Ova vijest mi je znatno popravila dan.Radi se o jednom od ključnih igrača tima.Još kad bi ubrzo potpisali Džafić i Doffo te Krpić bilo bi sjajno.Za Džafu sam optimističan a za Doffa i Krpića umjereni optimista.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 23 maj 2022, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.
Kad bi pronašli još jednog stopera poput Čelikovića (ili nekad Kojića) u prelaznom roku, bili bi znatno jači iduće sezone.Beledija je napisao/la: ↑23 maj 2022, 18:11Vrlo bitan potpis.Huso je jako bitan igrač jer zbog svojih motoričkih osobina može napraviti prevagu u veznom redu. Nadam se da će Jović ispraviti neke njegove nedostatke bez kojih bi bio konkurentan u mnogo jačoj ligi od naše.Sad Dofa privoliti i prebaciti se na traženje stopera koji bi bio dostojan partner Čelikoviću.Moris to nije.
-
- Kontakt:
Ozbiljne pare za nas klub. Već imamo za plate igrača za narednu godinu i mozda da im se poveća plata na 600-700 KM ako se budu trudilielvirbaljic je napisao/la: ↑23 maj 2022, 21:03250 000 eura za izlazak u europu + 220 000 km za drugo mjesto. Prvi put da smo uspjeli zaraditi ozbiljna novcana sredstva. 700 000 km nije malo novca, jos ako bi se proslo koje kolo (InsAllah hoce) , to povecava nasu novcanu zaradu.

Od članskih i dresova valjda ubodemo neko pojačanje:)
-
- Kontakt:
Uz sigurnih 9 boba, necemo ispastiPonosnipodrinjac je napisao/la: ↑23 maj 2022, 21:41Ozbiljne pare za nas klub. Već imamo za plate igrača za narednu godinu i mozda da im se poveća plata na 600-700 KM ako se budu trudilielvirbaljic je napisao/la: ↑23 maj 2022, 21:03250 000 eura za izlazak u europu + 220 000 km za drugo mjesto. Prvi put da smo uspjeli zaraditi ozbiljna novcana sredstva. 700 000 km nije malo novca, jos ako bi se proslo koje kolo (InsAllah hoce) , to povecava nasu novcanu zaradu.![]()
![]()
![]()
Od članskih i dresova valjda ubodemo neko pojačanje:)

-
- Kontakt:
Pa dobro nismo mi ekipa koja se bori za opstanak a da sezona nije ni počelaelvirbaljic je napisao/la: ↑23 maj 2022, 21:44Uz sigurnih 9 boba, necemo ispastiPonosnipodrinjac je napisao/la: ↑23 maj 2022, 21:41Ozbiljne pare za nas klub. Već imamo za plate igrača za narednu godinu i mozda da im se poveća plata na 600-700 KM ako se budu trudilielvirbaljic je napisao/la: ↑23 maj 2022, 21:03250 000 eura za izlazak u europu + 220 000 km za drugo mjesto. Prvi put da smo uspjeli zaraditi ozbiljna novcana sredstva. 700 000 km nije malo novca, jos ako bi se proslo koje kolo (InsAllah hoce) , to povecava nasu novcanu zaradu.![]()
![]()
![]()
Od članskih i dresova valjda ubodemo neko pojačanje:)![]()

- Nema nezamjenljivih.Ko je nakastio da ide ,hvala mu i sretno u budućnosti.Mogu se pronaći solidni igrači za narednu sezonu pl BiH.Naravno zavisi od toga šta nam je cij u narednoj sezoni.Tačno je da su Krpić,Džafić i Doffo uklopilii da bi tek u narednoj sezoni ekipa trebala dostići svoj zenit.U toj varijanti mi bi doveli nephodna pojačanja ,najviše tri igrača.Ako ipak oni zavru da idu onda za svakog treba adekvatna zamjena i plus ova tri pojačanja.
Vidim i Mendešu ističe ugovor a dobar je igrač,školovan i mlad.Pa Tomašević...
Vidim i Mendešu ističe ugovor a dobar je igrač,školovan i mlad.Pa Tomašević...
-
- Kontakt:
U protekla 32 kola/utakmice, imamo prosjek posjecenosti 400 gledalaca po utakmici, ili 12,250 ukupno. Mislim da je moglo i morali vise, ali sta je, tu je. Iza nas su ostali Leotar i Radnik, dok su ispred nas npr Prijedor prosjek 500, Siroki B 610 i Sloboda koja ima prosjek oko 670 navijaca po utakmici. U vrhu su Zeljo pa Sarajevo i Velez, dok je Zrinjski na cetvrtom mjestu.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Bez obzira na oscilacije i neke loše momente sezona je jako uspješna. Izboriti Evropu nije mala stvar.
Pauza će biti kratka i ako se želi a to je sigurno narednih desetak dana treba složiti tim. I ja sam za da se sa Dofom i Dzafom produžiti. Krpa mi je zagonetan. Jedan od prioriteta trebao bi biti bar nekoliko mladih igrača zasticenig godista koji će igrati.
Bilo bi dobro da ostvarimo pozitivan rezultat u Trebinju kako nas Borac nebi prestigao.
Što se tiče posjete slažem se da treba više ali šta je tu je na nju pomalo utiču i neki rezultati praceni oscilacije ma.
Pauza će biti kratka i ako se želi a to je sigurno narednih desetak dana treba složiti tim. I ja sam za da se sa Dofom i Dzafom produžiti. Krpa mi je zagonetan. Jedan od prioriteta trebao bi biti bar nekoliko mladih igrača zasticenig godista koji će igrati.
Bilo bi dobro da ostvarimo pozitivan rezultat u Trebinju kako nas Borac nebi prestigao.
Što se tiče posjete slažem se da treba više ali šta je tu je na nju pomalo utiču i neki rezultati praceni oscilacije ma.
Pripremni i prelazni rok za narednu sezonu dat će odgovor na pitanje možemo li mi ostati u vrhu Bh fudbala.Ovdje mislim na kadrovsku politiku.Ako uđemo oslabljeni u narednu sezonu onda je ovo bio kratki izlet u vrh i Europu.Ako pak uđemo sa jakom ekipom ,(znači zadržati većinu sadašnjih igrača i dovesti 3 pojačanja),onda imamo ambiciju da i u narednoj sezoni težimo ka vrhu.Iduća sezona je kad je titula u pitanju namijenjena Bošnjacima.Naravno da to podrazumijeva da će Zrinjski biti među 3 ekipe ili osvajač kupa,a Borac isto tako.Velež će od Bošnjačkih klubova biti najbliže tituli.Imaju kontinuitet trenera i igrača.Mi već sad moramo izabrati cilj,ili vrh ili rahat 6. mjesto.
24.05.2022. / 18:38
Tuzla City je danas objavio da je produžio saradnju sa Belminom Mešinovićem.
Tuzla City je danas objavio da je produžio saradnju sa Belminom Mešinovićem.

-
- Kontakt:
Ma ima i pozajmica u Gradinu, nije prvi koji je pozajmljen Gradini.
Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Kontakt:
Džafića treba što prije produžiti. Doffo ima ugovor do oktobra mislim. Ako se pokaže u Evropi i neko ga primjeti od većih klubova ne treba čovjeka sputavati.
Krpića, da se pitam, ne bih produžavao. Ne možemo sebi dozvoliti da zavisimo o njegovom raspoloženju. On je uvijek mislima u inozemstvu. Drugi dio sezone nije nam donosio prevagu na terenu.
Čeliković ne znam do kad ima ugovor ali je neko na koga treba računati. Jak u duelu, dobar skok, dobro se pozicionira. Dosta dobrih preduslova za vrhunskog stopera.
Krpića, da se pitam, ne bih produžavao. Ne možemo sebi dozvoliti da zavisimo o njegovom raspoloženju. On je uvijek mislima u inozemstvu. Drugi dio sezone nije nam donosio prevagu na terenu.
Čeliković ne znam do kad ima ugovor ali je neko na koga treba računati. Jak u duelu, dobar skok, dobro se pozicionira. Dosta dobrih preduslova za vrhunskog stopera.
-
- Kontakt:
Što se tiče ovih podataka o posjeti jeste stvarno skromno.
Ali kad pogledamo ove koji se kunu u bazu navijača, druge gradove i ekipe nije baš da mnogo zaostajemo.
Ja sam nekoliko puta ovde pisao da imam utisak da to nije glavni prioritet kluba, da ne rade mnogo na tome, da je slaba promocija ali sta je tu je. Vjerovatno su drugi ciljevi bitniji, a ostvarenjem istih računaju da će publika sama doći.
Ali kad pogledamo ove koji se kunu u bazu navijača, druge gradove i ekipe nije baš da mnogo zaostajemo.
Ja sam nekoliko puta ovde pisao da imam utisak da to nije glavni prioritet kluba, da ne rade mnogo na tome, da je slaba promocija ali sta je tu je. Vjerovatno su drugi ciljevi bitniji, a ostvarenjem istih računaju da će publika sama doći.
Celikovic je po meni bio najbolji igrac u TC a sto se tice ovoga Mesinovica i produzenje ugovora to je greska jer mali nema kvaliteta za PL . Mislim da je TC imala bolje U21 igrace da bi sada imala 10do 15 bodova visePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑24 maj 2022, 21:38Džafića treba što prije produžiti. Doffo ima ugovor do oktobra mislim. Ako se pokaže u Evropi i neko ga primjeti od većih klubova ne treba čovjeka sputavati.

Jedan od bitnih razloga za slabu prosječnu posjetu utakmicama BH lige je taj da se barem 60 % utakmica igra u periodima loših vremenskih uslova- hladnoće,jakih kiša,snijega,vjetrova,blata itd tako da su u startu na tim utakmicama uglavnom isključene posjete djece,djevojaka,žena i ljudi koji imaju bilo kakav problem sa zdravljem.Većina stadiona kod nas takođe ima jako loše uslove za gledaoce (posebno skalamerija od Tušnja) pa mnogi ljubitelji fudbala između utakmica liga petice i naše lige izaberu ostanak kod kuće i gledanje stranih utakmica iz ugodne fotelje toplog doma.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑24 maj 2022, 22:03Što se tiče ovih podataka o posjeti jeste stvarno skromno.
Mešinović i Nukić po meni ne zaslužuju mjesto u rosteru uopšte. Belmin možda i ispravi nedostatke( slab prijem lopte, neprecizan kratki pas, nikakvo samopouzdanje i nesnalaženje u prostoru) dok Ajdin osim odličnog centaršuta nemaništa pozitivno.Čak je i prodore po des. strani zaboravio praviti a oni su ga i izbacili u prvi plan. Baš me zanima šta Jović misli o njima.
Naravno ovo je samo moje mišljenje. Nikako ne znači da sam 100% upravu. Zato me i zanima šta novi šef misli. Ja ne poznajem ni jednog igrača što znači da su moji favoriti isključivo najbolji i najspremniji. Nadam se nekom pojačanju u zadnjoj liniji jer bojim se da od ovog što trenutno imamo ne može puno napraviti.
Mešinović nije talentovan i teško da će šta biti od njega.Imao je toliko prilika ove godine no nije opravdao ukazano povjerenje.Teško se sjetiti ijedne njegove dobre utakmice,ijednog dobrog poteza.Beledija je napisao/la: ↑25 maj 2022, 06:48Mešinović i Nukić po meni ne zaslužuju mjesto u rosteru uopšte. Belmin možda i ispravi nedostatke( slab prijem lopte, neprecizan kratki pas, nikakvo samopouzdanje i nesnalaženje u prostoru) dok Ajdin osim odličnog centaršuta nemaništa pozitivno.Čak je i prodore po des. strani zaboravio praviti a oni su ga i izbacili u prvi plan. Baš me zanima šta Jović misli o njima.
Kad je riječ o Nukiću po meni je on žrtva trenera.Ne sjećam se više ko ga je prvi stavio na wing beka dal Baljić,Nalić ili neko treći ali to mu je donijelo prvo stagniranje a sada i evidentno propadanje uz probleme sa povredama jer ta pozicija je veoma trkački zahtjevna..Poslije su ga tu gurali i ostali-Musemić a evo i VD Taran ne vidi druge opcije i ne reaguje na sve jače zvižduke tribina njegovom igraču a koji su jasan znak da tu nešto ne štima.Rješenje za njega je jednostavno-vratiti igrača na njegovu prirodnu poziciju a to je krilna pozicija i ubrzo ćemo imati starog Nukića.Međutim pošto kod naših "stručnjaka" dominira osobina zvana tvrdoglavost nisam siguran da će se to desiti.
Nisu trebali produzivati ugovor sa Mesinovicem.
Ako se vec zadrze ta idiotska U21 pravila i za narednu sezonu, bolje bi bilo pruzati sansu Brajlovicu, Sukilovicu i Mendesu i eventualno dovesti jos nekog U21 igraca. Mesinovic je totalno beskoristan.
Potpuno je nejasno ko i zasto ga ovoliko forsira...
Najiskrenije se nadam da ce kretenska i diskriminatorska U21 pravila biti ukinuta.
Nadam se da ce se ekipa sabrat i odigrat kako treba u Trebinju i odbranit to drugo mjesto.
Sramota bi bila izgubit 2 mjesto u zadnjem kolu kad smo tu poziciju drzali prakticno cijelu sezonu.
Nadam se da nas ovo sranje sa Posusjem nece kostat drugog mjesta na kraju.
Ako se vec zadrze ta idiotska U21 pravila i za narednu sezonu, bolje bi bilo pruzati sansu Brajlovicu, Sukilovicu i Mendesu i eventualno dovesti jos nekog U21 igraca. Mesinovic je totalno beskoristan.
Potpuno je nejasno ko i zasto ga ovoliko forsira...
Najiskrenije se nadam da ce kretenska i diskriminatorska U21 pravila biti ukinuta.
Nadam se da ce se ekipa sabrat i odigrat kako treba u Trebinju i odbranit to drugo mjesto.
Sramota bi bila izgubit 2 mjesto u zadnjem kolu kad smo tu poziciju drzali prakticno cijelu sezonu.
Nadam se da nas ovo sranje sa Posusjem nece kostat drugog mjesta na kraju.
Trenutno korisnika/ca: nebeskasila, schalke i 14 gostiju.