP igrač za našu ligu. I ovkvih još imaš na desetine u okolici.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 25 maj 2022, 18:33

Dervisagic dao 2 gola za Radnik iz Hadzica
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hamagara, miguelramos, mnon46, mosarajvosa83, N3R3D, NazorUso, Venom i 68 gostiju.