FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 24 maj 2022, 20:29

Madafaka je napisao/la:
24 maj 2022, 20:19
Šta reći, koju posluku porati?

Tan došao 2014 evo nas u 2022 a mi se nismo izdigli iznad ovog cirkusa od lige ni 2%. Umjesto očekivane dominacije uspjeli smo ono što niko nije, prosuti 13 bodova prednosti i izgubiti sigurnu titulu. Finale Kupa 2022 godina a nama u prvih 11 Hebibović i Ahmetović. Dal šuta penal iako je svaki navijač znao da će promašiti osim trenera koji Čatakovića drži na klupi ali zato uvodi igračinu Oremuša.

Sljedeća sezona je ključna, titula se mora napasti pogotovo jer je Mirvić najavio da će uložiti deset puta više novca. Ako Kodro odbije da se vrati, trener bi mogao biti Bašić, mislim da bi to bilo dobro rješenje.

Igrači kojima ističe ugovor:
Lazić
Bodul
Bagarić
Cmiljanić
Pidro

Ne bih nikome produžio ugovor. Svi su imali ogromne plate za naše uslove i fina svota će se otvoriti da dovedeš pojačanja koja će praviti razliku na terenu.

Sporazumno raskinuti ugovor:
Palić
Hebibović
Oremuš
Kobiljar
Šećerović

Penzija/rad u Akademiji:
Ahmetović
Velkoski

Transferi:
Šabanović
Đokanović
Dal

To je 15 igrača. Neko će reći da je puno ali nije. Odlazak ovih igrača se neće osjetiti ni najmanje. Ova skupina amatera se mora razići, nama treba potpuno nova ekipa.

Igrači iz naše lige kojima ističe ugovor a koji bi bili pojačanja:
Doffo
Amoah
Santos
Ovčina
Pantelić

Nedavno se spominjao lijevi bek Bagayoko da je završen ako se nešto u međuvremenu nije promijenilo odlaskom Kepčije.
Doffo je meni baš dobar igrač.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 maj 2022, 20:30

Pitar6785 je napisao/la:
24 maj 2022, 20:23
Sta je sa Salcinom, njemu posudba istice hocel on ostat u vrapcicima da igra u evropi,?
Vraca se pa ce odluciti novi trener dali racuna na njega.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 24 maj 2022, 20:32

Darko Milanić slobodan trener.Bilo bi idealno njega dovesti za trenera, a Zlatka Zahovića za sportskog direktora.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 maj 2022, 20:43

Madafaka je napisao/la:

Tan došao 2014 evo nas u 2022 a mi se nismo izdigli iznad ovog cirkusa od lige ni 2%. Umjesto očekivane dominacije uspjeli smo ono što niko nije, prosuti 13 bodova prednosti i izgubiti sigurnu titulu. Finale Kupa 2022 godina a nama u prvih 11 Hebibović i Ahmetović. Dal šuta penal iako je svaki navijač znao da će promašiti osim trenera koji Čatakovića drži na klupi ali zato uvodi igračinu Oremuša.

Sljedeća sezona je ključna, titula se mora napasti pogotovo jer je Mirvić najavio da će uložiti deset puta više novca. Ako Kodro odbije da se vrati, trener bi mogao biti Bašić, mislim da bi to bilo dobro rješenje.

Lazić
Bodul
Bagarić
Cmiljanić
Pidro

Ne bih nikome produžio ugovor. Svi su imali ogromne plate za naše uslove i fina svota će se otvoriti da dovedeš pojačanja koja će praviti razliku na terenu.

Palić
Hebibović
Oremuš
Kobiljar
Šećerović

Penzija/rad u Akademiji:
Ahmetović
Velkoski

Transferi:
Šabanović
Đokanović
Dal

To je 15 igrača. Neko će reći da je puno ali nije. Odlazak ovih igrača se neće osjetiti ni najmanje. Ova skupina amatera se mora razići, nama treba potpuno nova ekipa.

Doffo
Amoah
Santos
Ovčina
Pantelić

Nedavno se spominjao lijevi bek Bagayoko da je završen ako se nešto u međuvremenu nije promijenilo odlaskom Kepčije.
Dobra analiza stanja za igrace :thumbup: ,Emire Hadzicu prepiši i okiti se tudjim perijem :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 24 maj 2022, 20:44

Dok nas je vodio Tan i Nam imam osjecaj da je tjeranje trenera radila najvise nasa uprava tj nasi ljudi uz pomoc mahale da bi udovoljili navijacima na 2-3 povika sa tribina.
Sada kada je tu covjek koji je non stop u Sarajevu i koji daje svoje pare mislim da ce pametnije da radi.
Ako je Mirvic dosao tobe i skontao sta znaci mahala i da od nje nema hajra i ako je skontao da mora nogirati pola ljudi koji ga trenutno okruzuju onda ce istrajati u tome da napravi pravi sistem.
Mislim da to moze napraviti sa Kodrom ako covjek odluci da se ponovo vrati.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 maj 2022, 21:16

Ma dobro, dosta trenera je i zasluzilo otkaz realno. Evo ako krenemo redom:
Jarni - fina igra al ocajni rezultati, previse 0:0 utakmica, u onoj euforiji i s onim igracima koje je imao, otkaz je zasluzen

Dzeno - u oba svoja "prava" mandata je pokazao istu boljku, ocajan je na pocetku sezone, dobro mu ide spasavanje al vodjenje od pocetka i ne bas

Kodro - najveci kiks ikad, da smo ga onda zadrzali mozda ne bismo imali titulu 14/15 al sam siguran da bismo u naredne tri sezone osvojili barem tri trofeja.

Jesic - nema se sta puno reci tu

Hurtic - kao i za prethodnog, sezona bez evrope uz najveci budzet u historiji kluba, doduse Hurtic je uletio kao vatrogasac pa je ostao i par kola naredne sezone, al je izgubio derbi na Kosevu, fasovao 4:0 u Tuzli, izgubio na Kosevu od Olimpika i Metalegea...

Cala - podnio ostavku sam

Husref - sam sebe otjerao svojim ponasanjem. Izgubio svlacionicu, dozivio sramotu na dva derbija, izgubio povjerenje i uprave i vlasnika i ekipe... Svim tim je anulirao onu duplu krunu i zasluzeno smijenjen

Vinko - druga velika greska uprave, covjek je prvi stradao u slijedu dogadjaja, a snosio je vrlo mali dio odgovornosti. Poslije su isplivale mnoge stvari koje su nam rekle da je zrtvovan da bi se stvorila atmosfera kao da se nesta radi, al uprava nije znala gdje glavom udara

Sablic - a jbg, jest on imao najgoru ekipu i najgore uslove u eri investitora, al trener koji kuci izgubi od Leotara, kojeg Ljubic Prnjavor namuci 80 minuta, koji uspije postic da ekipa u 270 minuta nema sut u okvir gola mora dobit otkaz. Tvrdoglavo je gurao svoje, gurao Bagarica na krilo, Traku na beka, svaku tekmu drugih 11 pocinjalo...

Vasoski - podnio ostavku

Sve u svemu, nije da smo i imali toliko nekih projekata iza kojih smo mogli stat. Po meni tri, s tim da se iza Husrefa jednom stalo, drugi put nije moglo. Vinko i Kodro su nepravedno otjerani. Svakako da su tribine (istok posebno) imale mnogo uticaja kod tih otkaza (i podnesenih ostavki, Cala je poslije prvog skandiranja otisao, Vasoski je probao jos malo al je i on digao sidro). Sad ako se Kodro vrati, suspendovat istok na godinu dana, onu ogradu prosirit kompletno od slova R do V ako treba, nek ona bagra koja urla to radi iz sto daljih tacaka na stadionu. Kodru dva puta stvarno ne bismo smjeli potrosit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 maj 2022, 21:28

Madafaka je napisao/la:

Lazić
Bodul
Bagarić
Cmiljanić
Pidro

Palić
Hebibović
Oremuš
Kobiljar
Šećerović

Penzija/rad u Akademiji:
Ahmetović
Velkoski

Transferi:
Šabanović
Đokanović
Dal

Doffo
Amoah
Santos
Ovčina
Pantelić

Madafaka se vratio :tokralju:
Nije te bilo skoro godinu dana yebo te :shock:
Zadnji put si bio kad je ismir pokusavao da kupi udio od Nama :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 24 maj 2022, 21:53

Madafaka je napisao/la:

Lazić
Bodul
Bagarić
Cmiljanić
Pidro

Palić
Hebibović
Oremuš
Kobiljar
Šećerović

Penzija/rad u Akademiji:
Ahmetović
Velkoski

Transferi:
Šabanović
Đokanović
Dal

Doffo
Amoah
Santos
Ovčina
Pantelić

Ostavio bih Lazica ako se ne moze izroviti neko poput Besima, Milicevica ili Mihojevica...

Igrace koje si naveo da bi im dao nogu dodao bih jos Kanurica.

Sutra bih potpisao Doffa,Amoaha,Santosa i Ovcinu!
Bio bi to veliki upgrade na trenutni kadar!

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 24 maj 2022, 22:02

Hoce li se Mehagi svidjeti da mu celava spodoba bude šef i dovodi igrace iz Krupe i Kaknja?
Da mu se kesla iza leđa i truje igrače?

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 24 maj 2022, 22:07

Madafaka je napisao/la:

Lazić
Bodul
Bagarić
Cmiljanić
Pidro

Palić
Hebibović
Oremuš
Kobiljar
Šećerović

Penzija/rad u Akademiji:
Ahmetović
Velkoski

Transferi:
Šabanović
Đokanović
Dal

Doffo
Amoah
Santos
Ovčina
Pantelić

Ne samo da se nismo izdigli nego smo u teskoj regresiji. Ne moze me niko ubijediti da ekipa sa kapicem, mujakicem, catakovicem, suljicem, bagaricem te uz mlade djokanovica i dizdarevica i nekoliko prekaljenih imena ne moze bar evropu izboriti. Pa nisu ove ekipe iznad nas toliko bolje hebemu sve... ovdje je neki ocito dublji problem koji se hitno mora rjesavati, a prioritet je potpuno obnoviti ekipu.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 24 maj 2022, 22:18

Znaci dovedes Kodru a SD ti mahalas Hadzic,sto neko rece ina da mu se smije i radi iza ledja pa onda kao i inace sve svoje greske da svali na trenera

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 maj 2022, 22:23

zagor1987 je napisao/la:
24 maj 2022, 22:18
Znaci dovedes Kodru a SD ti mahalas Hadzic,sto neko rece ina da mu se smije i radi iza ledja pa onda kao i inace sve svoje greske da svali na trenera
Lahko je biti SD ako imaš lovu za pojačanja. Treba nam ambiciozan trener, kojeg ćemo pustiti da radi. A ne mijenjati za 2-3 mjeseca.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 24 maj 2022, 22:47

Madafaka je napisao/la:

Lazić
Bodul
Bagarić
Cmiljanić
Pidro

Palić
Hebibović
Oremuš
Kobiljar
Šećerović

Penzija/rad u Akademiji:
Ahmetović
Velkoski

Transferi:
Šabanović
Đokanović
Dal

Doffo
Amoah
Santos
Ovčina
Pantelić

:thumbup: :salut:

Odličan analiza za igrački kadar. S tim što bi i ostavio Šećerovića, a i ostat će vrlo vjerovatno. Može biti koristi od njega, kvalitetan igrač iskusan, a treba nam iskustva u veznom, a i Kodro će ga itekako znati iskoristiti.

Što se tiče naše lige, može se dobrih igrača pokupiti, bazen sigurno treba biti i HNL, samim tim i 2. HNL u kojoj imaš jako dobrih mladih igrača. Recimo, Ilić, Sekulić, Dujmović, Brnić, Brajković. A na tržištu će biti i dobar dio "povratnika" u ligu ili klub. Dakle, nije da neće biti opcija da zamjeniš igrače, pogotovo što Mirvić otvoreno kaže da će se uložiti 10 puta više.

Doffo, čisto sumnjam da ima želju ostati u našoj ligi, a ako bude i ostajao ostat će u Tuzla Cityu. Amoah, ima već dogovoren novi klub. Pantelić je već spominjan, ali imat će i on dobrih ponuda. Ovčina prioritet Europa, znači morat ćeš ga čekati, a da li vrijedi s obzirom na druge opcije na tržištu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 24 maj 2022, 23:30

Zna li iko u kojoj zemlji se Avramovski nalazi, dokle je došao sa oporavkom od povrede, hoce li biti spreman za početak priprema ?

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 24 maj 2022, 23:40

Sarajevo ljubavi moja.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 24 maj 2022, 23:56

Ako dodje Kodro mora se jednom za sva vremena prestati sa tjeranjem nakon prvog poraza. Nije ni Kodro aman trener ali možemo sa njim ako nista igrati napadački fudbal. U prvom mandatu je igralo Sarajevo bas lijepo i napadački a sta se poslije desilo to znaju naše balerine koje bi Klopa bojkotovali. Mislim da se treba riješiti Krstea koji svako malo povede ekipu na bojkot.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 maj 2022, 00:00

Ako je stvarno istina da bi Meho mogo doc, ja bi njemu prepustao i poziciju trenera i sd. Ako nece da backa poslom sd, ostavio bi Emira al da bude podredjen Mehi..

Znaci da Meho njemu naredjuje..

I naj glavnije Mehu bi pustio da bira kojeg igraca da ostavimo koje da posudimo i koje da otjeramo, i da to Mirvic ispuni po cjenu da svim uhljebima isplati ugovor u fulu..

Ko nemoze da da podrsku ekipu i Meha bez obzira na rezultat igru, bolje da ne dolazi.

Al cisto sumnjam da ce on ikad vise doc kod nas.. Evo jos nijedne novine nisu objavile ni da je bilo ikakvih razgovora.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 25 maj 2022, 00:13

Dovest trenera i stavit mu klauzulu u ugovor ako se otjera u prvoj sezoni da mu se mora isplatit 2 miliona eura (Husref Musemić likes this) i to javno objavit. Čisto da nikome ne padne na pamet da ga pokuša otjerat prije nego mu se da vrijeme i prostor i prilika da nešto napravi.
Samo naprijed Saraj'vo!

bodribordo
Kontakt:

Post Postao/la bodribordo » 25 maj 2022, 00:18

Neka gore baklje svete
Neka gori stadion
Nek' nam sude, nek' nam prijete
Vazda spremni za svoj dom

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 25 maj 2022, 00:21

FCUM je napisao/la:
24 maj 2022, 23:56
Ako dodje Kodro mora se jednom za sva vremena prestati sa tjeranjem nakon prvog poraza. Nije ni Kodro aman trener ali možemo sa njim ako nista igrati napadački fudbal. U prvom mandatu je igralo Sarajevo bas lijepo i napadački a sta se poslije desilo to znaju naše balerine koje bi Klopa bojkotovali. Mislim da se treba riješiti Krstea koji svako malo povede ekipu na bojkot.
Pa nije problem u tjeranju. To imas u svakom klubu na svijetu. Na stadionu, po komentarima na zvanicnim stranicama uvijek bude par nezadovoljnih koji tjeraju svakog zivog.

Jedina razlika ovdje je sto je puno manje navijaca na stadionu i komentara, pa se to izdvoji. Pritome kao FK Sarajevo dobijes reputaciju "istoka" i zahtjevnih navijaca, te se onda po defaultu tjeraju svi zivi. Treba covjek cvrstog stava, koji vjeruje u sebe i svoje odluke.

Sto se tice bojkota, moras otjerati Velkoskog, Hebiba i Dupovca pod hitno, jer su to neradnici, pusaci shisha i uhljebi, koji sa svojim (ne)kvalitetima nigdje nece ovakvu lovu uzimati. Klasicni kanceri po svlacionicu.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, napoleon72, riki46 i 40 gostiju.