I onda kad opet budem 5ti, nebat ce se sve redom sto igraju Ramic, Buljubasic, Trako, Jovasevic i ostali.PapirnaMarka je napisao/la: ↑23 maj 2022, 10:12Hadzic ako bude SD odraditi ce dobar posao obzirom na to da mu je budzet bio nula maraka prosle godine. Pare od transfera Rahmanovica i Tatara su bile neophodne da klub isplati plate za januar i februar, to je jos jedan od razloga zasto se insistiralo na prodaji njih dvojice.
Previse se mi peglamo sa tim ko ce biti SD, moje misljenje je da ko god bude na toj poziciji treba samo dovesti 3-4 igraca, te otjerati bruku ovog skarta. Fokus treba biti na tome da se igraci iz Akademije guraju u prvi tim i da vec u julu u pocetnih 11 bude 4-5 akademaca. U prvoj postavi uz njih ostaviti Kapica, Avramovskog, Catakovica, Mujakica, Suljica te jos 2-3 igraca koja bi se eventualno dovela.
Naravno uz ovo sve nadam se da ce se prodati Dizdarevic, Sabanovic, Djokanovic, Varesanovic, a Pidro ide svakako.
Nama cilj sljedece sezone treba biti da nam pocetna postava izgleda ovako:
Sahinovic
Neki desni bek (Sevelj) - Trako - Mujakic - Jovasevic
Buljubasic - Kapic
Avramovski - Catakovic - Suljic
Irfan Ramic
i da na ivici prvog tima budu Ramic, Bijelonja i jos par akademaca. Sljedece sezone fokus mora biti na Akademiji, inace sve one najave su prazna obecanja i suplja prica.
Sarajevo nikad nece biti klub u kom mozes da gradus igrace tako iz par razloga
1. Klub ciji su navijači navikli na borbu za titulu svake godine ( pogledajte u kakvom smo **** bili na početku sezone i ovo je odlično sto se klub financijski stabilizovao ove sezone, opet se mene sve redom)
2. Mladi igrači igraju toplo-hladno, ne mogu jednostavno iznijeti sezonu sami da budemo u borbi za trofeje ili evropu.
3. Da bi napravio ekipu od akademaca treba ti 2 3 sezone u kojima ces biti 4 5 6 ekipa lige, dok ovo na stasaju malo i onda se mozes nadati nekoj dobroj sezoni, kod nas to ne ide jer ne mozes zadržati igraca duze od 2 3 sezone, tako da bi imao 2 3 lose pa jednu dobru sezonu i tako u krug.
4. Toksična sredina, Pidro, Sabanovic, Djokanovic, Dizdarević, Varesanovic svi su oni bili u jednom trenutku ispljuvani, a nisu psihički sa 20 godina toliko jaki da ih to ne dotiče.
5. Ako vec zelis titulu moras imati barem 2 igraca koji mogu sami da riješe utakmicu i koju su kvalitetom iznad nivoa lige da mogu pokriti greske te djece.
Mi smo svoju priliku za neke eventualne grupe u evropi prokockali zbog lose politike vodjenja kluba, i ko zna kada cemo opet imati stvari tako posložene.
Imali smo 3 najbolja igrača lige ubjedljivo(Rahmanovic, Tatar, Fanimo) imali smo najperspektivnije igrace lige(Kovacevic, Đokanovic) imali smo neke druge igrace u dobroj formi, jednostavno nam se sve poslozilo da krenemo putem da budemo redovni barem u ovoj ligi Konferencije, finansijski bi riješili sve za narednih 10 godina, prvo zbog para koje bi direktno dobili drugo zbog toga sto se ovo igraci na bi prodali skupa za 2miliona nego bi svaki vrijedio toliko.
Kod nas je uvijek tako, opcenito smo takav narod, za nesto radis, boris se napravila nesto i onda samo unistis to sve i vratis se 10 godina unazad.