FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Top transfer bi to bio ako je istina.
-
- Kontakt:
Ma istina je 100% da su zainteresovani.Prenijelo je ovo i par Britanski medija,i donekle bi bilo logicno jer Rangers ima 2 golmana,jedan 40 godina zavrsava karijeru uskoro,drugi skoro 35 godina.Treba njima tu neko puno mladji a da ima dobrog iskustva.Vladan strasan golman za njih,liga im nije nesto prejaka,sa 24 godine proglasen najboljim golmanom u 2 lige,15 Evropski utakmica,uskoro broj 1 u reprezentaciji,a i nije skup za njihove uslove.
Sigurno su zainteresovani sad da li su poslali zvanicnu ponudu i koliko ona iznosi ostaje da vidimo.Po meni malo je 2 mil,mislim da ce ga Rakow vise zacijeniti.Njegova cijena na TM je 2 mil pa mozda neko pobrkao
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Da li mi od Kove imamo procenat samo od narednog transfera ili od svakog buduceg?
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
- PapirnaMarka
- Kontakt:
Od svakog budućeg svakako imamo zbog onog UEFA solidarisanja, trenirao je kod nas u omladinskom pogonu i sl. tako da taj procenat svakako imamo, mada ne bi rekao da bi tu trebale biti neke veće pare, tipa 50tak hiljada eura za eventualni sljedeci transfer.
Ako bude 2.0 Mio onda mi 50.000 € , Zeljo BL oko 10.000 € i Sport Team BL mozda neki 15.000 €
- NisamInSajder
- Kontakt:
Od 2M koliko bi iznosio transfer "ako imamo tu klauzlu od 20% " da ide nama od sljedece prodaje mi dobijamo 50.000€
Kako, po kojoj matematici je 20% od 2.000.000 € ----> je 50.000€??
To sto on govori to je za onaj fond solidarnosti.To je mimo ovih 20%
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Mozda grijesim neka me neko ispravi ali fond solidarnosti se dobija npr ako bi Vladan igrao za Glasgow pa se iz njega dalje negdje prodao. Onda vise nemamo onih 20% nego samo fond solidarnosti. Mozda i grijesim neka neko napise ko bas zna kako ide to.miky_hz je napisao/la: ↑24 maj 2022, 18:09To sto on govori to je za onaj fond solidarnosti.To je mimo ovih 20%
- ElCartel11
- Kontakt:
Fond solidarnosti se dobija prilikom svakog transfera igraca samo ne znam do koliko godina (mislim da do 23).
Ovih 20% je sasvim nesto drugo sto smo mi prilikom prodaje Rakowu ubacili u ugovor i fakticki nama Rakow mora dati tih 20%.
Glasgow daje Rakowu 2mil€, onda mora nama Rakow dati 400.000€ od tog transfera.
Ovih 20% je sasvim nesto drugo sto smo mi prilikom prodaje Rakowu ubacili u ugovor i fakticki nama Rakow mora dati tih 20%.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Usput jos 47 clanskih do 7000.
Jesu li ono rekli da na 7000 izvlace navijaca koji ce da ide sa klubom na Evropsku utakmici
Sta je sad nagrada jer mozemo samo da igramo Kup šljiva u Gradačcu.
Jesu li ono rekli da na 7000 izvlace navijaca koji ce da ide sa klubom na Evropsku utakmici

Sta je sad nagrada jer mozemo samo da igramo Kup šljiva u Gradačcu.
Za svaki transfer Kovacevica dobijas fond solidarnost ako ode za neku cifru. prije bilo samo ako ode u neku novu ligu. ali zbog covid 19 nema to vise. da ode iz Rangersa u Celtic za 100.000.0000 nebi prije dobio nista ali sada bi.
20% imas samo za prvi transfer. to je dogovor izmecu nas i Rakowa. da Kovacevic ode free onda je to nasa greska bila. ako ode u Glasgow ili bilo gdje dobijas 20% + fond solidarnost. kasne samo fond solidarnost
20% imas samo za prvi transfer. to je dogovor izmecu nas i Rakowa. da Kovacevic ode free onda je to nasa greska bila. ako ode u Glasgow ili bilo gdje dobijas 20% + fond solidarnost. kasne samo fond solidarnost
Dobijaju klubovi u kojim je igrao i trenirao do svoje 23 godine.A ti ces do dobiti svaki put kad on odradi transfer.Tako da sto vise transfera to boljeElCartel11 je napisao/la: ↑24 maj 2022, 18:18Fond solidarnosti se dobija prilikom svakog transfera igraca samo ne znam do koliko godina (mislim da do 23).

.
U "Fond solidarnosti" se kod transfera igrača slijeva pet posto od ukupnog obeštećenja i ide klubovima u kojima je igrač trenirao i igrao od 12. do 23. godine. Po 0,25 posto od ukupnog transfera klub dobije za sezone u kojima je igrač napunio 12, 13, 14 ili 15 godina, a po 0,5 posto za svaku od sezona u kojima je igrač napunio 16, 17, 18... ili 23 godine
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- JavierBosnia
- Kontakt:
- 7000-ti član osvaja potpisan dres svih prvotimaca;
- 8000-ti član osvaja dres i loptu s potpisom;
- 9000-tog člana očekuje putovanje s ekipom prvog tima na gostujuću utakmicu (putovanje s igračima, druženje u svlačionici i VIP loži samo za tebe i tvoju raju);
- 10.000-tog člana očekuje putovanje na prvu međunarodnu utakmicu.
Izazov traje do 10. maja do 19.00 sati!
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ima na TM da se gleda koliko bi ko dobio : https://www.transfermarkt.com/solidarityFeeCalculator
naravno nije sve tacno sto fali mlade klubove. ali za nas klub trebalo da bude sve tacno.nisu ostale klubove vazni.
naravno nije sve tacno sto fali mlade klubove. ali za nas klub trebalo da bude sve tacno.nisu ostale klubove vazni.

- MaroonBjelave
- Kontakt:
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Pa ko yebo ga tiGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑24 maj 2022, 18:32![]()
Ovo bi već bio pravi potez ako urade![]()

Tino Sven Susic
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."