NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 22 maj 2022, 21:05

PonosniSmogovci je napisao/la:
22 maj 2022, 20:31
Bravo momčine! Nema šta zadržati ovu ekipu i naredne sezone prošetati se ligom. A posjeta užas, sramota. Godinama smo se puhali kako smo najbolji, kako niko ne voli klub više od nad, a danas ne možemo ni 300 ljudi na stadionu napuniti. Sramota Zenico. Ne do Bog da 12 poraza u nizu imamo. Tjerala bi se i uprava i treneri i igrači na ovom forumu bi po 10 stranica dnevno bilo, a sad jedva neki post. Onu nekadašnju bruka i sramota ne treba pjevati više igračima, nego navijačima. Užas.
Nekako imam osjecaj da ili ce procepiti naredne sezone ili ce posjeta jos gora biti, bez obzira na rezultate. Meni nije jasno bez obzira na sve i fudu, grad, odlaske raje, nemamo nekih 800 do 1000 ljudi svaku tekmu. Kad god se vrtila brojka oko milje na stadionu, atmosfera je odlicna bila.

Neke nade polazem u taj kup, nece li se raja nekim premijerligasem animirati, kad vec ovi uspjesi kluba nisu dovoljni gospodi.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Przunjer
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Przunjer » 22 maj 2022, 21:07

Kasaba koja i zaslužuje Fudu, SDA i FK Patriot, koja "voli Čelik" ali samo protiv atraktivnih protivnika, koja ne zaslužuje ni klub u 3., a kamoli Premijer ligi.
"The only thing necessary fot the triumph of evil is for good men to do nothing".

Napoleonn
Kontakt:

Post Postao/la Napoleonn » 22 maj 2022, 21:19

kirat410 je napisao/la:
22 maj 2022, 20:50
Za igru se nema sta reci. Prvo poluvrijeme istina slabije bilo, ali drugo klasika, kad nas krene bas nas krene. Sviđa mi se to sto im je Duvnjak ucrtao pobjednicki mentalitet i sto nema stajanja na jednom golu. Odbranu jedino trebamo pojacati na ljeto, nekako konfuzno izgledamo. O posjeti je bespotrebno pisati vise ista. Jednostavno klub nema podrsku grada onako kako je imao prije 10-15 godina i kakvu zaslužuje da ima. Zalosno je da mnogi u gradu ne znaju ni koju ligu igramo, a kamo li nesto drugo.

Samo mi jedno nije jasno, kako Robija ima vecu brojku na gostovanjima nego kuci, evo ponavlja se to vec par kola, ne znam da li se samo meni to cini ili sta..

Sljedece kolo u Visokom ogaditi fudbal majmunima. Treba se samo paziti povreda jer oni su zasticeni od kartona, mogu misliti kakvih ce prekrsaja biti.

SVI U VISOKO!!!
Provod navijaci, a ne navijaci Celika.
E tako bi ja to prokomentarisao, izvinite na upadu.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 22 maj 2022, 22:11

Imas 200-300 navijaca koji ce dati zivot za ovaj klub ostsli pizde zenicke pic.e
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 22 maj 2022, 22:24

Truhlo je napisao/la:
12 maj 2022, 09:33
Sezona 2021/22 - Druga liga FBIH Centar

1. NK ČELIK-NK STUPČANICA: 565
2. NK ČELIK - FK UNIS: 368
3. NK ČELIK - FK FAMOS: 737
4. NK ČELIK - FK MOŠĆANICA: 814
5. NK ČELIK - FK BATON: 448
6. NK ČELIK - NK USORA: 369
7. NK ČELIK - NK NATRON: 367
8. NK ČELIK - NK BOSNA: 295
9. NK ČELIK - FK RUDAR BREZA: 574
10. NK ČELIK - NK AZOT VITKOVIĆI: 275
Prosjek 481
Ova danas mozda oko 250 i zadnje kolo ne vjerujem da ce biti vise od 300...

Doprinosimo klubu oko 2000 KM po utakmici, recimo da nije bilo suspenzije one tri utakmice, to je oko 30k godisnje, bruka i sramota :oops:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 22 maj 2022, 22:27

Truhlo je napisao/la:
22 maj 2022, 21:05
Bravo momčine! Nema šta zadržati ovu ekipu i naredne sezone prošetati se ligom. A posjeta užas, sramota. Godinama smo se puhali kako smo najbolji, kako niko ne voli klub više od nad, a danas ne možemo ni 300 ljudi na stadionu napuniti. Sramota Zenico. Ne do Bog da 12 poraza u nizu imamo. Tjerala bi se i uprava i treneri i igrači na ovom forumu bi po 10 stranica dnevno bilo, a sad jedva neki post. Onu nekadašnju bruka i sramota ne treba pjevati više igračima, nego navijačima. Užas.
Nekako imam osjecaj da ili ce procepiti naredne sezone ili ce posjeta jos gora biti, bez obzira na rezultate. Meni nije jasno bez obzira na sve i fudu, grad, odlaske raje, nemamo nekih 800 do 1000 ljudi svaku tekmu. Kad god se vrtila brojka oko milje na stadionu, atmosfera je odlicna bila.

Neke nade polazem u taj kup, nece li se raja nekim premijerligasem animirati, kad vec ovi uspjesi kluba nisu dovoljni gospodi.
Ma dabogda da pročepi. Ovo je realnost nazalost. Nisu to vise ona vremena od prije 15tak godina. Struktura stanovnistva u Zenici se u velikim procentima promjenila. Nema zeničana, vani su, pun qrc došla koji nisu emocionalno vezani za Čelik.
Ovi sto su u Zenici a nekad su isli sada ih ne vidis blizu stadionu, lazni navijaci, ocito bila furka i na utakmice se islo iz drugih motiva. Jbi ga. Malo je istinskih navijača Čelika, a ove posjete su i dokaz tome.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 22 maj 2022, 22:40

Convicts1988 je napisao/la:
22 maj 2022, 22:27
Truhlo je napisao/la:
22 maj 2022, 21:05

Ma dabogda da pročepi. Ovo je realnost nazalost. Nisu to vise ona vremena od prije 15tak godina. Struktura stanovnistva u Zenici se u velikim procentima promjenila. Nema zeničana, vani su, pun qrc došla koji nisu emocionalno vezani za Čelik.
Ovi sto su u Zenici a nekad su isli sada ih ne vidis blizu stadionu, lazni navijaci, ocito bila furka i na utakmice se islo iz drugih motiva. Jbi ga. Malo je istinskih navijača Čelika, a ove posjete su i dokaz tome.
Ne pricam o periodu od prije 15ak godina, nisam ni siguran da ce se to vise dostici, ali evo npr prije 2 i po' godine, protiv Sarajeva 10k, Zeljo 12k, Tuzla 4k, pa dan te jeb'o gdje su ti ljudi? Ne trazi se ovdje mega giga ultra posjeta, nego da ispratimo ovaj oporavak kluba. Kod nas sve naopako, kad su nas krali, lagali, zavrtali ljudi dolazili, kada je obrnuto svi glavu okrecu. Ne kontam. Ne moze ni 3ca liga izgovor biti, igras protiv klubova kao Krupa, Velika Obarska, Vitez, itd. Kako je prije 3, 4 godine protiv GOSKa i Viteza moglo biti po 5k i 7k?

Nego iz mog iskustva i kontakta sa ljudima koji su pratili klub je sljedeci, 3ca liga = propao klub! Ne razumiju ljudi finansije, budzet, blokadu racuna, finte zasto se ime nije promjenilo i obrisali dugovi, itd. Nego braco kako je steelman vise puta potencirao, ovo je linija tezeg otpora i kao sa svime sto se klub susreo, tako i posjeta. Treba raditi na tome na edukaciji neupucenih navijaca u cemu je poenta i da sada treba zapeti da bi se za 3, 4 godine gledali okrsaji protiv Posusja, Leotara, Igmana, Prijedora i ostalih mega ultra giga klubova PL.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 22 maj 2022, 23:44

Ma treba odyebati "starce" a nade polagati u djecu, njih privlaciti na stadion, ako treba gratis karte na istok ih pustiti, nek gledaju, navijaju, nek im udje u krv. Danas gledam dvojicu momcica, jedan igrac Celika, cini mi se dvica, dosao do njih da ih pozdravi....njima drago kao da su Ronalda pozdravili :D (mozda je iza ove scene sasvim drugi narativ, ali meni je tako izgledalo). Stvarati ljubav prema klubu kod djece, kad su im vec roditelji, da ne kazem sta gore, nakaradni. Djeca nemaju "teret" velikih utakmica "onog" Celika, ne sjecaju se derbija ni Genta, nit proloma oblaka protiv Sarajeva....njima je Kolina, pobjeda i sve je savrsenoooooo :D .

Sto se tice same utakmice, cini mi se da smo ih dobili na snagu i fizicku spremnost. Pocetkom utakmice imali su bolje sanse i golman nas je izvlacio. U par navrata Isakovic totalno indisponiran. Drugo poluvrijeme dolazi sve na svoje, i samo nasom zaslugom primili smo gol. Nasi golovi lijepi i izradjenih akcija...mogli smo i ubjedljivije slaviti.
Fenan mislim da vise ne treba igrati. Zasto sebi dopusta da postane maskota na Bilinom kao sto je pokojni Jozo bio? Onaj sprint me na to podsjetio kad su gledaoci "freneticno" poceli navijati za njega.

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 22 maj 2022, 23:56

Čelik mora isplatit Zrinjskog 10 hiljada km za naknadu za treniranje igrača.Nije se stigla očistit tribina od finala kupa,na sjeveru 50 stolica povaljanih..Igra u drugom poluvremenu odlična imali smo još minimalno 2-3 čista gola al eto dosta i ovo.
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 22 maj 2022, 23:57

@Truhlo brate, ti so nesto debelo usnio, kad mislis da je protiv Viteza, Goska i slicnih bilo prije 3 4 godine po 5k i 7k. Imam negdje tih starijih slika, al takve ekipe su privlacile maksimalno u slucaju nesto boljih rezultata po 1500-2000 ljudi, a posto smo igrali poprilicno lose vecinom je brojka znala biti i ispod 1000. Sjecam se jedne tekme protiv zrinje, snijeg padao, nije bilo 150 ljudi na stadionu. Katastrofalna cijela ta poliusezona bila i posjetom i rezultatima.

Razlika u posjeti prije bojkota 2014-te i poslije bojkota 2017-je ogromna. Samo na trenutke je znalo biti dobra posjeta protiv atraktivninih protivnika i nekih par boljih rezultata poslije bojkota. Ostalo, vecinom vrlo tanko.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 23 maj 2022, 00:04

Ja mislim da je vise razloga.. najveci je sto je Celik "propo" igra u nekoj lijevoj ligi. Duzan je svima i samo sto se ne ugasi. Ovo vecina misli da je ovako. Ovi sto ne misle da je ovako oni bi dosli, ali sad idu novi momenti, Celik igra 3. ligu u kojoj nema imperativ ulaska u drugu. Sta se tu ima gledat? Dosta ih i ovako razmislja.. Celik mora narednu sezonu napadat na visi rang, mislim ako hoce bolju podrsku. Napadat na kup. Mislite da je Celik sad prvi i ulazi u federalku da se ne bih pricalo o Celiku? Ovako treci u trecoj ligi, pokrij se po usima i suti. Ove sezone smo usli u visi rang, prvo kolo poraz na Bilinom od Stupcanice, pita mene prijatelj kako je Celik igro? Ja mu kazem rezultat i on napravi izrad lica kao da je limun zagrizo.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 23 maj 2022, 01:33

RZ88Adnan je napisao/la:
22 maj 2022, 23:56
Čelik mora isplatit Zrinjskog 10 hiljada km za naknadu za treniranje igrača.Nije se stigla očistit tribina od finala kupa,na sjeveru 50 stolica povaljanih..Igra u drugom poluvremenu odlična imali smo još minimalno 2-3 čista gola al eto dosta i ovo.
Isto sam negdje pročitao da morao isplatiti Zrinjskom naknadu za treniranje igraca, otkud sad to ?

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 23 maj 2022, 07:29

zenicanin je napisao/la:
22 maj 2022, 23:57
@Truhlo brate, ti so nesto debelo usnio, kad mislis da je protiv Viteza, Goska i slicnih bilo prije 3 4 godine po 5k i 7k. Imam negdje tih starijih slika, al takve ekipe su privlacile maksimalno u slucaju nesto boljih rezultata po 1500-2000 ljudi, a posto smo igrali poprilicno lose vecinom je brojka znala biti i ispod 1000. Sjecam se jedne tekme protiv zrinje, snijeg padao, nije bilo 150 ljudi na stadionu. Katastrofalna cijela ta poliusezona bila i posjetom i rezultatima.

Razlika u posjeti prije bojkota 2014-te i poslije bojkota 2017-je ogromna. Samo na trenutke je znalo biti dobra posjeta protiv atraktivninih protivnika i nekih par boljih rezultata poslije bojkota. Ostalo, vecinom vrlo tanko.
Ne govorim da je svaku bilo, nego dobro se sjecam.

Protiv Viteza: Samo jug i istok preko 3k :bih:

Protiv GOSKa: Samo na zapadu 4k:

Bilo je i odron posjeta svakako, ali da sada kada je klub na putu oporavka i radi se fenomenalno nema oko 1000 ljudi na stadionu je totalni odron. Nije ista atmosfera, a finansijski 1000 ljudi u prosjeku donosi 75k, plus clanske, preko 100k od navijaca. To bi bilo solidno i sasvim dobar vjetar u ledja klubu.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 23 maj 2022, 07:39

Celicni je napisao/la:
23 maj 2022, 01:33
RZ88Adnan je napisao/la:
Isto sam negdje pročitao da morao isplatiti Zrinjskom naknadu za treniranje igraca, otkud sad to ?
Ta naknada je planirana za isplatu i na listi je stavki koji mogu blokirati klub. Klub je rijesio vecinu i ostalo je jos nekoliko za isplatiti. Do kraja godine, to ce biti rijeseno i koliko sam upucen ocistiti cemo sve dugove prema bivsim igracima.

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 23 maj 2022, 09:58

U Visokom preko milje. ;)

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 23 maj 2022, 10:06

Ja imam osjecaj da ova ekipa ima duplo vise snage od svih ostalih ekipa, momci izadju u drugom pol i unace u 2 brzinu onako lagano a moglo je jos 4-5 golova da se utrpa.

Svaka cast !! Btw Salcin dobar jucer😀
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 23 maj 2022, 11:39

HarisZe je napisao/la:
23 maj 2022, 10:06
Ja imam osjecaj da ova ekipa ima duplo vise snage od svih ostalih ekipa, momci izadju u drugom pol i unace u 2 brzinu onako lagano a moglo je jos 4-5 golova da se utrpa.

Svaka cast !! Btw Salcin dobar jucer😀
Drugi dio sezone pod vodstvom duvnjaka pokazalo se kakav smo tim. Mladi igraci pokszali svoj potencijal, Arnautovic,Medjuseljac, Durmis
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

pomocniDJUBRE
Kontakt:

Post Postao/la pomocniDJUBRE » 23 maj 2022, 11:47

Meni je licno drago sto Duvnjak daje priliku i starijim igracima :D :mrgreen:

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 23 maj 2022, 12:07

Čestitke upravi i igračima.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 23 maj 2022, 12:18

Truhlo je napisao/la:
23 maj 2022, 07:39
Celicni je napisao/la:
23 maj 2022, 01:33
RZ88Adnan je napisao/la:
Ta naknada je planirana za isplatu i na listi je stavki koji mogu blokirati klub. Klub je rijesio vecinu i ostalo je jos nekoliko za isplatiti. Do kraja godine, to ce biti rijeseno i koliko sam upucen ocistiti cemo sve dugove prema bivsim igracima.
Zar ti Livaja nije bio zadnji bivsi igrac koji je isplacen i onda da smo se rijesili duga prema svim bivsim igracima i prijetnji suspenzijama, prije par dana je prijetila suspenzija od njega ?
Zadnja izmjena: Celicni, dana/u 23 maj 2022, 12:20, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: skoJaa i 2 gosta.