FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
57
23%

Ukupno glasova: 245

Zeko87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zeko87 » 25 maj 2022, 13:17

Mislim da Kodro nije glup. Svjetski čovjek, brend sam od sebe. Sigurno neće dopustiti da mu se ista stvar uradi 2x. Prošli put je žrtvovan radi gomile amatera kojima se nije treniralo i zarađivala plata koju dobijaju.

Treba da postavi svoje uslove i prezentira način rada, koji ako se prekrši i ponovo nabije nogom halal mu svaki euro koji uzme od levata, ako se to desi. Ja bih lično volio njega opet, ali da to bude projekat i da se niko od igrača ne otjera niti dovodi uz njegovu saglasnost i da ostane minimalno dvije sezone. Samo tako može biti odgovoran za svoj rad.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 maj 2022, 13:28

Da nam je neko pred pocetak prošle sezone ponudio bit ce vam napadači Bagaric, Catakovic i Ahmetovic svi bi rekli vrhunski napad. Taj napadački dio mi je najvece razočarenje ove sezone.

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 25 maj 2022, 13:34

Sve ovo sto se radi bice kratkog vijeka
Za dugorocan uspjeh mora se mijenjati iz temelja pocevsi od odbora hajro mi se cinio kao odlican izbor ali ova njegova prica je klasicna advokatska samo svoje dupe gleda
Direktor nam ne mora biti iz svijeta fudbala jedino ako ce se baviti samo finansijama
Odjel za marketing i prodaju mora voditi neko ko razumije fudbal navijace i potrebe svih nas
Sportski direktor hadzija iskreno je sad okej izbor samo treba provjeriti svaki ugovor koji sklopi jer eto spominje se nekakvo ugradjivanje u ugovore
Do smrti odani!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 maj 2022, 13:43

Madafaka je napisao/la:
24 maj 2022, 20:19
Šta reći, koju posluku porati?

Tan došao 2014 evo nas u 2022 a mi se nismo izdigli iznad ovog cirkusa od lige ni 2%. Umjesto očekivane dominacije uspjeli smo ono što niko nije, prosuti 13 bodova prednosti i izgubiti sigurnu titulu. Finale Kupa 2022 godina a nama u prvih 11 Hebibović i Ahmetović. Dal šuta penal iako je svaki navijač znao da će promašiti osim trenera koji Čatakovića drži na klupi ali zato uvodi igračinu Oremuša.

Sljedeća sezona je ključna, titula se mora napasti pogotovo jer je Mirvić najavio da će uložiti deset puta više novca. Ako Kodro odbije da se vrati, trener bi mogao biti Bašić, mislim da bi to bilo dobro rješenje.

Igrači kojima ističe ugovor:
Lazić
Bodul
Bagarić
Cmiljanić
Pidro

Ne bih nikome produžio ugovor. Svi su imali ogromne plate za naše uslove i fina svota će se otvoriti da dovedeš pojačanja koja će praviti razliku na terenu.

Sporazumno raskinuti ugovor:
Palić
Hebibović
Oremuš
Kobiljar
Šećerović

Penzija/rad u Akademiji:
Ahmetović
Velkoski

Transferi:
Šabanović
Đokanović
Dal

To je 15 igrača. Neko će reći da je puno ali nije. Odlazak ovih igrača se neće osjetiti ni najmanje. Ova skupina amatera se mora razići, nama treba potpuno nova ekipa.

Igrači iz naše lige kojima ističe ugovor a koji bi bili pojačanja:
Doffo
Amoah
Santos
Ovčina
Pantelić

Nedavno se spominjao lijevi bek Bagayoko da je završen ako se nešto u međuvremenu nije promijenilo odlaskom Kepčije.
Izvini, ali analiza ti je totalno promašena. Zašto se mora napasti titula? Ko kaže da se mora napasti titula?

Ako Zrinjski zadrži Jakirovića, a ekipu će svakako zadržati, nema šanse da im ni pomoću namještanja uzmemo titulu. Osim što su svakako kvalitetni, mi doslovno krećemo od nule, a oni su na okupu godinu i po i konstantno napreduju.

Najveći problem FK Sarajevo je što niko ne vjeruje u procese i u potrebu da se u određene stvari uloži i određeno vrijeme. Dakle, šta misliš, ako ne bismo uspjeli napasti titulu iduće sezone, da tjeramo ponovo sve redom?

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 25 maj 2022, 13:59

Nama treba trener, mlad, prerspektivan, gladan uspjeha, kao i igraci, cisti dokaz je Zrinjski. Sve dok nama budu igrali ovi od 30+ ne ocekujte nista posebno.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 maj 2022, 14:09

Aduka87 je napisao/la:
25 maj 2022, 13:59
Nama treba trener, mlad, prerspektivan, gladan uspjeha, kao i igraci, cisti dokaz je Zrinjski. Sve dok nama budu igrali ovi od 30+ ne ocekujte nista posebno.
Stariju ekipu od nas ima Zrinjski u svakom smislu.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 maj 2022, 14:11

Napasti titulu i osvoiti titulu su 2 razlicite stvari..

Strategija kluba krece od Mirvica.

Plan Mirvica ako je da potrosi 20 m km u 3 godine, i da vidi sta ce bit ako uspije (grupna faza proda igraca za 1.5 m€ i vise) dobro i jest ako bude flop nikom nista prodat FK SARAJEVO ZA 2-7 m€ vratit koliko se moze i idemo dalje. Najgori scenari izgubit 10 m€ kao Nam, reci nemogu dalje dacu klub for free nek se isplate dugovi i to je to..

Moje misljenje da je ovo vizija Mirvica, jer on nije toliko bogat da moze trosit 10 m km 7-10 godina. Jer tek nakon tolikog vremena i to sa ljudima ko KODRO i boljim od njega na svim mjestima, moze imat neki uspjeh moze prodat jednu grupu igraca za fine pare i u tom perijodu moze izgradit klub koji ce osvajat sve sto se osvoit moze u bh i mozda dokucit da igra grupnu fazu conferencije svake godine. Sto bi povecalo i cjenu kluba i vratilo bar ono sto bi ulozio do tog vremena u slucaju da proda klub..

Takodje, izjave molbe ljudi koje zapospjava neodlucnost ponasanje i ovo sto je dosad uradio za klub (fala mu na svemu apsulutno podrzavam Mirvica da se razumijemo, cak ne mislim kad on napusti klub da ce bit vise investitora vec sledeci korak ce bit tipovi ko Baljak ) pokazuje da on nema prvo znanje a i financisku moc. On nije izjavio nigdje da ce uloziti 10x vise nego je ulozio vec je rekao da ce on i TAN uliziti 10x vise AKO BUDE trebalo..

TAN nikad nece dat pola marke, NAM je izjavio da Tan nije ulozio 1 km odkako je prodao njemu prava.

Tako da Mirvic treba Akademiju da ojaca napravi na jacom u bh i da proda klub, ako je ovo strategija.

Takodje sledecih mjesec dana ce bit odlucujuci da Mirvic pokaze i djelima dali sam upravu za ovo gore navedeno.

Mersudin Ahmetovic jeste dao fin broj vaznih golova, al ako pogledamo cinjenice uvidjecemo da je on prosjecan igrac koji je zaradio od 1.5 m km do 2 m km dosad odkako je u klubu..

Kada je dosao u klub imao je 32-33 godine godinu dana prije toga bio se i penzionisao. Znaci po dolasku u SARAJEVO sa 32 godine vec se znalo (98%) da za njega nece doc nikakva ponuda i da nemozemo zaradit nista.

Prve 2 godine igre bi bile dobre prvi dio sezone onda polen alergija, 3-4 godina igrao je dobro 5-6 godina nijako ne igra 3 gola godisnje.

Isto tako vazi za krstu oremusa hebibovica a svim tim igracima je klub platio preko 1.5 m km dosad samo na plate.

Mora da ih otjera
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 25 maj 2022, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 maj 2022, 14:22

Mehmed is back!
Bahati, bahati Željkan!
1946

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 maj 2022, 14:38

Da ne bude ono:
Expectations: Meho i Kenan :ljepota:
Reality: Mirza i Dal :rol: :rol:

Povedi nas hoMe, ko ti lane sta s tribine treba mu noge na licu mjesta polomit
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 25 maj 2022, 14:45

joker90 je napisao/la:
25 maj 2022, 14:22
Mehmed is back!

Mada se ne može poreći da je uvijek igrao lijep i napadački fudbal, al da se to rasipalo ko riža preko raznoraznih crnkica, krsta i sličnih. Ali dat mu juniore i ove mlađe igrače, pritom imati Hadzibegica na SD, da ih održava profesionalnim, bi po meni već bilo lijepo rješenje. Jednostavno ne vjerujem da je iko od nas spreman vidjeti jos jedan hebibovicev šut, ili ahmetovicevo valjanje u duelu da pokaže da se bori.
Zadnja izmjena: Oerde, dana/u 25 maj 2022, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 maj 2022, 14:46

do kad ugovore imaju hebibovic,krste i ahmo ?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 maj 2022, 14:49

FCUM je napisao/la:
25 maj 2022, 14:46
06/2023
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 25 maj 2022, 14:52

obrijanopile je napisao/la:
25 maj 2022, 11:06
holyman je napisao/la:
25 maj 2022, 10:55
miky_hz je napisao/la:
25 maj 2022, 10:25

Zamalo, al bit ce vise ovi se nadaju :mrgreen:

5% celo-sabra
Jos jednom čestitam Ismiru na odabiru za Sportskog direktoru.
Najbolji kaze izbor poslije dugo razmisljanja :rol: e moj predsjednice smatrao sam da si ozbiljan insan.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 maj 2022, 14:56

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 maj 2022, 14:49
FCUM je napisao/la:
06/2023
blago nam se
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 25 maj 2022, 15:07

Oerde je napisao/la:
25 maj 2022, 14:45
joker90 je napisao/la:
25 maj 2022, 14:22
Mehmed is back!

Mada se ne može poreći da je uvijek igrao lijep i napadački fudbal, al da se to rasipalo ko riža preko raznoraznih crnkica, krsta i sličnih. Ali dat mu juniore i ove mlađe igrače, pritom imati Hadzibegica na SD, da ih održava profesionalnim, bi po meni već bilo lijepo rješenje. Jednostavno ne vjerujem da je iko od nas spreman vidjeti jos jedan hebibovicev šut, ili ahmetovicevo valjanje u duelu da pokaže da se bori.
Odlično zapažanje :thumbup: ja bih još dodao onaj njegov prijem lopte dok je okrenut leđima golu, a okretan k'o doner. Volim ja Mersu i volio bih da mu se ponudi neko mjesto u klubu, ali on za igre više nije.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 25 maj 2022, 15:14

Jesmo se zavalili sa igracima koje moramo gledati do 2023god da je to Bogu plakati.
Ali po meni ima tu par rjesenja koja Mirvic moze da posegne.
Prvo i najbolnije rjesenje po Mirvica je da ih isplati i nabije nogom. Da li je to realno ocekivati nisam pametan.
Drugo rjesenje je reci im da nece sljedece sezone odigrati ni jednu utakmicu i ponuditi im da odu na posudbu u neki klub...npr Igman iz Konjica ako udju u PL i da taj drugi klub placa bar 50% njihove plate ako je moguce. I to je tesko jer imaju velike plate pa je i 50% njihove plate puno svakom drugom klubu u BiH.
Ok, vjerovatno nece pristati da idu na posudbu al onda nista drugo ne preostaje jer smo vec pojeli vanago nego istrpiti do kraja ugovora i nek sjede na tribini.
Treca i najmanje moguca varijanta je da ih negdje prodas al ko ce kupiti stare igrace.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 25 maj 2022, 15:21

ado-hz je napisao/la:
25 maj 2022, 15:14
Jesmo se zavalili sa igracima koje moramo gledati do 2023god da je to Bogu plakati.
Ali po meni ima tu par rjesenja koja Mirvic moze da posegne.
Prvo i najbolnije rjesenje po Mirvica je da ih isplati i nabije nogom. Da li je to realno ocekivati nisam pametan.
Drugo rjesenje je reci im da nece sljedece sezone odigrati ni jednu utakmicu i ponuditi im da odu na posudbu u neki klub...npr Igman iz Konjica ako udju u PL i da taj drugi klub placa bar 50% njihove plate ako je moguce. I to je tesko jer imaju velike plate pa je i 50% njihove plate puno svakom drugom klubu u BiH.
Ok, vjerovatno nece pristati da idu na posudbu al onda nista drugo ne preostaje jer smo vec pojeli vanago nego istrpiti do kraja ugovora i nek sjede na tribini.
Treca i najmanje moguca varijanta je da ih negdje prodas al ko ce kupiti stare igrace.
zavalili su nas da ih moramo gledat, lijepo je njima, a lijepo je i onim što su im dali takve ugovore, ne može me niko ubijediti da nisu u talu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 25 maj 2022, 15:30

FCUM je napisao/la:
Merso mi ne djeluje kao neko ko ce zatezati i praviti probleme prilikom dogovora o sporazumnom raskidu ugovora.Na kraju krajeva, osigurao je ranije egzistenciju u Rusiji i Kazahstanu.Sa Velkoskim i bezobraznim fitnetom iz Konjica ce to ici vjerovatno malo teže.
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 25 maj 2022, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.

FkSa46
Kontakt:

Post Postao/la FkSa46 » 25 maj 2022, 15:31

Evo sad slučajno naletih na neke videe iz sezone duple krune i poslije, čitam komentare pa mi ni tad nismo bili zadovoljni, komentari su tipa ne može se Evropa igrat sa amaterima u ekipi, pa čak i komentari u našoj ligi gdje se govori nakon nekih utakmica lošijih da nismo za titule. Nikad "mi" nećemo biti zadovoljni, ko god nam igrao i vodio nas od stručnog štaba pa do uprave. I da igramo Evropu bilo bi nismo mi za ovog vrati nas nazad

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 maj 2022, 15:38

FkSa46 je napisao/la:
25 maj 2022, 15:31
Evo sad slučajno naletih na neke videe iz sezone duple krune i poslije, čitam komentare pa mi ni tad nismo bili zadovoljni, komentari su tipa ne može se Evropa igrat sa amaterima u ekipi
Pa jesi sta uspio uraditi u evropi? Ispo si od mrtvog bresta, ispo si od nikad losijeg seltika bez da si presao pola centra, ispo si od batea, ispo si od milsamija, dobio samo faking novajlije iz podgorice.
NEMA NAZAD

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Pantelija i 9 gostiju.